מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון מחוצ לרחםלילי7010/10/2015
שלום, אני במעקב של בדיקות דם ורופא מטפל, מקווים שההריון ייספג בגוף לבד. השאלה האם ההריון יעול להיספג ולהעלם גם אם אין דימים וגינאלי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מחוצ לרחם - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן10/10/2015השאלה האם ההריון יעול להיספג ולהעלם גם אם אין דימים וגינאלי?
--- יתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםרותם10/10/2015
היי
לפני יומיים ראיתי שהחל לי דימום בהתחלה הצבע היה כהה ולאחר מכן דם אדום אבל זרם חלש יחסית לוסת במשך כיום וחצי.
את הוסת האחרונה קיבלתי ב20.9
האם יכול להיות מדובר בדימום השתרשות? ואם כן, מתי הזמן הכי מדוייק לעשות בדיקת הריון ביתית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/10/2015יכול להיות, בדיקה ביתית להריון עושים לאחר זמן המחזור המשוער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעלי10/10/2015
שלום ד"ר
לאחרונה הבחנתי במין פצעון סביב הפטמה. אינו מגרד או כואב. מצרפת תמונה ומעוניינת לדעת האם מסוכן ומה ניתן לעשות בנידון.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן10/10/2015בתמונה לא רואים במה מדובר.
אני ממליץ לפנות לרופא כירורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! שאלה לגבי גלולה ופוסטינוררחל09/10/2015
לקחתי גלולה ביום רביעי בשעה 22:00 לערך. ביום חמישי בצהריים קיימתי יחסי מין לא מוגנים ושכחתי לקחת גלולה ביום חמישי ולקחתי עכשיו, יום שישי אחה"צ יותר מ12 שעות אחרי שהייתי אמורה. אני באמצע החודש. האם אני צריכה לקחת פוסטינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף! שאלה לגבי גלולה ופוסטינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/10/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת מירנהמירנית08/10/2015
שלום רב, אני בת חמישים ומסיימת 5 שנים עם התקן מירנה. בחודשים האחרונים חדלתי מלקבל מחזור. מבחינת הגנה כנגד הריון אינני זקוקה למירנה. שאלתי היא האם ההורמון הנפלט תורם לי בגילי? שאלה נוספת, המידה ובימים אלו ההורמון מפסיק להיות מופרש- האם אני יכולה לסבול מתופעות לוואי(נשירת שיער, מיגרנות וכו'?)?
מודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מירנית09/10/2015היום החל לי דימום חלש. האם זה משום שהמירנה הפסיקה לשחרר דוזה של ההורמון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ועצירותשרון08/10/2015
שלום
אני בת 36, קיבלתי גלולות מסוג יסמין לטיפול בpms ומחזור ארוך, התחלתי את החפיסה לפני 4 ימים ומאז אני סובלת מעצירות נוראית!!! אציין שאני גם חולה בקרוהן ובדכ לא סובלת מעצירויות אלא ההפך... האם הגלולות גורמות לעצירות והאם עליי להחליף סוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מורן נשים.21/11/2015להפך,הגלולות לפעמים גורמות לשלשולים לא לעצירויות אך בכל זאת עדיף שתתייעצי עם רופאת הנשים שלך,וממליצה גם ללכת לרופא משפחה. תרגישי טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות ועצירות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן21/11/2015האם הגלולות גורמות לעצירות והאם עליי להחליף סוג?
=== יתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פמינה לקטל וכניסה להיריוןראק08/10/2015
שלום,
אני בטיפולים לשם כניסה להיריון (פוליציסטית) והשתמשתי בפמינה לקטל.
(יום 10). לא שמתי לב שכתוב כי אסור להשתמש אם מתכנני היריון.
השאלה שלי- מדוע אסור? האם זה מפריע לזרע, מונע היריון, עלול להשפיע על העובר?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פמינה לקטל וכניסה להיריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/10/2015השערה שלי שכנראה משנה את המרכיבים הטבעיים של הנרתיק ויפריע לתנועת הזרע והחיוניות שלו לכוון צוואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוטריאלי07/10/2015
לקחתי קלוטרי הערב. כמה זמן אחרי זה מותר לקיים יחסי מין? האם מותר לקחת באמצע הטיפול (לדוגמא, לקחתי כדור בערב אז לקיים יחסי מין בבוקר)? או כמה זמן אחרי שסיימתי את הטיפול?
אני לוקחת גלולות, אני מוגנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוטרי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/10/2015מוגנת כן אבל אל תקחיימי יחסי מין כל עוד את תת הנרות וכל עוד יש הפרשות חריגות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינור והטלת שתן מרובהגופי07/10/2015
שלום רב, בשבוע שעבר קיימתי יחסי מין לא מוגנים בעת המחזור (ביום השלישי או הרביעי), ולמרות שהיה מדובר במשגל נסוג החלטתי ליטול פוסטינור. השבוע עבר ללא תופעות עד שאתמול חשתי בכאבי מחזור קלים מאוד, צריבה במתן שתן וכמו כן החל דימום (קל, לא ניתן לומר ששוב הגיע מחזור). המדאיגה אותי מכל היא העובדה שקיימת גם הטלת שתן מרובה, לא רק הרגשה שצריך, אלא באמת יש ופעמים רבות. הייתי אצל רופאת נשים וזו רשמה לי אנטיביוטיקה, אך לא הפנתה לבדיקת היריון. האם הטלת השתן המרובה קשורה לפוסטינור? האם הדימום קשור לפוסטינור? האם אוכל לגלות כבר בשלב זה, לאחר שבוע מקיום היחסים, היריון באמצעות בדיקת דם??? ומה הסיכוי בכלל להכנס להיריון בעת המחזור?! ועוד עם פוסטינור שנלקח 13 שעות לאחר היחסים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור והטלת שתן מרובה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/10/2015דימום קשרו לפוסטינור
רק אחרי שבועיים מקיום יחסי מין תוכלי לדעת אם נקלטת להריון
השתנה מרובה לא מתאימה לתופעות לואי של פוסטינור או להריון יותר מתאים באמת לדלקת בשתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת אגיסטןחסוי07/10/2015
גיליתי לפני יומיים עיגול קטן בהיר בנרתיק שנראה כפטרייה- (בשפתיים החיצוניות). אין לי מושג איך פטרייה כזו אמורה להיות , היות וברוך השם מעולם לא היה לי. אין לי סימפטומים. אין גירוד ואין הפרשות. האם הם יכולים להופיע בהמשך?
השאלה שלי איך פטרייה אמורה להיראות. ואם אין סימפטומים אני צריכה טיפול? חשבתי אולי למרוח משחת אגיסטן בכל זאת. אם זה לא פטרייה המשחה יכולה להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת אגיסטן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/10/2015עגול קטן ובהיר איננו סימן של פטריה הפטריות גורמות להפרשה מרובה וסמיכה דמוית גבינת קוטג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי08/10/2015אז מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייחן07/10/2015
רציתי לדעת אם זה עד כדי כך גרוע לשתות קופאין בהריון ולמה אסור לשתות קופאין?!אני בחודש 5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/10/2015יכולה לשתות קפה אבל לא בהגזמה קפאין מעלה דופק ולחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת US וגינלידינה07/10/2015
שלום רב,
בת 63. בדיקה גניקולוגית תקינה. ללא דימומים ו/או כל תסמין אחר.
ביצעתי בדיקת א.ס. וגינלי שגרתית (מבוצעת אחת לשנה) ואלה התוצאות:
רחם / דוגלס
מנח הרחם קדמי
גודל הרחם מ"מ 41*48*43
רקמת הרחם:
שרירני
רירית הרחם בעובי 7.2 מ"מ.
תיאור הרירית: אקוגנית, מעובה.
עם שינויים ציסטיים קטנים בתוכה. לא ניתן לשלול פוליפ.
דוגלס: ללא נוזל.
יתר הבדיקה (שחלות) תקינה.
נשלחתי לביצוע דגימה.
בשנת 2013 ממצאים דומים. נדגמים ולא נמצא פתולוגיה. בשנת 2014 בדיקת א.ס. וגינלי תקינה.
מה זה יכול להיות עכשיו? עד כמה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת US וגינלי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/10/2015לא מסוכן אבל מחייב המשך ברור כי יכול להיות שיש לך פוליפ בתוך הרחם שצריך להוציאו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפ ובדיקת התקןעמית07/10/2015
שלום
אני בת 43, אם ל - 3. בריאה בד"כ.
רציתי לשאול כל כמה זמן יש לבצע בדיקת פאפ.
בנוסף, לפני כשנתיים שמו לי התקן תוך רחמי ("מירנה") ורציתי לדעת כל כמה זמן יש לבדוק אם הכל תקין.
תודה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפ ובדיקת התקן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/10/2015בדיקת רופא נשים צריך פעם בשנה בדיקת פאפ מומלצת פעם בשנתיים אלא אם יש ממצא שמחייב לקחת כל שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה באמצעות כדוריםירין07/10/2015
היי.. עברתי הפלה באמצעות כדורים בשבוע 5 + , בתאריך 3/9..
היום התאריך 7/10 ועדיין לא קיבלתי מחזור לאחר הפלה.. האם זה הגיוני? ועוד שאלה קטנה, האם אפשר להיכנס להריון אחרי הפלה לפני מחזור???
קיימנו יחסי מין ולא נזהרנו.. חישבתי את השעות לא טוב ולקחתי בטעות פוסטינור לאחר 80 שעות
אשמח לתגובה בהקדם.. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה באמצעות כדורים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/10/2015יכול להיות שמחזור לא ממש ידייק אחרי ההפלה ויכול להיות שבגלל הפוסטינור זה מאחר ויכול להיות שנכנסת להריון עשי בדיקת שתן לשלול הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה או התקןשלום לכם06/10/2015
שלום אני בת 20 ואני לא יודעת אם לקחת גלולות או שעדיף התקן תוך רחמי? מעולם לא נטלתי גלולות אבל ממיטב ידיעתי התקן פחות חיוני לגוף של אישה שטרם ילדה. אשמח לדעת מה עדיף. בתור אחת שלא מתכוונת להכנס להריון ב4 שנים הקרובות בכל מקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה או התקן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/10/2015התיעצי עם רופא הנשים שלך שיתאים לך אישית את אמצעי מניעה שהכי מתאים לך
לכל טיפול יש יתרונות וחסרונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)