מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלהעופרי16/10/2007
האחיין שלי בן שנה ושלשה חודשים אובחן כחולה במחלת קוואסאקי. העורקים הכליליים שלו התרחבו לשמונה מ"מ. הוא קיבל בשלב הראשון את הטיפול הסטנדרטי (נוגדנים ואספירין), כעת הורידו לו את מינון האספירין והוא מקבל קלקסאן וממחר קומדין. רציתי לדעת אם היו מקרים של התרחבות כזו בעבר, מה היו דרכי הטיפול, הגבלות בהמשך החיים וכמובן הצעות לטיפול בהמשך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת קוואסאקי
ד''ר ריקרדו תובר17/10/2007עופרי שלום
נא לפנות לקרדיולוג ילדים
בהצלחה
ד"ר תובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הולטראולג15/10/2007
שלום דר',
נדמה לי ששאלתי התפספסה,
נתתי מטה הבהרות נוספות לגבי :
אני בן 29. אין לי מחלות. חשתי בדופק מואץ לאחר הצום והרגשה לא נוחה באיזור החזה. ולאחר מס' ימים אותה תופעה חזרה על עצמה. לכן שלחו אותי להיבדק. לא משתמש בתרופות חוץ מויאגרה.
בדיקת אקו לב לא העלתה ממצאים משמעותיים. רופא משפחה אמר שמדובר בהתקפי חרדה.
הוא עדיין לא ראה את בדיקת ההולטר.
תודה
אולג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הולטר
ד''ר ריקרדו תובר17/10/2007אולג שלום
על פי התוצאות הולר ורקע שלך ק"ל שלא מדובר על ביעה לבבי
ההולטר הוא תקין בגבר צעיר שלא לוקח תרופות
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הולטראולג15/10/2007
שלום,
אשמח לפיענוח של תוצאות בדיקת ההולטר
מהירות מינימלית : 49 לדקה
מהירות מקסימלית:104 לדקה
מהירות ממוצעת: 68 לדקה
נצפה PVC בודד ושתי APC's במשך הבדיקה
הפרעות הולכה: בעיקר בשעות הלילה-בוקר מוקדמות נצפה P-R עד 0.26 שניות כאשר בזמן טכיקרדיה המרווח תקין.
סיכום:
בשעות הלילה נצפו קטעי סינוס ברדיקרדיה/אריתמיה במהירות מינימלית של 42 פעימות לדקה עם מרווחי R-R עד 1.5 שניות
תודה רבה
אולג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת הולטר
ד''ר ריקרדו תובר15/10/2007אולג שלום
אשמח לקבל יותר פרטים ,גיל ,תרופות, מחלות ברקע בעוד
ד"ר תובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת הולטר
אולג15/10/2007
אני בן 29. אין לי מחלות. חשתי בדופק מואץ לאחר הצום והרגשה לא נוחה באיזור החזה. לכן שלחו אותי להיבדק. לא משתמש בתרופות חוץ מויאגרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יל"ד ומחלות קרדיו-וסקולריותליאורה15/10/2007
ד.נ.
באיזו מידה מגדיל יל"ד מאוזן (ע"י תרופה+פעילות גופנית) את הסיכויים לחלות במחלה קרדיו-וסקולרית, או לחילופין מקטין את תוחלת חייו, של מי שיש לו יל"ד מאוזן, כאמור (בהשוואה לאוכלוסיה הרגילה, בגילאים דומים)? תודה. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
ד``ר רוברט הפנר15/10/2007אתה מתכוון בהשוואה בין אלו ללא לחץ דם לאלו שלא היה להם לחץ דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמיטןגדי15/10/2007
לפני 7 שנים עברתי צינתור מאז אני מקבל 12.5 מ"ג נורמיטן . אני לוקח אותו בערב . בבוקר שאני עושה ספורט הדופק המירבי שלי הוא 105 לאחר מאמץ ארוך. האם כאדי לקחת את הנורמיטן בבוקר לאחר הספורט כדאי להגיע לדופק מירבי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמיטן
ד''ר ריקרדו תובר15/10/2007גדי שלום
הנורמיטן משפיע 24 שעות כלומר ,לוקחים פעם ביום
ד"ר תובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר שאלהאבי14/10/2007
סבתא שלי בת (עם סוכרת קלה)63 מתלוננת על קוצרי נשימה מדי פעם כאבי גב וקשיים בעליית מדרגות,היא חוששת שזה קשור ללב...שאלותיי:
1)האם אלו אכן סימפטומים שיכולים להצביע על בעיה לבבית?
2)האם ייתכן שאלו סימנים לחוסר ברזל בדם או המוגלובין,אני סבלתי בעבר מאנמיה וגם קרגשתי קשיי נשימה וכאבי שרירים,אציין שהיא איננה אוכלת כמעט בכלל בשר וביצים ורק מעט עוף,תודה רבה ושבוע טוב ומבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפורי סבתא
ד``ר רוברט הפנר14/10/2007האיברים ומערכות הגוף קשורים זה בזה. הכל יכול להיות.
כדאי שתבדק תחילה אצל רופא המשפחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר צינתור שני בפחות מ-6 חודשיםדוד12/10/2007
לאחר צינתור שני הצמידו לי "קוקטייל" תרופות וברצוני לדעת איך אפשר לחלק את התרופות האלה במשך היום. אני נוטל אותם כדלקמן:
פלויקס אחד בבוקר
אספירין 200 מג' אחד בבוקר
קרדילוק 2.5 מג' אחד בבוקר
אנלדקס 5 מ"ג בבוקר אחד ובערב אחד
סימבקור 20 מ"ג בבוקר
רמוטיב אחד בבוקר ואחד בערב
פמוטידין 20 מ"ג אחד בבוקר (נאמר לי חצי שעה לפני ארוחת בוקר)
אני מבקש לדעת מתי לקחת את הכדורים: לפני או אחרי אוכל. כל אחד (רופא ורוקח) אומר לי משהו אחר.
אשמח אם תוכל "לסדר את הסלט" (או הקוקטייל!)
תודה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלט
ד``ר רוברט הפנר12/10/2007נראה שאתה מסדר אותן טוב מאוד. את הסימבקור תקח בערב.
בתאבון
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני או אחרי
דוד12/10/2007האם ליטול את התרופות לפני או אחרי אוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמנים
ד``ר רוברט הפנר12/10/2007תקרא בעלון המצורף או תחפש באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כואב ועצבניitaka12/10/2007
שלום לכולכם. אני בן 29 מאזור המרכז מעשן ועדיין עצבני לוקח כל דבר "ללב" ובמהלך בדיקות א.ק.ג שביצעתי לפניי כ9 שנים גילו אצלי rbbb משהו שאף רופא משום מה לא טרח להסביר לי רק בכלליות שזה אומר שמשהו בצד ימין בלב סתום , מעבר לכך לא נעשתה שום בדיקה נוספת(רק א.ק.ג) ומשום מה הרופאים החליטו שזה פגם מולד למרות שאין על כך שום תיעוד ולמיטב הבנתי ובדיקותיי מדובר במשהו שהוא נדיר יחסית. במהלך ה5 שנים האחרונות עברתי מספר טראומות כולל מות הורים פרידות קשות מחברות והתקפי עצבים חמורים. לאחר מספר פעמים שהגעתי לבי"ח כמובן לאחר מיחושים בחזה בתוספת אופציונאלית של פראנוייה שעברתי התקף לב , הרופאים פטרו אותי בכל פעם בתשובה: יש לך צרבת תשקול אולי טיפול נפשי , במהלך השנתיים האחרונות הכאבים בחזה מלווים בסוג של לחץ בעיקר בצד השמאלי ומיחושים אשר אני נאלץ לבצע סוג של עיסוי חזק על מנת להפיג חלק מהכאב החד וזה מלווה לעיתים בכאב שעובר לגב העליון ולשתיי הזרועות יש לציין שמעבר לכך שזה קורה יש לי סוג של עירפול מסויים בראייה נשימה כבדה. נכון ישנה תמיד האופצייה של התקף חרדה אך בתור אחד שחווה כמה התקפי חרדה בחייו אני משוכנע כי לא בכך העניין. בקיצור שאלותיי הן א: במה מדובר בדיוק שאמרו לי שיש לי RBBB או RRRB .
ב:האם יכול להיות שבמידה ולא נולדתי עם הפגם הזה עברתי סוג של אירוע לבבי בחיי?
ג:אילו בדיקות עליי לדרוש מהרופא על מנת לשלול כל אופצייה של בעייה לבבית .
אשמח לקבל תשובה מפורטת (אקווה שתחזירו לי את האמון ברופאים) בכבוד רב ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבני
ד``ר רוברט הפנר12/10/2007ל RBBB שגילו בגיל 20 ככל הנראה אין משמעות. לא מדובר ב"סתימה" או מום וכדומה. מדובר ב"איטיות" ההולכה בענף הימני של ההולכה.
למה שני ההורים נפתרו?
תעשה אקו במאמץ או מיפוי לב במאמץ או CT של הלב. במידה ושני ההורים נפתרו מהתקפי לב בגיל צעיר צריך לשקול אף צנתור
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףחווה11/10/2007
בת 53 עומדת לעבור ניתוח מסתם בעוד כשבוע.
האם כדאי להתחסן משפעת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כדאי
ד``ר רוברט הפנר12/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמותלבבי09/10/2007
שלום רב,
האם יש משמעות לתדירות הפעימות המוקדמות (לעתים אחת - שתיים בשעה, לעתים שתיים - שלוש בדקה).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות
ד``ר רוברט הפנר12/10/2007תלוי מאיזה סוג הפעימות המוקדמות, באיזה גיל ובאיזה לב - בריא או חולה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש פעימות מוקדמות
רז13/10/2007אני בן 17 ולב בריא על פי בדיקת אקו לב.
הפעימות המוקדמות מופיעות לעיתים די תכופות.
בקשר לסוג הפעימות המוקדמות אינני יודע.
האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לך...
ד``ר רוברט הפנר14/10/2007תפנה לקרדיולוג שיבדוק אותך.
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בעייתינאוה08/10/2007
שלום וערב טוב,
דופק הלב של אבי הוא 53 במנוחה ובמאמץ עולה מעט מאוד בגבולות ה-60. הוא מטופל בדימיטון ובפרוקור + אספרין מטופל בפרוקור כ- 30 שנים? האם זו השפעה של התרופה? בנוסף כשהוא נחתך הדימום נמשך די הרבה זמן מה הסיבה ?
אודה על תשובתכם,
נאוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק איטי
ד``ר רוברט הפנר12/10/2007כנראה שזאת השפעת התרופות. יחד עם זאת ניתן לעשות אקג והולטר כדי לשלול הפרעת הולכה נוספת.
הדימום יכול להיות בגלל האספירין, ממליץ לעשות בדיקת דם לתפקודי קרישה וספירת דם.
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך בעיות לב?ליז06/10/2007
לפני יומיים שתיתי אלכוהול (כנראה כמות שהיתה גדולה בשבילי) כי למחרת היה לי דופק 160 למזלי בדיוק כשזה קרה היתי בקופת חולים כי היה לי תור לרופא. המצב שלי התייצב לאחר שעה ובעזרת כמה תרופות. רופאה שבאה לראות אותי אמרה שזה קרה לי בגלל האלכוהול ושזה לא יקרה לי יותר אם אני לא אשתה,אבל הרופא שהיה לי תור עליו רשם לי 25מ"ג נורמיטן והפנה אותי לקרדיולוג עם הבחנה של paroxymal supraventricular tachycardia.אני בת 24 ולמרות שמאד נבהלתי ממה שקרה לי זה נראה לי מוזר להתחיל לשתות תרופות ללב בגילי,חוץ מזה שלנורמיטן יש תופעות לוואי קשות ומחרותיים יש לי מבחן.אני גם קצת אנמית HB11.2 אולי זה גם קשור.במאמץ בינוני יש לי קוצר נשימה ודפיקות לב.
מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות לב
ד``ר רוברט הפנר07/10/2007אם זהו ארוע ראשון של SVT אין הכרח בטיפול תרופתי מה גם שאולי באמת האלכוהול גרם לזה.
אבל אם מידי פעם את כן מרגישה דפיקות לב, את לפני מבחן ונורא מתרגשת, כן ממליץ לך Normiten תנסי קודם מינון של 12,5 מג'. הדופק יהיה פחות מהיר ותרגישי גם יותר רגועה במבחן. תמיד תוכלי להפסיק את זה בעתיד, לא מדובר בטיפול "ללב".
לסיכום: אל תהי מודאגת, כך או כך זה בסדר, זה לא כל כך גורלי.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות לב?ליז03/10/2007
בזמן האחרון כל פעם שאני מנסה לעשות פעילות גופנית יש לי חולשה,קושי לנשום כאילו אין לי חמצן,הזעה מוגברת מאד,דפיקות לב מואצות וחולשה בשרירים ואז אני ישר מפסיקה את הפעילות הגופנית ולאט לאט חוזרת למצב יציב.זה קורה לי לפני שאני אפילו מתחילה להתאמץ באמת.אחרי שזה קרה לי פעם אחרונה נסעתי באותו יום למוקד רפואי,א.ק.ג. תקין.הרופאה אמרה שאולי זה אסטמה בגלל שאני מעשנת ושלאישה בגילי (24) מאד נדיר שתהיה מחלת לב.אבל לי נראה שזה לא אסטמה כי הנשימה שלי לא מלווה בצפצופים ושיעול.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות לב?
ד``ר רוברט הפנר03/10/2007את זקוקה לבדיקת קרדיולוג. את באמת צעירה (...וזה לא נורא...) אבל האינטרנט לא מחליף בדיקה פיזיקלית והתרשמות פנים אל פנים
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב,
לי-אור06/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה...סאלי03/10/2007
היי, אני מקווה שאתם תתנו לי סוף סוף תשובה נורמלית.
יש לי דופק מהיר קבוע,כל היום, גם במנוחה, 100 ומעלה, בעבר הייתי נתקפת בדקירה בחזה (לפחות פעם בשבוע) ומיד הייתי מתעלפת לכמה שניות. פעם לאחר מקרה כזה נלקחתי לביה"ח ולאחר א.ק.ג אמרו שיש הפרעת קצב עשו לי צילום חזה ושוחררתי.
בהולטר יצא לי פעימה נוספת,דופק מהיר ודפיקות לב.
יש לי לחץ דם נמוך תמיד וסבלתי בעבר מהפרעות אכילה, משקלי מתחת לממוצע.
לפני מספר ימים הייתי בלונה פארק ועליתי על מתקן שעולה ויורד, נתקפתי בלחץ איום בחזה החוורתי,היה לי קשה לנשום, הרגל קפצה מעצמה ופשוט פרפרתי כולי.
אני פונה אליכם כי אף אחד עד עכשיו לא נתן לי תשובה מה כל התסמינים האלה?
האם יש לי איזושהי בעיה שאני צריכה לשים לב אליה?
אנא נסו לעזור לי בתשובה...
תודה רבה לכם וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה נורמלית
ד``ר רוברט הפנר03/10/2007כנראה שהלב לא הבעיה העקרית שלך. הפרעות אכילה, תת משקל, רגליים שקופצות בלונה פרק ורעידות בכל הגוף...מה אבחנת רופא המשפחה שודאי בדק אותך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה...תשובה לד"ר רוברט
ס05/10/2007בהמשך לשאלתך,אמנם אני בתת משקל אבל אין לי הפרעות אכילה כיום,
רופא המשפחה אישר שיש פעימה נוספת ודופק מהיר קבוע, הציעו לי לקחת אספירין פעם ביום אך סירבתי. רופא המשפחה אינו מודאג מהלב, אלא מבלוטות הלימפה שלי, הן מוגדלות מעל לשנתיים בכל חלקי הגוף, בדיקות הדם תקינות ויש לי הפניה להמטולוג, הייתי גם בתל השומר במחלקה אונקולוגית לבדיקה לאחר שנתנו לי הפניה דחופה,עשיתי בדיקות דם ולא חזרתי לשם בגלל ההמתנה והתור הארוך. אכן יש לי כמה בעיות ואין לי כ"כ סבלנות ללכת ולבדוק הכל, אז אני פשוט עוזבת את זה ככה ומצאתי דרך יותר קלה לנסות להבין מה זה ההפרעות קצב האלו בזה ששאלתי אותך,
את הבעיות האחרות אני מעדיפה להדחיק, אף אחד לא רוצה לשמוע דברים לא נעימים באמצע החיים.
אשמח אם תוכל להסביר לי בקצרה מה מותר ומה אסור בהפרעות קצב ולמה להתייחס.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
ד``ר רוברט הפנר06/10/2007סאלי בוקר טוב.
הבנתי אותך מצויין.
דופק 100 קבוע במנוחה לא מצביע ברוב המאוד גדול של המקרים על בעית לב. גם פעימות לב מוקדמות שמוצאים בהולטר לא מצביעות על בעית לב.
לדעתי הדופק הגבוה קרוב לודאי תגובתי אולי למצב מטבולי לא תקין. כפי שכתבתי לך גם קודם, הבעיה היא לא הלב, בתגובתך השניה הוספת גם את ענין הבלוטות, שאולי הן תגובתיות למצב דלקתי?
כדי שתהי שקטה בענין הלב ממליץ לך לעשות אקו לב שהיא בדיקת אולטרסאונד פשוטה. באקו יראו את התכווצות הלב, השסתומים וכו.
לא ברור לי למה המליצו לך אספירין.
אם הדופק הגבוה מפריע לך טיפול ב Deralin 10mg פעמיים שלוש ביום לנסיון יכול להיות פתרון.
בדקת את תפקוד בלוטת המגן? (TSH - בדיקת דם).
בת כמה את? איזה קופ"ח ואיזור בארץ?
תרגישי טוב
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ס07/10/2007קודם כל תודה על ההתייחסות,
בדקתי את בלוטת המגן והיא תקינה לחלוטין.
אני בקופ"ח כללית באיזור המרכז.
הדופק לא מפריע לי כלל, הדקירות והתחושה הלא נעימה בחזה מעיקות לפעמים אבל אני יכולה לחיות עם זה.
אף אחד לא מצליח לפענח את עניין בלוטות הלימפה המוגדלות, כל הרופאים נלחצים מזה ומלחיצים אותי לבדוק את זה עד לפתרון סופי אך עייפתי, זה כבר ככה מעל לשלוש שנים ללא שינוי.
כפי שציינתי יש לי הפניה להמטולוג ולביופסיה לאישורו הסופי.
אם אתה חושב שאין לי בעיה בלב למרות ההפרעות קצב וההולטר הלא תקין כ"כ אז אני פשוט יסמוך על חוות הדעת שלך.
אם יש לך איזשהו טיפ בשבילי לגבי הלב הבלוטות וכ'ו... אשמח לשמוע.
שוב המון תודה לך ושבוע טוב.
אגב לא ציינתי- אני בת 28* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב,
לי-אור06/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםאלה03/10/2007
שלום רב!
יש לי לפעמים הרגשת חולשה כללית קור ברגליים פעימות לב מוגברות לחץ הדם שלי 111\55 מה אני מריכה לעשות ולאיזה רופא אני צריכה לגשת זה מאוד מפריע לי ואף מפחיד זו הרגשה של איבוד שליטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפני לרופא המשפחה
ד``ר רוברט הפנר03/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב,
לי-אור06/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)