מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור ארוך מהרגילרוני06/06/2011
אני בת 20 ונוטלת גלולות מינס מזה שלוש שנים. המחזור האחרון שלי נמשך כשבועיים וגם עכשיו עדיין יש לי דימומים קלים. המחזור היה מאוד קשה ולווה בתחילתו במחלה וראלית קלה ובהרגשה כללית לא טובה (נזלת, בחילה). לקחתי דקסמול קולד וקלבטן. האם ייתכן שזו הסיבה שהמחזור נמשך כ"כ הרבה זמן ועדיין לא נפסק? כבר קרה שהייתי חולה בזמן מחזור אבל הוא מעולם לא נמשך כך... (גם לא פספסתי אף גלולה...)
מה יכול לגרום לכך?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ארוך מהרגיל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/06/2011יכול להיות שינוי עקב המחלה. המשיכי את הגלולות ותראי אם המצב יסתדר כשאת בריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהא06/06/2011
הטיפול בפטריה וגינלית הוא בנרות או במשחת אגיסטן? על המשחה לא מצויין שהיא מיועדת לפטריה וגינלית באופן ספציפי. אם אפשר להשתמש במשחה, מה משך הטיפול המומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/06/2011יש נרות נרתיקיים ויש משחת אגיסטן לנרתיק שמצוין עליה שהיא מיועדת לנרתיק. המשחה הרגילה אינה מיועדת לנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סדירות הורמונליתדנה06/06/2011
שלום, אני לוקחת כבר כמה שנים גלולות מליאן נגד כאבי מחזור ויצא שלא לקחתי אותן חודש, והתחלתי לקחת אותן שוב שבוע שעבר ביום הראשון למחזור (יום א' שעבר) ביום שבת הסתיים לי המחזור ושכחתי לקחת אותו יום גלולה, לכן אתמול לקחתי שתיים. הבעיה שלי היא שהמחזור התחיל לי מחדש אתמול, וכשהתקשרתי למרפאת נשים הם אמרו שמדובר באי סדירות הורמונלית ושאני צריכה לדבר עם רופא נשים לגבי מה לעשות בהמשך. אולם יש תור פנוי לרופאת הנשים שלי רק בשבוע הבא וגם לא ניתן לדבר איתה בטלפון. האם תוכלו להנחות אותי מה לעשות? או לאמר האם יתכנו תופעות לוואי כתוצאה מזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סדירות הורמונלית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/06/2011המשיכי את הגלולות הגלולות כסדרן, הדימומים יסתדרו במהלך החודש, אך קחי בחשבון שאינך מוגנת מהריון בשבועיים הראשונים עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות מעל גיל 45 ושימוש בהתקןnina06/06/2011
קראתי מאמר שבו כתוב שמעל גיל 45 הסיכוי להיכנס להריון הוא אפסי. אם כן, האם ההתקן שיש בי מיותר ? והאם אפשר לבדוק מידת פוריות בכדי לדעת אם להמשיך עם ההתקן או שאפשר להוציאו סוף סוף לתמיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני קראתי את אותו מאמר וגם בעלי
יעל06/06/2011את ואני באותו גיל...
אני לא רופאה אבל התגובה שלי היא שכל הריון הוא הריון של 100%, גם אם היה סיכוי מאד מאד קטן להכנס אליו.
במילים אחרות, ההתקן מיותר רק אם את מוכנה לקחת את הסיכון הקטנטן שכן יהיה הריון.
ולגבי בדיקת פוריות, גם אותי מעניין לשמוע את תשובת הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי שימוש בנוברינגחני06/06/2011
שלום רב,
הפסקתי להשתמש בנובהרינג לפני 8 חודשים אחרי שימוש של שנה וחודשיים
מאז אנחנו מנסים להכנס להריון נא' לי כי אחרי השימוש בנוברינג קשה מאד להכנס להריון היות ותאריך הביוץ נורא משובש והוא מתרחש יום יומיים אחרי המחזור האם זה נכון?
שאלתי היא האם זה נכון והאם עלי לעשות משו ע"מ לסדר את תאריך הביוץ
אציין כי אנו שומרים על טהרת המשפחה ואיננו מקיימים יחסים אלא 15 יום לאחר המחזור
בכל מקרה יש לי באזור ה35 יום בין ווסת לווסת
בהריון קודן נכנסתי להריון חודש אחרי סיום השימוש בגלולות (יסמין)
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי שימוש בנוברינג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/06/2011אין סיבה שדווקא אחרי נובה רינג יהיה יותר קשה להכנס להריון. כדאי לעשות ברור מתי בדיוק הביוץ שלך, אם הזמן בין מחזורים הוא 35 יום לעך הרי שהביוץ יחול שביב יום 20. פני לרופא הנשים שלך להדרכה על הערכת עיתוי ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת גלולות באופן רצוףיעל06/06/2011
שלום רב,
ביתי בת 18, לפני כחודש קבלה לראשונה גלולות יסמין.
מחר היא מסיימת את החפיסה הראשונה.
כיוון שהחבר מגיע מחר לחופשה יחסית ארוכה, ביתי שואלת אם ניתן לקחת את החפיסה הבאה ללא הפסקה מהחפיסה הנוכחית.
על מנת שלא לקבל מחזור בזמן החופשה של החבר.
נשמח לתשובתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת גלולות באופן רצוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/06/2011אין בעיה לחבר שתי חפיסות כדי למנוע מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמו חצ'קון בפותליבי05/06/2011
שלום רב,
מזה כשבועיים גיליתי מעין חצ'קון בפות, בצד ימין, די מקביל לדגדגן. ממבט זה נראה חצ'קון רגיל כמו שיש על אזורים חיצוניים בגוף, אולם כשמיששתי החצ'קון גיליתי בו מעין אזור קשיח (כמעט כמו אבן, מבחינת הקשיחות). האזור הקשיח הנו בגודל של כ 1- 2 מ"מ. בשבוע האחרון ניסיתי אמבטיות עם פולידין וזה לא ממש עזר.
כמו כן אני בשלהי שנות העשרים ולא קיימתי יחסים מזה תקופה ארוכה. אני מאוד מפחדת שלא מדובר בסרטן (יש הרבה מקרים של סרטן השד במשפחתי).
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו חצ'קון בפות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/06/2011תשובתנו - תפני לבדיקה אצל רופא נשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולהב05/06/2011
אני לוקחת גלולות מליאן, כל ערב, ביום רביעי שעבר הלכתי לישון מאוד מוקדם ושכחתי לקחת את הגלולה, לקחתי אותה ישר שנזכרתי ביום חמישי על הבוקר. מאז ועד היום לא קיימתי יחסי מין.
שאלות:
האם אני מוגנת מפני הריון?
האם יש צורך באמצעי אחר, למרות שכבר עברו מס' ימים מהגלולה שנשכחה?
אשמח לתגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר די דחוף..
ב05/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריון והעלאת כולסטרולמיכל05/06/2011
שלום ,
אני בת 24 , נטלתי גלולות פמינט לתקופה של כ 5 חודשים, בבדיקת דם התגלה ערך כולסטרול גבוה בהרבה מן הנורמל וכתוצאה מכך נאמר לי להפסיק את השימוש בגלולות ולשנות סוג גלולה.
יחד עם העלאת הכולסטרול, סבלתי מטחור באזור פי הטבעת, כאשר הרופאה המטפלת לא הבינה את הקשר בין השניים, אך אני קראתי שלכולסטרול גבוה יש השפעה על יציאת טחורים. לאחר הפסקה של מספר חודשים התחלתי לקחת את הטבעת נובריגנ למשך 3 חודשים, ברגע שהתחלתי לסבול שוב מטחורים הפסקתי את השימוש בגלולות ובבדיקת דם נמצא שוב שכולסטרול במגמת עליה. אני כן רוצה לקחת גלולות אך אני די אובדת עצות.
האם יש גלולה שאני יכולה לקחת ושלא תגרום לעליה בכולסטרול ולטחורים? האם כדאי לנסות סוגי גלולה נוספים? האם יש פתרון אחר למצב?
בנוסף, רופאת הנשים אמרה לי שאם זו תהיה עליה לא משמעותית בכולסטרול אולי ניתן להמשיך לקחת את הגלולות באופן קבוע למרות העליה, אך הבעיה היא שאני ממש סובלת מן הטחורים, לא ניתן להתעלם מכך. האם יש פתרון לכך .?
תודה רבה ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון והעלאת כולסטרול - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2011אין הבדל משמעותי בין סוגי הגלולות להעלאת הכולסטרול בדם ולכן אין טעם להתחיל לשחק בין הסוגים השונים. לגבי הטחורים התיעצי עם פרוקטולוג - רופא המומחה לבעיות בפי הטבעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי, רציתי לשאולrotem05/06/2011
מה ההבדל בין פוסטענור לבין נורלבו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי, רציתי לשאול - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2011חברות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםאלה05/06/2011
אני כשבוע לאחר מחזור סובלת מהתכווציות בבטן התחתונה כמעין צירים שבאים והולכים לסירוגין........... אני עם התקן.
יכול להיות שכאבים אלו הם כאבי ביוץ? לאחר המחזור בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2011דורש בדיקת רופא נשים בדחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטין ומינס - בדחיפות בבקשה!!מישהי05/06/2011
שלום רב,
אני נוטלת גלולות מינס בקביעות. ביום שישי האחרון קיימתי יחסים ושכחתי לגמרי שאני גם לוקחת כבר מס' ימים אוגמנטין 875 מ"ג שניתן לי לאחר ניתוח חניכיים. אני ובעלי בפאניקה גדולה מהפחד להריון. באיזו מידה עלינו לחשוש?? הבעיה העיקרית שלגמתי גם את האנטיביוטיקה וגם את הגלולות ביחד.
בבקשה תשובה בהקדם!! תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין ומינס - בדחיפות בבקשה!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2011האנטיביוטיקה מורידה את הספיגה של הגלולות ואת היעילות שלהן. כדאי להוסיף קונדומים בחודש הקרוב. אם לא עברו 72 שעות כדאי לקחת פוסטינור אם אתם רוצים להיות על הצד הבטוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות לאחר 10 שניםספיר05/06/2011
שלום, הפסקתי לקחת גלולות אחרי 10 שנים של שימוש ב"יסמין".
בכמה זמן הגיוני שיאחר המחזור לאחר ההפסקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות לאחר 10 שנים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2011משתנה מאישה לאישה,
יכול לשחק ולהיות ממש לא סדיר גם כמה חודשים עד שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי עם מירנהרונית05/06/2011
אני בת 45 מזה 3 ח' עם ההתקן.
לאחרונה אני חשה בסחרחורות לעיתים תכופות, עד למצב של ראיה מטושטשת.
אני לא מרכיבה משקפיים. לאחרונה אף עשיתי בדיקת ראיה והכל תקין.
האם יתכן שההורמון שמופרש הוא האחראי לתופעה.
בעבר השתמשתי בגלולות למניעה והתופעות הללו היו, לכן הפסקתי את השימוש בהם.
לפני המירנה הייתי עם התקן נחושת ללא שום תופעות.
לתשובבתכם אודה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי עם מירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2011לפי הנסיון שלך יש קשר בין ההורמונים לתופעות האלו שאת מתארת. התיעצי עם רופא עיניים ורופא הנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון???עינת05/06/2011
אני(27)ובעלי מנסים להכנס להריון וזה החודש השני(אני יודעת שזה מעט זמן יחסית)אני ובעלי כבר חסרי סבלנות.ביום ה13 עשיתי בדיקת ביוץ וזה היה ניראה חיובי(לא ב100% כי היו צריכים להיות 2 פסים זהים כהים ואצלי היו זהים בהירים לא היתה לזה משמעות אחרת בהוראות)ביום הזה קיימנו יחיסי מין ומאז כל יומיים בערך, אתהבדיקת ביוץ עשיתי גם כל יום והיא יצאה שלילית.יום אחרי בדיקת הביוץ החיובית שבה קיימנו יחסים היו לי כאבים חזקים מאוד בבטן התחתונה היום שבוע אחרי אני חולה..מקוררת כאבי גרון אוזניים וכל הגוף בערך חוץ מזה אין לי תופעות שמעידות על הריון כמו בחילות והקאות.יש סיכוי שהתשובה חיובית?עדיין לא ניתן לעשות בדיקה ביתית נכון?!המחזור צפוי להגיע בעוד שבוע בערך..אני גם חסרת סבלנות וגם לא יודעת איך לטפל בעצמי אם חיובי יש כדורים שבטח אסור לקחת...
מודה מראש
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון??? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2011עד האיחור במחזור את יכולה להתנהג כרגיל ולקחת את כל הטיפול התרופתי שאת צריכה...
עד הזמן של האיחור דהיינו שבועיים לאחר הביוץ איןטעם לעשות בדיקה להריון..
תרגיעי עינת.... רק מהלחץ יכולות להתפתח בעיות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)