מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פספוס גלולהדנה23/10/2015
היי,
אני לוקחת גלולות פמינט.
ביום שני שכחתי גלולה והבחנתי בכך אחרי 24 שעות והייתי בשבוע השלישי. לפי העלון ויתרתי על הגלולה והמשכתי לקחת.
שאלותיי הן:
אם קיימתי יחסי מין באותו יום אני מוגנת או שיש צורך בבדיקת הריון?
רציתי לחבר החודש כי אני בנסיעה בשבוע הבא ולא רציתי לקבל מחזור. האם זה אפשרי,? ואם כן האם אני מוגנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/10/2015בעקרון הסבירות להריון נמוכה ביותר. את יכולה לחבר 2 חפיסות
אחרי שבועיים מהיום שקיימת יחסי מין אחרי ששכחת תעשי בבדיקת שתן לשלול הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א"ס וגינלי ללא כפפות בהריוןמיכל23/10/2015
שלום. אני בהריון בשבוע 12. אתמול רופא הנשים עשה לי אס ללא כפפות. שם את הקונדום על המכשיר ויישר אותו בידיים חשופות ובדק. זאת לאחר שנגע במקלדת, בידית הדלת ומי יודע איפה עוד.
מה הסיכון שהדביק אותי או את העובר בחיידקים או וירוסים מסוכנים והאם עליי לעשות בדיקה כל שהיא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א"ס וגינלי ללא כפפות בהריון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין23/10/2015אין סיכון ידוע לחשיפה ממחלות מדבקות
בהצלחה בהמשך ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה כונתך שאין סיכון ידוע?
מיכל23/10/2015תודה אך לא הבנתי את התשובה. אם הוא נגע בידיים חשופות ולא נקיות בכיסוי המתמר של האס, מה התכוונת בתשובתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי להוציא נוברינג-מה ההשלכותשירן22/10/2015
שלום זה מספר חודשים שאני משתמשת בנוברינג. ולראשונה שכחתי להוציא את הטבעת בזמן. מה ההשלכות?
הייתי אמורה להוציא את הטבעת ביום א 18.9 ונזכרתי והוצאתי ביום רביעי 21.10. באיחור של 3 יום.
האם זה אומר שבטווח הזה שבין יום א ליום ד אני לא הייתי מוגנת? וייתכן שנקלטתי להיריון?
יום א אני אמורה להכניס את הטבעת מחדש. האם מאחר ושכחתי להוציא בזמן גם צריך להכניס מאוחר יותר? ביום אחר ולא ביום א?
האם זה אומר שעכשיו אני לא מוגנת?
חשוב לציין- שבדרכ כאשר אני מוציאה ביום א המחזור מגיע ד. מאחר והטבעת הוצאה רק יום ד עדיין לא קיבלתי מחזור
מה עושיםםם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוציא נוברינג-מה ההשלכות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן22/10/2015תחדירי את הרינג כאלו שאת מתחילנ להשתמש בו לראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור מחזור עם גלולותיעל22/10/2015
שלום,
אני נוטלת גלולות זואלי כבר 4 חודשים בצורה סדירה ללא פספוסים ובשעות קבועות. בחודש האחרון החלטתי ליטול 2 חפיסות ללא הפסקה של 4 ימים עקב חופשה.היום סיימתי את החפיסה השנייה (אני ביום הרביעי לגלולות הדמה) ועדיין לא קיבלתי מחזור, האם קיים חשש להיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מורן נשים.21/11/2015חשש להריון לא קיים אם נטלת באופן קבוע ומסודר,אך פני לרופאת נשים לקבלת הסבר למה עדיין לא הגיעה הווסת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור מחזור עם גלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן21/11/2015האם קיים חשש להיריון?
=== תעשי בדיקת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לפני ווסתלי22/10/2015
שלום,
אני בת 25, בריאה בד"כ, ומקבלת ווסת באופן סדיר אחת לארבעה שבועות. לא משתמשת בגלולות.
זה כבר החודש השני שיומיים-שלושה לפני הווסת מופיע אצלי דימום קל, עם כאבי מחזור חלשים והרגשה כללית של ווסת (רגישות בחזה, תיאבון מועט).
האם זה מצב נורמלי או שנדרשת בדיקה גניקולוגית?
אציין שזה לא קרה לי מעולם ושאני מקבלת ווסת באופן סדיר כ-7 שנים לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לפני ווסת - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין23/10/2015רצוי לבצע בדיקה גינקולוגית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הכנסת מירנהיוני22/10/2015
שלום,
אני 10 שבועות אחרי לידה. כבר קיבלתי פעמים ווסת. לא מניקה.
מעוניינת לשים התקן - מירנה.
הרופא נתן לי מרשם וציין שאגיע עם ההתקן ויבצע את התהליך.
מקריאה באינטרנט הבנתי שיש להכניס את ההתקן בזמן ווסת או שבוע אחרי.
הרופא המטפל לא אמר לי דבר על כך, רק ציין שאגיע עם ההתקן.
האם הנ"ל הגיוני?
זוהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן הכנסת מירנה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן22/10/2015האם הנ"ל הגיוני?
--- כן , בהחלט. יחד עם זה תפעלי בהתאם להמלצות של הרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובה רינג ביום החמישי למחזורלאה21/10/2015
שלום רב. התחלתי להשתמש בטבעת נובה רינג בשבוע שעבר. הכנסתי את הטבעת ביום החמישי למחזור. בהוראות כתוב בפירוש שניתן להכניס את הטבעת גם ביום השני עד החמישי למחזור ויש להשתמש באמצעי מניעה מכני נוסף במשך השבוע הראשון לשימוש.
באתר רפואי כלשהו ראיתי לעומת זאת רופא שכתב שאם הנובה רינג הוכנסה ביום החמישי ההגנה מתחילה רק בטבעת הבאה. שאלתי היא החל ממתי אני מוגנת? כעבור שבוע כפי שכתוב בהוראות או כעבור 3 שבועות כפי שכותב אותו רופא?
והאם אוכל לחבר כעת 2 טבעות הרצף ועדין אהיה מוגנת?
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה. תודה
לאה22/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנובה רינג ביום החמישי למחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן22/10/2015שאלתי היא החל ממתי אני מוגנת?
=== קרוב לוואי שכן
כעבור שבוע כפי שכתוב בהוראות או כעבור 3 שבועות כפי שכותב אותו רופא?
=== לפי ההוראות של היצרן
והאם אוכל לחבר כעת 2 טבעות הרצף ועדין אהיה מוגנת?
==== אינני ממליץ לעשות "חיבור"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל 41מירה21/10/2015
אני בת 41 ויש לי 2 ילדים(מאותו הבעל).בם בני 9(כמעט)ו5וחצי(כמעט).אני מנסה עם אותו הבעל להיכנס להריון שלישי כבר שנה ו3 חודשים ולא מצליחה.יש לציין ש2 ההריונות הקודמים נקלטו בקלות.מומחה שלח אותי לבצע בדיקת רחם כי בעלי עשה בדיקת זרע והתברר שהוא פחות או יותר תקין.אם בעקבות בדיקת הרחם נקבל המלצה לעשות הזרעה
1.האם בהזרעה הסבירות להריון עם יותר מעובר אחד עולה?(יש לנו עניין בהריון עם עובר יחיד ולא יותר)
2.האם בהריון שיתחיל בגיל 41 ויסתיים ב42(או כמעט 42)אין סכנה לסיבוכים שונים או ללידת עובר"פגום"?
יש לציין שאני בריאה בדרך כלל אבל סובלת מאסטמה(ולכן מידי פעם אני משתמשת במשאף)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בגיל 41 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/10/2015ברור שהפוריות של האישה יורדת עם הגיל ולכן יותר קשה לך להקלט להריון.
גם מהלך הריון בגיל כזה הוא קצת יורת קשה.
כל עוד את לא משתמשת בטיפול הורמונלי הסבירות להריון יחיד בהזרעה היאפפחות או יורת כמו בקיום יחסי מין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהלילך21/10/2015
שלום.
אני סובלת מגרד חזק בנרתיק ותחושה של צריבה.ללא הפרשות. זה התחיל מאז קיום יחסים בפעם האחרונה שבה גם ירד לי דם (נוצרו 2 חתכים בפתח הנרתיק).
בנוסף סובלת מחום שנע בין 37 ל 37.3 במשך כ 3 שבועות וכאבי שפעת בכל הגוף (ללא תסמינים נוספים) האם יכול להיות קשר בין הדברים?
רופאת המשפחה שלחה אותי לעשות בדיקת שתן, ואמרה להראות תוצאות לרופא נשים, רק שהתור אליו בעוד שבוע ואני קצת לחוצה.
על מה מעידות התוצאות הנל?
אודה על תשובתך!
URINE CULTURE NEGATIVE
SG 1.01 SG
LEUCOCYTES UR. 500.00 LEUK./UL
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 6.00
PROTEINE UR NEGATIVE
GLUCOSE URINE NORMAL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN NORMAL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES 0.20 MG/DL
SEDIMENT ראה פירוט
SEDIMENT RBC 1.00 HPF
SEDIMENT WBC 21.00 HPF
SEDIMENT SQEP +++
SED.BACTERIA ++* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/10/2015בדיקת השתן תקינה חכי לבדיקת רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ארוך מאודסיגל21/10/2015
אני בת 38 והמחזור שלי מאוד ארוך בין שבועיים לשלוש . עשיתי בדיקת היסטרוסקופיה שיצאה תקינה...אני ממש מיואשת מה לעשות (יש לציין שאני שנה וחודשיים אחרי לידה קיסרית ומניקה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ארוך מאוד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/10/2015התיעצי עם רופא הנשים שלך לגבי המשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' אברמוב
סיגל22/10/2015הרופא שלי נתן לי גלולות להנקה שיסדר לי השאלה למה זה כ"כ ארוך מה הסיבה איך אפשר לטפל בזה לא ע"י כדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ בסוף מחזורמירה20/10/2015
האם תיאורטית יתכן ביוץ אחרי היום ה23 של המחזור הנוכחי שלי שעדיין לא הסתיים כאשר ה3 הקודמים לו היו בני 25 עד 28 ימים ?(אחרון 25,לפניו 27וחצי ולפניו27)או שהסבירות לכך הינה 0?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ בסוף מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/10/2015חריג ביותר אלא אם יש באותו חודש במקרה דחיה של הביוץ מסיבה כלשהי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות- פצעים בפניםמיטל20/10/2015
בהמלצת הרופאה התחלתי לקחת לפני כחודש גלולות בשם 'פמינט'. לא היו לי תופעות לוואי כלל אך הפנים שלי החלו להתמלא בחצ'קונים שקודם היו לי ממש קצת. אני חסרת אונים- מה לעשות??? [בעוד כחודשיים מתחתנת אז ממש לחוצה]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות- פצעים בפנים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/10/2015יכול להיות שעוד חודש הגוף יתרגל לגלולות אך בגלל הלחץ של החתונה ממליצה לך לעבור לגלולות יאז שהן מיוחדות לטיפול גם באקנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום עם נובורינגעדי20/10/2015
שלום,
אני משתמשת בנובורינג כבר 3 שנים ותמיד הכל היה תקין עם דימום של כ4 ימים בשבוע ההפסקה.
בהפסקה האחרונה לא היה לי מרשם ועד השגת המרשם, לקח מס ימים והכנסתי את הטבעת באיחור של שבוע (זא הייתי בהפסקה שבועיים). כשבוע ויומיים לאחר הכנסת הטבעת קיבלתי מחזור כשהטבעת בפנים, אז הוצאתי אותה והכנסתי חדשה (כאילו יום המחזור הראשון). מאז, במשך 17 יום יש לי דימום של מחזור שלא מראה סימני הפסקה. אני לא מקיימת יחסים כרגע ולכן אין חשש מהריון, אך מה פשר המחזור הארוך הזה ומה אני אמורה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום עם נובורינג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/10/2015עשית בלגן עם הטבעת. לא היית צריכה להוציא באמצע. המשיכי את הטבבעת לפי ההנחיות 3 שבועות שבוע הפסקה ועם הזמן הבלגן יסתדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם - בטאיפעת20/10/2015
שלום רב,
עשיתי בדיקת דם בטא ויצא לי תוצאה IU/L 372
אשמח לדעת מה זה אומר?
אני מאוד במתח, אני ובעלי מנסים להרות כשנה וחצי.
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם- בטא
יפעת20/10/2015יש לציין שהמחזור האחרון שלי היה ב- 20.9.15
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם - בטא - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/10/2015חיובי להריון
פפני לרופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים לאחר קיסריורד20/10/2015
שלום לפני שבוע עברתי לידה בקיסרי והכל עבר בשלום. ידוע כי אסור לקיים יחסים כ6 שבועות..רציתי לשאול האם אפשר להגיע לאורגזמה לא על ידי חדירה או שזה גם לא מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים לאחר קיסרי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/10/2015מציעה לחכות עוד שבועיים עד שבטוח כל התפרים יתאחו ויספגו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)