פורום קרדיולוגיה - רפואת לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולס' טוב
    ליאורה
    16/05/2007

ד.נ.
    לאחר נטילת סטטין (10 מ"ג) מזה שנתיים, ה-HDL שלי נותר נמוך-גבולי. בדרך כלל 40-43, אך לאחרונה ירד לראשונה אל מתחת לסף ה-40 (ל-39). אומנם, הכולס' הכללי שלי 135, ה-- LDL הינו 80, וטריגליצרידים - 80. האם סך הנתונים הנ"ל מחייב טיפול נוסף (או שינוי טיפול), בהתחשב גם בנתוניי הבאים: אני בן 72, משקלי תקין, תזונתי מאוזנת ואני מקיים פעילות גופנית יומיומית. אני גם מטופל ל-יל"ד והוא מאוזן.
    אודה על תשובתך. א.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולס' טוב

הוספת תגובה

• הכולס' של א'

ד``ר רוברט הפנר
    16/05/2007

שלום...."א'"
    כל הכבוד לך, אני מאוד מעריך את המודעות שלך, מעצם זה שאתה כל כך מודע ל"טוב" ול"רע" כבר עשית חצי דרך בטיפול מונע יעיל.
    ובכן, אתה למעשה שואל כמה נמוך צריך להיות ה LDL? אני אומר לחולים שלי שהוא צריך להיות פחות מ 100, עדיף פחות מ 70, בסביבות 40. הסטטינים מעלים את ה HDL, רק בפרסומות. אין הבדל בין HDL 40 ל 39, אבל מעצם זה שהוא נמוך אתה מטפל בהפחתת ה LDL. הדברים שאתה עושה להעלאת ה HDL נכונים: פעילות פיזית, דיאטה, ותוסיף כוס יין אדום יבש ביום.
    במידה ואתה נוטל Simvastati או Simvacor המינון המומלץ הוא 40 מג' (גם כמינון התחלתי).
    אז...לסיום, קח 40 מג', שתה כוס יין ותהנה מהחיים,
    ד"ר הפנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון סטטין

ליאורה
    17/05/2007

ד"ר הפנר נכבדי,
    ראשית, תודה על תשובתך המפורטת. שנית, אבקש לקבל הבהרה בשלוש נקודות:
    א. האם מינון של 40 מ"ג סטטין איננו מלווה בתופעות לוואי מסוכנות יותר מ-10 מ"ג - למשל, פגיעה משמעותית בקואנזים Q10? (אני קיבלתי עד כה סטטין 10 מ"ג).
    ב. אם מינון 40 מ"ג לא יעלה לי את HDL,כי אז מה יתרונו לעומת 10 מ"ג?
    ג. אני נוהג לשתות את היין האדום בתוך כוס לימונדה. האם בצורה זו יש בו תועלת, מהבחינה הנ"ל?
    שוב תודה רבה מראש. ליאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ל א' (ליאור)

ד``ר רוברט הפנר
    17/05/2007

אם אין תופעות לוואי ל 10 מג' קרוב לוודאי שלא יהיו גם ב 40 מג'. אני חוזר על כך שההמלצה היא להתחיל בסימבסטטין במינון של 40 מג'.
    המטרה בסטטין היא להפחית ב LDL ולא להעלות את ה HDL.
    לא מכיר מחקרים רפואים של יין+לימונדה...צריך לשתות את הצרפתים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

ליאורה
    20/05/2007

ד.נ.
    אבל פגיעה ב-Q10 איננה מורגשת בדרך כלל, אלא רק לאחר שכבר מאוחר מדי כשנגרם נזק בלתי הפיך למערכת הקרדיו-וסקולרית. לכן עדיין לא ברור לי האם הסיכון הכרוך בנטילת מינון גבוה (40 מ"ג סטטין) מוצדק, בהתחשב בכך שהפגיעה איננה מורגשת עד שה"סוסים ברחו מהאורווה". אגב, עליי גם להוסיף שמדי פעם - אחת לכמה חודשים, - יש לי התכווצות שריר ברגל, ואוליי היא נגרמת מנטילת הסטטין (10 מ"ג)? אודה מאוד על התייחסותך להיבט חשוב זה. א.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

ד``ר רוברט הפנר
    21/05/2007

א' נכבד שלום,
    אתה מפגין בקיאות אבל רצוי לא לתבלבל בעובדות.
    קו-אנזים Q10 מיוצר בגוף והוא נחוץ לפעילות התאים. כמותו יורדת עם הגיל ובנוכחות מחלות כרוניות כמו אי ספיקת לב, מחלות שריר הלב, מחלות עצבים, סרטן , סכרת, זיהומים שונים, וכו וכו .
    לפי המידע שברשותי מעולם לא הוכח שהירידה עצמה ב Q10 היא הגורם למחלות השונות ותמיד מדברים על הירידה ב Q10 כערך מעבדתי נלווה. בנוסף, מחקרים רבים שבחנו הוספת Q10 לדיאטה לא הוכיחו תועלת כלשהי בכל המחלות.
    תוסף המזון Q10 אינו מומלץ ע"י האיגוד הקרדיולוגי האמריקאי בפרסומים שונים החל משנת 2002 עד כה. גם לא לאי ספיקת הלב.
    לפני שנים בישראל, תוסף המזון Q10 היה מאוד אופנתי אבל הוא ירד ובצדק בשנים האחרונות.
    לא ידוע לי שטיפול בסטטין מפחית את ה Q10. ואם נניח שזה נכון, מה המשמעות? ומניין לך ש 40 מג' סימבסטטין מפחית יותר מ 10 מג' את ה Q10? מה הערך המינימלי המומלץ של Q10? מה ערך ה Q10 אצלך? ואולי גם 10 מג' סימבסטטין , זה יותר מדי? מה הייתה רמת ה Q10 באותם מאות אלפי אנשים שהשתתפו במחקרים השונים של סטטינים, והוכיחו שטיפול נכון בהפחתת Chol. LDL מפחית מספר ארועים קרדיאליים ומאריך חיים?
    לעניות דעתי , הייתה סברה, לא יודע אם מוכחת, שהוספת Q10 לטיפול בסטטינים מפחית כאבי שרירים, וגם אם זה נכון אין זה מוכיח שאי הוספת ה Q10 גורם לפגיעה בשרירים.
    לסיכום, מציע לשים את נושא ה Q10 בצד, הוא קונטרוורסיאלי ולמרות נסיונות חוזרים הוא לא הוכח.
    אשמח לקבל מידע עדכני ומבוסס מדעית בנושא אם ברשותך
    מקווה שהייתי לעזר
    בברכה
    ד"ר הפנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף!! - ניתוח הרניה אחרי צינטור
    מיטל
    15/05/2007

אבי עבר צינטור לפני כשבועיים.

הצינטור היווה חלק מתהליך הנדרש על מנת לבצע ניתוח הרניה דו צדדי.

הצינטור עבר בהצלחה ביום 30.4.07 ובעקבותיו החל לקחת מדללי דם - פלויקס (בנוסף לטבעפירין בו מטופל באופן רציף מספר שנים) למשך 3 חודשים.

שאלותי הן:

1. האם ניתן לבצע כבר בשבוע הבא את ניתוח ההרניה - כלומר, האם קרדיולוג יאשר הפסקת מדללי דם כשבוע לפני הניתוח?

2. האם ניתן לבצע ניתוח הרניה ללא הפסקת התרופות?

3.ולסיום, בידי מי ההחלטה עבור ביצוע הניתוח ? - נדמה לי כי ישנה בעייה מהותית כי הרי הקרדיולוג ימנע הפסקת תרופות מחשש לליבו של אבי ומאידך גיסא, הכירוג ימנע מניתוח תחת התרופות.

!!!!!! חשוב לציין כי אבי סובל מכאבים חזקים ביותר (אינו הולך לעבודה כלל) וכי הבקע בצידו הימני גדול ביותר, ובצידו השמאלי גדל משמעותית בחודש האחרון.

תודה,

מיטל

הוספת תגובה

• ניתוח אחרי צנתור

ד``ר רוברט הפנר
    15/05/2007

מיטל שלום,
    שאלותיך מוצדקות ובמקום.
    חבל שלא ציינת אם התומכון (stent) שהושתל הוא מסוג ה"משחרר תרופה" או לא. את יכולה לכתוב לי את השם שלו. בנוסף, באיזה עורק הושתל.
    בתקווה שהושתל stent שלא משחרר תרופה, הוא צריך להמשיך טיפול ב Aspirin+Plavix למשך 4 שבועות, מיום הצנתור, לאחר מכן להפסיק את ה Plavix ולהמשיך ללא הפסקה !!! את ה Aspirin. הניתוח יכול להתבצע כעבור 5 שבועות מיום הצנתור. אין להפסיק כלל וכלל את ה Aspirin גם לא ביום הניתוח.
    זאת ההמלצה הקרדיולוגית הנכונה, וזאת צריכה להיות גם ההמלצה של הקרדיולוג של אביך.
    לגבי הכירורגים, אין בעיה מיוחדת לנתח בקע בזמן טיפול ב Aspirin והכירורגים מודעים לכך, כבר תקופה לא קצרה.
    מקווה שעזרתי
    בהצלחה
    ד"ר הפנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הושתל stent שלא משחרר תרופה

מיטל
    16/05/2007

הושתל stent שלא משחרר תרופה.

ממה שאני מבינה ממך, תאריך מיועד ל 24.5.07 לניתוח הרניה לאחר צינטור ב 30.4.07 הינו מוקדם מידי? (בהנחה שצריך להפסיק שימוש בפלויקס כשבוע לפני הניתוח)

תודה על המענה,

מיטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צנתור וניתוח

ד``ר רוברט הפנר
    16/05/2007

נכון מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפיקות לב
    מרב
    15/05/2007

שלום..

בזמן האחרון קורא לי דבר ממש מוזר. שאני יובשת ונחה (לא אחרי מאמץ), אני מסתכלת על החזה שלי ואני רואה את כל האזור הזה(שליד הלב) זז לפי דפיקות הלב.
    לפעמים גם אני מסתכלת על הרגליים שלי והם פשוט קופצות לפי הדופק!!!!

מה זה יכול להיות??
    תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה
    דפיקות לב

הוספת תגובה

• דפיקות לב

ד``ר רוברט הפנר
    15/05/2007

מור שלום,
    התלונות שלך באמת מרשימות.
    את מוזמנת לקבוע תור למרפאתי.
    בברכה
    ד"ר הפנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת אקו לב ומה הטיפול המתאים
    ד``ר רוברט הפנר
    13/05/2007

שלום,
    מבקשת לקבל הסבר לגבי תוצאות בדיקת אקו לב:
    חדר שמאל תקין בגודלו, התכווצותו טובה.
    דפנותיו בגבול העליון של הנורמה.
    פרוזדור שמאלי מורחב במידה קלה.
    חללי הלב הימני תקינים בגודלם.
    שורש האאורטה תקין ברוחבו. האאורטה העולה תקינה ברוחבה.
    אין עדות לנוזל פריקרדיאלי.
    הסתיידות הטבעת המיטרלית (MAC).
    בדופלר: אי- ספיקה מיטרלית קלה.
    אי- ספיקה טריקוספידלית קלה מאוד.
    תבנית המילוי חדר שמאל מתאימה להפרעה ברלקסציה (גל A> E).
    אשמח לקבל הסבר לתוצאות הבדיקה, ובמיוחד
    מה זה אומר הסתיידות הטבעת המיטרלית (MAC).
    ומה זה אומר הפרעה ברלקסציה (גל A> E).
    ומה הטיפול שניתן במצב כזה!
    הבדיקה נעשתה עבור אבא שלי שהוא אדם מבוגר.
    תודה רבה לתשובתך, מיכל

הוספת תגובה

• אקו לב

ד``ר רוברט הפנר
    13/05/2007

מיכל שלום,
    הממצאים באקו תואמים לשינויים שחלים בלב אצל אנשים מבוגרים. בכללותה הבדיקה "תקינה" ואין צורך בטיפול תרופתי כלשהו או טיפול אחר.
    את יכולה להיות רגועה.
    ד"ר הפנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

טל
    13/05/2007

שלום ד"ר הפנר,
    תודה רבה על תשובתך.
    בהמשך לתשובתך רציתי לדעת ממך, מה ההשלכות וההשפעות של השינויים כפי שנראו בבדיקה באקו, מבחינת תפקוד של הלב, ומצב כללי?
    תודה שוב, מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...אקו

ד``ר רוברט הפנר
    14/05/2007

מיכל שלום, שוב
    כפי שכתבתי, תהיי רגועה, אין כל השלכה. תתיחסי כאילו היה כתוב שהאקו תקין.
    ד"ר הפנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מיפוי לב-דחוף
    נאוה
    11/05/2007

ד"ר שלום רב.
    אבי בן ה-80 סובל מהפרעות בקצב הלב.הוא לוקח באופן קבוע כדור ריטמקס שלש פעמים ביום.
    לאחר בדיקה שביצע לאחרונה אצל קרדיולוג,הוחלט לבצע בדיקת מיפוי ועל פי בקשת הרופא עליו להפסיק את לקיחת הכדור הנ"ל לשלשה ימים רצופים.מה שמעלה בליבנו דאגה רבה מישום שברגע שאינו לוקח את הכדור ,מופיעה תופעת הפרעת קצב הלב.
    ולשאלתי:האם חייבים להפסיק את התרופה כדי לבצע את המיפוי?
    והאם יכול אדם בגילו להשאר ללא התרופה למשך שלשת הימים שלפני הבדיקה?
    אודה לתשובה מהירה. נאוה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת מיפוי לב-דחוף

הוספת תגובה

• מיפוי לב

ד``ר רוברט הפנר
    12/05/2007

נאוה שלום,
    אין צורך כלל וכלל בהפסקת הריטמקס לפני בדיקת מיפוי לב.
    בכלל, אסור לסכן חולה בהפסקת תרופה חשובה עבור ביצוע בדיקה כלשהי.
    במידה והבדיקה תתבצע במאמץ, מומלץ להפסיק לפרק זמן, כ 24 שעות תרופות מקבוצות מסוימות שמפריעות להגעה לדופק הרצוי בזמן הבדיקה, וגם הפסקת התרופות הללו לא נחוצה במידה וזה מסכן את החולה. בנוסף ניתן לבצע את המיפוי במנוחה עם הזרקת תרופה מסוימת (דיפירידמול) שכאילו מדמה את המאמץ.
    כך שהשאלות שלך ממש במקום ומוצדקות.
    תעדכני את הרופא שלו.
    בהצלחה
    ד"ר הפנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר הפנר תודה רבה עזרת לי מאד.

נאוה
    12/05/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא עזרו לי
    רן
    11/05/2007

שלום ד"ר,
    שמי רן, בן 28, סובל מזה כשנתיים מלחץ בראש מצד שמאל, לחץ תמידי בלתי מוסבר, שלא אובחן בבדיקת (MRI CT וכן אנגיוגרפיה אבחנתית). בחודשיים האחרונים מתווסף תסמין של הרגשת לחץ באזור הלב, לחץ מוזר מאוד (כשאני שוכב לישון על הבטן אני מרגיש ממש מן כיווצים של הלב). האם יכול להיות קשר בין הלחץ בראש ממנו אני סובל כל כך הרבה זמן, לבין התסמינים החדשים הללו? האם יכול להיות שהבעיה היא בכלל ממקור לבבי? אנא עזור לי.
    תודה מראש
    רן

לקביעת תור
    סגירה
    אנא עזרו לי

הוספת תגובה

• לחצים בראש ולב

ד``ר רוברט הפנר
    11/05/2007

רן שלום,
    לא יכול לקשר בין דברים שלא אתה ולא אני יודעים מה סיבתם.
    התלונות של לחץ בחזה, בשכיבה על הבטן לא נשמעות קרדיאליות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• VPC'S
    amiami
    10/05/2007

בן 40 - עםהיסטוריה משפחתית של מוות פתאומי בגיל מוקדם
    (סבא 38 ודוד 45).
    לאחר תלונה שלי נמצאו אצלי בהולטר VPCS רבים לאורך הבדיקה כולה
    כמובן שנלחצתי ולאור ההיסטוריה המשפחתית הלחץ גובר..
    הרופא ניסה להרגיע ואמר שאין לתופעה זו שום משמעות קלינית במיוחד לאור העובדה
    שאיני מעשן ועושה ספורט וללא מחלת לב ברקע.
    האם עלי להמשיך בבדיקות או ליטול תרופות או להשמע לרופא?

לקביעת תור
    סגירה
    VPC'S

הוספת תגובה

• VPCs

ד``ר רוברט הפנר
    10/05/2007

סידני שלום,
    לעובדה שיש מוות פתאומי במשפחה יש משמעות רבה.
    מה הייתה התלונה שלך?
    ייתכן ולפעימות החדריות המוקדמות אצלך באמת אין משמעות, אבל אתה צריך לעשות מס' בדיקות.
    מיפוי לב SPECT במאמץ, גם כדי לשלול הצרויות בעורקי הלב וגם כדי לראות מה קורה עם הפרעות הקצב במאמץ. ואם לא מיפוי אז לפחות בדיקת מאמץ, יותר בשאלה של הפרעות קצב אבל גם איסכמיה.
    לפני המיפוי מומלץ לעשות אקו לב, כדי לשלול מחלת שריר או מסתם.
    ללא קשר לממצא בהולטר ממליץ לך לעשות בדיקת דם ל"פרופיל שומנים".
    בכלל כדאי לך להתיעץ עם קרדיולוג.
    תעדכן
    בברכה
    ד"ר הפנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

amiami
    16/05/2007

שלום לדר' ותודה על תשובתך.

תלונתי המקורית הייתה - הרגשה לא נעימה בעת הפעימות המוקדמות - מעין שיעול לא רצוני.
    בתחילה זה קרה לי רק בחדר כושר תוך כדי מאמץ ולאחר מכן גם במצבי מנוחה.

אמנם נשלחתי לבצע אקו לב - פעמים במשך השנתיים האחרונות,הכל תקין, תודה לאל.

פרופיל השומנים, עד לפני שנה, תקין - אם כי מאז גילוי התופעה אני נמנע כמה שיותר
    מספורט בגלל אי הנוחות ובעקבות כך, עליתי במשקל כ- 10 ק"ג.

לבדיקת מאמץ עדיין לא ניגשתי, אני חושש שיקרה לי משהו...
    גם את הצינתור עם אלקטרודה חשמלית(?) שהוצע לי, דחיתי על הסף מאותה סיבה..
    מדוע, אגב, הוצע לי צינתור כזה??

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשרוש בלב
    שרון
    10/05/2007

שלום
    אני תיכוניסטית, לפני גיוס. בבדיקה הרפואית גילו אצלי רשרוש בלב. אני בחורה בריאה ואף פעם לא הייתה לי בעיה, מה זה אומר שיש לי רשרוש בלב ואיך זה ישפיע לי על החיים?
    תודה רבה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    רשרוש בלב

הוספת תגובה

• רשרושים בלב

ד``ר רוברט הפנר
    10/05/2007

נעמה שלום,
    קרוב לודאי ומדובר באוושה שאנו מכנים אוושה פיזיולוגית דהיינו ללא משמעות.
    ממליץ לך להבדק ע"י קרדיולוג, הוא יחליט על הצורך בבירור נוסף.
    בברכה
    ד"ר הפנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה דיאסטולית ומעט במסתם...
    ענת
    08/05/2007

שלום רב. אודה באם תגיב למכתבי אמש. תודה רבה - ענת.

הוספת תגובה

• סליחה....

ענת
    08/05/2007

כעת שמתי רב לב שענית לי. תודה רבה לך. אם כך אני מבינה שאני לא צריכה להקדים את התור לקרדיולוג שנקבע לי לפני שנה לאוקטובר השנה. הרבה תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשובה באתר

ד``ר רוברט הפנר
    08/05/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קצב חוזרות
    הילי
    08/05/2007

שלום רב רציתי לדעת קצת יותר על התשובה שניתנה לי ע"י רופא קרדיולוג
    אני בת 34 וסובלת מהפרעות קצב חוזרות !
    בעבר הן היו מופיעות כמה פעמים בשנה אך בשנה האחרונה ובחצי השנה האחרונה בפרט יותר ויותר ז"א קרוב לפעם בשבוע !
    בעבר הייתי מעשנת מזה 4 חודשים שהפסקתי לגמרי
    ובכל זאת ההפרעות חוזרות בקצב יותר מהיר
    ז"א לפחות אחת לשבוע אם לא יותר !!!
    כאשר מגיעה התקף אני שותה כדור " דרלין " 40 מ"ג
    שלא הכי עוזר
    כרגע שוב מחוברת להולטר 24 עד מחר בבוקר
    ורציתי לדעת יותר לגביי התשובה האחרונה שקיבלתי
    בהולטר האחרון שעשיתי לפניי כשנה בערך נכתב בפיענוח כך :
    קצב בסיסי : סינוס שנע בין 74 ל-149 לדקה ( ממוצע 96)
    הודגמה פאוזה של 1.7 שניות כביטוי ל - II-D.AV BLOCK
    עקב ארטפקטים טכניים קשה להתרשם מ - TYPE OF BLOCK
    אך ייתכן ומדובר ב-MOBITZ TYPE II
    הפרעות קצב חדריות ף VPB'S בודדים - 2

מה זה אומר בדיוק ומה מומלץ לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קצב חוזרות

הוספת תגובה

• הפרעות קצב

ד``ר רוברט הפנר
    08/05/2007

הילי שלום,
    יש המון סוגים של הפרעות קצב, מהירות או איטיות וכו וכו. אין ביכולתי אפשרות להתיחס להגדרתך "הפרעות קצב חוזרות". צריך להדגים אותם ולעשות קורלציה עם מה שאת מרגישה.
    בברכה
    ד"ר הפנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קצב
    amiami
    07/05/2007

לפני כ-3 שנים התגלו אצלי הפרעות קצב מסוג VPC בזוגות ושלשות ללא משמעות קלינית
    הרופא המאבחן - פרופ' בלאסן מאיכילוב קבע כי אין משמעות קלינית וכי ניתן להמשיך ללא טיפול תרופתי.
    כעת תופעה זו מופיעה כ 4-7 פעמים בשנה למשך כמה ימים וחולפת.
    שמתי לב כשמופיעות הפרעות קצב - הגרון מאוד כואב לי באותם ימים בהם יש הפרעות קצב.
    שאלתי - האם יש קשר בין שני הסימפטומים - האם יכול להיות קשר לבלוטת התריס ופעילותה??

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קצב

הוספת תגובה

• הפרעות קצב

ד``ר רוברט הפנר
    08/05/2007

לשתי שאלותיך התשובה חיובית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה דיאסטולית ומעט במסתם....
    ענת
    07/05/2007

כבת 50. בתשובת אקו לב: הפרעה דיאסטולית 2 ומעט רגורגיטציה של מסתם טריקוספידלי, השאר תקין.איני סובלת מלחץ דם, יש הסטוריה משפחתית לבבית, כלורסטרול-289, LDL-190, HDL-82, טריגליצרידיס-תקינים, מטופלת באלטרוקצין 50 בגלל תת פעילות והשימוטו, רופא המשפחה "נזכר" היום להתחיל לתת לי כדור סטטין להורדת הכלורסטרול. מה לדעתך על הנ"ל מה מצבי, האם אני צריכה ללכת לקרדיולוג בהקדם כי קבעו לי תור עוד לפני שראו את האקו לאוקטובר? רב תודות-ענת.

הוספת תגובה

• הפרעה דיאסטולית

ד``ר רוברט הפנר
    07/05/2007

ענת שלום,
    לא כתבת מה מפריע לך ולמה הפנו אותך לאקו לב.
    במידה ואת מרגישה טוב,והדרגה התפקודית תקינה, אין משמעות גדולה לתוצאה הנ"ל.
    הקולסטרול שלך" בשמיים", אומנם ה HDL גבוה, אבל ישנם גורמי סיכון למחלת לב במשפחה לכן התחלת טיפול בסטטין הוא "רעיון" טוב, על מנת להפחית את קולסטרול ה LDL.
    כדאי לך להיות במעקב קרדיולוגי, אגב ציינת שהתור לקרדיולוג באוקטובר, ...השנה? כדאי שקרדיולוג יראה אותך קודם, ייתכן ופרטים נוספים חשובים בתוצאת האקו החסרת כאן, כמו למשל עובי שריר הלב.
    איזה סטטין הוחל ובאיזה מינון? יש לחץ דם גבוה?
    תעדכני אותי
    ד"ר הפנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבקשתך-פרטים מלאים

ענת
    07/05/2007

ערב טוב.תחילה , מודה על תשובתך המהירה. אשתדל לתת פרטים מלאים ולקבל תמונה מלאה עלי. לפני שנה התלוננתי בפני רופא משפחה על עייפות יתר וקוצר נשימה בעלייה במדרגות וביקשתי לעשות ארגומטריה (האקג אגב תמיד תקין אצלי). בארגומטריה היתה צניחה של עד 2 מ"מ , שלחו אותי לעשות מיפוי לב- שהיה תקין. קרדיולוג בבי"ח שלח אותי לעשות אקו-לב והתשובה שהיתה לפני שנה: הפרעה דיאסטולית 2 בלבד והשאר תקין. הרופא המליץ שאקח נורמטין 25 לאחר מכן הורידו לחצי- ולמרות הכל הרגשתי עם זה רע, חולשה אדירה שאין כמותה. החלטתי מדעת עצמי (הקרדיולוג אינו מעודכן) להפסיק את הנורמיטן. מדוע נתן לי נורמיטן? כי הלחץ דם שלי היה אצלו: 150/90 ואמר שזה גבוה. אני מעולם לא סבלתי ולא סובלת מלחץ דם, הוא לא מבין שיש תסמונת החלוק הלבן??. ביקשתי מרופא משפחה שימדוד לי חודש ימים לחץ דם בזמן רוגע ולא התרגשות- והנה, הלחץ דם מעולה. כעבור שנה, ז"א לפני כשבועיים, ביקשתי מרופא משפחה לחזור על האקו לב לראות אם יש שינוי ..., ולצערי ישנה אפילו תוספת לא רצינית, אבל יש משהו מינימלי במסתם. אכתוב לך את סיכום האקו לב בשפה הרפואית: DIASTOLIC DYSFUNCTION GRADE 2, MIN TR, NORMAL LV AND RV SIZE AND CONTRACTION, NO PHT. ותבנית זרימה מיטרלית פסאודונורמלית. מדוע לקחתי את עצמי לידים? כי 2 הורי ז"ל סבלו מהלב, ניתוח לב, ובנוסף לשניהם היה CVA. אני מטופלת כעת ב: סימבסטאטין 20 מ"ג פעם ביום, אלטרוקצין 50 בגלל תת פעילות והשימוטו. (אני מאוזנת)התור שקבע לי קריולוג לפני שנה לבוא לעוד שנה (אגב, הוא לא ראה את האקו החדש שלי) והתור נקבע לחודש אוקטובר השנה. אני מרגישה רק עייפות,. איני סובלת כלל מעודף משקל. לאחר ההרצאה שנתתי בכתב, מעניין מה יש לך לומר בנידון, מה מצבי והאם זה סיבה להקדים את התור, מה כבר הקריולוג לדעתך יכול עוד לעשות איתי חוץ מלדחוף לי איזה כדור שיגרום לי שוב תופעות לוואי וחולשה לא נורמלית, כי כרגע אני מתפקדת מעולה בבית ובעבודה. מודה לך על התגובה שאקבל ומקווה שלא ייגעתי / עייפתי אותך מלקרוא.סליחה ותודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה דיאסטולית

ד``ר רוברט הפנר
    08/05/2007

ענת שלום, שוב
    מגיל מסויים כמעט לכל האנשים יש הממצא באקו של הפרעה דיאסטולית. הממצאים האחרים של ה TR למשל אין להם משמעות. אם השריר אינו עבה ייתכן ואת באמת לא סובלת מיתר לחץ דם, לא מאוד גבוה ולא לפרק זמן ארוך.
    מחלות שכיחות היכולות לגרום לממצא הנ"ל הן: לחץ דם לא מאוזן, מחלת לב איסכמית, סכרת וכו'.
    בהתחשב בזה שאת מציינת שאת מתפקדת מצויין בבית ובעבודה, הייתי מיעץ לך לשים את האקו בצד ולהמשיך להנות מהחיים. לגבי הסימבסטטין, המינון ההתחלתי הוא 40 מג', במיוחד אם במשפחה יש מחלות לב.
    מקווה שאולי הצלחתי לעשות קצת סדר
    בברכה
    ד"ר הפנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס' שאלות
    אבירן כהן
    06/05/2007

שלום, ברצוני לשאול מס' שאלות עבור פרוייקט הגמר בביולוגיה בבית ספרי.
    השאלות:

1.מהו טיפול ראשוני לאדם שנתקף בליבו המגיע לבית חולים?

2.האם בעיה זו היא בעיה לתווך ארוך או לתווך קצר, כלומר האם לאחר טיפול ראשוני הבעיה נעלמת?

3.האם בעייה זו מהווה סכנה למוות מפתיע?

4.האם הידרדרותו של אדם הלוקה בעיה זו היא מורגשת או שמה הידרדרות נסתרת בגוף החולה ואינה מודעת?

5.מהי הדרך הנכונה להיתמודד עם בעייה זו?

לקביעת תור
    סגירה
    מס' שאלות

הוספת תגובה

• גמר ביולוגי

ד``ר רוברט הפנר
    07/05/2007

1- אספירין וצנתור
    2-.....ארוך מאוד
    3- כן
    4- נסתרת
    5-לא לעשן,לאכול בריא, לעשות פעילות פיזית קבועה, לטפל תרופתית בשומני הדם, מעקב לחץ דם וסכרת, ו.......לשתות כוס יין אדום יבש ביום
    בהצלחה
    ד"ר הפנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לרופא
    מודאג מהמרכז
    06/05/2007

שלום. אבי עבר צינתור לפני כשבוע, מצבו יציב אך כלי הדם עליו עבדו לא צונתר כלל מחשש לפגיעה בכלי דם קרוב נוסף, הצינתור רק גרם לכלי דם לעבוד בתפוקה גבוהה יותר ( 60 אחוזים במקום כ-40). אבי כעת נח בבית, ושאלתי היא, האם יוכל לעלות על מטוס לאסטוניה לטיול שורשים בעוד כחדשיים? הוא נוטל תרופות לדילול הדם באופן קבוע. אשמח על תשובה, בתודה..

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לרופא

הוספת תגובה

• ל"מודאג מהמרכז"

ד``ר רוברט הפנר
    06/05/2007

למודאג המרכזי שלום,
    צר לי, אבל לא הבנתי מה עשו בצנתור ומה התוצאות, ולפי דעתי גם אתה לא הבנת.
    תעשה נסיון נוסף ואל תהיה מודאג
    ד"ר הפנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HOCM עיבוי שריר הלב
    MAJER
    05/05/2007

ד"ר שלום
    אני מוכר עם בעיה של עיבוי שריר הלב
    בין 58 מטופל ב IKAPRESS 240 +)בבוקר כדור + בערב חצי כדור)+ASPIRIN 100 פעם ביום
    אני במעקב אצל קדיולוג בצורה תוקפתי ולפי צורך כולל בדיקת אקו
    אבל לצערי לפעמים אני מרגיש כי הגיע סוף הדרך ולהלן התיאור :
    בעת הרמת משא במשקל מצרכי בית מהסופר מרגיש כאילו יש לי קושי תנועה מין לחץ תעוקתי עד בלימה של הגוף ואני חייב לעצור
    הדבר גם קורא לי בעת הליכה, אפילו לאחר יציאה מהרכב ואני נדרש לעצור ולהמתין עד שאני מתחיל מחדש במקרים מסויימים מרגיש נרמול בידיים
    ולפעמים אני חש כאילו אני לא סובל מכלום ויכול לטפס 3 קומות
    אשמח לקבל מידע מה ניתן לעשות או איך אני משפר המצב
    ומה תחום הטיפול במקרים כאלה, האם נדרש בדיקות נוספות
    האם יש חידושים בשיטות הטיפול
    וממ אני צריך לחשוש :?

לקביעת תור
    סגירה
    HOCM עיבוי שריר הלב

הוספת תגובה

• HOCM

ד``ר רוברט הפנר
    05/05/2007

שלום לך,
    במחלת הלב שלך קיים קושי לעתים בזרימת הדם בעורקי הלב. בחלק מהאנשים, הבעיה נובעת ישירות ממחלת השריר העבה אבל בחלק אחר של האנשים קיימות גם הצרויות ממש בעורקי הלב.
    הטיפול התרופתי הולם למחלתך, אבל במידה ואתה מתלונן על לחץ בחזה במאמצים יש לשקול ברצינות גם ביצוע צנתור כלילי (עורקי הלב). מומלץ לעשות גם הולטר, ייתכן ולעתים ישנן הפרעות בקצב הלב, כמו למשל פרפור פרוזדורים, במהלכן אתה חש "תעוקת חזה"
    חג שמח
    ד"ר הפנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה