מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התיעצות לגבי טיפול בפטריהמירית28/01/2015
שלום רב,
ביתי נמצאת בחו"ל וזקוקה ליעוץ לגבי המשך טיפול באגיסטן שמשך 3 ימים שלא צלח.
האם אפשר להמשיך בטיפול של הטבליות רצוף לעוד 3 ימים ? כיצד ניתן להקל על הכאב / אי נוחות מלבד אגיסטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה.
אני28/01/2015לי המליצו על תכשיר בשם לקטל גם בשביל שהפטריה לא תחזור..
האם ניתן לרכוש את התכשיר ללא מרשם רופא או שאני צריכה לפנות לגניקולוג שלי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיעצות לגבי טיפול בפטריה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/01/2015ניתן להמשיך לעוד 3 ימים להוסיף כדורי פרוביוטיקה דרך הפה ושמן אורגנו פראי של חברת סולגר שיעילים נגד פטריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחם מעובהמרי27/01/2015
אני אחרי ניתוח אנדומיטריוזיס לפני חצי שנה .נשלח חומר למעשה וחזר ללא ממצא. השבוע בבדיקה שגרתית נמצאה רירית רחם מעובה ומחזור לא סדיר מאז הניתוח.אני בת 48. הפנו אותי לאולטרה סאונד אבל התור הוא רק בעוד חודש.אולי תוכלו להסביר לי מה זה יכול להיות
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית רחם מעובה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/01/2015רירית מעובה יכולה להעיד על שינויים הורמונליים או שינויים מבניים ברירית הרחם אם התוצאה תחזור על עצמה נדרש לעשות גרידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר הפסקת גלולותדנית27/01/2015
שלום
לקחתי גלולות פמינט במשך שנתיים וחצי בערך. והפסקתי אותן לפני חודשיים ומאז המחזור לא מופיע.
עשיתי בדיקת דם להריון פעמיים והתוצאה שלילית.
האם זה תקין? האם יש דרך לעשות משהו כדי שיופיע? והאם אני יכולה להיכנס להריון מבלי להמתין לו? (כי אנחנו כן רוצים)..
אשמח למענה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/01/2015פני לרופא נשים לקבל כדורים לזרוז המחזור ולברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות משולבות לאחר לידהרוני27/01/2015
ד"ר שלום, אני כ-8 שבועות אחרי הלידה, לא מניקה (הנקתי מעט בשבועות הראשונים)
כ-5 שבועות לאחר הלידה פסק הדימום והתחלתי ליטול גלולות סרזט שגרמו לי לדימומים, ולאחר כשבוע הפסקתי עימם. חיכיתי שיפסקו הדימומים והתחלתי ליטול גלולות פמינט. אני נוטלת פמינט כבר 13 ימים, אבל לא התחלתי את הגלולה הראשונה ביום הראשון של המחזור החודשי כפי שכתוב בהוראות (אינני יודעת בכלל אם קיבלתי מחזור אחרי הלידה, וגם אם כן לא התחלתי את הגלולות במהלכו). חייבת לציין שהדימום שנוצר לאחר שהתחלתי סרזט נראה קצת כמו מחזור, אולם הוא פסק כ3 ימים לאחר שהפסקתי עם הסרזט. שאלתי היא האם אני כבר מוגנת מהריון? אם לא- ממתי כן אהיה מוגנת? אני חוששת שכיוון שאינני מניקה היה כבר ביוץ, ושיש בעיה עם כך שלא נטלתי את הגלולות לפי ההוראות.(-לא מהיום הראשון של המחזור).
אשמח לתשובה! תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות משולבות לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/01/2015מאחר וזמן וסת ראשון לא ברור הוסיפי קונדומים בשבועיים הראשונים ללקיחת הגלולות ואחרי זה תהיי מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשפה הפנימיתלירון27/01/2015
שלום,
לאחר קיום יחסי מין שלשום החל לי כאב בשפה הפנימית בפות. הכאב הוא רק כשעובר מגע שם, לצורך הענין כאשר ניסינו לקיים יחסי מין אתמול היה לי תחושת צריבה והפסקנו. היום בבוקר בהטלת השתן זה קצת שרף באזור. מה זה יכול להיות ? יש לציין גם כשאני מעבירה את היד מרגישה את אותו כאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשפה הפנימית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/01/2015יכול להיות דלקת בעור או קרע קטן ושפשוף של העור. אשו הפסקה מסקס מספר ימים ואם לא ירגע פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שחוריובל27/01/2015
היי ,
אני נערה בת 17 והמחזור שלי מאוד לא סדיר והוא מאוד קצר (עד 3ימים).הוא מאחר לי לפעמים בחודשיים וגם שלושה.
אני קיבלתי המלצות על גלולות ואמא שלי מאוד נגד זה .
אני לא יודעת מה לעשות בשביל לעשות שהמחזור שלי יהיה סדיר .
המחזור האחרון שלי היה שחור אני ממש פוחדת , מה זה מחזור שחור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שחור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/01/2015מחזור כהה מעיד על הופעת קרישים ודם סמיך יותר. אין מה לפחד זה לא בעיה. כדאי לפנות עם האמא לרופא נשים שתשמע את היעוץ גם כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות אביאנהאביגיל26/01/2015
שלום,
אני בת 25, אחרי השתלת מח עצם המחזור שלי הפסיק ולכן היה לי גלי חום. הרופא המליץ לי על אביאנה ואמר שזה יטפל לי בגלי חום ויעשה לי מחזור מידי פעם ואכן כך קורה.
השאלה שלי- מה לעשות בימי המחזור? האם להמשיך לקחת את הגלולות כרגיל? או לחכות שהדימום ייפסק?
תודה רבה
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות אביאנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/01/2015לא עושים הפסקות עם האביאנה אלא לוקחים רצוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםסימה26/01/2015
האם מותר ליטול אסטרופם בבוקר על קיבה ריקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/01/2015לא משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותחגית25/01/2015
היי. אני לא משתמשת בגלולות קרוב לחצי שנה , מהסיבה שהן משמינות/גןרמות להזעה/ גורמות לדימום ביחסי מין. האחרונה שהגיניקולוג המליץ הייתה "מינס" כעובדה שיחס ההורומנלי שלה נמוך מאחרות ומלפניה הייתה פליים שגם היא גרמה לתופעות הללו.
האם קיימת גלולה שהערך ההורמונלי שלה נמוך ?
אשמח לתשובה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/01/2015מקביל למינס מבחינת כמות הורמונלית זה טבעלת לנרתיק בשם נובה רינג
התיעצי עם רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בכמות מחזור יום אחרי מקוהרבקה25/01/2015
היי שלום!
אני בת 27 נשואה.. השאלה שלי אם זה הגיוני לקבל מחזור יום אחרי המקוה שזה תוך 14 יום??
האמת שזה לא ניראה אפילו מחזור כי זה צבע אדום אחר וגם אין לי תכאבי מחזור שאני רגילה.. אם זה כן ווסת אני צריכה לדואג וללכת לבדוק את זה כי זה די דימום רציני.. מה הדוקטור אומר??
רוצה לציין שהדם בלי חתיכות זה פשוט דם טהור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בכמות מחזור יום אחרי מקוה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/01/2015יש לפנות לרופא נשים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת שריפה בנרתיקגילי25/01/2015
שלום,
אני בת 39 עם התקן מירנה ממאי 2013 ועד לפני שבוע.
שמתי את ההתקן כתוצאה מהריון בלתי רצוי ולאחר שני הריונות ע"י IUI.
בחודש נובמבר התחלתי להרגיש צריבה במתן שתן וניתן לי ציפרודקס ללא בדיקת תרבית שתן 5 ימים.הציפרודקס עזר רק ביום האחרון.
הצריבה קרתה עם קבלת הדימום(ווסת).
לאחר חודש שוב קיבלתי ווסת ושוב קיבלתי צריבה מאוד חזקה בשתן ושוב קיבלתי ציפרודקס ,תרבית שתן ללא חיידק.
פניתי לאורולוג לאחר טיפול ממושך של סדורל -הוא בדק אותי ואמר לי שיש לי וגינטיס.
קיבלתי ממנו דרמוקוביין משחה ל-10 ימים +סבון לקטופיל.
חשתי הקלה למשך שבוע ושוב חזרה התחושה של שריפה -חזרתי לרופא נשים ואמר לי להמשיך דרמוקוביין למשך חודש.נראה לי לא הגיוני ושוב פניתי לאחר שבוע לרופא נשים ,שוב אמר להמשיך בדרמוקומביין ונתן לי אופלדקס בטענה שיש לי דקלת בשלפוחית השתן והכליה.שתיתי כדור אחד בלבד והאורולוג אמר לי לא לשתות את זה כי תרבית נקייה.
יש לציין כי כל התקופה -אני משתמשת בג'ל עזרקאין כדי לא להרגיש את תחושת השריפה.
ביום ראשון לפני שבוע פניתי לרופא נשים אחר-עשה לי תרבית לנרתיק והוציא לי את ההתקן מכיון שהתלוננתי על לחץ חזק ותחושת שריפה נוראית.
הרופא נתן לי 6 פתיליות דאלצין בגלל שיש הפרשות צהובות נוזליות+משחה לזיהום בקטראילי.
כאשר הוריד לי את ההתקן-חשתי הקלה ללא תחושת לחץ שהיתה קודם ותחושת שריפה קטנה.
שמתי 2 פתיליות והפסקתי בגלל דימום 4 ימים.המשכתי שוב לשים פתיליות ,אבל עדיין יש תחושת שריפה לא חזקה כמו שהיתה,אבל יש.
מה אפשר לעשות?האם יש סיבה לדבר זה?
האם להשתמש בנרות פולידין בנוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת שריפה בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/01/2015כדאי לעשות גם תרבית נרתיקית כדי לראות מה המצב ולחזור לרופא נשים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורהלימור שושן25/01/2015
שלום. אני קיבלתי מחזור מלפני שבוע. אני משתמשת במדבקות למניעה, ושבוע שעבר כאשר הייתה לי מדבקה בכל זאת קיבלתי. לא הורדתי אותה פשוט המשכתי לשים כרגיל. מחר אני צריכה להחליף מדבקה, ואני כבר שבוע וחצי עדיין עם מחזור, אומנח עם ממש טיפטופים אבל אני הייתי רוצה לדעת מה הסיבה לזה. תודה, לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/01/2015בעקרון מדבקות צריך לקחת 3 שבועות ולעשות הפסקה שבוע ואז זה מסדר את המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת ארוכה ביוץ מאוחררבקה25/01/2015
אני בת 35.6 מחזור תקין בדר"כ כל 25-28 יום{ ללא גלולות או יחסים} המחזור האחרון הגיע בזמן אך נמשך כשבועיים וחצי ברמה של כתמים וניגוב.
כיום אני ביום ה29 למחזור וחשתי ביוץ {מזהה ביוץ בדר"כ} מה שאומר שהווסת תגיע רק עוד שבועיים...
האם יש סיבה לדאגה? ממה זה יכול להיגרם? האם קשור בגיל? יש לציין שהנושא מאד מאד מלחיץ אותי...
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת ארוכה ביוץ מאוחר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/01/2015יכול להיות שבושי מחזור חד פעמיים אם ימשיך פני לבדיקת רופא נשים לברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהנעמה25/01/2015
שלום
יש לי פיסורה כבר מספר שנים ואני בהריון
שמעתי שמי שיש לה פיסורה (כרונית) אינה יכולה ללדת בלידה רגילה אלא נזקקת לניתוח קיסרי.
האם כך המצב באופן גורף?
אשמח לתשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/01/2015לא בהכרח
התיעצי עם פרוקטולוב מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרנויה25/01/2015
האם יכול להסביר הפלות חוזרות?
האם תקין תשובת בדיקת דם:
מה הפרוש:יצא בבדיקת דם:
Anti CARDIOLIPIN LgA - NEGATIVE
Anti CARDIOLIPIN LgG 43.1 positive
Anti CARDIOLIPIN Lgm 1.6 negative
Antinuclear ab_(ANA)
בדיקת שתן תקינה
בדיקת דם כללית תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/01/2015התיעצי עם הרופא ששלח אותך לבדיקות האלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)