מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברזל נמוך בהריוןמיקי30/10/2015
בוקר טוב
בדיקות ברזל -feiron יצא 16 כשערך הכי נמוך 60
הומוגלובין 10
כמה זה גרוע???מה עושים? לוקחת ברזל נוזלי
יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל נמוך בהריון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין30/10/2015יש לפנות לרופא מטפל בהקדם לצורך התחלת טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Us פירושדנה29/10/2015
שלום רב, הרופא רשם כך באולטרסאונד שעשה:
Tvs רחם בגוגל תקין רירית 4 מ״מ, שחלות בגודל 50מ״מ כל אחת במרקם פוליציסטי אופייני עם סטרומה מודגשת ובצקתית וזקוקים אנטרליים בפריפריה. פרופיל הורמונאלי כולל Lh- fsh כמעט כפול . אנדרוגנים שבדקנו תקינים. יש קורטיזול גבוהה. (וחסר בברזל)
יש לישחלות פוליציסטיות וסוכרת.. אני בת 20.
מה הus אומר, מהי סטרומה בצקתית? מנ הסיבה שהוא בצקתית, זה נורמלי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Us פירוש - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין30/10/2015יש להתייעץ עם הרופא שבצע את הבדיקות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
דנה30/10/2015שלום רב ד״ר ליאור,
הייתי אתמול אצל הרופא ,והוא דיבר איתי בעת שעשה את האולטרסאונד על כך שיש תמונה מאוד ברורה של השחלות הפוליציסטיות, אך לא מעבר .
וכן, אמר לי לחזור אליו לבדיקה שגרתית פעם בשנה. מכך הסקתי שאין בעיה כלשהי מעבר והכל תקין.
אך כאשר הדפיס לי את הסיכום ביקור, זה מה שהיה רשום. ומתוך סקרנות שואלת מהי סטרומה בצקתית. מפני שכאשר בדקתי באינטרנט לא מצאתי ככ תוצאות קשורות..
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקורל29/10/2015
שלום רב. בת 27. סובלת כבר תקופה ארוכה מתחושת תפיחות בבטן, גזים (בעיקר בשעות הערב) ואי נוחות בנרתיק. במשטחי נרתיק שעשיתי לעיתים יצא שיש פטריה ולפעמים לא. האי נוחות בנרתיק באה והולכת, אך התחושות בבטן והגזים הם באופן קבוע.. השאלה שלי היא האם יכול להיות שהקנדידה אצלי מגיעה ממערכת העיכול וגורמת לתחושות אלה? ואם כן איזה בדיקה יכולה לאבחן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין30/10/2015על פי התסמינים לא ניתן לקשר בין השניים,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לתוצאהקורל29/10/2015
שלום. נלקח לי משטח מהנרתיק והתגלה כי יש קנדידה אלביקנס. מה שלא הבנתי הוא את ההבדל בין genital culture שיצא ללא ממצא פתוגני, לבין fungal culture שבו כן נמצא קנדידה. הרי לקחו לי משטח אחד מהנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר לתוצאה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין30/10/2015משמע שקיימת פטרת נרתיקית אשר מצריכה טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בPMDD ע"ג גלולו dosprirenoneM28/10/2015
שאלה בקשר לטיפול בPMDD על ידי גלולות המכילות Dosprirenone כגון: Yas, Yasmin,Sayfral ואחרות.
1- האם יש סוג סלולות מסויים שיותר מומלץ?
2- האם יש תופאות לוואי מסוכנות?
3- תוך כמה זמן יש לצפות להקלה בסמפטומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
M28/10/2015הכוונה לגלולות בסעיף 1, ולתופעות בסעיף 2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי-שאלה דחופהיאנה28/10/2015
לפני 3 שבועות התקנתי התקן נחושת מיני המיועד לכאלה שעוד לא ילדו. הרופא בדק וראה שהוא במקום. היו כאבים מאוד חזקים לאחר ההתקנה וגם ביומיים שאחרי אך עבר. היום הרגשתי את ההתקן שלי, לפחות את הקצה שלו עם האצבעות. האם זה הגיוני ותקין? עד כה לא יצא לי לשים לב לזה וגם לא לבן זוגי. אשמח מאוד לתשובה ועצה מכיוון שאני חוששת מאוד. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי-שאלה דחופה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2015את כנראה מרגישה את החוט אבל פני לרופא שהתקין לךלבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקן תוך רחמי
יאנה29/10/2015כן אני גם חושבת שזה החוט, אבל השאלה אם זה תקין? האם אני עדיין מוגנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום זמן רב- גלולות סרזטעינת28/10/2015
שלום רב
לפני כ10 חודשים ילדתי את בני ה3 והנקתי אותו עד לפני חודשיים (ה8 חודשים הנקה לא מלאה) בשילוב עם גלולות סרזט.
עד לפני שבועיים לא הופיע דימום כלל. לפני כשבועיים החל דימום תוך כדי נטילת סרזט כאשר הוא נחלש וגובר לסירוגין. לפני 4 ימים הסתיימה לי החפיסה והחלטתי לא לחדשה על מנת "לנקות" את הגוף ולחדש את המניעה במחזור הבא עם גלולות הרמונט (כי הפסקתי להניק) אך עדיין אותו מחזור לא הסתיים לי ואף הדימום גבר.
השאלה הינה האם זה נורמלי לדמם ככ הרבה זמן?אני כבר שבועיים עם דימום. מתי כבר כדאי לפנות לרופא?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום זמן רב- גלולות סרזט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2015פני לרופא נשים שיבדוק ויגיד לך מתי להתחיל עם הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב ביוץשירה28/10/2015
שלום וברכה,
יש לי ילדים מקסימים והקטנה עדיין קטנה אבל אני מאוד רוצה הריון נוסף כרגע ממש והייתי רוצה לדעת למי פונים כדי לעקוב אחר הביוץ או אם יש משהו שמגביר את הביוץ וכד'
אשמח לתשובה מהירה כי אני בסיום מחזור.
אבל המחזור שלי לא חודשי.מגיע אחת ל6-7 שבועות
תודה ויום טוב
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב ביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2015פני לרופא הנשים שלך להסדרת מחזורים וביוצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מוזרותאפרת28/10/2015
לפני כחודשיים החלפתי גלולות, בהצעת הרופא. מדיאנה ליאז. לפי כחודש התחילו לי הפרשות מוגברות מהנרתיק, עם ריח נוראי. הרופא נתן לי פתילות וגינליות לשים בנרתיק למשך שלושה ימים. הבפרשות המוגברות עברו וגם הריח, אולם כעת יש לי הפרשות לבנות גבשושיות כאלה, כמו גושים לבנים וחלקם קצת צהובים. כיצד ניתן לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות מוזרות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2015פני שוב לרופא הנשים שלך אולי פטריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהאנונימי27/10/2015
שלום וברכה
בת 23
לפני כשבועיים הייתי בבית חולים בעקבות כאבים באיזור האגן
לבסוף גילו לי ציסטה (כנראה דרמואידית) בשחלה הימנית בגודל 8 ס"מ
כרגע אין לי כאבים ואני עוברת סדרת בדיקות לשקול ניתוח
רציתי לדעת האם בזמן הזה אני יכולה לקיים יחסי מין? או שזה מזיק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2015יכולה לקיים יחסי מין אבל לא עם חדירה מאוד עמוקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץענת27/10/2015
אתמול היה יום מס' 14 אחרי המחזור. עשיתי אחה"צ בדיקה עם מקלון לזיהוי ביוץ, שהראה באופן חד משמעי וברור לחלוטין, עליה בהורמון הביוץ. לאחר מספר שעות קיימתי יחסי מין. היום מתוך סקרנות, עשיתי שוב בדיקה עם המקלון והתוצאה הייתה חלשה יותר מאתמול. האם יש טעם לקיים גם היום יחסים? האם יכול להיות ששילשום כבר התחילה עלייה בהורמון הביוץ ושהייתי צריכה לקיים יחסים כבר שילשום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן27/10/2015האם יש טעם לקיים גם היום יחסים?
=== תמיד יש טעם לקיים יחסי מין
האם יכול להיות ששילשום כבר התחילה עלייה בהורמון הביוץ ושהייתי צריכה לקיים יחסים כבר שילשום?
=== כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומה חוזרתמורן27/10/2015
שלום רב,
לפני מספר שבועות עברתי ניתוח לכריתת קונדילומות באיזור הפות והישבן, באמצעות מחט חשמלית. כעבור שבועיים מיום הניתוח הקונדילומות חזרו (בצורה מוקטנת הרבה יותר ממה שהייתה), הרופא המנתח הורה על המשך שימוש בקונדילוקס (יום כן, יום לא) עד יום הביקורת.
אני לא מרגישה שהקונדילומות נעלמות, הן מכאיבות ומהוות אי נוחות רבה.
אני חוששת שאצטרך לעבור שוב ניתוח בהרדמה מלאה ושלא אצליח להיפטר מהוירוס הנורא הזה שחטפתי.
תוך כמה זמן נרפאים מן הוירוס והקונדילומות מפסיקות לצוץ? בנוסף, הבנתי שצריך לקיים יחסי מין עם קונדום, השאלה היא לכמה זמן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה חוזרת - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן27/10/2015תוך כמה זמן נרפאים מן הוירוס והקונדילומות מפסיקות לצוץ?
לא ידוע
בנוסף, הבנתי שצריך לקיים יחסי מין עם קונדום, השאלה היא לכמה זמן?
6 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות צוואר אנדוצרביקליותרבקה27/10/2015
שלום בתי בת 25.5, צפוייה להתחתן בקרוב. בלחץ לא רגיל! בעלת מחזור לא סדיר ושחלות פוליצסטיות ועודף משקל בנוני-גבוה.מדממת מזה שבועיים וחצי-דימום שהחל בהפרשות חומות ונהפך לדימום דמי אדום. מזה כחודשיים מנסה להיכנס להריון. בבדיקה גניקולוגית נאמר לה שיש לה בלוטות צוואר אנדוצרביקליות. האם זה מסוכן? מה המשמעות? הופנתה לאולטרסאונד. מודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות צוואר אנדוצרביקליות
רבקה28/10/2015נא התייחסו בבקשה לשאלתי בנושא לעיל.
מודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שבוע לפני קבלת מחזורמיכל27/10/2015
היי
שבוע לפני קבלת המחזור, יש לי דימומים בזמן ניגוב כשלושה ימים.
יש לציין שאני מנסה להיכנס להיריון.
האם הוקדם המחזור? בדר"כ המחזור שלי סדיר ואם אני מקבלת אז יכול להיות שיומיים יהיו לי הפרשות מעטות ואז המחזור מגיע עם דימומים כבדים.
או שיכול להיות שאני בהיריון?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום שבוע לפני קבלת מחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן27/10/2015ממליץ לפנות לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת התקן מירנהענת27/10/2015
שלום רב,
יש לי התקן מירנה כ-10 חודשים ואני מעונינת להוציאו בגלל מחזור שמגיע לעיתים קרובות מדי. שתי שאלות: 1. האם ניתן להוציאו בכל זמן בחודש?
2. האם חוזרים מיד לגלולות?מה התהליך?
תודה מראש וחורף בריא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת התקן מירנה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן27/10/2015האם ניתן להוציאו בכל זמן בחודש?
=== כן
2. האם חוזרים מיד לגלולות?מה התהליך?
=== תפמח לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)