מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור של חצי יוםאפרת17/01/2015
שלום ,
בחצי שנה האחרונה המחזור התקצר מ 5 ימים של דימום לחצי יום של דימום קל מאוד.
מה זה אומר?
יש לי ילד בן שנתיים ואני מנסה להיכנס להריון בחצי שנה האחרונה ולא מצליחה.
הודה לכם לתשובה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור של חצי יום - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/01/2015ממליץ להשתמש בערכת ביוץ לצורך אבחון מועד הביוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן וגביעוניתטליה16/01/2015
יש בעיה בשימוש בגביעונית במקביל לשימוש בהתקן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן וגביעונית - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/01/2015אין בעייה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס גלולותאל16/01/2015
אני לוקחת גלולות מינס.
כרגע אני נמצאת ביום השלישי של החבילה, לקחתי את הגלולה הראשונה והשניה, ואת השלישית אני לוקחת היום ב8-9 בערב.
בחבילה *הקודמת* פספסתי את הגלולה הראשונה ולקחתי אותה ב24 שעות איחור ביחד עם הגלולה השניה. המשכתי לקחת את הגלולות כרגיל וכיומיים- שלושה לפני הגלולות פלציבו הלבנות בהן מקבלים מחזור, שוב פספסתי גלולה, ולקחתי אותה באיחור של 24 שעות ביחד עם הגלולה של אותו היום. לאחר מכן הגעתי לגלולות הלבנות, קיבלתי מחזור, סיימתי אותן, התחלתי חבילה חדשה והגעתי ליום השלישי (היום)..
לא זכור לי שקיימתי יחסי מין עם הבן זוג שלי בחודש האחרון, לפי מה שזכור לי נמנעתי עקב פספוס הגלולות. אני רוצה לקיים יחסי מין מחר עם הבן זוג בלי להשתמש באמצעי מניעה כמו קונדום וכו', האם אני מוגנת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/01/2015מוגנת אך אם את נוטה לשיכחה כדאי לעבור לאמצעי מניעה אחרים כמו טבעת נרתיקית או מדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות קלייר - היעדר מחזורא16/01/2015
שלום,
החלפתי את הגלולות שלי לגלולות קלייר בחודש שעבר. סיימתי חפיסה שלמה והיום אני נוטלת את הגלולה השנייה, ובכל זאת המחזור לא הגיע.
לא פספסתי אף גלולה במהלך החודש. "היעדר מחזור" מופיע ברשימת תופעות הלוואי של התרופה. מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
א16/01/2015(היום אני נוטלת את הגלולה השניה מהחפיסה הבאה בתור, סיימתי לגמרי את הראשונה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לא פוסק.עומר15/01/2015
אני אישה בת 39 ולפני שנתיים אחרי לידת התאומים התחיל להיות לי דימום שהוא נע עד כשלושה שבועות ואז הפסקה של כמה ימים ואז שוב מחזור.
לציין שבמחזור הזרימה היתה מלאה ולאחר מכן יש ריר אדום כמו דם או שחור אבל בקמות קטנה אבל קיימת.
מלפני שלושה חודשים ועד עכשיו יש לי זרימה קצת יותר גדולה שלא צורכת טמפון אבל החלפה של ארבע חמש פעמים החלפת תחתונית.
לציין יש לי התקן שלפני שנתיים הותקן כדי לעצור את הדימום.
הלכתי לבדיקה ונלקח משטח צואר הרחם ולא נימצאו ממצאים פטלוגים.
מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה
עומר20/01/2015בבקשה תתיחסו אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום לא פוסק. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2015לחזור לרופא העוקב אחריך ולהתיעץ איתו. הדימום יכול להיות קשור להתקן או להפרעות הורמונליות או לבעיות ברירית הרחפ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה בין חפיסות - 8 ימים במקום 7ממי15/01/2015
היי, נוטלת דיאנה35.. בין חפיסה לחפיסה קיימת הפסקת נטילה של 7 ימים אך בשביל לסדר את זמן קבלת המחזור עשיתי הפסקה של 8 ימים, האם מוגנת בחפיסה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה בין חפיסות - 8 ימים במקום 7 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/01/2015לא
הוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות סיזוניק דחוףדנה14/01/2015
היי,
לקחתי היום את הגלולה הצהובה הראשונה של גלולות סיזוניק.
אני רוצה להמשיך לחפיסה נוספת של סיזוניק. הבנתי שאני לא מדלגת על הגלולות הצהובות. אני צודקת? אני לוקחת את כל הגלולות הצהובות ומיד אחר כך לוקחת את הכדור הכחול הראשון בחבילה הבאה?
האם אני מוגנת בימים שאני לוקחת את הגלולות הצהובות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות סיזוניק דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/01/2015מסיימת את כל הגלולות הצהובות ומתחילה מיד את החפיסה החדשה. אקמול לא משנה ספיגה של גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החדרת אתבע עם טיפות אהבה לנרתיק ?יוסי14/01/2015
לאחר שאוננתי החדרתי לחברה שלי אצבעות אבל לא גמרתי ויצאו קצת טיפות אהבה.
האם ניתן להיכנס להריון לאחר שנגעתי בטיפות האהבה והחדרתי אצבע לנרתיק של החברה שלי??אם התשובה היא לא אשמח לדעת מדוע לא?? האם בגלל שאצבע אינה מספיק עמוקה כמו איבר מין זכרי או בגלל שהכמות של הזרע בטיפות האהבה היא קטנה??
האם איבר מין ולא אצבע שחודר לאישה ויש עליו טיפות אהבה יכול להכניס להריון ??
אודה להסבר בקצרה איך הדברים קורים כדי שאוכל להירגע ולהבין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החדרת אתבע עם טיפות אהבה לנרתיק ? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/01/2015הסבירות שטיפות אהבה מכילות תאי זרע היא נמוכה אבל לא בלתי אפשרית ולכן כן ניתן במקרים נדירים ביותר להרות ממגע של טיפות אהבה בנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לא תמיד יש בטיפות אהבה זרע??
יוסי15/01/2015אני לתומי חשבתי שטיפות האהבה הם בעצם זרע משום שהם מגיעים מאותו הצינור ומאותו שמהם מגיע הזרע, ושלכן תמיד יהיו בהם זרעים.
אם יש לי כמות מוגברת של טיפות אהבה זה אומר בהכרח שיש לי גם יותר זרעים שם. האם תמיד יש בטיפת אהבה זרע או שזה נדיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וחומצה פולית ?נופר בת 3813/01/2015
שלום, אני משתמשת ב"מינס" ומעוניינת להכנס להריון עוד כ-3-4 חודשים. האם בינתיים במקביל ללקיחת הגלולה יכולה להתחיל לקיחת חומצה פולית ? תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וחומצה פולית ? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/01/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור כפולאילנית13/01/2015
אני בת 47 ללא לידות,
החודש לראשונה קבלתי ווסת מלאה פעמים בחודש
בהפרש של 8 ימים
זה תקין?
ממה זה נובע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור כפול - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/01/2015פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיחת גלולהאנה13/01/2015
שלום,
היום בפעם הראשונה שכחתי ליטול גלולה ועברו מעל 12 שעות. אני לוקחת גלולה בדרך כלל ב1 וחצי- 2 בלילה ושכבתי עם בן זוגי בערך ב2 בצהריים.
הוא גמר בחוץ, אך רציתי לדעת האם יש סיכוי להכנס בהריון באותו יום ששכחתי את הגלולה והאם כדאי לקחת גלולת היום שאחרי.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיחת גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/01/2015סבירות כניסה להריון מגמירה בחוץ נמוכה אך לא אפסית , הוסיפי עכשיו קונדומים לשבועייםה קרובים ואם את רוצה להיות בטוחה שלא תכנסי להריון קחי פוסטינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת לקיחת גלולותעינב13/01/2015
היי התחלתי לקחת גלולות לפני שבוע בערך
ועכשיו התחילו להיות לי כאבים בבבטן התחתונה - יכול להיות
שזה תופעות לוואי מהגלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת לקיחת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/01/2015לא סביר אבל פני לרופא נשי9ם אם הכאבים לא יעברו בימים הקרויבם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להרות..קארין13/01/2015
שלום ד״ר, אני בת 26 מנסה להרות בשנית כבר 10 חודשים, מחזורים יחסית סדירים. החודש המחזור לא הגיע בכלל, מאחרת כבר 12 ימים. הייתי אתמול בבוקר אצל הרופא והוא ביצע בדיקה ווגינלית שקצת כאבה. לא ראה משהו מיוחד ונתן הפנייה לפרופיל הורמונלי. בערב חשתי כאבים עמומים ברחם והיה דימום קל. הלכתי לישון וחשבתי שהינה המחזור מגיע ובבוקר ראיתי שלא! גם היום בניגוב יש מעט דימום חום-אדום, בדיקה ביתית שלילית. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להרות.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/01/2015חכי שיגיע מחזור ועשי את הפרופיל ההורמונלי, אם לא יגיע חיזרי לרופא הנשים שלך
כדאי לעשות גם בדיקת דם לשלולת הריוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות דחופה האם לקחת פוסטינור?דנה13/01/2015
שלום,
אתמול קיימתי יחסים עם קונדום. בסיום המהלך ואחרי שהגבר יצא, הוא שם לב שהקונדום נשאר בתוכי כשהפתח שלו בחוץ, כלומר לא זז בפנים.
הסתכלתי על הקונדום ונשאר זרע, אבל אני לא יכולה לאמוד אם כמות רגילה.
אני מתלבטת אם לקחת פוסטינור ויש כמה עובדות שצריך לקחת בחשבון. אשמח אם הרופאים פה יעזרו לי ...
מחזור אחרון קיבלתי ב 5/1 נמשך עד ל10/1. ואת המחזור לפניו קיבלתי ב 11/12 , כלומר 26 ימים של המחזור וזה אמור להיות הימים הבטוחים.
אני מעדיפה מאוד לא לקחת פוסטינור כי גם לקחתי בעבר, אני בת 32 , ואני מתחילה עכשיו טיפול שימור פוריות עקב גידולים שנמצאו אצלי בבטן. אמנם שפירים אך אצטרך טיפול כימוטרפי או תרופה ביולוגית כדי שהם לא יגדלו.
לכן, לצערי כרגע גם הריון לא בא בחשבון.
משהו בתוכי אומר שאין סיבה לדאגה כי הקונדום לא נקרע והיה בו נוזל זרע ויש סיכוי גבוה שאני בזמן "הימים הבטוחים" אך אני עדיין בחששות קשים בגלל מצבי הבריאותי.
אשמח לייעוץ של המומחים פה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות דחופה האם לקחת פוסטינור? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/01/2015השארות של קונדום בתוך הנרתיק זה אחד הסיבות להריונות לא רצויים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה לא עוזר שאני יומיים אחרי ?
דנה13/01/2015תודה על התשובה המהירה ,
אבל הזמן לא לטובתי שזה קרה יומיים אחרי שסיימתי מחזור?
ועדיין היה חלק מהזרע על הקונדום ??
אני ממש חוששת לקחת פוסטינור...
מה דעתך ? אני יודעת שאי אפשר להסתמך על הימים הבטוחים .. אבל מה נכון לעשות במצב זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת התקן וקבלת מחזורנטלי13/01/2015
עד מתי אני אמורה לקבל מחזור לאחר הוצאת התקן מירנה שפגה תקופתו?
הסברתי לרופא שאני מעוניינת לעשות הפסקה ולנסות אמצעי מניעה חדש- גלולות. אך לשם כך אצטרך לחכות לוסת הראשונה שלי וליטול גלולה ביום הדימום הראשון.
אינני יודעת מהו מועד הביוץ שלי, מכיוון שעם ההתקן בשנתיים האחרונות סבלתי מתופעת האל-וסת ומה שהיתי מקבלת זה הכתמות חומות דמוי מחזור חלש כל 3-4 חודשים במועדים שונים.
איך אני אמורה לדעת מתי אקבל ומהו פרק הזמן הסביר שאני אמורה לקבל בו את הוסת? עד מתי? חודש?
אני אישה בת 30 לאחר 3 לידות לפני ההתקן מחזורי היה סדיר לא ידועות לי בעיות בשחלות או בביוצים.
פשוט לחכות ולהיזהר בינתים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת התקן וקבלת מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/01/2015סביר להניח שמספר ימים אחרי הוצאת ההתקן תדממי וזה יהיה המחזור שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)