מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות אולטראסאונדיעל13/04/2011
רופא נכבד, שלום, בבקשה עזרתך.
עשיתי בדיקת אולטראסאונד והסיכום מטה. מה זה אומר? אני במתח ויש לי תור רק אחרי החג.
אני בת 27, בד"כ בריאה, עברתי שתי לידות תקינות, פעם אחרונה לפני 4 שנים, כרגע מתכננת היריון נוסף, האם הדבר הזה יכול להפריע לי להכנס להיריון?
מודה מקרב לב, יעל
"סימנים סונוגרפים של גוף רחם היפרטרופי, עם אנדומיומטרירטיס כרונית עם סימנים של היפרפלזיה של רירית הרחם (לא לשלול אנדמומיסיס)"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אולטראסאונד - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/04/2011לא ניתן לפענח תשובות דרך האינטרנט יש להפגש עם הרופא אשר בצע את הבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת וגלולותשיר12/04/2011
שלום,
אני 4 שנים עם גלולות בדר"כ מקבלת ביום שני ומתחילה חפיסת גלולות חדשה ביום שישי.
עשיתי הפסקה החודש ואני מתכננת לחזור לגלולות במחזור הבא איך אני יודעת מתי אני אמורה לקבל מחזור שוב?איך אני אמורה לספור את הימים מהמחזור הקודם כדי לדעת.
דבר שני איך אני אוכל לסדר את זה שאני אקבל מחזור בימים כמו עד היום כדי שלא יפול לי על הסופי שבוע?
תודה אשמח לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת וגלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/04/2011גלולות כידוע מסדירות את המחזור, ללא גלולות לא ניתן לשלוט על ימי החזור אלא אם כן משתמשים בתכשירים הורומונאלים אחרים לצורך הסדרת מחזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היעדר וסת, שחלות פוליציסטיותיאנה12/04/2011
שלום רב, אני בת 24, אובחנתי לפני כשלושה שבועות בתסמונת שחלות פוליציסטיות וקיבלתי החלטה עקב המלצה של רופא גניקולוג להתחיל ליטול גלולות למניעת הריון. אני יודעת שאת הכדור הראשון אני צריכה לקחת ביום הראשון של הוסת. הבעיה היא שאני לא מקבלת וסת כבר יותר מ-90 יום, ולמורות שמדי פעם אני מרגישה מעט התכווצויות בבטן תחתונה ונפיחות, המחזור לא מגיע (בדיקת הריון שלילית).
1) האם יש איזשהו סיכון בכך שאני לא מקבלת מחזור כל כך הרבה זמן?
2) מה אני יכולה לעשות בכדי לעודד הגעת וסת? כי אני רוצה להתחיל כבר עם הגלולות. מישהו אמר לי שאני יכולה להתחיל לקחת את הגלולות עכשיו והוסת פשוט תגיע לאחר 28 יום, או לקחת פוסטינור והוסת תגיע מיד. (חשוב לציין שלקחתי פעמיים פוסטינור בעבר). האם זה עלול לפגוע בי באיזושהי דרך? שמעתי גם כן על זריקה שמעודדת הגעת וסת...
או שהאם כדי לי פשוט לחכות עד שהוסת תגיע בעצמה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היעדר וסת, שחלות פוליציסטיות - תגובה
ד''ר יואב פלד14/04/2011התחילי לקחת הגלולו היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר 10 ימים מחזור !!יערה12/04/2011
המחזור הקודם שלי היה לפני חודש וקצת.. כמה ימים אחריו לקחתי פוסטינור ועברו כבר שלושה שבועות מאז אפילו יותר והמחזור שלי כבר 10 ימים והוא פשוט לא נגמר ויש לי זרימה גדולה כמו ביומיים הראשונים של המחזור בבקשה תגידו לי אם זה הגיוני ואם יש קשר,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה ואני בת 17 אם זה משנה
יערה12/04/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוויראורית12/04/2011
שלום. ילדתי לראשונה לפני שלושה חודשים. יש לי בחודשיים האחרונים מעין בועות אוויר שמשתחררות מהנרתיק. האם זה נורמלי? זה מרמז על בעיה כלשהי? יכול להיות שזה קשור לעובדה שמדי פעם בורח לי פיפי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוויר - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/04/2011תופעה מוכרת לא נדירה
לפעמים ניתן לפטור את שתי הבעיות בעזרת תרגול שרירי רצפת האגן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים אחרי מחזורליאור12/04/2011
אני לוקחת גלולת מזה כשנה בערך. בחודש שעבר הפסקתי לקחת למשך חודש אחד בלבד. שכבתי עם חבר שלי רוב הזמן עם קונדום וכמה פעמים שזה היה בלי הוא גמר בחוץ. המחזור מעט איחר לי החודש וחשבתי שזה בגלל שלא לקחתי גלולות (בזמן שלקחתי הוא היה סדיר). קיבלתי מחזור כשבוע לאחר הזמן הצפוי. המחזוק נגמר לי לפני כמה ימים וכמובן שחזרתי לקחת גלולות ביום הראשון שקיבלתי מחזור.
אחרי יומיים שנגמר המחזור התחילו להופיע לי דימודים מוזרים. יום כן יום לא. מה זה יכול להיות? אמרו לי שזה יכול להיות שנכנסתי להריון.
זה יכול להיות בגלל ההפסקה של הגלולות? זה יכול להיות שהמחזור נמשך מעבר לזמן הצפוי?
אני לא רוצה סתם לעשות בדיקת הריון ואם אני עדיין במחזור זה יצא חיובי.
אשמח לתשובה!! תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים אחרי מחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/04/2011כול האפשרויות שהעלת מתקבלות על הדעת כמובן שללא בדיקות לא ניתן יהיה לקבוע את הסיבה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה בדיקות מומלץ לבצע?
ליאור12/04/2011בדיקת הריון רגילה? או בדיקת דם ושתן<
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח בנרתיקנינה12/04/2011
שלום
אני סובלת שנים מזהומים ודלקות שונות בנרתיק
משטח הגי בי אס שעשיתי בהריון לפניי 4 חודשים יצא חיובי. מאז הלידה{ קיסרי} אני סובלת באופן תמידי מריח רע בנרתיק לא מלווה בהפרשות או גרד פשוט ריח חריף המזכיר דגים מקולקלים. קיבלתי קרם לשבוע לנרתיק ולא עזר נרות אגיסטן וקרם לא עזרו וגם אנטיביטיקה ההפה והמצב לא משתפר מה עושים ממש מיואשת?
אני שומרת על הגינייה טובה לא מוגזמת אוכלת בריא עושה ספורט ובריאה בכול שאר התחומים
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח בנרתיק - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/04/2011נשמע כמו דלקת נרתיקית אשר מחייבת טיפול אנטיביוט
יש לפנות לרופא נשים לתרביתבהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת לא סדירמרב12/04/2011
אני בת 17 וקיבלתי את הוסת הראשון לפני שלוש שנים בערך.
הוא היה סדיר בשנתיים האחרונות אבל בחודשיים האחרונים הוא השתבש
ואני מקבלת כל 17-12 יום.
האם אני צריכה לדאוג וללכת לבדוק את זה או שזה נורמלי בגילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת לא סדיר - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/04/2011יתכנו שינויים בכול גיל יותר בגיל הצעיר,
כדאי לעבור בדיקת רופא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גלולותמיטל12/04/2011
שכחתי גלולה אתמול ובכל זאת לקחתי אותה איך שנזכרתי היום, האם אני מוגנת או שצריכה להזהר החודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2011אם השלמת תוך פחות מ12 שעות את מוגנת. אם לא הוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזורדנה12/04/2011
היי
האם גם לפני הריון יש כאבי מחזור מוכרים???
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה ותודה
דנה12/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה????????
דנה13/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2011יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לבדיקת הריוןרינה123411/04/2011
שלום!
רציתי לדעת כמה דברים:
1. תוך כמה זמן לאחר קיום יחסי מין ניתן לבדוק הריון באמצעות בדיקת דם?
2. מהי הדרך המהירה ביותר לבדיקת הריון?
3. לאחר כמה זמן מהכניסה להריון ניתן לבצע הפלה באמצעות גלולות?
4. האם מותר לקחת פוסטינור, אם כבר לקחתי לפני כ4 חודשים?
5. מהם הסיכויים להריון אם היתה שפיכה מוקדמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לבדיקת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/04/2011בדיקת דם חיובית אחרי 10 ימים מההפריה בדיקת שתן אחרי שבועיים, הפלה באמצעות גלולות עד שבוע 7 של ההריון. אפשר לקחת עוד פוסטינור אבל רצוי שתעברי לאמצעי מניעה בטוחים. יש סבירות להריון גם אם היתה שפיכה מחוץ לפתח הנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?בת 1611/04/2011
התחלתי לקחת גלולות-הרמונט
(התחלתי בדיוק ביום הראשון של המחזור כמו שצריך והכול)
ובסיום החבילה הראשונה לא הפסקתי ל7 ימים כמו שצריך
ישר התחלתי את החבילה השנייה
(כי לא התאים לי לקבל מחזור בשבוע הזה )
אבל בחבילה השנייה השתמשתי בגלולות אחרות -פליים
(הגניקולוגית הביאה לי שיהיה לי חבילה ספייר ולא היה לי זמן
ללכת לקנות את הגלולות אז השתמשתי בה )
עכשיו סיימתי את החבילה של הפליים
ואני לא מקבלת מקבלת מחזור...
האם זה נורמלי ?
האם ייתכן שאני בהריון ?
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/04/2011אחרי 7 ימים של הפסקה התחילחי חפיסה חדשה בלי קשר למחזור. אך עשי בדיקת שתן להריון למרות שהסבירות להריון שואפת לאפס אם לא שכחת אף גלולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מודאגת !!!אורטל11/04/2011
אני בת 14.5 עוד לא קיבלתי מחזור ובזמן האחרון אני רואה נוזל סמיך בצבע לבן בכמויות בנוניות על התחתונים ( אף פעם לא קיימתי יחסי מין) אין לי כאבים באיבר המין אני פשוט רואה את זה בתחתונים ואני גם לא מרגישה שזה יוצא.
מה הנוזל הזה בכלל ולמה יש לי אותו ? בבקשה תעזרו אני מפחדת שזה לא חמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מודאגת !!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/04/2011זוהי הפרשה תקינה לקראת השינויים ההורמונלים שאת עוברת. השתמשי בתחתוניות והחליפי לעתים קרובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מגלולות סרזט לגלולות רגילותאורית11/04/2011
שלום רב,
אני כחודשיים וחצי אחרי לידה, מ-6 שבועות אחרי הלידה לקחתי סרזט היות והנקתי את בני.
תוך כדי לקיחת הגלולות כ-8 שבועות אחרי הלידה היה לי דימום של כ-5 ימים. ביום החמישי היות והחלטתי להפסיק להניק עברתי לגלולות אותן לקחתי במשך יותר מ-10 שנים לפני ההיריון - אורטו סיקלן.
היום כ-10 ימים אחרי שהתחלתי את החבילה של האורטו סיקלן החל לי דימום נוסף ( לפני 10 ימים היה לי דימום ), שאלתי היא האם זה הגיוני, ומה עלי לעשות האם להמשיך את החפיסה כרגיל? האם אני מוגנת מפני כניסה להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מגלולות סרזט לגלולות רגילות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/04/2011התעלמי מהדימום והמשיכי את הגלולות. אם הפרעות במחזור ימשיכו גם בחודש הבא התיעצי עם רופא נשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לקחתי אחרי הלידה
תמר12/04/2011אחרי שגמרתי להניק כמובן גלולות שנקראות floret זה הפסיק לי את הדימומים שגם היו לי פשוט צריך לתת לגוף בערך 3 חודשים להתרגל לגלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 חפיסות גלולות ברצףרחל11/04/2011
שלום
אני משתמשת בגלולות פמינט.
האם זה בסדר שבאופן חד פעמי אטול 2 חפיסות רצוף, ללא הפסקה של 7 ימים ביניהן? ובשל כך מונעת מחזור באופן חד פעמי...
ולאחר מכן אמשיך כרגיל, עם 7 ימי הפסקה בתום חפיסה.
אשמח לקבל הסבר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 חפיסות גלולות ברצף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/04/2011אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)