פורום גניקולוגיה - רפואת נשים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיום יחסים
    שיר
    15/07/2014

קרה ששבוע שעבר שכחתי כמה ימים לקחת גלולות..יש לי נטייה לשכטח לצערי
    ובימים האלה שכבתי עם חבר שלי
    אמרו לי שיש ימים שאין סיכוי להיכנס להריון זה היה שבוע אחרי שהמחזור נגמר .
    יש ממה לחשוש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קיום יחסים

הוספת תגובה

• קיום יחסים - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    15/07/2014

בהחלט כן
    פני לרופא נשים להתאמת אמצעי מניעה כמו מדבקות או טבעת נרתיקית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת גלולות אחרי שבוע
    שרית
    15/07/2014

התחלתי לקחת גלולות הרמונט לפני שבוע כדי לא להיות במחזור בזמן טיול בחו"ל.
    אחרי כמה ימים התחלתי להרגיש חולשה, חוסר תיאבון, גם מדי פעם דקירות בנרתיק (בהתחלה פעם ביום. אתמול זה כבר היה 4-5 פעמים)ובכלל תחושה כללית לא טובה.
    שאלותיי הן:
    1. האם אלו תופעות לוואי סבירות שיחלפו ועלי להיות סבלנית ולהמשיך?
    2. אולי כדאי להפסיק ולקחת לפני הטיול כדורים שדוחים את המחזור?
    3. האם כדורים שדוחים מחזור ניתן לקחת לתקופה של שבועיים?
    4. אם אפסיק עכשיו את הרמונט, אחרי שבוע, מה יקרה למחזור שלי? מתי אקבל? (קיבלתי לפני שבוע, ביום בו התחלתי את הגלולות).

תודה רבה, שרית

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת גלולות אחרי שבוע

הוספת תגובה

• הפסקת גלולות אחרי שבוע - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    15/07/2014

התיעצי עם רופא הנשים שלך
    בעקרון תופעות לואי מגלולות חולפות לאחר חודש עד 3 חודשים אך אם הן בלתי נסבלות הפסיקי עכשיו ותקבלי מחזור עם הפסקת הגלולות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות מינס
    שירן
    15/07/2014

שלום אני לוקחת גלולות מינס כחצי שנה לקחתי באמצע החפיסה בטעות את הכדורים הלבנים במקום הצהובים (כדורים לבנים לקחתי לאחר בערך 15 יום ) באותו יום שלקחתי בטעות כדור לבן קיבלתי מחזור והמשכתי לקחת כרגיל את הכדורים הצהובים כעת התחלתי חפיסה חדשה האם אני מוגנת מפני הריון או יש סיכוי שאני בהריון
    אודה למענה דחוף
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות מינס

הוספת תגובה

• גלולות מינס - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    15/07/2014

לא מוגנת מהריון כשבועיים אחרי החלפת הגלולות, עשי בדיקת שתן לשלול הריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור בהנקה מלאה
    רעות
    15/07/2014

שלום. קיבלתי מחזור כחודש וחצי אחרי הלידה כשאני מניקה הנקה מלאה. האם תקין? והאם אקבל מחזור בכל חודש או שייתכן שתהיה הפסקה ארוכה יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור בהנקה מלאה

הוספת תגובה

• מחזור בהנקה מלאה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    15/07/2014

יכול לקרות אי אפשר לדעת איך תתנהגי להבא
    אם את מקיימת יחיס מין כדאי להתאים אמצעי מניעה כבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות חומות כהות
    בתאל
    14/07/2014

שלום,
    קיבלתי מחזור ב30.6 ולאחר שבוע ב7.7 הייתי נקייה לגמריי..לפני מספר ימים החלו להיות לי הפרשות חומות כהות נוטה לשחורות אפילו, עד היום.
    כמה דברים שאציין אם זה חשוב. לא קיימתי יחסים כבר מלפני המחזור,אני נוטלת גלולות גינרה כבר עוד מעט חצי שנה לאחר שרופא הנשים החליף לי את גלולות מינס שהייתי לוקחת בערך שנה ומשהו.
    מה הסיבה שזה קורה לי? אני מאוד
    לחוצה ומרגישה לא נעים
    זה משהו נורמלי? איך להמשיך להתנהג לגביי זה ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשות חומות כהות

הוספת תגובה

• הפרשות חומות כהות - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    14/07/2014

קימות סיבות מרובות לאי סדירות במחזור
    במידה ואת נוטלת את הגלולות לפי ההוראות הסיכוי להריון קטן מאוד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות חומות כהות

בתאל
    15/07/2014

החשש הוא לא מהריון, הרי קיבלתי מחזור סדיר ונגמר לי לאחר שבוע הייתי נקייה. שאלתי היא למה אחרי כמה ימים צצו ההפרשות החומות הללו בזמן ניגוב אפילו. ועדיין לא פוסק עד היום?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיזוניק
    שונה
    14/07/2014

שלום רב,
    בעבר השתמשתי בחבילה וחצי מתוך 3 חבילות הסיזוניק והפסקתי,ללא שימוש בגלולות אחרות.
    לאחרונה עם תחילת הווסת התחלתי להשתמש ביתר החבילה שנותרה מהפעם הקודמת, מה שגרם לווסת להיות בעוצמה מופחתת והפסקתי לאחר כארבעה ימים כי הרגשתי לא טוב. הווסת המשיכה ביתר שאת כשבוע וחצי נוספים.
    זאת אומרת שבגלל התחלת הסיזוניק והפסקתה הווסת נמשכה כשבועיים וחצי.
    שאלתי, האם זה שינה את המצב ההורמונלי בגופי ואין לדעת מתי תגיע הווסת הבאה או שאקבל שוב לאחר כ 28 יום מתחילת הדימום האחרון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סיזוניק

הוספת תגובה

• סיזוניק - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    14/07/2014

לא ניתן לקבוע בודאות מתי תקבלי מחזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיזוניק - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    14/07/2014

לא ניתן לקבוע בודאות מתי תקבלי מחזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי גלולות-דחוף
    אור
    14/07/2014

שלום,
    לקחתי במשך שנה וחצי את הגלולה מרסילון, והיום הלכתי לרופא צבאי וקיבלתי מרשם לגלולת YAZ .
    היום בדיוק סיימתי חבילת מרסילון.
    מתי להתחיל לקבל את הגלולה החדשה יאז? שנגמר המחזור או ביום הראשון של המחזור?
    אשמח אם תענו לי במהרה כי ביומיים הקרובים אני אמורה לקבל מחזור.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי גלולות-דחוף

הוספת תגובה

• שינוי גלולות-דחוף - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    15/07/2014

אחרי 7 ימי הפסקה התחילי את היאז מבלי קשר למחזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב רקטלי
    תלי
    14/07/2014

שלום רב, אני מעט מתביישת לשאול.. אני בת 23 שמתי לב שמאז שהתחלתי לקחת גלולות כשנישאתי לפני כשנה מדי פעם בגירוי מיני יש לי כאבים באיזור פי הטבעת. לא מדובר בזמן קיום יחסים אלא סתם בעת 'ריגוש'. והכאב לא מגיע תמיד ואינו כואב מאוד. האם זו תופעה מדאיגה..? מה זה יכול להיות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב רקטלי

הוספת תגובה

• כאב רקטלי - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    14/07/2014

לא מדובר בתפועה מדאיגה
    קשור לעצבוב של האגן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע להפרעות חרדה
    שני
    14/07/2014

שלום רב,

לפני חמישה חודשים ילדתי את בתי הבכורה. לאחר כחודשים מהלידה התחלתי לקחת גלולות קלייר (לאחר שאמרתי לרופא נשים כי תמיד גלולות השפיעו עלי לא טוב ולכן הוא נתן לי את הגלולות קלייר). כתוצאה מכך סבלתי במשך חודשים מדימומים בלתי פוסקים, דכאון חזק והפרעות חרדה.
    אני מטופלת אצל פסיכולוגית בימים אלו ומאובחנת בocd של ניקיון כפייתי ופחד מגרימת נזק שלא מתכוון לאנשים סביבי עקב חיידקים (הרגשה שאני מלוכלכלת כל הזמן ובעיקר בגלל הדימומים הרבים).
    על מנת להתגבר על הבעיה רופאת הנשים אמרה לי להפסיק באופן מיידי את הגלולות ואצל הפסיכולוגית אנחנו עובדים על טיפול cbt שבעצם אני אמורה להתמודד עם החרדות בלי ביצוע הטקסים להרגעה כמו שטיפת הידיים.
    כחלק מהטיפול עלי להכין לילדה אוכל בלי לבדוק את עצמי הרבה פעמים, לא לשטוף ידיים לאחר השירותים וכו׳.
    שאלתי היא כזאת, מכיוון ואני סובלת הרבה מדלקות שתן והפרשות (בעיקר מזמן ההריון, אובחנתי כחולת סכרת טרום הריון) אחד הדברים שאני צריכה לעשות בטיפול הוא לגעת באיבר המין ולאחר מכן בידיים שלי, בצוואר, בחפצים ובאנשים ללא שטיפת ידיים. האם זה יכול לגרום לי להחרפת הדלקת? האם זה יכול לפגוע במי שבא במגע איתי אם הכנתי לו אוכל לדוגמא או נגעתי ביד שלו?

אני מתנצלת על הסיפור הארוך והשאלות הללו פשוט אני רוצה לטפל בחרדה כמה שיותר מהר וכמה שיותר יעיל.

תודה רבה רבה
    שני

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע להפרעות חרדה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע להפרעות חרדה - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    14/07/2014

הסיכוי לדלקת היא דרך מגע ישיר בלבד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים והפרשות
    הילה
    14/07/2014

שלום רב!
    אנסה לתמצת כמה שאני יכולה
    בריאה בד"כ סובלת מכאבי מחזור "טבעיים" לקראת הופעותו עד לפני שמונה חודשים
    לפני שמונה חודשים נטלתי גלולות מסוג דיאנה שבערך לאחר 14 יום הפסקתי על דעת עצמי כי לא יכולתי לסבול את התופעות לוואי הבלתי נסבלות (דיכאון חריף והתנפחות)
    ביום בו הפסקתי עם הגלולות קיימתי יחסי מין מזדמניים אם נקרא לזה כך באופן חד פעמי עם אדם שבדיעבד לא הייתי צריכה לסמוך עליו
    לא נעים לי לתאר אבל אולי זה יכול להיות קשור - הוא החדיר את אצבעותיו וכמעט כל כף ידו לאזור הנרתיק מה שהרגיש לי כואב ולא רגיל וביקשתי ממנו להפסיק
    מאז אותו יום איתו אני סובלת מכאבים באזור המפשעות/משולש/ בטן תחתונה. מלווה בהפרשות צהובות "יבשות" אך מרובות שאני רואה כמו כתמים מובהקים שלהם בתחתונים ובתחתונית. ניתן לגרד אותם כמו גיר - לא מרקם של קוטג.
    בבדיקות למחלות מין נשלל זיבה כלמדיה טריכונמאס 2 סוגי מיקרופלזמה אוראופלסמה אורילאקטום צהבת עגבת
    מה שנמצא חיובי זה אוראופלזמה פרבום. קיבלתי אופלקסין שלא עזר בכלל
    כל הבדיקות האולטרסאונד תקינות אין רגישות למישוש או אין ממצא לדלקת אגן או רחם. תמיד אובחנתי באופן שגוי לפטריה שהסימפטומים לא הגיבו לטיפולים מהסוג הזה.
    עשיתי 2 תרביות אחת בפברואר שנמצא חיידק GBS שאף רופא לא דאג לתת לי טיפול עבורו, מה זה החיידק הזה ואם הנוכחות שלו מצביעה על נשאות לכל החיים? מה המשמעות של לא בהריון?
    מהבדיקה בפעם ה20 החודש נמצא משהו שאף רופא לא מצא עד כה וזה ציסטה בשחלה הימינית וזה מסביר את הכאב החד והשורף יותר בצד הימיני של המפשעה
    הממצאים : בטן רכה
    PS/PV : צוואר תקין, רחם רגיל ללא ממצא טפולתי
    בUS רחם רגיל, רירית 7 מ"מ. שחלה ימינית 26*41 מ"מ עם מבנה ציסטי צלול 29 מ:מ. שלךה שמאלית 20*27 מ"מ ללא נוזל באגן
    מה זה אומר הציסטה והגודל שלה, האם זה יכול להסביר את הכאב? האם זה יכול להיות גם סימן לסרטן? האם זה מתקשר לHPV שגם גיליתי שאני נשאית .
    האם יכול להיות שבשל הפסקת הגלולות ורגישות האזור והחדירה העמוקה של האצבעות שלא נאמר היד (סליחה על התיאור הלא נעים) נגרם לי איזשהי פגיעה או פציעה? (לא דיממתי, רק אחרי יומיים שלושה עם קבלת הוסת לאחר הפסקת הגלולות) ואם כן ניתן לראות את זה באולטרסאונד?

אני מודה על הסבלנות
    וסליחה על האורך אני פשוט נורא סובלת בעיקר מכאבים חזקים שאפילו לא מגיבים למשככי כאבים.

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים והפרשות

הוספת תגובה

• כאבים והפרשות - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    14/07/2014

קשה לקבוע ללא בדיקה גופנית
    רצוי להיבדק לראות שלא נגרם טראומה לאזור
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייה לרופאה מפאת הצניעות
    כ.מ.
    14/07/2014

שלום.
    אני רווקה בת 41,
    לא קיימתי יחסי אישות למעלה מ-16 שנים, בשל חזרתי בתשובה,
    ועוד לפני החזרה בתשובה היה קשר עם בחור אחד אשר לא היה פורה,
    אמנם קיימנו יחסים פעמים מעטות בשל קנדידה בוגינה אשר הטרידה תקופה ארוכה (שנים)
    עדיין אין לי קשר עם בן זוג לחתונה ולכן אני מנועה מלקיים יחסים.
    פניתי לרופאת נשים ברצוני היה לבצע בדיקת פפס??? ועצם החדרת הכלי מכאיבה לי ובפרט כאשר אינני מצליחה להתגבר על הפחד מפני הכאב ואי הנוחות ואני מתכווצת, וכך לא אפשרתי לרופאה להחדירו ולבצע את הבדיקה, ויותר מזה, סבלתי מתום הבדיקה במשך חצי יממה מדימום, לא ידעתי האם קיבלתי את המחזור או שמא נפצעתי מהכלי בעת הבדיקה ואילו הדימום פסק רק למחרת.
    כעת עולה שאלה ואני דואגת ופוחדת שלאחר שאכיר את בן זוגי, ומקווה שיקרה הדבר בקרוב, אני חוששת מפני כאב מיחסי מין ושואלת מה קורה בנסיבות כאלה ששנים לא היתה חדירה.
    מעבר לכך, אני חוששת מפני חוסר פריון ורציתי לוודא האם בדיקת דם תוכל לשקף מצב ואיכות הביציות. הבנתי שהקפאת ביציות לא ניתן לבצע בגילי. מה ניתן לעשות כדי לא לאבד את הפריון חס ושלום?

הוספת תגובה

• פנייה לרופאה מפאת הצניעות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    15/07/2014

לגבי שימור פריון אין אפשרות אחרת חוץ מאשר להכנס להריון בהקדם עם בן זוג או תרומת זרע.
    לגבי הכאבים כדאי לפנות לרופאת נשים שהיא גם סקסולוגית כדי שתוכל לעזור לך מבחינת הכאבים
    לא ניתן לתת פתרונות ללא בדיקה שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מעקב זקיקים
    חן
    14/07/2014

ד"ר שלום
    רציתי לדעת מה התוצאות אומרות עד שאני אעדכן את הרופא שלי.
    מעקב זקיקים ביום ה12-14-16 של המחזור

יום 12- שחלה שמאלית=קטנים
    צמוד לשחלה הימנית אזור נוזלי בגודל 2.2*5.0 ס"מ

יום 14- שחלה שמאלית=קטנים

יום 16-שחלה ימין=ובנוסף מבנה ציסטי מאורך בגודל 43*11 מ"מ,
    עם סירכות בתוכו(לא בטוח שהוא שייך לשחלה)
    שחלה שמאל=ללא זקיקים

(מצורף תצלום של היום ה 16)
    יש מה לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות מעקב זקיקים

הוספת תגובה

• תוצאות מעקב זקיקים - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    15/07/2014

חסר נתונים ודורש המשך מעקב פני עם התשובות לרופא הנשים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות
    מ'
    14/07/2014

ביומיים האחרונים אני סובלת מהפרעה במערכת העיכול הגורמת להתקפי שילשולים חזקים, כ-10 שעות לאחר לקיחת הגלולה. האם סביר להניח שהגלולת נספגו משום שעבר זמן?

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות

הוספת תגובה

• גלולות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    15/07/2014

לא ברור כדאי להוסיף קונדומים עד שהמצב יסתדר ושבועיים אחר כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה משתנה
    כלנית
    13/07/2014

לפני כחמש עשרה שנה נמצא לי דרמויד ציסטה אשר נשאבה ממנה 80 CC.
    כבר מזה מספר שנים הציסטה הפכה לצלולה ולפני כמה שנים הפכה לצלולה עם פפילציה. כעת הציסטה הפכה לעכורה (בלי עוד ממצאים).. יש לציין כי הציסטה והשחלה הצטמקה קצת ביחס לשנים האחרונות.
    בכל אופן הרופאה (שאני סומכת עליה בעיניים עצומות) שלחה אותי לבצע בדיקת CA125 . האם הציסטה הזו נראה כסרטני?

כמה מילות הרגעה ...בקשה.

תודה
    כלנית

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה משתנה

הוספת תגובה

• ציסטה משתנה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    15/07/2014

לא צריך להלחץ אבל בהחלט כדאי לעשות את הבדיקה ולו כדי שיהיה בסיס להבא למעקב לגבי הערכים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור
    קרן
    13/07/2014

אני עוד מעט בת 40 ,לוקחת גלולות באופן קבוע, מקבלת מחזור סדיר, הייתי אמורה שבוע שעבר לקבל מחזור והיה לי טיפת דם בצבע ממש בהיר , לא מחזור רגיל. עלי לציין שאני לא סובלת ממחזור קשה וארוך , ביצעתי בדיקת הריון ביתית ויצא שלילי האם עלי לפנות לבדיקה או לחכות לחודש הבא ולראות אולי זה יסתדר?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור

הוספת תגובה

• מחזור - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    15/07/2014

חכי עוד חודש ופני אז לרופא נשים
    כדאי לעשות עוד בדיקה להריון בעוד כשבועיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה