מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחלות פיליציסטיותשירלי15/06/2011
אז ככה, יש לי 2 שאלות שמדאיגות אותי בנושא.
1. לאחרונה הפסקתי לקחת גלולות שמסדרות לי את המחזור החודשי כדי לעבור בדיקת אולטרסאונד ולדעת מה הסיבה לאי הסדירות במחזור למרות שהרופא נשים שלי הסביר לי שלא כדאי להפסיק. לאחר שחזרתי אליו הסברתי לו שהפסקתי לקחת את הגלולות מספר חודשים כדי לדעת בכל זאת מה הסיבה לאי הסדירות ומבדיקת האולטרסאונד התגלה שיש לי שחלות פוליציסטיות והם מולדות והרופא המליץ לי להחליף גלולות ממליאן לאורטו סיקלן. האם זה בסדר שהוא לא נתן לי לעבור בדיקת דם כפי שעושים בדר"כ? והאם זה היה נכון להוריד לגלולות במינון יותר נמוך?
2. ידוע לכם אם טיפול בקרן אור להסרת שיער בלייזר עלול לגרום נזק לבעיה עם השחלות הפוליציסטיות?
אודה לתשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פיליציסטיות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/06/2011אין בעיה בטיפולי לייזר להורדת שיער ושחלות פוליציסטיות. דווקא האורטוציקלין הוא עם מינון גבוה יותר של גלולות. בדיקות דם לא ישנו שום דבר לגבי הטיפול שהינו גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה..
שירלי15/06/2011קודם כל, תודה רבה על התשובה המהירה!
שאלה אחרת, הרופא נתן לי מרשמים של הגלולה שיהיה לי למשך 9 חודשים הבאים. האם יש טעם לבקר אצלו שוב לפני שיעברו ה9 חודשים כדי לערוך בדיקת אולטרסאונד לגבי השחלות? ואם לא, אז כל כמה זמן אבקש לעבור בדיקה לראות מה המצב עם השחלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה לא נעימה באיזור איבר המיןשירה15/06/2011
בוקר טוב,
מזה 5 ימים ששורף לי באיבר המין ויש לי גם הפרשות בצבע צהוב
אני לא יודעת אם זה קשור אבל הפעם האחרונה שקיימתי יחסי מין היה שבועיים לפני שהכאבים התחילו..
לפני יומיים קיימתי שוב יחסי מין ושרף לי באותו הזמן.
כמובן שאני מקפידה לשמור על הגיינה באיזור, אך דבר לא עוזר
מה זה? ומה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה לא נעימה באיזור איבר המין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/06/2011פני לבדיקת רופא נשים ועד אז המנעי מקיום יחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מסרסט ליסמיןקרן15/06/2011
שלום הנקתי את בני במשך 9 חודים, בהתחלה באופן מלא וכשהחלו המוצקם המינון ירד וכעת עומד על טיפונת פינוק בלילה שגם עומד להסתיים כליל. רציתי לדעת מתי אני אמורה להפסיק לקחת סרזט (אותו אני לוקחת רצוף) ולהתחיל בגלולות רגילות? האם אני צריכה לעשות הפסקה בין לבין? של כמה זמן? האם לחכות לקבלת מחזור? האם בזמן שהפסקתי אני עדיין מוגנת?
תודה, קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ליסמין, לפמינט-במידה וזה שונה..
קרן15/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר מסרסט ליסמין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/06/2011סיימי חפיסת סרזט ומיד התחילי גלולות רגילות. התיעצי עם רופא הנשים שלך איזה גלולות הכי מתאימות לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיזו בחינה מתאימות?
קרן15/06/2011האם אפשר לדעת לפני נטילת הגלולה אם היא מתאימה או לא?
אם התינוק יונק ממש טיפה מותר לעבור לפמינט או כדאי להמשיך בסרזט?
מה המינון האסטרוגני בסרזט? האם אפשר פשוט להמשיך איתן? אין סיכון במעבר מגלולה אחת לאחרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בוסת ללא הריוןאני15/06/2011
שלום,
הנקתי במשך 8 חודשים,לאחר סיום הנקה קיבלתי וסת רק כעבור חודשיים וחצי.
לאחר הוסת האחרונה (קיבלתי פעם אחת בלבד לאחר סיום הנקה והלידה בכלל), שוב מאחר המחזור ולא קיבלתי כחודש וחצי מחזור.
מכיוון שאנו רוצים להיכנס להריון, הנ"ל מטריד את מנוחתי.
האם קורה שהמחזור משתבש לאורך זמן לאחר הנקה? (לפני לידה מחזור היה תקין וסדיר מאד).
מה ניתן לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בוסת ללא הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/06/2011יכול להיות שיקח כמה חודשים עד שמהנגנון ההורמונלי יתייצב אבל כדאי לפנות לרופא נשים להערכה הורמונלית בבדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור בוסת לא הריון
אני15/06/2011זה נורמלי?
אמור לקחת כמה חודשים עד שמהנגנון ההורמונלי מתייצב?
מה הערכה הורמונלית מקנה למעשה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובאני15/06/2011
לאחר 3 הפלות ואחרי בדיקות הוחלט שבהריון הבא אקח זריקות קלקסן+ מיקופירין 100.
רשום בטופס סיכול של ההמטולוגית קחקסן 20 מניעתי או 40 . המחזור מאחר ובביקה ביתית נראה כי נקלטתי .הלכלתי לדר ואמרה שזה מוקדם שבוע 4+5 ימים ולא רואים עדיין שק. וברגע שיראו שק בתוך הרחם להתחיל טיפול. היא אמרה לי לקחת 40קלקלסן . אני שוקלת כמעט 50 ק"ג -זה לא הרבה 40? מה דעתך?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/06/2011קחי לפי מה שהרופאה המומחית המליצה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנות קדם ויסתיורד15/06/2011
שלום רב !
אני סובלת כרונית ממיגרנות קדם ויסתית אך בחודשיים האחרונים אני לא הולכת לעבודה מקיאה ולא יוצאת מהבית אני מנוטרלת לחלוטין אני מודאגת האם פיתרון לבעיה זו היא רופא נשים או רופא משפחתה תודה ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות קדם ויסתי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/06/2011כדאי לעשות ברור לגבי המיגרנות אצל רופא נוירולוג ולהתיעץ איתו לגבי לקיחת גלולות שיכולות לפתור תופעות קדם וסתיות, אפשרות אחרת זה טיפול אלטרנטיבי שיכול לעזור גם במקרים אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לפפילומה וקולפוסקופיה.חן15/06/2011
לפני כ3 חודשים מצאו שיש לי פפילומה מסוג HPV 6,
בהתחלה נתנו לי לנסות לטפל ביבלות עם תמיסה (קונדילוקס) היבלת קטנה אך חזרה לאחר כמה ימים.
הטיפול נפסק מכיוון שהתגייסתי ולא היה לי למי לפנות בנושא בזמן הטירונות, בנתיים היבלות ממש התפשטו והן נהיו רבות ובאזורים שונים.
בעוד שבוע אני אמורה לעבור קולפוסקופיה, למיטב הבנתי זהו הליך שבו גם מסתכלים לתוך צוואר הרחם ולוקחים ביופסיה במידת הצורך וגם מסירים בלייזר את היבלות.
השאלות שלי הם האם ההסרה של היבלות מתבצעת בהרדמה מקומית/כללית, ואם יש אפשרות לבקש הרדמה כללית?
כמה זמן אסור לקיים יחסי מין לפני/אחרי הקולפוסקופיה?
כמה זמן לוקח למקום להחלים לאחר מכן והאם זה כרוך בכאבים?
אשמח לתשובה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לפפילומה וקולפוסקופיה. - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן15/06/2011יש אפשרות להרדמה כללית. לקיים מגע מיני עם קונדום. הריפוי - עד 10 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור פעמייםעזרה15/06/2011
שלום רב
אני בחורה בת 21, מאז ומתמיד היה לי מחזור מאוד מאוד סדיר, 26 ימים.
קיבלתי מחזור לפני 17 ימים, והיום קיבלתי עוד פעם!! העניין הוא שזה דימום רב, וללא כאבים מלווים להבדיל מבדרך כלל.. אני אמורה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור פעמיים - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן15/06/2011לא לדאוג, לפנות לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שלא נפסק,מהי הבעיה ?ד14/06/2011
שלום רב
אני לאחר כחמישה חודשים של לידת קיסרי פעם 2 לאחר שהפעם ה1 הייתה לפני כ6 שנים.קבילתי מחזור כ3 פעמים בלבד מאחר והנקתי ,כמו כן המחזור האחרון הוקדם בחמישה ימים ואיננו מפסיק כבר 12 יום ,בחיים זה לא קרה לי .
מה יכולה להיות הסיבה ?הזרם ממשיך לרדת ואני מרגישה חלשה נורא וחסרת אונים .
פניתי לבדיקה נשית אך נאמר לי לחזור כאשר אסיים את הדימום ,אינני יכולה יותר .מה יכול להיות הפיתרון ,אנא עיזרו לי .
אני מהצפון מוכנה ללכת אפילו פרטי שיסייעו לי .
תודה ממתינה לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום שלא נפסק,מהי הבעיה ? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/06/2011אין צורך לתאור כ"כ מפורט. אנו לט מטפלית באינטרנט - פני לבדיקה גינקולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת היריוןסימה14/06/2011
לאחר איחור במחזור כמעט שבוע וחצי לא מדוייק, עשיתי בדיקת שתן בייתית בייס או נו והסימן יצא אחד אדום כהה כהה והשני קוו בצבע וורד בהיר, בעילון הבדיקה זה אומר שזה היריון מה זה אומר וזה מפחיד אותי מאוד כי אני כבר שבוע וחצי לוקחת אנטיביוטיקה חזקה ורוצה תשובה אם זה היריון או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת היריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן15/06/2011לבצע בדיקת דם להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדחיפותמעיין14/06/2011
הייי התחלתי לפני כחודש וחצי שימוש ב4MP השיטה המתקדמת להסרת שיער במשפעות עמוקות . לפני כשבוע עשיתי את הטיפול השני ונשאר לי כוויות . הקוסמטיקאית אמרה לי להשתמש בביאפין , מרחתי ביאפין על כל האזור גם בשפתיים פנימיות ובפי הטבעת. יום למחרת נהייה לי גולה נפוחה בפי הטבעת וגם באיזור הנרתיק אדמומיות מלווה בנפיחות וכמין גולה ליד החור של הנרתיק.
מה לעשות עם זה?ללכת לרופא? להשים אגיסטן יעזור?והאם השימוש בביאפין לא טוב לי ואני אלרגית אליו?
אבקש תשובה בהקדם האפשרי בתודה רבה מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדחיפות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן15/06/2011לפנות לרופא. אנחנו לא מומחים להסרת שיער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותיהודית14/06/2011
שלום,
אני נשואה שנה וחצי ולאחר בדיקה אצל רופא נשים התברר שיש לי שחלות פוליציסטיות, ואצטרך להתחיל באקקלומין, הייתי רוצה לדעת מעט מה זה? ממה זה נגרם? מה ההשכלות של זה? האם יש משהו שניתן לעשות בנוסף לטיפול הרפואי בשביל להכנס להרון.
אודה לתגובותיכם.
אני מאוד מודאגת ולחוצה.
יהודית,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן15/06/2011אני ממליץ להפנות להסברים לרופא המטפל. הסבר על שחלות הפוליציסטיות הנו פרק בספר. לא ניתן להעביר את המדידע באינוטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות פוליציסטיות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/06/2011תסמונת שכיחה של הפרעה הורמונלית שפוגעת בביוץ. קראי מידע באינטרנט
מגיב מצוין לאיקקלומין שגורם לביוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרזט ללא הנקה -דחוף.חן14/06/2011
שלום
אני לוקחת סרזט כבר שמונה חודשים + הנקה, לפני שבוע הבן שלי הפסיק לינוק לגמרי התיעצתי עפ רופא נשים והוא המליץ לי להמשיך עם סרזט ושיש לזה בטיחות גבוהה ממש כמו גלולות אחרות.
לפי מה שידוע לי שזה לא גלולה חזרקה ואני לחוצה שיהיו לי הפתעות...
חשוב לציין שאין לי בעיות בקרישת דם או בעיות בריאותיות אחרות.
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרזט ללא הנקה -דחוף. - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן15/06/2011מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרזט ללא הנקה -דחוף. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/06/2011אם נוח לך עם הסרזט את בהחלט יכולה להמשיך, הגלולה יעילה במניעת הריון, במעט פחות מגלולות רגילות אבל עדיין עם בטיחות גבוהה, או לעבוד לגלולות רגילות ללא הפסקות בין הסרזט לחפיסת גלולות חדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם....אני14/06/2011
יש לי מזה שבוע בחילו בבוקר, עייפות בצורה לא נורמלית ושלשולים.
הבטן שלי נפוחה, שדיים גדושות.
האם אלו סימנים של תחילת הריון או סתם מחלה שמתפתחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם.... - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן15/06/2011אלו הסימנים שמצדיקים בדיקה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריון 4 חודשים אחרי ניתוח קיסריפיונה14/06/2011
שלום רב
אני ילדתי בניתוח קיסרי לפני 4 חודש ושלוש שבועות
הרגע גיליתי שאני בהריון שוב
האם אני יכולה להמשיך אם ההריון או שזה מסכן אותי ואת העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהריון 4 חודשים אחרי ניתוח קיסרי - תגובה - תגובה
ד''ר יואב פלד16/06/2011את יכולה להמשיך בהריון
הסיכון מעט מוגבר ביחס להריון שמגיע לאחר זמן ארוך יותר מהניתוח
אך זו לא סיבה להפסקת הריון לטעמי
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)