מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון עם פוסטינור?יולי05/06/2011
שלום רב,
האם יש אפשרות בכל זאת להיכנס להריון לאחר לקיחת פוסטינור כ5 שעות לאחר קיום יחסי מין לא מוגנים (הבחור גמר בפנים ללא קונדום)?
אני בהריון,ב2.6.11 נבדקתי ולפי אולטרסאונד הייתי בשבוע 6.5. היתה ווסת ב14.4.11 ואח"כ ווסת 10.5.11, כל התקופה כמעט על בסיס יומי קיימתי יחסי מין לא מוגנים, ב 24.5.11 יחסי מין לא מוגנים ואח"כ לקיחת פוסטינור לאחר כ 5 שעות, האם בכל זאת יכולתי להרות בתאריך 24.5.11, אף על פי שלפי אולטרסאונד זה בסוף אפריל (אם ספרתי נכון).
בבקשה חייבת תשובה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם פוסטינור? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2011לפי גיל ההריון נכנסת להריון בסוף אפריל. והדימום שהיה במאי איננו מחזור אלא דימום של השרשה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
יולי07/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה...
יולי06/06/2011ליאורה תודה רבה על תשובתך,
שאלות נוספות:
1. יתכן וגיל ההריון לא נקבע בצורה נכונה באולטרסאונד?כלומר יש טעות של בערך 28 ימים,כלומר שבכל זאת נכנסתי להריון בסוף מאי?
2. הדימום של 10.5.11 שרשמת שזו השתרשות, היה ממש ממש מסיבי ובתאריך של מחזור, זה תקין?
3. האם נגרם נזק כלשהו לעובר עקב לקיחת פוסטינור?
תודה רבה, הרגעת אותי קצת.
מצטערת על מיליון שאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/06/2011גיל הריון באולטראסאונד הוא הכי מדויק והטעויות יכולות להיות של יום יומיים בלבד.
יש מצבים של הריון ויש מחזור - נדירים אבל
לגבי לקיחת פוסטינור, לא נראה לי שבעיתי, תלוי בגיל ההריון. התיעצי באתר של פוסטינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח!!!
יולי07/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ וכניסה להריוןספיר05/06/2011
כמה זמן מאז ביוץ ניתן להיכנס להיריון? האם רק לכמה ימים או עד שמקבלים את הווסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ..
עינת05/06/2011היי אני גם מנסה להכנס להריון וקצת ביררתי
לפני מיטב הבנתי... הביוץ מגיע כל 13 יום כשהמחזור קבוע כל 28 יום את יכולה לחפש בגוגל מחשבון ביוץ (ולבדןק את היום שלך בצורה מערך מדיוקת יותר)
הביוץ נמשך כמה שעות. צריך או מומלץ לקיים יחסי מין יום יומיים לפני הביוץ, מאחר והזרע שורד בנרתיק יומיים.
שיהיה בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ וכניסה להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2011ביוץ נמשך עד 24שעות בלבד וזה הזמן שניתן בו להכנס להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היייי דחוףףףף!:)05/06/2011
התחלתי ליטול גלולות מסוג פמינט, אני כרגע בחפיסה השניה,
לפני כמה ימים נטלתי גלולה ושעתיים אחרי שילשלתי אז לקחתי עוד גלולה באותו היום..
מחר אני צריכה לקחת את הגלולה האחרונה בחפיסה ואני רוצה להמשיך ברצף לחבילה השניה כדי שלא יהיה לי מחזור החודש, האם זה אפשרי???
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והאם אני אמשיך להיות מוגנת??
:)05/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון
עינת05/06/2011לגביי הכדור שלקת פעמיים בגלל ששילשת אני לא יודעת.
אבל לגביי אם ניתן להמשיך לקחת גלולות כדי לאלקבל מחזור - זה אפשרי.
לפני שהתחתנתי גיליתי שהמחזור שאני צריכה לקבל אמור להגיע בדיוק ביום החתונה ופחתי מזה.. הלכתי לרופא נשים הוא נתן לי גלולות( פמינט דרך אגב) וביקשממני לא להפסיק עד יום אחרי החתונה - שזה יצא בערך חפיסה וחצי.. זה עובד וזה בסדר.
מקווה שעזרתי .:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייי
:)05/06/2011אוקיי תודה רבה! עזרת המון! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיייי דחוףףףף! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2011אפשרי ואת מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייייי
:)05/06/2011סבבה, תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיייי דחוףףףף! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/06/2011כן, אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינס דימומים אקראייםpredator04/06/2011
שלום אני בת 21 התחלתי גלולות מינס וכעת אני בחפיסה השלישית. בחודש שעבר נטלתי גלולה אך היא לא נקלטה לי ויום לאחר מכן הופיעו דימומים שבוע...ואז הגיע לו המחזור החודשי...אמרו לי שאם בחודש השלישי ימשכו הדימומים אני צריכה להפסיק. העניין הוא שגם בחודש הזה היה לי קלקול קיבה ולא נקלטה הגלולה וגם אותו סיפור התחיל, להבדיל מגלולות אחרות שכשהייתי לא נוטלת כביכול לא היו מופיעים שום סימנים לכך אלא רק הייתי יודעת שאיני מוגנת. האם זה אומר שבוודאות אני צריכה להחליף? חוץ מהמקרה הספציפי הנ"ל לא היו דימומים אקראיים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינס דימומים אקראיים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2011בגלל שהמינס הוא כמות של הורמונים מאוד נמוכה יש יותר נטיה לדימומים עם כל פספוס של גלולה. התיעצי עם רופא הנשים שלך האם להחליף לגלולה יותר חזקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור קצר מדימאיה04/06/2011
שלום, אני נוטלת גלולות מינס מזה 6 שנים ברציפות. החפיסה מורכבת מכדורים צהובים ומ- 4 כדורים לבנים - בהם אמורים לקבל מחזור. בעבר הייתי מקבלת בכדור הלבן הראשון-שני וכך היו לי 3 ימי מחזור מלאים. ברגע שנוטלים כדור צהוב חלה נסיגה במחזור. הבעיה היום היא שאני מקבלת מחזור רק בכדור הלבן השלישי-רביעי, והמחזור שלי ממש קצר, עד כדי יום יחיד. האם המצב הזה תקין? ראוי לציין שהגלולות התאימו לי מאוד מהיום הראשון, לא היו לי כל תופעות לוואי עד היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור קצר מדי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2011התעלמי מכמות הדימום ואם הגלולות טובות לך המשיכי איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח וסטיבוליטיס ויחסי מיןליאת04/06/2011
שלום רב,
עברתי לפני כשבועיים וחצי ניתוח לוסטיבוליטיס אצל דוקטור מיכאל פרידמן הנפלא! כפרה עליו. אחרי 10 שנים של סבל. ממתינה להחלמה- אני מרגישה טוב וחזרתי לשיגרה, ממתינה לביקורת. רציתי לשאול מספר שאלות:
1. אני יודעת שאין לקיים יחסי מין כחודשיים- האם מותר מגע מיני חיצוני? האם מותר להגיע לאורגזמה בדרכים אחרות שאינן בחדירה, או שההתכווצויות הנרתיק לא טובות במצבי?
2. האם מותר כבר לכוון את זרם המקלחת אל האזור ישירות, או להימנע מכך לגמרי?
3. האם ומתי ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית? הייתי מתאמנת פעמיים בשבוע בחדר כושר והפסקתי בגלל הניתוח. האם אפשר ללכת? לרוץ? לעשות כל מה שעשיתי קודם?
4. האם ניתן ללבוש מכנסיי ג'ינס צמודים או להימנע מכך כרגע?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח וסטיבוליטיס ויחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2011כדאי לחכות חודש כדי לתת לצלקת להגליד כמו שצריך עם כל הפעילות באזור וגם עם פעילות ספורטיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר פרידמן- אשמח גם לדעתך בעניין
ליאת05/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה- עבור דר. פרידמן
ליאת19/06/2011חלף חודש מאז הניתוח. אשמח אם תענה לשאלותיי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לקיים יחסי מין בגלל שתןמירב04/06/2011
שלום רב
אני בת 22, מקיימת יחסי מין כבר מספר שנים ולא הצלחתי להגיע לאורגזמה מאז כמה שנים!!! הבעיה העיקרית היא שבקרוב להתרגשות גבוהה בזמן יחסי מין (שאני מרגישה שאני קרובה לאורגזמה) יש לי צורך חזק במתן שתן (אני תמיד מתרוקנת לפני) ואז אני חייבת להפסיק .
אותו דבר קורה גם באוננות. אני מנסה להפסיק, לכווץ קצת את האגן בשביל להפסיק את את התחשובה אבל היא חוזרתף כל מגע עם הדגדגן גורם לי להשתין (ניסיתי כמה פעמים לא להפסיק ובאמת יצא שתן
איך זה יכול להיות שעדיין יש לי שתן גם אם אני מתרוקנת?
ולמה המגע עם הדגדגן גורם לשתן לצאת?
מפחדת שלעולם לא אצליח להגיע לאורגזמה. צריכה עזרהה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחה לקיים יחסי מין בגלל שתן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2011עשי ברור של דרכי השתן אצל אורוגינקולוג. ניתן לתת טיפול תרוופתי כדי להרגיע את השלפוחית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגום מונחים גניקולוגיים לאנגליתאנונימית04/06/2011
שלום, הייתי בבדיקה אצל גניקולוג שמצא אצלי "שרירן באיסטמוס ליד הצלקת הניתוחית (ניתוח קיסרי). מימין ציסטה של גופיף צהוב. התקן במקום". אני עוברת בקרוב לגור בארה"ב. האם תוכלו בבקשה לעזור לי לתרגם את זה לאנגלית? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגום מונחים גניקולוגיים לאנגלית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2011בקשי מהרופא המטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופא בבקשהליאור 5504/06/2011
שלום רב
האם ייתכן 2 זקיקים בזמן מחזור ביום השני של המחזור זקיקים בגודל של 2.5 ס"מ ?
מדוע לפני ובמחזור יש לי גלי חום נוראיים ?
ברקע יש אנדומטריוזיס
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא בבקשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2011חסר נתונים על גילך, מצב הורמונלי, האם נוטלת גלולות? יכול להיות שהזקיקים האלו שאריות מהחודש הקודם ויש להמשיך במעקב של אולטראסאונד אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשיצא04/06/2011
בת 37, פניתי אליכם כבר ושאלתי לגבי זה שהמחזור התקצר לי במשך הזמן ליומיים ויש לי הרבה פחות דימום ועניתם שזה בסדר, למרות שנראה לי מוזר אם פעם זה היה ארוך יותר וכן חל שינוי, אז איך זה מעיד על כך שהכל בסדר, רק בגלל שהמחזור מופיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חודשי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2011לא נראה לי בעיתי, אך אם את חוששת פני לרופא הנשים שלך להערכה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונאלי בגיל המעברגליה צורן04/06/2011
אני בת 54 ומטופלת מזה שנתיים בטריסקווינס למניעת תופעות גיל המעבר. ב3 חודשים האחרונים אני נתונה למצבי רוח דיכאוניים, האם יש קשר? והאם מומלץ לפנות לגניקולוג המטפל שיחליף את הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונאלי בגיל המעבר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2011במקביל ליעוץ עם הגינקולוגי כדדאי לפנות גם להערכה פסיכיאטרית לשלילת סיבות אחרות לדכאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלה באמצעים אלטרנטיבייםדנה04/06/2011
שלום,
אני בעלת חזה קטן יחסית, הייתי מעוניינת להגדיל אותו, אך לא בניתוח. יש לי חששות מניתוחים אני מעדיפה שלא לעשות ניתוח.
ראיתי באינטרנט מגוון של כדורים שמגדילים חזה. יש לי בעיה שאני מתקשה לבלוע כדורים גדולים בגלל טראומה של ניתוח שהיה לי פעם שהייתי צריכה לקחת כדורים גדולים ונחנקתי, ואחרי זה נאלצתי לפתוח אותם וזה היה נוראי.
חיפשתי עוד אלטרנטיבות והגעתי למוצר הזה - מסטיק. ZOFT Fulfill Gum. כמו הכדורים, גם המסטיק בונה רקמות של שומן בחזה ונותן נפח טבעי בעזרת צמחים טבעיים שמפעילים הורמונים... סיפור די מורכב, אבל יש נשים שאמרו שזה עובד, יש באתר גם הקלטות של נשים שהשתמשו. אמנם לא ראיתי מישהי בארץ שהשתמשה ומה היו התוצאות עליה, וברור שעל כל אחת זה ישפיע אחרת. זה די מוזר, מסטיק שמגדיל חזה, אבל אני מתלבטת לגבי זה.
אשמח אם תוכלו להתייחס למוצר הזה.
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלה באמצעים אלטרנטיביים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2011צר לי אבל ממש לא מתמצאת במוצרים האלטרנטיביים. הטיפול היחידי שיכול לעזור זה גלולות וגם אז בספק ולא אצל כולן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יאז - דימום מועט במחזורד``ר ליאורה אברמוב04/06/2011
שלום,
בת 26, משתמשת בגלולות יאז כבר מעל חצי שנה (24 גלולות עם חומר פעיל ו 4 גלולות ריקות).
במחזור הנוכחי היה דימום מועט מאד- ממש כמה טיפות במשך כ 3 ימים (עד כדי כך שאפילו מגן תחתון הספיק), במחזורים קודמים האורך היה זהה אבל היה דימום מסיבי יותר.
האם תופעה תקינה או שצריך ללכת להבדק?
האם צריך להפסיק עם מחזור הגלולות הנוכחי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה לשאלתי
מרי05/06/2011תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות וגלולותיאנה03/06/2011
שלום רב, אני בת 24 ואובחנתי לאחרונה כבעלת שחלות פוליציסטיות. אובחנתי במיון ע"י רופא גניקולוג שאמר לי זאת בזמן בדיקת US ואגינלי, ציין שבבירור רואים את הציסטות וכי אני צריכה להתחיל ליטול גלולות. יש לי את כל התסמינים שבאים עקב התסמונת וכוללים אי סדירות בוסת, עד אי הגעת וסת, השמנה ושיעור יתר. אבל בבדיקות דם הורמונליות ובבדיקת US אגני, לא מצאו דבר, הכל תקין..ובכל זאת הרופאה הגניקולוגית שלי נתנה לי מרשם לגלולות מינס. היום הוא היום השני שאני אמורה לקבל וסת, אך הווסת לא מגיעה. יש לציין שבפעם הקודמת הוסת שלי התעכבה בשלושה חודשים ונטלתי פרוגסטרון לעידוד הגעת ווסת חמישה ימים. האם זה מה שמשבש לי את הגעת הוסת הנוכחית? או שאולי הגלולות בעלות מינון נמוך מדי, או לא מתאימות? לפני כחמש שנים נטלתי גלולות מינס והוסת הייתה מגיעה בזמן. מה עלי לעשות? האם להמשיך לקחת את גלולות המינס כרגיל, או להחליפן?? אני אובדת עצות...אנא עיזרו לי.
תודה רבה מראש, וסליחה על ההודעה הארוכה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות וגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/06/2011המתיני בסבלנות יכול להיות שהמחזור יגיע ביומיים הקרובים. אם לא המשיכי את הגלולות כסדרן ופני לרופא הנשים להחלפה לגלולות עם כמות אסטרוגן יותר גבוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניקולוג או רופא עור או אחר?נטע03/06/2011
למי פונים בעת גילוי גוש באיזור המפשעה סמוך לפות?
לא ממש רוצה שרופא משפחה יבדוק שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניקולוג או רופא עור או אחר? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/06/2011אם זה באזור המפשעה פני לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)