מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות ZOELYשיר12/05/2015
שלום,
שמעתי על הגלולות החדשות ZOELY, שהן גם מסייעות לאקנה וגם בדרך כלל לא גורמות לעלייה במשקל. עם זאת, בעלון של הגלולות כתוב שאחת מתופעות הלוואי היותר שכיחות היא אקנה- כלומר, לא רק שהיא לא מסייעת היא גם עלולה לגרום לכך.
רציתי לשאול האם הגלולות באמת יכולות לסייע או שמה ששמעתי אינו נכון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ZOELY - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/05/2015היתרון המשמעותי של זואלי זה שהן מקטינות מסמעותית את הדימום החודשי והן דומות יותר להורמונים טבעיים
רופאי עור ממליצים לטיפול באקנה על יאז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה עקשנית כבר שנה. מיואשת!אתי12/05/2015
כבר מעל לשנה שיש לי פטריה בפות. רופאת הנשים נותנת לי כל מיני נרות מסוגים שונים. וזה לא עובר!!! בוצע לי משטח ואפילו בדיקת פאפ שגילו שזה קנדידה. לאחרונה היא נתנה לי 4 כדורים של טריקן. לקחת שניים ואחרי שבועיים לקחת עוד שניים. הפטריה עברה לשבועיים שלוש. ושוב היא במלוא הדרה. אני כבר מיושת! לא יודעת מה לעשות. יש לי יובש וגרד מטורף. אפילו בניגוב בשירותים זה שורף וכואב... הצילו!!!!!אשמח לייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה עקשנית כבר שנה. מיואשת! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/05/2015כדאי לקחת טיפול מונע בטריקאן למספר חודשים, בנוסף פרוביוטיקה ושמן אורגנול
ולשנות תזונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלת בטאנטלי12/05/2015
שלום, ביום האיחור בטא 324 אחרי יומיים בטא 776 האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכפלת בטא - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/05/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור קצראורית12/05/2015
שלום רב
אני בת 48 ובשלושה החודשים האחרונים קיבלתי מחזורים קצרים של יום וחצי בלבד
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
בתודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור קצר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/05/2015עשי הערכה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיספוס גלולהליאן12/05/2015
היי, אני נוטלת "אמילי" ופיספסתי שתי גלולות ברצף, גלולה מספר 10 ו- 11 (יום ראשון ושני) ואתמול הופיע דימום וגם היום כמו תחילת מחזור.
מה עליי לעשות? להמשיך לקחת את הגלולה של היום כרגיל בשעה הקבועה ולהתקדם בחפיסה?
שאלה נוספת, אם אני ממשיכה כרגילה את החפיסה אז אקבל מחזור רגיל בהפסקה של השבוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיספוס גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/05/2015המשיכי את הגלולות כרגיל. יהיה דימום קל יותר בסוף החפיסה. אינך מוגנת עכשיו כשבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמיענת12/05/2015
רציתי לשאול, קראתי במאמרים רפואיים שיש תופעה של פליטת ההתקן מן הרחם, רציתי לשאול האם אשה שחווה התכווציויות נרתיקיות עזות בעת אורגזמה עלולה לסבול מפליטת ההתקן.
שאלה נוספת האם חייבים להביא לרןופא נשים בעת התקנת ההתקן, בדיקות דם השוללות הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/05/2015התכווצויות אורגזמה לא יפלטו התקן שיושב טוב
כל רופא מחליט מה הוא רוצה לפני החדרת ההתקן
אם עושים זאת בזמן מחזור הסבירות להריון נמוכה ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה מיחסי מין אנאלייםגלית12/05/2015
אני וחבר שלי ניסינו לקיים יחסים בחור האחורי, זאת הפעם הראשונה שלי שם, שמנו קרם וניסיתי לשמור על רוגע כמה שיכלתי. היינו בתנוחה שאני שוכבת והוא מעליי והוא בטעות החליק לתוכי ומיד יצא, כאב לי נורא לדקה או שתיים ומאז לא ניסינו בכלל, הוא רוצה להמשיך לנסות ואני חוששת, אני לא מצליחה לחשוב על לנסות עוד פעם ואפילו פוחדת מזה.. מה הפתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה מיחסי מין אנאליים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/05/2015למה צריך להתעקש אם זה לא נעים לך??סקס צריך להיות דבר מהנה לשני בני הזוג ואם לא מהנה לאחד מהם - לא עושים!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת יאזשרון11/05/2015
שלום. לקחתי בעבר לתקופה של 7 שנים ברציפות גלולות מסוג יסמין. לפני כ3 חודשים ילדתי וכעת אני מעוניינת שוב לחזור ליטול גלולות. הרופא המליץ לי על יאז למרות שביקשתי להמשיך עם יסמין..הוא אמר שהן יותר טובות. השאלה שלי היא האם באמת יאז מומלצת יותר? והאם למי שכבר נטלה במשך שנים גלולות ושוב תחזור לקחת לא יהיו תופעות לוואי כי הגוף כבר "רגיל" לגלולות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת יאז - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/05/2015היאז הן בדיוק כמו היסמיןי רק פחות הורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי - מירנהולריה11/05/2015
היום התקנתי התקן מסוג מירנה - לפי מה שהרופא אמרה לי ההגבלות בשבוע הראשון - זה לא לקיים יחסמי מין, ולא להרים כבד.
האם ישנם עוד הגבלות ? למשל אם אפשר לשים טמפון/ ללכת לים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי - מירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/05/2015רצוי לא ב3 ימים ראשונים לאחר ההתקנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות הנרתיקקייסי בודה11/05/2015
ד"ר שלום,
אני בת 22 ולאחרונה שמתי לב שהנרתיק שלי הרבה יותר צר..
ההרגשה הכללית היא כאילו הכל גדל והתנפח ומקשה על חדירה..
יש לציין שעשיתי בדקת פאפ לפני כחצי שנה והכל היה בסדר..
האם יש לך השארה לגבי המקרה?
תודה מראש!
קייסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות הנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/05/2015אם עשית בדיקת פאפ אז הנרתיק שלך תקין ואין לו בעיה אנטומית מבנית. יכול להיות שיש סבות אחרות לתחושה הזו שלך
חיזרי לבדיקת רופא נשים והתיעצי עימו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה נכונה של שיער מהאיזור האינטימירוני (בת)10/05/2015
שלום אני בת 18 מעוניינת להסיר שיער בפעם הראשונה בחיים מהאיזור האינטימי
קראתי את כתבה וראיתי שגילוח גורם לנזקים ודלקות וצמיחה של השיער לתוך העור
ושמומלץ מכשיר אינפרא אדום
יש לי מכשיר כזה להסרת שיער השאלה היא כזאת
המכשיר הזה ולדעתי כל אחד (מכשיר ביתי להסרת שיער באינפרא) יש צורך לגלח ליפני הטיפול במכשיר ולא להקרין על השיער אלא על עור חלק.
רציתי לדעת אם הכי נכון ובריא לפי הכתבה לפחות להסיר שיער במכשיר של אינפרא או לייזר אבל עבור טיפול הזה צריך לגלוח ליפני לא תהיה לי את סכנת הדלקות הגדילה לתוך העור וכו?
ובכלל עצות וטיפים להסרה הכי נכונה ובריאה של השיער באיזור זה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרה נכונה של שיער מהאיזור האינטימי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/05/2015התיעצי עם רופא עור בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליאורה
רוני (בת)12/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עדי אבל גם כאן
רוני (בת)12/05/2015שנאמר לגלח ליפני המכשיר הביתי ואז לעשות האם הגדילה שלאחר הגילוח לא עלולה לגרום דלקות ולגדול לתוך האור?
או שהמכשיר כבר מהפעם הראשונה משפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה חוזרתאלה10/05/2015
שלום!
אני בת 28 ויש לי בעיה של גרד ופטרת שלא מניחים לי.
האם יכול להיות הדבקה חוזרת עי שימוש בויברטור? ואם כן, יש דרך לגרום לזה להפסק מלבד זריקתו לפח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה חוזרת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/05/2015ויברטור לא אמור להיות מדבק אבל פעילות מינית בנרתיק כן מעוררת פטריות ולכן א. עשי תרבית נרתיקית לראות איזה פטריה זו ואם בכלל
ב. עד שתסיימי טיפול אנטיפטריתי עשי הפסקה בשימוש בויברטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותשרה10/05/2015
שלום, התחלתי לקחת גלולות החודש . ביום השביעי שכחתי לקחת כלולה בזמן,לא עברו 12 שעות ולכן לקחתי את הגלולה מיד שנזכרתי. ביום ה15 גם שכחתי לקחת גלולה בזמן, לא עברו 12 שעות ולכן לקחתי את הגלולה מיד( כ6 שעות איחור מהמועד הרגיל).. שכחתי לציין שאני לוקחת גלולות מסוג יאז(yaz) וזה 28 כדורים.. השאלה שלי היא, מה אני עושה עכשיו עם 4 הכדורים הלבנים? לקחת אותם או לזרוק ולהתחיל חפיסה חדשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/05/2015המשיכי כרגיל לפי ההוראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלה וממצא אקוגני בצוואר הרחאושרית10/05/2015
שלום,
לפני מספר ימים, בבדיקה שגרתית להריון התבשרתי שכבר אין דופק לעובר (שבוע 9, גודל העובר מתאים לשבוע 8, דופק נצפה לפני כן בשבוע 6.5).
גם נודע לי שיש לי שבשחלה הימנית ממצא ציסטי צלול עם גבולות סדירים במימדים 46*51 מ"מ ובצוואר הרחם נצפה ממצא אקוגני עם גבולות לא סדירים במימדים 6*13 מ"מ.
היו לי 3 הריונות בעבר (2 לידות, 2 ילדים, הפלה אחת בשלב כל כך מוקדם שרק בדיעבד לאחר תלונה על מה שחשבתי שזה מחזור לא סדיר... נודע לי שהייתי בהריון) ובכל שלושת ההריונות הצלחתי להרות בנסיון הראשון או השני. להריון הנוכחי נכנסתי להריון לאחר כמעט שנה של נסיונות.
שאלותי:
1. מה זה אומר ממצא אקוגני בצוואר הרחם? מה המשמעות?
2. האם יתכן קשר בין שני המצאים (או אחד מהם) לקושי להכנס להריון? (בדיקת זרע נעשתה, הכל תקין)
3. האם יתכן קשר בין הממצאים לבין הפסקת התפתחות ההריון? (אולי הורמון שהציסטה מפרישה או משהו)
4. הציסטה לא קטנה. הבנתי שהיא ככל הנראה תספג, אבל, אני גם יודעת שיש מקרים בהם היא גדלה ויש סיבוך בשחלה (סיבוב?). כל כמה זמן עלי ללכת למעקב (אם בכלל)?
תודה רבה,
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה וממצא אקוגני בצוואר הרח - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/05/2015חיזרי עם התשובות לבדיקתרופא נשים שלך צריך להסתכל על צוואר הרחם לגבי הציסטה
והציסטה השחלתית אמורה להספג אחרי ההפלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולותמירית10/05/2015
היי אני בת 23 לאחרונה חשה לא בטוב ואני חושבת להפסיק לקחת את הגלולות. אני נמצאת בחפיסה מספר 4 בגלולה העשרית. אני חשה כאבים בכתף שמאל כמעט קבוע ומודאת . לרופא נשים שלי אין תור לימים הקרובים לכן אני מתייעצת כאן. האם להפסיק? מה ההשלכות הבריאותיות מעבר לדימום בין וויסתי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/05/2015פני לבדיקה אצל רופא משפחה לדעתי אין קשר בין כאבים בכתף שמאל לגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)