מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוביוטיקגילה03/04/2011
שלום,
לאחרונה התחלתי ליטול כדורים של פרוביוטיק פמינה, ביום הראשון שתיתי כדור כל 12 שעות ובשאר הימים כדור כל יום, לאחר 3 ימים שהתחלתי ליטול את התרופה ראיתי שהייתה לי טעות ולפי ההוראות ב3 ימים הראשונים שותים כל 12 שעות ולא רק ביום הראשון.. האם זה קריטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/04/2011לא, אין כל בעיה עם זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביוטיק פמינה
שרית בנימין04/04/2011גילה שלום,
זה בסדר גמור גם כמה ימים לאחר תחילת הטיפול ליטול 2 כמוסות ביום למשך שלושה ימים, במטרה להשיב את הסביבה הטבעית לאיזון במהרה.
תרגישי טוב.
בברכה,
שרית בנימין
דיאטנית קלינית
אלטמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת קרום בתוליןרותם03/04/2011
אני בת 17 וחצי, יש לי קרום בתולין מסוג septate והייתי מעוניינת להסיר אותו.
רופא הנשים שלי המליץ לי על הרדמה מקומים וחיתוך.
האם יש עוד דרכים להסיר אותו? (ולא על ידי קיום יחסי מין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת קרום בתולין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/04/2011אפשר לחתוך בהרדמה כללית קצרה כדי שלא יכאב לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן נובהלירז03/04/2011
לפני כשמונה חודשים שמתי התקן נובה טי, האם זה תקין שהמחזור לא סדיר?
תמיד מאחר והחודש טרם קיבלתי את המחזור?
ביצעתי גם בדיקה ביתית של הריון ויצא שלילי.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן נובה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/04/2011ההתקן לא משפיע על אי סדירות של המחזור
בעיה הורמונלית פני לרופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי טמפון בפניםאורלי03/04/2011
שלום, אני בסיום המחזור והיום גיליתי ששכחתי את הטמפון האחרון ששמתי בפנים, אני לא זוכרת מתי בדיוק שמתי אותו אבל זה כנראה היה אתמול מתישהו, אז הוא היה בפנים24 שעות בערך. כמובן שהוצאתי אותו כשגיליתי. האם זה מסוכן? למה זה עלול לגרום והאם אני צריכה להיבדק? וע"י מי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי טמפון בפנים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/04/2011טמפון שנשכח יכול לעשות דלקת נרתיקית. אם אין הפרשות חריגות - אין שום בעיה. אם יהיו הפרשות או חום - פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי טמפון
ש'29/08/2012הי
אני כמעט ולא משתמשת בטמפונים בדר"כ, אך במחזור האחרון שמתי.
נראה ששכחתי להוציא אותו, וכנראה עבר כשבוע (או יותר)..
התחילו לי בימים האחרונים גירודים בפתח הנרתיק ולא קישרתי את זה לטמפון.
היום, הגוף שלי "פלט" מעין "עיסה"... ונפל לי האסימון שזה כנראה הטמפון.
ניסיתי להוציא את כל השאריות שיכולתי (זה כבר ממש לא היה בצורה של טמפון).
חשוב לי לציין שאין ריח רע ואין הפרשות מוזרות.
קבעתי תור דחוף למחר בערב, אך עד אז אשמח אם תאמרו לי מה מצבי ובמה כרוך הטיפול?
יש סיכוי שאין עדין דלקת או זיהום?
כמו כן, מה יכולות להיות ההשלכות לעתיד של שכיחת טמפון למשך זמן כזה?
בתודה מראש,
ש'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות דיאנה ומיגרנה-דחוף!!אמי03/04/2011
אני בת 21 וחצי והתחלתי לקחת גלולות דיאנה בגלל בעיה של אקנה.
הבעיה שמאז שהתחלתי את החפיסה השלישית אני סובלת ממיגרנות שמתחילות לי עם טשטוש ראייה בהתחלה ואז הכאב הראש.ואני מאוד סובלת מזה!
אני רוצה לדעת האם זה בגלל הגלולות עצמן....?ואם כן....האם יש גלולות אחרות שאני יכולה לקחת לטיפול באקנה??מכיוון שאני מפחדת לקחת ראקוטן....
בבקשה תענו לי מהר....זה די דחוף לי תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות דיאנה ומיגרנה-דחוף!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/04/2011את חייבת לעבור בדיקת נוירולוג לגבי המיגרנות כי יכול להיות שבכלל אסור לך לקחת גלולות אם יש לך מיגרנות כאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות של לקיחת גלולות לאורך זמןעדי03/04/2011
שלום רב
אני בת 28, נשואה, ולוקחת גלולות יסמין כבר כמעט חמש שנים.
רציתי לדעת האם יש קשר בין הזמן הארוך של לקיחת הגלולות לבין קושי להכנס להריון. והאם יש גלולה אחרת יותר מומלצת מיסמין?
והאם הכתמים שנוצרו לי על הפנים הגיעו בגלל הגלולות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלכות של לקיחת גלולות לאורך זמן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/04/2011אין קשר בין כניסה להריון לגלולות שלוקחים ממושך. הכל תלוי אם המנגנון ההורמונלי שלך בבסיסו הוא תקין או לא. לגבי הכתמים הם נובעים מהאסטרוגן בגלולה ויכול להיות שכדאי לך לקחת גלולות עם מינון אסטרוגני יותר נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הגלולות באמצע?או המשכיות חפיסמבולבלת03/04/2011
הפסקת הגלולות באמצע?או המשכיות לחפיסה הבאה ולדלג על מחזור?
שלום,אני אינני רוצה לקבל מחזור החודש הקרוב בגלל התאריך שאני אמורה לקבל בו. אני אמורה לקחת את הגלולה האחרונה ביום רביעי כול חודש...נישארו לי עוד שבועיים לגלולות.. שאלתי היא-האם להפסיק שבוע הבא ביום רביעי (באמצע החבילה..כי ישארו לי עוד 7 גלולות) ולקבל את המחזור כאילו נגמרו לי כבר ה 21 גלולות ולהמשיך כרגיל לאחר קבלת המחזור והמעבר של ה7 ימים לחפיסה הבאה לאחר קבלת המחזור?
או האם עדיף כבר לדלג על המחזור הקרוב ולהמשיך לחפיסה הבאה בלי לעצור? מה עדיף מבחינה בריאותית?מה הסכנות של כול אחת מהאפשרויות? והאם אני יכולה לשבש את המערכת ההורמונלית אם אני עושה את זה פעם חד פעמית? והאם אני יכולה להיכנס להריון?
תודה רבה,מקווה שהבנת מה ניסיתי להסביר.
אני לוקחת גלולות יסמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הגלולות באמצע?או המשכיות חפיס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/04/2011חברי שתי חפיסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות לאחר גרידה- דחוף מאוד!!!אמא יקרה03/04/2011
שלום רב, לפני 3 שבועות עברתי גרידה ולאחר מכן היו לי כאבים חזקים ודימומים שנמשכים לסירוגין עד היום. בדיקת אולטראסאונד הראתה שארית הריון ו"אזור ציסטי בחלקו אקוגני 26X16 מ"מ עם זרימת דם בתוכו. השאלה: האם מומלץ לבצע גרידה נוספת או היסטרוסקופיה? רופאים נתנו לי חוו"ד סותרות! ושנית: האם מסוכן לחכות עם זה עוד 5 ימים (מועד הגרידה). תודה מראש!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאריות לאחר גרידה- דחוף מאוד!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/04/2011בהיסטרוסקופיה יסתכלו מה קורה ברחם ואם יש ממצא סביר להניח שיעשו גרידה אחר כך כך שאין ממש סתירה בין הפעולות. ניתן לחכות מספר ימים עד הגרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיכוי ששארית הריון תצא לבד?
אמא יקרה04/04/2011האם יש סיכוי ששארית הריון בגודל 26X16 מ"מ תצא בווסת או עם נטילת כדורים מכווצים? האם מסוכן לחכות לווסת הראשונה (עוד שבועיים בערך) לא עדיף הליך טבעי על גרידה? תודה שוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידה ולא רוצה טעויות הריון.מ.פ03/04/2011
שלום
אני אחרי לידה בחודשיים
בחודש השני לאחר הלידה התחלתי לקחת גלולות המניעה לנשים מניקות,אך לא לקחתי אותם בשבוע מחזור לקחתי אותם קפי שרשום בעלון שאישה אחר לידה יכולה לקחת כדורים לא בשבוע מחזור אך לחקות שבוע של נטילת הגלולות בלי קיום יחסים.
התחלתי לקחת אותם ובשבוע השני של הגלולות קבלתי מחזור אך המשכתי לקחת אותם.
מזה שבוע סיימתי את כל חפיסת הגלולות זה יום שמיני ועדיין לא קבלתי מחזור כדי להתחיל חפיסה חדשה והפעם זה יסמין משום שאני לא מניקה יותר ויסמין מתחילים ביום הראשון של מחזור מה אני אמורה לעשות לחקות למחזור האם זה טבעי להפסיק גלולות למשך שבוע ולא לקבל מחזור,האם אסור לי לקיים יחסי מין בינתיים עד לקבלת המחזור.
האם האיחור קשור לזה שקיבלתי מחזור תוך כדי נטילת הגלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה ולא רוצה טעויות הריון. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/04/2011חכי למחזור והשתמשי בינתיים בקונדומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות-התחלת חפיסה חדשה לאחר 7 ימיםרחל03/04/2011
שלום
אני בת 23 ולוקחת גלולות יסמין מזה כשנה וחצי.
סיימתי את החפיסה הקודמת של הגלולות במוצ"ש או ביום ראשון שעבר,אך אני לא זוכרת בדיוק,משום שבד"כ המחזור שלי סדיר עם הגלולות ומופיע בדיוק 72 שעות אחרי לקיחת הגלולת האחרונה,אך הפעם החל דימום קטן כבר ביום רביעי בצהריים,ולכן אינני בטוחה מתי לקחתי את הגלולה האחרונה.
האם יש בעיה להתחיל לקחת את הגלולות יום אחר מוקדם מדי (אולי) כלומר היום? והאם ההגנה מפני הריון לא רצוי נשמרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות-התחלת חפיסה חדשה לאחר 7 ימים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/04/2011אין בעיה אם לקחת מוקדם יותר. הבטיחות נפגמת אם מחכים יותר מ7 ימים הפסקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה וגינליתענבר03/04/2011
שלום, יש לי פטריות חוזרות ונשנות בנרתיק. אני מקפידה מאוד על היגיינה, ונמצאת עם בן זוג קבוע. אשמח לדעת מהם הגורמים לכך, ואיך אפשר לטפל. הלכתי לרופא הנשים שלי, והוא רק המליץ לי על אגיסטן, אך הייתי שמחה לדעת גם טיפול מונע.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה וגינלית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/04/2011כדאי לעשות תרבית נרתיקית כדי לדעת מה סוג הפטריה . טיפול מונע יכול להיות פרוביוטיקה, תזונה מיוחדת, או טיפול תרופתי דרך הפה נגד פטריה בזמן מחזור מספר חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקרע הקונדום...!!!!לילוש03/04/2011
שלום,ביום חמישי קיימתי יחסי מין עם קונדום,כשהוצאנו את הקונדום ראינו פתאום שהוא נקרע .
והרגשתי לאחר מכן שכן יש לי זרע בנרתיק.
לא לקחתי פוסטינור כי פחדתי מההשפעות של זה וגם הייתי אחרי הרבה אלכוהול ופחדתי מהתגובה..
אני לפני מחזור (אמורה לקבל כבר היום\מחר) יש סיבה לדאגה?
אני יודעת שיש בקונדום חומר סיכה ולאחר מגע בו בעצם הזרע "נקטל" אנא עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענווו...
לילוש03/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה להגיד לך לגבי האלכוהול
מורן03/04/2011את יודעת שנורלבו אפשר גם לקחת אחרי 72 שעות? כאילו מה שאני מנסה להגיד זה שאם היית עם המון אלכוהול היית יכולה לחכות ליום של המחרת ולקחת אז את הגלולת חירום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקרע הקונדום...!!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/04/2011חבל שלא לקחת למחרת את הגלולה של בקר אחרי...
המתיני ותראי מה יקרה. אם המחזור יאחר עשי בדיקת שתן להירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםאירית03/04/2011
בת בת 16.5 סובלת בזמן המחזור מיומיים של כאב.
אלו גלולות מומלץ שתקח(היא רגישה לg6pd
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/04/2011כל הגלולות טובות שתתיעץ עם רופא הנשים שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות אחרי לידהקרן02/04/2011
אני קיבלתי 3שבועות אחרי לידה גלולות יסמין לא מניקה ולא קיבלתי מחזור 6 ימים מנטילת הגלולה קימתי יחסים ושבועיים לאחר נטילת הגלולה התחלץי לשלשל ואחכ לדמם
מספר שאלות
האם הדימום הוא מחזור?
האם הייתי מוגנת ביום ה6 או שיש לחשוש להריון?
והאם להמשיך בנטילת הגלולה עוד 5 ימים נשאר לי לסיים חפישה רציתי לקחת 2 חפישות ברצף האם אפשרי ומה לגבי הגנה לאחר השילשולת
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי
קרן04/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שכחת גלולהחיילת02/04/2011
שכחתי את הגלולה התשיעית, אני יודעת שאני שבועיים לא מוגנת וצריכה להמשיך כרגיל. השאלה שלי היא האם אני נוטלת את הגלולה ששכחתי בסוף החפיסה (ז"א בסופו של דבר ליטול את כל ה21 גלולות), או שאני משאירה אותה ונוטלת את השאר (שאני יטול 20 גלולות בסה"כ) ? אשמח לתשובה בהקדם, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה-לא נענתי
טליה04/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)