מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירוד בפי הטבעת אחרי יחסיםאנונימית08/05/2017
שלום.
רציתי לשאול לעצתך. אחרי כל פעם שאני מקיימת יחסים עם בעלי מגרד לי באזור פי הטבעת ויש לי הרגשה שאני צריכה להשתין כל היום למשך יומיים, שלושה אחרי.
יש לציין שעד עכשיו קיימנו יחסים בלי הוצאת זרע בתוכי ואז זה לא קרה. כמו כן, שנינו מאוד הגיינים..
זה מאוד מפריע, אשמח לייעוץ.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בפי הטבעת
ד``ר ליאורה אברמוב13/05/2017פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות ריריות חומות מהנרתיקרחלי08/05/2017
שלום וברכה, אני בשבוע 40 להריון, והופיעו לי מאתמול הפרשות ריריות חומות, שיצאו מהנרתיק. וגם מעט מעט דם. הפרשות אלה היו נראות בצבע חום בעיקר, והיו נראות בשרניות.
מה זה אומר? מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות
ד``ר ליאורה אברמוב13/05/2017אלו הפרשות דמיות קלות. פני לבדיקת רופא נשים יכול להיות שזה מעיד על נפילה הפקק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גלולות ומחזוררינת08/05/2017
היי, אני לוקחת גלולות פמינט כבר 4 חודשים. בחודש האחרון אני מדממת כל החודש ככה שאני כבר לא יודעת מתי אני במחזור ומתי לא. הדימום לא מפסיק חשוב לציין שזה לא דימום כבד בכלל. אני ממש בלחץ וזה ממש משפיע לי על יחסי המין. אני חיילת ואין באפשרותי לקבוע תור לרופאת נשים שתוכל לטפל בזה בהקדם. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר ליאורה אברמוב13/05/2017כנראה שהגלולות האלו לא מתאימות לך ותצטרכי לפנות לרופא נשים להחלפת גלולות
למרות הדימומים את מוגנת מהריון אם את ממשיכה לקחת את הגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחת טמפון בנרתיק ומחזור רגילטופי05/05/2017
יש חדש לשכות טמפון, למרות שלא שכחתי שצריכה להחליף, פשוט לא מצאתי, עם זאת הווסת ממשיכה רגיל, האם אפשרי?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיכחת טמפון בנרתיק
ד``ר ליאורה אברמוב06/05/2017יכול לקרות שבזמן מחזור חזק וקרישים הטמפון נופל עם המחזור אבל אם אינך שקטה פני לרופא נשים לבדוק אם יש טמפון בנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר קיום יחסי מיןשרון05/05/2017
פני חמישה שבועות נגמר לי מחזור אבל לא הייתה לי חפיסת גלולות חדשה, והייתי בצבא ולצערי בשום צורה לא הצלחתי להשיג אז החלטתי שאמתין עד שאקבל מחזור שוב(לאחר ארבע שבועות) ואתחיל חפיסת גלולות יחד עם המחזור כפי שעושים כשרק מתחילים לטול גלולות. את חפיסה זו אני כבר לוקחת 14 יום, שבעה ימים ראשונים היה דימום רגיל ולאחר שבעה ימים הפסיק הדימום כמצופה.
מאז כל פעם שאני מקיימת יחסי מין הדימום חוזר לעיתים סמיך לעיתים גושי, ונלווה לכך כאבים כמו של מחזור. תוך שעה זה נרגע. אני כרגע בחול האם עלי להגיע בדחיפות לבדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר קיום יחסי מין
ד``ר ליאורה אברמוב06/05/2017אם את בטיול גדול של מספר חודשים פני לרופא נשים שם אבל אם את חוזרת בחודש הקרוב אפשר להמתין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בנטילת גלולה הראשונהאנה05/05/2017
שלום
אני לוקחת גלולות כבר מספר שנים באופן רציף. בדרכ אני לוקחת את הגלולות בשעה 21:00-23:00. כשהייתי אמורה להתחיל את החפיסה הנוכחית, אחרי שבוע של הפסקה, גיליתי שלא קניתי חפיסה חדשה ולכן לקחתי את הגלולה רק בבוקר לאחר מכן בשעה 10:00. באותו הערב לקחתי את הגלולה השנייה בחפיסה ואת השאר המשכתי לקחת כרגיל בימים אחרי.
ביום האחרון של ההפסקה מהגלולות (לפני שאיחרתי בגלולה הראשונה) שכבתי עם חבר שלי. האם יש סיכוי להיכנס להריון? האם נפגעה ההגנה לשאר החודש או לשבועיים הראשונים?
ועוד שאלה - במקרה ששכחתי או איחרתי ביותר מ12 שעות בגלולה אחת במהלך החודש, האם בשבעת הימים שלא נוטלים גלולות אני אהיה מוגנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור
ד``ר ליאורה אברמוב06/05/2017אין חשש מהריון מקיום יחסי מין שהיו
כדאי להוסיף קונדומים בשבוע הראשון לגלולה אם את מקיימת יחסי מין
אם יש איחור יותר מ12 שעות אינך מוגנת והוסיפי קונדומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשי קצר מהרגילשירלי05/05/2017
שלום רב
אני מקבלת מחזור די סדיר
בחודשיים האחרונים הגיע מחזור ליום אחד ואז לא היה כמעט כלום וביום השלישי שוב דימום ובערב פסק, אציין כי אני בת 35 , האם תקין?
יש הפרשות ורודות חומות סביב המחזור בדרך יומיים לפני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב06/05/2017כל עוד מגיע סדיר סביר להניח שהכל תקין אבל פני לרופא נשים כדי לבדוק שאין בעיה נלווית אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת את החפיסה באיחורעומר05/05/2017
היי,
אני אמורה להתחיל היום חפיסה חדשה של גלולות פמינט, ושכחתי את החפיסה בבסיס. זאת אומרת שאוכל לקחת את הגלולה הראשונה של החפיסה רק בעוד יומיים כשאחזור לשם. השאלה שלי היא האם להתחיל את החפיסה כרגיל בעוד יומיים מהגלולה הראשונה? או להתחיל אותה מהגלולה השלישית? (כאילו פספסתי שתי גלולות). או האם בכלל לא להתחיל ולהפסיק עם הגלולות לחודש ופשוט להמשיך איתן חודש הבא? ומה לגבי הגנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור
ד``ר ליאורה אברמוב06/05/2017התחילי בגלולה השלישית ואינך מוגנת בשבועיים הקרובים מהריון ועל כן הוסיפי קונדומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזור אחרי החלפת גלולותמם05/05/2017
הרופאת נשים החליפה לי גלולות לזואלי לפני חודשיים. לקחתי שתי חפיסות ולא קיבלתי מחזור כבר פעם שניה, לא בהפסקה בין החפיסה הראשונה לשניה וגם לא עכשיו.
היום צריכה להתחיל חפיסה שלישית. אין כתמים חומים ואין דימום.
לקחתי את הגלולות כפי שרשום בדף מידע, 24 ימים ואחר כל 4 גלולות סרק שבימים אלה אמור להופיע המחזור.
האם להמשיך ליטול אותם? האם זה תקין?
עשיתי בדיקת סטיק ויצא שלילי.
יש לי תור לרופאה רק בסוף יוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זואלי
ד``ר ליאורה אברמוב06/05/2017עם גלולות זואלי הרבה פעמים לא מגיע מחזור כלל וזו תופעת לואי של הגלולה . אין מה להלחץ המשיכי את הגלולות כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן וברור פוריות אחרי הוצאת התקןמור05/05/2017
דר שלום , אני בת 34 , יש לי שתי בנות שנולדו בניתוחים קיסריים , לידה אחרונה לפני 4 שנים ומאז הייתי עם התקן נחושת . לפני 8 חודשים הוצאתי את ההתקן ומאז הווסתות הפכו להיות קשים יותר מבחינת הכאבים והדימום . בנוסף קיים כאב נסבל באופן קבוע בנקודה מסויימת באזור תחתון צד ימין . היום כחלק מברור פוריות התבקשתי לבצע מעקב זקיקים ביום ה 5 לוסת . והטכנאית לא אמרה כלום אך רשמה שנצפה שרירן בתוך הרחם צמוד לרירית בגודל 2.5 סמ .. אני חוששת מאוד ומעוניינת לדעת אם השרירן ימנע ממני להרות ועליי להסירו ? החשש העקרי נובע מכך שאימי נפטרה בגיל 55 מסרקומה ברחם , זכור לי היטב איך הכל התחיל אצלה משרירן והתגלה כגידול אגרסיבי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן
ד``ר ליאורה אברמוב06/05/2017פני עם תשובת האולטראסאונד לרופא הנשים העוקב אחריך והתיעצי איתו לגבי המשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים באמצע חפיסת גלולותגיל05/05/2017
שלום, בהנחיית רופא הנשים שלי התחלתי ליטול גלולות לא עם היום הראשון של המחזור אלא מיד אחרי הביקור אצלו. לקראת אמצע החפיסה החל דימום חום קל במשך 4 ימים ולאחר מכן התגבר לדימום מסיבי מאוד שאף פעם לא היה לי, גם בלי גלולות עם כאבי בטן. הדימום המסיבי כבר נמשך יותר 6 ימים, בסה'כ אני מדממת 10 ימים.
האם זה תקין? אני מרגישה מאוד רע ומדממת המון. היום לקחתי את הגלולה האחרונה בחבילה ועושה הפסקה של שבוע.
מדובר בגלולות מיליאן שכבר לקחתי בעבר לפני ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב06/05/2017יכול להיות דימום חריג בחודש הראשון ללקיחת הגלולות אם הדימום ימשיך בחפיסה השניה התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מליאן למניעת הריוןחסוי04/05/2017
התחלתי החודש לקחת גלולות בשם "מליאן", לקחתי את הגלולה ה13 בשעה 21:00 ובשעה 00:00 שלשלתי. המשכתי לקחת כרגיל את הגלולות. האם אני מוגנת החל מהחפיסה הבאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מליאן
ד``ר ליאורה אברמוב06/05/2017אם זה היה שלשול חד פעמי את מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפיר וקיום יחסי מיןמורן04/05/2017
שלום, ברצוני לשאול האם קיום יחסי מין יכולים לזרז ירידת מים או לזרז לידה ? גילו לי באולטרסאונד ריבוי מי שפיר 31afi. היום אני בשבוע 33 וחוששת מאוד לקיים יחסים מהפחד שזה לא יגרום לי לירידת מים כי אחרי הסבר מהרופא נשים שלי שהסביר שכרגע זה הפחד שלא תיהיה לי ירידת מים וצניחת חבל תבור , עשיתי את כל הבדיקות והכל יצא תקין . אני מיועדת לניתוח קיסרי בשבוע 38 (אני אחרי 2 ניתוחים קיסרים בגלל זה הניתוח השלישי) .האם יש דרך "לשמור" שלא ירדו לי המים או שזה משהו שלא נשלט? תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רבוי מי שפיר
ד``ר ליאורה אברמוב06/05/2017אכן ממליצה לך לא לקיים יחסי מין.
כדאי להמנע ממאמצים פיזיים קשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת ממושך בגלל גיל או הסטרוסקופיה?נויה04/05/2017
שלום רב
אני בת 47. בשנים הארונות מטופלת ע"י פרימולוט נור להסדיר ווסת וזה עוזר לי חלקית. הווסת נמשך כ10 או 11 ימים. לפני כחודשיים עברתי הסטרוסקופיה ניתוחית ולא נמצא פוליפ כמו שהיה חשד לפי האולטראסאונד. אלא רירית לא סדירה שתוקנה בהסטרוסקופיה ניתוחית, וחוץ מזה הכל היה תקין.
מאז לא נוטלת את הכדורים והווסת לא מסודר. הפעם הווסת נמשך יותר מ-15 ימים ולא מפסיק.
מה עלי לעשות? האם זה סימנים לקראת גיל המעבר?
או שיש דלקת כלשהי?
יש לי כאב נקודתי בצד שמאל איפה שהשחלה השמאלית כבר הרבה זמן. ייתכן שזה משהו עם השחלות? הרופא שלי לא התיחס ממש לכאב הזה.
בבקשה להדריך אותי מה עלי לעשות? הדימום המתמשך מחרפן אותי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ממושך
ד``ר ליאורה אברמוב06/05/2017פני שוב לרופא הנשים שלך להסדרת המחזור הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן אולטרסאונד בטנילי04/05/2017
היי ד״ר, אני שבוע 9,היום עשיתי אולטרסאונד והטכנאית אמרה שצריך וגינאלי ולא רציתי אז היא אמרה שתנסה ביטני. היא לחצה לי ככ חזק על הבטן שממש ממש כאב לי וגם עכשיו אחרי הבדיקה עדיין מאוד כואב לי, ומרגישה לחצים בבטן התחתונה. האם זה יכולה להיות מסוכן או לפגוע בצורה כלשהי בעובר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד בטני
ד``ר ליאורה אברמוב06/05/2017אין חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)