מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אפשר להיות בהריון ולקבל מחזורשלי04/05/2017
אני בת 34, כבר שנתיים ללא גלולות. 2 ילדים בבית והפלה כימית וגרידה בשנה שעברה.
כשנה לא מצליחה להכנס להריון.
ב 5 חודשים האחרונים המחזור מגיע סדיר כל 28 יום.
אבל בחודשיים האחרונים, החזה גדל, הבטן התעגלה ויחסית חזקה (אני לא רזה ולכן עד עכשיו היא הייתה רכה וצמיגית), בחילות, צרבות, רגישות לריחות וטעמים.
אבל המחזור מגיע חודש בחודשו והבדיקה הביתית יוצאת שלילית.
האם יכול להיות שאני בהריון ועדיין מקבלת מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ומחזור
ד``ר ליאורה אברמוב06/05/2017יכול לקרות שבתחילת הריון בטרימסטר ראשון יהיה מחזור אבל כמובן שאם בדיקת להריון שלילית אינך בהריון וכדאי לך לפנות לרופא נשים ולרופא משפחה כדי לברר את התלונות מהן את סובלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות צהובות ותסמינים שדרגת חומרתם לא קבועהשיר03/05/2017
שלום ד"ר! אני בת 16 ולא קיימתי אף פעם יחסי מין. כבר כשלושה חודשים שיש לי הפרשות צהובות( בפעמים מעטות מאוד קרה שגם היו לי ירוק בהיר וגם ירוק כהה מאוד) . אני די בטוחה שההפרשות לא באות מכיוון הואגינה, אלא מאיזור השופכה או הדגדגן. לעתים קרובות מאוד אני סובלת מצריבה, כאבים חדים בבטן התחתונה וצמרמורות בעת הטלת השתן. לעיתים רחוקות גם גרד( שבא מכיוון הדגדגן). עשיתי בדיקת שתן לכללית וגם בדיקת תרבית והכל יצא תקין. בנוסף, ההפרשות והתסמינים משתנים בדרגת חומרתם, וגם התחלתי לשים לב שכשאני מתקלחת ושוטפת טוב את האיזור עם סבון התסמינים מאוד משתפרים. יש ימים שאין לי הפרשות או צריבה... מה זה יכול להיות ואיך מטפלים? תודה רבה רבה!! (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
ד``ר ליאורה אברמוב03/05/2017אם בדיקת שתן כללית ותרבית שלילית הרי שמקור ההפרשות איננו מדרכי השתן. כדאי לפנות לרופא נשים שיסתכל על אברי המין החיצוניים ויראה אם יש פתולוגיה שיוצרת הפרשות ואולי יקח גם תרבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שיר03/05/2017אז למה יש לי את התסמינים תמיד אחרי הטלת השתן?(חוץ מהגירוד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להתעבר רק מכניסה של הכיפה?שמחה01/05/2017
שלום רב, אני ובעלי מקימים יחסי מין אך רק הכיפה בפין מצליחה להיכנס לנרתיק. יש גמירה בפנים, אך השאלה האם זה תקין שרק הכיפה נכנסת?
זה לא שאני עוצרת את זה מכאבים או משהו, אני באמת מרגישה שאין עוד לאן להכניס..
האם זה יכול להקשות על כניסה להריון??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה יכול להקשות על כניסה להריון??
ד``ר מיכאל פרידמן02/05/2017ממש לא ידוע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים לאחר מחזור ללא הפסקהלירון01/05/2017
בת 35המחזור החודשי שלי בדכ לא מאחר, כמו שעון. בחודשים האחרונים בו הוחלט להכנס להריון ולאחר קיום יחסי מין ללא ההגנה המחזור הקדים ב10 ימים ולאחר שבוע שהסתיים המחזור החלו דימומים 3 ימים לאחר סיום המחזור . שממשיכים כבר שבוע. מזה אומר? האם עלי לראות רופא דחוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזה אומר? האם עלי לראות רופא דחוף?
ד``ר מיכאל פרידמן02/05/2017כן תפני לבדיקה גינקולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא מפסיק - רק מתגבר כבר יותר מ 11 יוםריקי01/05/2017
שלום רב,
נוטלת מינס כבר כמה שנים
לפני כחודש שכחתי לרכוש חפיסה חדשה ונוצרה לי הפסקה מגלולות של חודש ( מרץ) בחודש אפריל התחיל לי מחזור אחרי ההפסקה האמורה והתחלתי ליטול שוב את הגלולות והמחזור עדיין לא מפסיק ואף מחמיר כבר בגלולה ה 11 כרגע .... מה אפשר לעשות בנדון? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אפשר לעשות בנדון? תודה
ד``ר מיכאל פרידמן02/05/2017להבדק אצל הגינקולוג בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מסיבי במהלך מחזוראסנת01/05/2017
שלום,
אני בת 31 יש לי 4 ילדים, עברותי גרידה בשבוע 10 עקב עובר ללא דופק לפני 7 שבועות. לפני יומיים קיבלתי מחזור ראשון מאז הלילה התחיל דימום מסיבי (מחליפה פד גדול כל פחות משעה, הרבה יותר מהמחזור הרגיל אצלי) חשבתי שזה בגלל ההשינוי ההורמונלי והזמן שחלף מאז הגרידה, האם זו הסיבה או שיש מקום לדאגה ועלי להיבדק בדחיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו הסיבה או שיש מקום לדאגה ועלי להיבדק בדחיפות?
ד``ר מיכאל פרידמן02/05/2017לדאוג לא אבל להבדק כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזור ללא חשש להריון-30/04/2017
שלום,
אני בת 29, המחזור שלי סדיר בד"כ. לפני 3 חודשים הפסקתי לקחת גלולות, גם לאחר מכן המחזור היה סדיר. כעת המחזור מאחר ב8 ימים, לא קיימתי יחסי מין כך שאין חשש להריון. מה יכולה להיות הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יכולה להיות הסיבה לכך?
ד``ר מיכאל פרידמן02/05/2017מה יכולה להיות הסיבה לכך?
=== כמה דברים ... אפשר לאבחן זאת בבדיקה גינקולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרותקת למיטה בזמן מחזורנואשת30/04/2017
אני בת 19 ומקבלת מחזור כ6-7 שנים. המחזור סדיר.
אך אני מרגישה שהוא הורס את חיי. הוא נע בין 7-8 ימים כאשר בחמשת הימים הראשונים לפחות אני מרותקת למיטה. בעבר ניסיתי לקחת גלולות וזה לא עזר. נמאס לי וזה מדכא אותי לאורך כל החודש. היום השני הוא הכי קשה כי בו אני מתעלפת ומקיאה באופן קבוע. ניסיתי להשתמש במשחה שנקראת טייגר בלאם אך היא גרמה לי לצניחת לחץ דם.
האם יש דרך להפסיק לסבול? האם יש דרך לחיות בלי החרדה שעוד מעט הטראומה הפיזית הזאת הולכת להגיע?
אשמח לשמוע הכל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש דרך לחיות בלי החרדה שעוד מעט הטראומה הפיזית הזאת הולכת להגיע?
ד``ר מיכאל פרידמן02/05/2017את חייבת לעבור בירור כאבי מחזור. אי אפשר לדעת במה מדובר ללא בדיקות. לכן אין אפשרות לתת לך טיפול. יתכן שמדובר באנדומטיראוזיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבות אפשריות ולא הריון לכך שמחזור מאחר בשבועייםד``ר ליאורה אברמוב30/04/2017
אני בת 24 ובמהלך החודש האחרון קיימתי יחסי מין, תמיד עם קונדום. המחזור שלי מאחר כבר בשבועיים, ביצעתי שתי בדיקות ביתיות שהיו שליליות (10 ימים לאחר האיחור ושוב 3 ימים לאחר מכן).
לפני חצי שנה הפסקתי לקחת גלולות ומאז לפעמים המחזור מאחר בכמה ימים (עד כה, גג שבוע).
מה הסיכוי שאני בכל זאת בהריון? אילו סיבות נוספות יכולות להיות לאיחור? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור
ד``ר ליאורה אברמוב03/05/2017אם בדיקות השתן להריון שליליות אינך בהריון והאיחור נובע מסיבות הורמונליות .
כדאי לפנות לרופא הנשים כדי להסדיר את המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נהיית חולה מהמחזור החודשידנה30/04/2017
אני בת 40 פלוס ילד בן שנתיים וחצי. המחזור החודשי שלי הפך להיות משהו קשה מאוד. בחילות, סחרחורות, כאבים בכל הגוף, בגב וכו'. במחזור האחרון הייתי בטוחה שאני בהריון בגלל הסימפטומים הקשים. השאלה היא מה אפשר לעשות כדי להקל עלי? אני ממש לא מתפקדת בימים האלה. לפני המחזור אני ממש נהיית חולה (אפילו מתחיל לכאוב לי הגרון). גלולות אני לא יכולה לקחת. המחזור שלי מאז ומעולם היה בסדר גמור, זה רק מאז הלידה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור קשה
ד``ר ליאורה אברמוב03/05/2017כדאי להתיעץ עם רופא הנשים שלך. יש חלופות לא גלולות שיכולות לצמצם את כאבי המחזור
כדאי גם לברר מדוע המחזור הפך להיות כל כך קשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חלש לאחר לקיחת פוסטינוריעל29/04/2017
שלום רב,
לפני שבוע קיימתי יחסי מין ללא אמצעי מניעה. מייד לאחר מכן לקחתי פוסטינור. המחזור הופיע בזמן אך הוא חלש מאוד וכמעט לא מורגש. בדרך כלל המחזור שלי קשה מאוד והדימום חזק ביותר וגורם לכאבים.
האם יש חשש להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש חשש להריון?
ד``ר מיכאל פרידמן29/04/2017ממש לא חושב. זה קשור לפוסטינור ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם לעומת SONO HSGטלי28/04/2017
שמעתי שיש בדיקה מקבילה לצילום רחם שנקראת SONO HSG והיא פחות כואבת. שאלתי היא האם גם בבדיקה זו יתכן הריון לאחר הבדיקה כמו בצילום רחם רגיל בגלל השטיפה בחלל הרחם או שבגלל שזה לא נעשה בלחץ גבוה אז זה לא יוכל לתרום כמו צילום רחם רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלום רחם
ד``ר ליאורה אברמוב29/04/2017לא ידוע ליל ההבדלים התיעצי עם רופא הפריון שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמעתי שיש בדיקה מקבילה לצילום רחם שנקראת SONO HSG
ד``ר מיכאל פרידמן29/04/2017לפי דעתי צילום רחם נוטן יותר מידע ויותר יעיל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדום נתקע לכמה שניות בנרתיקקרן28/04/2017
שלום, קיימתי יחסי מין עם חבר שלי אתמול בלילה ולקראת הסוף הוא גמר בקונדום. אבל שהוא ניסה לצאת, הקונדום נתקע לכמה שניות ואז נשלף החוצה. אנו שמנו לב שנותר חצי מהשופכה בקונדום והשאר נשפך לסדינים. האם יש סיכוי שחלק קטן מהשופכה נשאר בנרתיק? האם יש צורך לקחת פוסטינור?
אני אודה לך אם תענה בהקדם כי אני קצת חוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדום
ד``ר ליאורה אברמוב29/04/2017קחי פוסטינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתיכת עור אחרי קיסרישני28/04/2017
שלום...
אני כמעט שנה וחצי לאחר ניתוח קיסרי ויש לי חתיכה זה לא גושה אבל חתיכת עור רכה צירפתי תמונה...
ואני מפחדת שזה לא בקע...
יש לי לפעמים כאבים שם וגם תחשובה כאילו יש לי שם מים ...זה מציק לי מידי פעם...
עכשיו במידה וזה חלילה בקע..אני כבר שנה וחצי כמעט אחרי לידה זה לא מסוכן שלא עשיתי עם זה כלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח קיסרי
ד``ר ליאורה אברמוב29/04/2017התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות אוורה לפני חתונהסוזי28/04/2017
שלום!
כיום אני משתמשת במדבקות אוורה למניעת הריון.
בעוד כ -5 חודשים אני מתחתנת ויוצא לי להיות במחזור ביום החתונה.
האם ניתן להקדים את המחזור בשבוע ע"י הוספה או הפחתה של מדבקה??
תודה,
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות
ד``ר ליאורה אברמוב29/04/2017בהחלט כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)