מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץ גלולותשאלה02/04/2011
שלום רב,
אני בת 28 עם מחזור סדיר בדרך כלל. במשך שנים השתמשתי בגלולת דיאנה עד שהופיעו לי כתמי פיגמנטציה בפנים ולכן הפסקתי. לאחר מכן, מאחר והגלולות גרמו לפיגמנטציה, המליץ לי הרופא על מדבקות אוורה. כאשר שמתי את המדבקות נוצרו לי כתמים חומים באיזור ההדבקה- כתמים שלא יורדים כבר כמה חודשים. אני ממש לא יודעת לאיזה אמצעי מניעה לעבור... האם כל סוגי הגלולות יצרו אצלי פיגמנטציה?, מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/04/2011כל גלולה מכילה אסטרוגן והפיגמנטציה מגיבה לאסטרוגן. נסי גלולות המכילות מינימום של אסטרוגן כמו מינס או טבעת נרתיקית נובה רינג ואם עדגיין תהיה פיגמנטציה יכול להיות שתצטרכי גלולות המכילות פרוגסטרון בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין וסת ואין היריוןליז02/04/2011
שלום רב!
אני בת 36 ואם ל2 בנות.
הילדה הגדולה בת 5.5 לאחר 4 שנות טיפולי פוריות, כולל IVF ומירומניפולציה, והשנייה בהפרש של שנה וחצי בהיריון ספונטני.
אנו מנסים להרות ללא הצלחה, בדיקת הזרע של בעלי לא תקינה, מבחינה מורפולוגית, רק 20% תקין.
עברתי הזרעה בינואר וקיבלתי איקקלומין, ללא הצלחה, קיבלתי וסת, ומאז לא הגיע שוב הווסת. חשבתי שאני בהיריון, אך 2 בדיקות ביתיתות שערכתי הראו תוצאה שלילית.
איפה הווסת? מה קרה? זו פעם ראשונה שקורה לי דבר כזה. המחזור שלי סדיר לחלוטין, כמו שעון. האם יכול להיות שהאיקקלומין השפיע?
במהלך טיםולי הפוריות בילדה הראשונה קיבלתי איקקלומין, פרגונל ועוד, ומעולם לא קרה שהווסת נעלמה.
אשמח אם תעזרו לי, אני מודאגת.
תודה רבה
ליז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין וסת ואין היריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/04/2011פנילרופא נשים לברור ולזרוז מחזור. יכול להיות שינוי הורמונלי , ציסטה בשחלה, או סתם אי הופעת מחזור עקב מצב של מתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה חפוזה שבעקבותה "פריקת אגןעדי מזרחי02/04/2011
שלום רב!!!
עברתי לפני 3 וחצי חודשים "לידה חפוזה" שבעקבותה "פרקתי את האגן" המרחק בין עצמות האגן עמד על סנטימטר וחצי. בחודש וחצי הראשונים נעזרתי בכיסא גלגלים ובהליכון, היום כשלושה וחצי חודשים אחרי אני עדיין מוגבלת בהליכה ונעזרת בחגורת אגן אותה אני חוגרת לאורך כל שעות היום.
האם יש מישהו שמבין בתחום? צריך לעבור פיזיוטרפיה? מה עם הלידות הבאות?
בבקשה עיזרו לי אני כבר כמה חודשים מחפשת מישהו שמבין בתחום- אין לי בעיה להגיע לכל מקום שידרש ממני ע"מ לקבל טיפול ראוי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה חפוזה שבעקבותה "פריקת אגן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/04/2011לדעתי את צריכה להתיעץ עם אורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס ללא קונדום בשבוע הפסקהשלהגלולותעזרה דחווףף02/04/2011
אפשר לקיים יחסים ללא קונדום כאשר נוטלים גלולות (פליים ) גם ביום האחרון לגלולות ובשבוע הפסקה? ללא חשש להכנס להריון? והאם השבוע הזה זה לא הזמן שבו האישה כן יכולה להכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס ללא קונדום בשבוע הפסקהשלהגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/04/2011בעקרון את מוגנת בשבוע הפסקה בתנאי שלא תעשי הפסקה של יותר מ7 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת וסת בסיום לקיחת גלולות הדמהרחל02/04/2011
אני נוטלת גלולות מסוג YAZ מזה חצי שנה. עד כה הופיעה הוסת ביום השלישי ללקיחת גלולות הדמה. החודש סיימתי את גלולות הדמה והתחלתי חפיסת גלולות חדשה, והוסת לא הופיעה.
מה הסיבה? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלת וסת בסיום לקיחת גלולות הדמה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/04/2011זה קורה, אך את חייבת להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי שאני בהיריון? דחוףיעל01/04/2011
אני כעת ביום ה-7 של חבילת גלולות חדשה. איחרתי משמעותית בזמנים של לקיחת הגלולות במהלך הימים האחרונים (שבוע הראשון של החפיסה). קיימתי יחסים היום (יום 7). לפי מה שקראתי באתרים השונים - אין סיכוי להיכנס להיריון בתקופה שאינה תקופת הביוץ, כך שאין סיכוי שנכנסתי להיריון.
יחד עם זאת אני מבינה שעליי להיזהר ולהשתמש באמצעי מניעה נוספים מעתה והלאה- עד לסיום החפיסה.
שורה תחתונה - האם הפרשנות נכונה ואין טעם לקחת פוסטינור? או שאני טועה ועליי לקחת בהקדם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי שאני בהיריון? דחוף - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/04/2011מתיד יש סיכוי להריון כאשר נוטלים גלולות בצורה לא נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בגלולות - לקחת פוסטינור?ליאת01/04/2011
שלום,
אני לוקחת גלולות מסוג פמינט, בד"כ אני מתחילה לקחת את הגלולות בשעות הערב, מתחילה חבילה חדשה ביום ראשון.
לאחר סיום המחזור האחרון שכחתי להתחיל חבילה חדשה בזמן הרגיל,
והתחלתי באיחור של יום - ביום שני בבוקר (במקום ראשון בלילה). מאז לאורך כל השבוע לקחתי בשעות לא קבועות, לעיתים בערב, לעתים בבוקר ונוצר מצב שלא לקחת יותר מ-24 שעות.
קיימתי יחסים בשבוע הזה, לאחר שלקחתי גלולה באיחור של 15 שעות.
האם עליי לקחת פוסטינור? האם יהיו לזה תופעות לוואי?
לאחר כמה זמן של לקיחת גלולות רציפה אני אהיה שוב מוגנת בחודש הזה?
האם בדיקת היריון ביתית היא אפקטיבית בזמן שלוקחים גלולות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בגלולות - לקחת פוסטינור? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/04/2011אי אפשר לענות עך כ"כ הרבה שאלות. זה ממש ספר לכתוב. תמיד יש סיכוי להרות כאשר נוטלים גלולות בצורה לא נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה ממליץ לקחת פוסטינור?
ליאת02/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות צהובות מהנרתיקויקי01/04/2011
שלום רב,
כאני בת 32, כבר מעל שבוע שמדי יום יש לי הפרשות צהובות על גבי התחתונית, האם אני צריכה לדאוג? על מה זה יכול להעיד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות צהובות מהנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/04/2011לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט שום דבר. תפני לרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור וזריקה נגד ההריון..צילה01/04/2011
אני 10 חודשים אחרי לידה .
אחרי הלידה לקחתי גלולות ואח"כ שמעתי על זריקה נגד הריון.
אחרי התייעצות עם הרופאת נשים שלי שליוותה אותי כל ההריון לקחתי זריקה נגד הריון.
הזריקה עשתה לי כאבים רבים בזמן שכיביכול הייתי אמורה לקבל מחזור והחלטתי שאני חוזרת לגלולות.
את הזריקה לקחתי ב17 בינואר וב17 לחודש הזה חשבתי שעברו 3 חודשים .
באתי לרופאה שלי ואחרי שהיא בדקה היא וידעהשעברו 3 חודשים,עשתה אולטרסטונד ואמרה שאני אמורה לקבל מחזור ונתנה לי כדורים מזרזי מחזור .
היא נתנה לי 5 כדורים ,לקחתי רק שלושה וביום השלישי נלחצתי שעדיין אני לא מקבלת מחזור עשיתי בדיקות דרך קופת החולים וגילתי שעשיתי את הזריקה ,לא לפני 3 חודשים אלא עשיתי את הזריקה רק לפני חודשיים.
העניין הוא שבגלל שלקחתי את הכדורים מזרזי מחזור קיבלתי מחזור היום ואיני יודעת מה לעשות.
אני כרגע במחזור ,אני עדיין בטווח החודשים שהזריקה מכסה אותי אבל אין לי מושג אם אני צריכה לקחת גלולות בסיום המחזור או שהזריקה עדיין מכסה אותי החודש למרות שאני כרגע במחזור.
מה עושים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור וזריקה נגד ההריון.. - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/04/2011מה עושים? חוזרים לרופא המטפל. אנו לא טפלים בהתכתכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור של שבועיים בעת נטילת גלולותעדי01/04/2011
שלום,
אני נוטלת גלולות יסמין כבר מס' שנים בשעה ספציפית.
בחפיסה האחרונה שנטלתי קיבלתי מחזור באמצע, ללא סיבה, והמשכתי את הנטילה כרגיל. המחזור נמשך כבר שבועיים ואני עדיין נוטלת את הגלולות.
אני בת 20 וחיילת ולכן לא מצליחה לקבוע תור לרופא נשים!!.
רציתי לדעת מה אוכל לעשות?
בעבר, באזרחות, כשהיו לי דימומים באמצע החודש רופא נשים נתן לי מרשם לפרוגינובה 2 גרם לקחת למשך 10 ימים והכדורים עדיין ברשותי. זה יכול לעזור לי במקרה זה?, אין באפשרותי לקבוע תור לרופא...
אשמח לתגובה מהירה,
תודה ושבת שלום!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה דחופה
מישל02/04/2011יש לי בעיה דומה בבקשה תעזרו לי אני צריכה פתרון מהיר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פולציסטיותמורן01/04/2011
שלום,
באולרסאונד נצפו שחלות פוליציסטיות (בזמן לקיחת גלולות נגד הריון ומשך שנה לאחר הפסקה של נטילתן). בירור הורמונלי יצא תקין, (8 חדשים לאחר הפסקת גלולות) אין עודף משקל,שיעור יתר, אקנה וכן הלאה. וסת הייתה סדירה מגיל 13 ועד לתחילת נטילת הגלולות (בגיל 23). אחרי הפסקתן וסת לא סדירה משך כמה חודשים. שנה לאחר הפסקה וסת סדירה לחלוטין. בביקור אצל הגניקולוג בוצע אולטרסאונד ונעלם הממצא של שחלות פוליציסטיות. שאלתי היא: האם ייתכן שהגלולות גרמו לממצא וכן לתקופה בה הוסת לא הייתה סדירה, וכעת זה "הסתדר"? האם זה עלול לחזור? מה עשוי לרמז כל התיאור הזה לגבי תיוגי כסובלת משחלות פוליציסטיות ולגבי סיכויי להיכנס להריון? (נשואה ללא ילדים בת 31)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פולציסטיות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/04/2011אני חושב שאת חייבת לשבת עם הגינקולוג שלך ולקבל תשובות לכל השאלות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם שרירנינורית01/04/2011
בשנים האחרונות רופאי הנשים שבדקו אותי אמרו שיש לי רחם שרירני, אך באולטרהסאונד נמצא רק שרירן על גבעול, ורק עכשיו נמצא שרירן אחד אינטרמורלי. האם יכול להיות מרקם רחם שרירני , אך השרירנים לא ייראו באולטרהסאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם שרירני - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/04/2011כן זה ייתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניקולוגיהזיוית אשכנזי01/04/2011
מתי לדעתך צריך ללכת בפעם הראשונה לגיניקולוג? ומה קורה בבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניקולוגיה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/04/2011פעם הראשונה. קשה לומר. בכל מקרה בגיל 17-18 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב..מיכל01/04/2011
אז ככה אולי זאת שאלה מוזרה,אבל אני רוצה לדעת האם ניתן לעכב מחזור ע"י גלולות בעיקרון המחזור שלי מאחר כבר בשבוע וחצי, ולא ידעתי שזה יקרה כי בד"כ הוא מאוד סדיר,בכל מקרה אני וחבר שלי יוצאים שבוע הבא לחופשה שתוכננה מראש, אך בגלל השיבושים במחזור אני פוחדת שאני אקבל מחזור בדיוק בחופשה. אני מרגישה שאני צריכה לקבל בשבוע הקרוב(בגלל הכאבים בחזה שמגיעים בדרך כלל בסמוך למחזור) אני בת 24 וזאת תהיה הפעם הראשונה שלי, לפני כמה שבועות קיבלתי גלולות מהרופא ועדיין לא התחלתי לקחת היות וחיכיתי למחזור עכשיו השאלה שלי,אם אני אקח עכשיו גלולות למרות שעוד לא קיבלתי מחזור האם זה יעכב לי את המחזור? מצטערת על החפירה, תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב.. - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/04/2011את יכול להתחיל את הגלולות. בטח תקבלי מחזור לאחר סיום חפיסה ראשונה. או אולי יהיה דימום תוך כדי נטילת הגלולות, אז יש להמשיך את החפיסה 3 שב'. לאחר מכן שבוע הפסקה ושוב להתחיל חפיסה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרודים לאחר שימוש בתחבושותמיטל01/04/2011
שלום
האם שימוש ממושך בתחבושות ( למחזור) גרמה לי לגירודים עזים לאודם ונפיחות ??
( אני מתכוונת באזור הפות והמפשעה )
ממש כמו תפרחת חיתולים. שמתי קצת "בפנטן" באזור שגרד לי ונהיה אדום
האם זה בסדר או שישנה משחה טובה יותר ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרודים לאחר שימוש בתחבושות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/04/2011אני לא נוטנים טיפולים לאינטאנט. תפסיקי את התחבושות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)