מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרד בפותטל21/01/2015
לפני כשבועיים התחיל לי גרד באיזור הפות מסיבה לא ברורה לי. ללא הפרשה או פצע נראה לעין. פשוט גירוד מציק גם בישיבה גם בהליכה וגם בשכיבה. הלכתי לרופא הנשים, בדק אותי וגם עשה בדיקת פאפס ואמר שהכל תקין ואין שום פטריה. נתן לי 3 נרות וגינאליים ומשחה להרגעה. היה נדמה שעבר ופתאום אתמול שוב חזר הגירוד ברמה מציקה. מה אפשר לעשות?קראתי על זה קצת וחייבת לציין שלקרוא לא מרגיע כי זה יכול להגיד כל כך הרבה דברים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בפות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2015חיזרי לבדיקת רופא בינתיים שימי את המשחה החיצונית שנתן לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפחסוי21/01/2015
היי, ניגשתי לרופאה כדי לעשות בדיקת פאפ, כאב לי נורא ולכן נאלצנו להפסיק את הבדיקה. האם היותי בתולה קשורה לכאבים בבדיקה זו?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2015בהחלט יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
חסוי27/01/2015האם יש מה לעשות על מנת שבדיקה זו לא תכאב?
האם אמור להיות אותו הכאב בבדיקת אולטראסאונד וגינלי?
תודה
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולות- יעוץאורית21/01/2015
שלום,
אני בת 24, ללא הריונות, נוטלת גלולות באופן קבוע מגיל 17.
נטלתי לפני כ-3 חודשים גלולות יסמין שעשו לי מאוד טוב מבחינה גופנית, ממש כמעט ללא תופעות לוואי אך עם זאת גרמו לי לדימומים בין ווסתים ולכן החלפתי למינולט אותה אני נוטלת בשלושת החודשים האחרונים וסובלת מתופעות לוואי רבות.
אשמח לדעת אילו גלולות מקבילות ליסמין כדי שאוכל לנסות אותן (כאלו שפחות סביר שיגרמו לי לדימום בין ווסתי)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גלולות- יעוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2015את יכולה לנסות בלארה,מיקרוגינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה שחלתיתניצן21/01/2015
שלום אודה לתשובה מאחר ואני לחוצה מאוד....בת 45 ללא עבר גניקולוגי בעייתי מלבד שרירן כבן 10 שנים ידוע....מחזורים סדירים עד לפני כחודשיים שקבלתי מחזור בפעם האחרונה ומאז כחודש מאחר לי...בצעתי 2 בדיקות הריון שליליות.....אתמול בצעתי בדיקת אולטראסאונד לבדוק מדוע לא מקבלת מחזור ובבדיקה...רחם שרירני עם רירית 11 ממ שרירן אינטרמורלי 24 ממ שחלה שמאלית עם זקיק 15 ממ....שחלה ימנית עם ממצא ציסטי צלול 42.33 מ"מ בתוכה מוקד סולידי 23 מ"מ עם כלי דם פריפריים קטנים ללא זרימה פטולוגית הודגמו מעט כלי דם קטנים בתוך הממצא אין נוזל בדוגלס!!! יש לציין כי לפני כחודשיים שוב בבדיקת אולטרסאונד שיגרתית לא היה כלום והכל היה תקין......אני בלחץ איום מה אומרת התשובה של האולטראסאונד???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה שחלתית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2015פני עם התשובה לרופא נשים העוקב אחריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה חוות דעת שניה
ניצן22/01/2015רופאת הנשים שלי עשתה לי את הבדיקה ותגובתה היא שזה משהו שפיר הדורש מעקב.....לכן פניתי לשמוע חוות דעת נוספת אודה מאוד לחוות דעת... אגב בדיקת מרקר יצאה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי לידהיהל21/01/2015
שלום.
אני חודשים ושבוע אחרי לידה. לא מניקה ולא הנקתי.
הייתי בבדיקה אצל רופא הנשים שלי והכל בסדר.
משום מה לא קיבלתי מחזור. האם זה סביר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2015יכול לקרות חכי עוד מספר שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה..
יהל22/01/2015תודה על תשובתך.
מה זה אומר לגבי נטילת החפיסה הראשונה של הגלולות?
עדיין לא להתחיל אותן? וזה אומר שאני מוגנת הריון או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גלולותשני21/01/2015
שלום
התחלתי לקחת ב28.12 גלולות מליאן, אחרי שנה וחצי ללא גלולות.
אציין כי הפסקתי כי לא היה לי צורך בהן וכי בכל הפעמים שהשתמשתי בגלולות, תמיד נטלתי מליאן.
במהלך נטילת הגלולות היו מעט דימומים חלשים והמחזור עצמו (לפני ולאחר נטילת הגלולה הראשונה היה חלש מאוד).
השתמשנו גם בקונדום, עד ההפסקה בין החפיסות.
לקחתי את הגלולה האחרונה ביום שבת ועדיין לא קיבלתי מחזור.
האם אני מוגנת והאם יש חשש להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2015עשי בדיקת שתן לשלול הריון ואם שלילי התעלמי מכך שלא הגיע מחזור והמשיכי עם הגלולות כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולותחנה21/01/2015
שלום ,הפסקתי גלולות בתחילת החודש עדיין לא קיבלתי מחזור אבל פתאום יש לי שלשולים כאבי בטן מוזרים מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2015לא בהכרח קשור יכול להיות שיש לך קלקול קיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזקסאורית21/01/2015
שלום. בשל דלקת בנרתיק קיבלתי מרשם לזידובל גל, שלא היה בנמצא, והוחלף ברוזקס. קיבלתי שפופרת שנראית כמי משחה. אין מזרקים מצורפים. איך אמורים למרוח אותה? מסביב לנרתיק? בתוך? אודה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוזקס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2015בררי בבית המרקחת או בעלון המצורף הרעיון להחדיר לתוך הנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה?מור20/01/2015
בהמשך לשאלתי על גופיף צהוב לפני כמה שבועות-"בת 21, בתולה.
עקב הפרשות עם מעט פסי דם עדינים שנצפו פעמיים בחודשיים וכאבים דמויי כאבי מחזור שלא בזמנם כבר חודשיים הלכתי לגניקולוג. הוא אמר שלדעתו זה תקין לגמרי ועשה US בטני ובו נכתב "TAS, רחם במראה תקין, רירית 7 מ''מ, שחלות דו''צ במראה תקין. מימין ממצא מתאים לגופיף צהוב. ללא עדות לבעיה גניקולוגית חריפה, תעשה סונר בטני גניקולוגי במכון עם שלפוחית מלאה".
ביצעתי את הUS שהוא ביקש ישר בסיום המחזור והתוצאה-שחלה ימנית, אורך 34 מ''מ, רוחב 24 מ''מ, הערות-זקיק בקוטר 2 ס''מ.
אז אם זה אכן היה זקיק\גופיף צהוב הוא היה אמור להעלם ובטח בסיום המחזור לא כן? אז זו ציסטה? איזה מעקב יש לעשות? גם פסי הדם העדינים ממשיכים להופיע וגם הכאבים דמויי כאבי המחזור (דוקרים של התכווצויות שנמשכים כמה שנות ונעלמים) וממש לא קרוב לזמן המחזור (שבוע-שבועיים מסיום המחזור) וזה קרה כבר 4 פעמים. בדיקות דם להורמונים שהוא נתן ליום ה3 של הווסת חזרו תקינות כולן.
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2015חיזרי להערכה לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספריי כימיסטודנטית20/01/2015
שלום, היום התיזו עלי בטעות ספריי כימי להוצאת דבקים, סיליקון וכו' זה פגע לי בפנים ובשיער וגרם לי להשתעל זמן מה בעקבות הכימיקלים. כשהתסכלתי על התווית, לא היה רשום שזה ברישיון משרד הבריאות אז מניחה שזה מכיל חומרים כימיים מסוכנים שאלתי היא האם מחשיפה חד פעמית יכול להיגרם לי נזק לפוריות? אני מאוד חוששת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספריי כימי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2015לא אמור לפגוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוברינג - מסוכן?גבי20/01/2015
שלום!
לאחורנה קניתי את טבעת הנוברינג - טבעת וגינלית למניעת הריון שהרופאה שלי מאוד המליצה עליה. לאחר שקניתי אותה קראתי בעלון
המון המון תופעות לוואי, יותר מהרגיל שקצת הדאיג אותי, לאחר בדיקה קצרה באינטרנט קראתי ביקורות מאוד לא טובות אפילו תבעו את החברה באשמת כמה מקריי מוות שקרו בעקבות תופעות הלוואי מההורמנוים שהטבעת מפרישה בגוף
כמו עליה בלחץ דם וקרישי דם ודלקות וכ'ו וכו'
בקיצור ממש מלחיץ...אני לא חושבת שאשתמש בטבעת אחרי מה שקראתי, אני בת 25, מעשנת לפעמים וצוין בעלון שיש סכנה למי שמעשנת.
אשמח לשמוע דעות נוספות מבעלות נסיון אם טבעת זו או אחרת שמומלצת?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוברינג - מסוכן? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2015אין בעיה עם הטבעת אין יותר סבוכים או תופעות לואי מאשר עם גלולות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי הפלההילה20/01/2015
שלום רב,
עברתי הפלה בכדורים לפני חודש. היו לי דימומים קשים במשך כשבועיים ולאחר מכן דימום קל אך רציף. אתמול קיבלתי מחזור (חודש בדיוק מההפלה) ושוב, כמו בתקופה שלאחר ההפלה, יוצאות לי חתיכות כמו גושי בשר (משהו שונה מקרישי דם- יותר קשים- מרגיש כמו מעין שריר). האם כל התהליך שהולך אצלי נורמלי?? כלומר האם נורמלי לדמם במשך חודש מאז ההפלה והאם נורמלי ששוב יוצאים לי גושים?
אודה מאד לתשובה דחופה ,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי הפלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2015דימום עם קרישים יכול לקרות ולא מעיד על בעיה. אבל התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות וגינליות מרובות לסרוגיןגלי20/01/2015
שלום,
אני כחצי שנה לאחר ליד שניה, רגילה, ללא תפרים, מניקה, עד כה ללא מחזור. בפעם הראשונה לאחר שקיימתי יחסי מין לאחר הלידה ( לאחר שהדימום פסק לחלוטין בערך חודשיים לאחר הלידה) הופיעה הפרשה בצבע צהבהב עם צמיגות נמוכה ללא גרד או ריח אך בכמות גדולה מאוד. ההפרשה נעלמה לאחר מספר ימים וחזרה לאחר לבישת מכנסיים צמודים או לאחר שמשהו לוחץ על הבטן כמו שיעול בזמן הנקה כאשר המשקל של בתי לוחץ על אזור הבטן התחתונה( הקשר סיבתי שמתי לב שמתרחש, יתכן שאני טועה).במשטח וגינליות שנעשה בזמן שהייתה לי הפרשה מרובה לא נמצאו פיטריה אך היה כתוב העדר פלורה נורמלית. אציין שרוב הזמן אין לי הפרשות כלל. בבדיקה כאשר לא הייתה לי הפרשה הרופאה לא ראתה משהו חריג בבדיקה וגינליות .
האם עלי לבצע בדיקות כלשהן לברור התופעה ואם יתכן שבפרשה נגרמת מחלץ על הבטן התחתונה( איני לובשת יותר מכנסיים צמודים-בהקשר הסיבתי ההפרשות פחתו)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
גלי20/01/2015אציין שבדיקת הפאפ תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2015העדר פלורה תקינה זאת אומרת שחסר לך חיידקים טובים בנרתיק ולכן מציעה לך להחדיר לנרתיק קפסולות של פרוביוטיקה לשבוע להעלות את כמות החיידקים הפרוביוטיים בנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי היו תופעות דומות
אני21/01/2015המליצו לי לקחת תכשיר בשם לקטל. האם לאחר השימוש אני צריכה להיבדק שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורסיון20/01/2015
שלום הפסקתי עם הגלולות לפני כשלושה חודשים מחזור אחרון 8.12 הוא לא סדיר אצלי תמיד מאחר. עשיתי בדיקה בבית לפני שבוע יצא שלילי. שלשום היה לי דימום קל חשבתי מחזור אבל זה היה כמה טיפות והפסיק. ויש לי כאסי בטן כמו מחזור. אני מוטרדת מה זה יכול להיות? אף פעם לא היה לי מחזור כמה טחפות? מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/01/2015פני לבדיקת רופא נשים ולהערכה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע באיבר המיןמיכל19/01/2015
שלום.
כבר יומיים שממש כואב לי באיבר המין ומגרד. גיליתי שיש לי מן פצע באיבר המין. ממש ליד איפה שיוצא פיפי. מקדימה.
מיותר לציין שכואב לי כשלובשת תחתונים ומכנסיים מעצם השפשוף בפצע.
מה עושים? צריכה עזרה בבקשה בדחיפות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע באיבר המין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/01/2015פני לבדיקת רופא נשים בדחיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)