מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמצעי מניעה /הגנה למעשנתתימו03/06/2017
מזה 10 שנים מקבלת זריקת דפו פרוברה מבחירה (רופא הנשים לא ציין שזה עלול להיות בעייתי) בביקור מקרי אצל רופא אחר - הזדעזע קשות , ביצעתי בדיקות דם ועתה שהסתיימו 3 החודשים של הזריקה האחרונה עליי להחליט על אמצעי הגנה אחר. לפני כעשור ניסיתי להתקין התקן תוך רחמי ופיתחתי תגובה קשה שהרופא נאלץ להוציא את ההתקן אחרי שהיה מותקן בקושי 3 שעות. אני מעשנת ולכן גלולות הן לא אפשרות. המלצות/הצעות.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות/הצעות.
ד``ר מיכאל פרידמן03/06/2017קונדומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הפסקת נטילה פרימולוט נוראנני03/06/2017
שלום, הווסת האחרונה ב 8.5, כעבור 3 שבועות התחלתי ליטול פרימולוט נור כדי לעכב את קבלת המחזור הבא.
נטלתי את התרופה במשך 4 ימים והפסקתי עקב תחושת אי נוחות בבטן.
מתי אני צפויה לקבל את המחזור ?
תודה,
אמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אני צפויה לקבל את המחזור ?
ד``ר מיכאל פרידמן03/06/2017תוך שבוע בערך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
אני03/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון לסוכרת הריון - אינסולין או דיאטה?רות03/06/2017
אני אחרי טפולים בהריון שבוע 10 עשיתי עמסת סוכר 100 יצא 82 202 148 43 .היה לי הריון קודם סכרת הריון מתחילת ההריון טיפול באינסולין.האם אצתרך שוב אינסולין או רק דיאטה? שלחו אותי למרפאת סכרת בבית חולים. מה המלצתך איך להתיחס לבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
ד``ר ליאורה אברמוב03/06/2017העקומה לא לגמרי תקינה
פני למרפאת סכרת ושם ידריכו אותך לגבי המשך הטיפולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעון גולה בפתח לנרתיקשירן02/06/2017
יש לי פצעון שיוצר מעין גולה קטנה בגניסה לנרתיק. הוא כמעט לא מציק לי, למעט כשאני מנגבת באזור לאחר מתן שתן ואם אני נוגעת בו. לפני מספר חודשים היה לי כזה פצעון וניגשתי לרופאת נשים והיא הצליחה "לפוצץ" אותו. סליחה על התיאור... ואכן זה לא כאב. עכשיו זה שוב חזר ואני מתחילה לדאוג. למה זה קורה? כיצד ניתן למנוע ולטפל? אני משתמשת מדי יום בתרחיץ אבולפיחה לניקוי חיצוני וזה לא עוזר.... אני אובדת עצות. אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד ניתן למנוע ולטפל?
ד``ר מיכאל פרידמן02/06/2017כיצד ניתן למנוע ולטפל?
קודם חייבים לדעת במה מדובר, לעשות אבחנה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץ חיובת וחסימה בחצוצרותטלי02/06/2017
בת 36 עם 2 ילדים מנסים מזה 9 חודשים להכנס להריון ללא הצלחה. נשלחתי לצילום רחם טרם ביצעתי. השאלה, אם בדיקת ביוץ ביתית יוצאת חיובית האם זה בהכרח סימן שאין חסימה בחצוצרות? או שאין שום קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ? או שאין שום קשר?
ד``ר מיכאל פרידמן02/06/2017אין שום קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מהנרתיק וכאב בגב התחתוןדנה01/06/2017
שלום. כבר חודשיים יש לי הפרשות חזקות מהנרתיק שמלוות בכאב בשחלות וגב בגב התחתון באזור הכליות.. על זה דבר כזה יכול להצביע? גינקולוג שלי חשב שאולי זו פטריה ונתת לי נרות.. ההפרשות הצטמצמו אבל הכאב נשאר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההפרשות הצטמצמו אבל הכאב נשאר.
ד``ר מיכאל פרידמן02/06/2017האם את באמת חושבת שאנו יכולים לעשות אבחון אינטרנטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להפסיק גלולות? מה לעשות הלאה?אנונימית01/06/2017
היי, לוקחת גלולות כבר 6 שנים כמעט (רב החודשים ברצף), אני כבר שנה בלי מחזור בגלל רירית רחם דקה.
כל החודשים האלה כואב לי נורא המגע המיני עד לרמה שאני לא יכולה להחדיר אפילו אצבע.
הייתי אצל הרופא נשים והוא אמר לי לשים משחה שקוראים לה ואגינלג׳ל וזהו... הרופא שהייתי אצלו לפני כחצי שנה אמר שיש לי וסטיבוליטיס (נתן משחה שלא עזרה), הרופא הזה לא הזכיר אפילו את המילה הזאת.
אציין שבזמן יחסי המין אני כן רטובה ואפילו משתמשת בג׳ל סיכוך כדי עוד יותר להרטיב את המקום..
אני לא בטוחה מה לעשות.. אני ממש מבלבלת ובעקר נמאס לי מהכאבים.
איך כדאי לפעול? הגיוני להיות כל כך הרבה זמן בלי מחזור? מה אפשר לעשות עם הכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזמן יחסי מין
ד``ר ליאורה אברמוב03/06/2017כדאי לפנות לרופא מומחה לכאבים בזמן יחסי מין
יכול להיות שנוצאו כאבים עקב חוסר הורמונלי מקומי בגלל הגלולות הממושכות.
אם זו הבעיה או שתפסיקי גלולות ותראי אם המצב משתפר או שתוסיפי משחה אסטרוגנית לנרתיק וזה לא המשחה שרשם לך הרופא - כדי להעלות את רמות האסטרוגן ברקמה אולי זה ישפר את מצב הכאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי מירנהשירה01/06/2017
שלום. אני בת 43 ולפני כשנה וחצי לערך עברתי התקן תוך רחמי מירנה בשל דימומים ווסתיים חזקים וממושכים. לאחר שנה וחצי הדימומים חלשים אולם לצערי אני מרגישה יובש חזק בנרתיק. כמובן גם בעת היחסים מורגש יובש חזק. דבר שלא סבלתי מכך לפני התקנת ההתקן. האם יש קשר בין התקן תוך רחמי להרגשת היובש בנרתיק. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש נרתיקי
ד``ר ליאורה אברמוב03/06/2017לא תופעה שכיחה אבל יכול להיות
פני לרופא הנשים שלך והתיעצי איתו. יכול להיות שיש מקום להוסיף משחה אסטרוגנית מקומית כדי למנוע את היובש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומות אצל בן הזוגעדן01/06/2017
שלום רב,
לבן זוגי מזה 10 שנים אובחנו קונדילומות על הפין (הן שם עוד לפניי פשוט לא חשבנו לבדוק וזה לא הפריע לנו). אני אחרי 2 לידות ובן זוגי הוא היחיד שקיימתי איתו יחסים מאז שאני איתו. בדיקות פאפ שביצעתי לפני 3 שנים ולפני שנה יצאו תקינות. האם זה אומר שאני לא נשאית? אם הוא צרב עם חנקן היום - כמה זמן מומלץ לחכות עד שחוזרים לקיים יחסים והאם מוטב שלפני כן אוודא שוב שאני לא נשאית על מנת שלא אדביק אותו שוב ולא נצא מהלופ הזה?
אגב, עברתי בדיקת וולווסקופיה לפני כשבוע עקב כאבים בעת קיום יחסים - אובחן לי וסטיבוליטיס והיא לא ראתה נגעים (קונדילומות) למיטב הבנתי, האם זה אומר שאני נקיה מזה או שיש צורך בבדיקות נוספות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומות
ד``ר ליאורה אברמוב03/06/2017כדאי לחזור על פאפ
ההתפרצות של קונדילומה יכולה לקחת גם כמה שנים ולכן אי אפשר לשלול שאת נשאית לדעתי. אבל מצד שני בגלל שאתם כל כך הרבה שנים יחד יכול להיות שפתחת חיסון טבעי לקונדילומה.
המתיני עד שכל הנגעים שלו יתרפאו לפני קיום יחסי מין ועד לתשובת הפאפ
בכל מקרה הייתי מתיעצת עם רופא מומחה למחלות צוואר הרחם בנושא זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזור לאחר הפסקת גלולותלינוי01/06/2017
היי היתי לוקחת גלולות מינס כ3 שנים לאחר דימומים בין וסתיים החליפו לי לגלולות הרמונט ל5 שנים. הגלולות היו טובות אך עשו לי בעיות בחשקים ולכן לפני כחודשיים וחצי החליפו לי לקלייר. לא קיבלתי בסיום שתי החפיסות מחזור והיו לי דימומים מדי פעם. הפסקתי אותן עם סיום החבילה השניה לפני כשבועיים ועדיין לא קיבלתי מחזור .. (חודשים בזמן הגלולות ושבועים בלי הגלולות) האם תקין? מה עושים..? אני בלחץ אטומי. תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלת מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב03/06/2017עם קלייר ידוע שיכול להיות שלא יופיעו מחזורים. לאחר הפסקת גלולות המחזור יכול להתעכב כמה שבועות. אם יש חשש מהריון עשי בדיקת שתן לשלול הריון ואם את לא בהריון המתיני בסבלנות עד לקבלת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר היסטרוסקופיה ניתוחיתשלי31/05/2017
שלום
אני בת 27. לפני כשלושה שבועות עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית ע"מ להוציא שארית הריון שדיממה חודש וחצי אחרי מנת ציטוטק.
בסיכום הניתוח היה רשום כי חלל הרחם תקין והוציאו שארית בגודל 2 ס"מ עם חשמל מינימלי.
יום לאח"כ התחלתי לקחת כדורי פרוגינובה 3 פעמים ביום * 28 ימים וב-5 ימים האחרונים של הפרוגינובה יש לקחת פורמילוט נור פעמיים ביום.
לאחר כשבועיים וחצי מתחילת לקיחת הכדורים, התחיל לי דימום כמו מחזור עם כאבי בטן. בביקור אצל הרופא נשים הוא אמר שהוא רואה רירית סדירה ודקה וממצא אקוגני ברחם "קטנטן" ללא דימום, וכנראה מדובר על קריש בינתיים, המליץ להמשיך לקחת את הכדורים ולבוא לביקורת בעוד כשבוע.
בפירוט תופעות הלוואי של הכדורים, רשום כי יתכן דימום דמוי ווסתי.
הייתי שמחה לשמוע מה דעתך על חוו"ד הרופא, מדוע מופיע הדימום למרות הכדורים? ומה סיכויי להרות מאחר והרירית טרם השתקמה.
תודה רבה מראש על הסבלנות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת פרוגינובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/06/2017יכול להיות דימום תחת פרוגינובה אם הרירית תהיה מעובה מאוד לדעתי. מאחר והיא עדין דקה יכול להיות שאת "מנקה" שרידי קרישים מהפעולה. חכי בסבלנות עוד שבוע וחיזרי אליו לבדיקה נוספת. לגבי סיכוי להריון התיעצי עם רופא הנשים שלך אם יש מקום כבר לנסות להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומה רק בניגובשיר30/05/2017
שלום, אני משתמשת בגלולות סזוניק, אני באמצע החפיסה ופתאום ראיתי שיש לי הפרשה חומה צמיגה רק בניגוב. אני מאוד לחוצה שזה סימן להריון. יש לי קצת כאבים בבטן התחתונה אבל אני חושבת שזה פסיכולוגי כי זה התחיל רק אחרי שראיתי את ההפרשה. האם יכול להיות שההפרשה נובעת מזה שאני לוקחת את הגלולות בשעה אחרת כל יום? האם יש חשש להריון? (מבצעת יחסי מין )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכול להיות שההפרשה נובעת מזה שאני לוקחת את הגלולות בשעה אחרת כל יום?
ד``ר מיכאל פרידמן02/06/2017האם יכול להיות שההפרשה נובעת מזה שאני לוקחת את הגלולות בשעה אחרת כל יום?
---- ייתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין בשבוע שהטבעת בחוץבטי29/05/2017
האם אני מוגנת בשבוע שהטבעת בחוץ לאחר שהייתה שלושה שבועות תקינים בתוכי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובהרינג
ד``ר ליאורה אברמוב30/05/2017בהחלט כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני מוגנת בשבוע שהטבעת בחוץ לאחר שהייתה שלושה שבועות תקינים בתוכי
ד``ר מיכאל פרידמן02/06/2017כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים מבדיקת ct עמוד שדרהסיון29/05/2017
שלום. עברתי ct עמוד שדרה מותני בעקבות כאבים. בממצאי הבדיקה כתוב שיש מס בלט דיסק ובנוסף גרגירי אבנים במערכת גביעים של כליות, אי אחידות של רחם וכמות קטנה של נוזל חופשי באגן. יש לציין שהבדיקה הייתה יום לפני ביוץ(אני במעקב זקיקים לקראת כניסה להיריון בעה כבר כמה חודשים כך שיש לי צילומי אולטרסאונד ולא ציינו בפניי כלום לגבי משהו חריג) אני נכנסת לאינטרנט וקצת חוששת. אני לאחר 2 ניתוחים קיסריים. האם הממצאים הם בשל הסמיכות לביוץ או שמא מעיד על בעיה? נכנסתי ללחץ לנוכח הכתבות המפחידות בגוגל. אשמח לתשובה. כמו כן מצורף צילומי אולטרסאונד מהמעקב זקיקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד``ר ליאורה אברמוב30/05/2017אנחנו לא מפרשים תוצאות בדיקות באינטרנטפני עם התשובות לרופא הנשים שלך
רק להרגיע אותך שהסיטי פחות מדויק מאשר אולטראסאונד לגבי רחם ושחלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשי אודה ממש לתשובהנוי29/05/2017
שלום רב
הנני בת 42 בריאה שני לידות תקינות
מחזורים סדירים כל 28 30 יןם
אחת לחצי שנה קורא לי שאחרי שבןע מקבלת המחזור מקבלת עןד מחזור הייתי אצל רופא נשים בדיקה תקינה
טוען שיבוש
לדוגמא קיבלתי וסת ב 18.5 אן ב 20.5
והיום התחילה לי הפרשה אדומה של וסת עם כאבים בטן תחתונה של וסת ממה זה נובע
האם קשור ליחסי מין
ממש צריכה תשובה בבקשה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזורים לא סדירים
ד``ר ליאורה אברמוב30/05/2017דורש ברור אצל רופא נשים אם ברר ואמר שתקין צודק וכנראה יש הפרעה או חוסר איזון הורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)