מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמן קוקוסדני08/07/2014
הומלץ ליובש נרתיקי במקום ג'ל לחות.
1.האם גם שמן קוקוס אורגני מתאים?
1א.אם כן, למרות שכתוב על הצנצנת רק ענייני אוכל?
2.האם עלול להיות מצע לזיהום?
3.האם ג'ל על בסיס סיליקון עדיף, בהנחה שרוצים להחליף ג'ל על בסיס מים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן קוקוס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/07/2014אין לי נסיון עם שמן קוקוס
שמן שקדים אפשר למרוח בפתח הנרתיק בלי בעיה
ג'ל על בסיס סיליקון יותר טוב מג'ל על בסיס מים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולות רצוףאני07/07/2014
שלום,
נטלתי גלולות סרזט 10 חודשים רצוף בגלל הנקה ולא קיבלתי בזמן זה ווסת. כשסיימתי להניק, בהמלצת רופא נשים עברתי להרמונט וגם אותו נטלתי ברצף חודשיים(מה שאומר שאני לוקחת גלולות רצוף שנה ללא וסת..) ראשית- האם ישנה אפשרות לקחת עוד חפיסה ברצף של הרמונט לפני הפסקה עקב שני טיולים בשבועיים הקרובים. האם זה לא בעייתי המצב הנ"ל ויכול לגרום לנזקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת גלולות רצוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/07/2014אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותענת07/07/2014
שלום רב, רציתי לדעת האם אפשרי לקחת 2 חבילות של גלולות רצוף?
אנחנו יוצאים לנופש ויוצא שאקבל את הווסת במהלך החופשה..
לכן, היה זכור לי- אך איני בטוחה, שהפתרון הוא להמשיך חבילה נוספת
ללא הפסקה. אשמח לתשובה , והאם יש בכך סיכון כלשהו? תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/07/2014אין בעיה לצרף שתי חפיסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםאירנה07/07/2014
שלום, אני משתמשת כבר כמה שנים בגלולות, לפני כמה זמן פיספסתי 2 גלולות והתחיל לי דימום מוזר. הרופאה אמרה לי שזה כנראה כי פיספסתי.
ועכשיו קרה לי מצב דומה אני אמורה לקבל עוד שבועיים ופתאום יש לי הפרשות מוזרות וקצת דם, וחשוב לי לציין שעדיין לא סיימתי את החפיסה ושוב פיספסתי כמה גלולות.
אני ממש לא רגועה. מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/07/2014הדימום קורה בגלל הפספוסים
מציעה לך לעבור לאמצעי מניעה אחרים אם את כל הזמן שוכחת!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בין וסתיליאת07/07/2014
שלום,
אני בת 38 אחרי שתי לידות בניתוח קיסרי ועם התקן מירנה כבר שנה וחצי.
בתקופה האחרונה מופיעים אצלי דימומים חומים קלים בערך כל שבועיים למשך יום יומיים.
הייתי אצל רופאה שביצעה לי בדיקה וגינאלית שהייתה נראית תקינה ושלחה אותי לבדיקת פאפ.
מהן הסיבות שיכולות להיות בהופעת דימומים אלו?
אלו עוד בדיקות צריך לבצע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בין וסתי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/07/2014אולטראסאונד כדי לראות שההתקן יושב במקום
פאפ ואולי בדיקות הורמונליות אם הכל תקין זו תופעת לואי של המירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרכימונאסדנה07/07/2014
שלום, לפני שבוע הרופא אמר לי שיש לי טרכימונאס-לקחתי זידובל במשך חמישה ימים ובמהלך לקחתי באופן חד פעמי פרוטוציד (4 כדורים). יום שבת נטלתי את התרופה. לאחר סיום הטיפול קיימתי יחסי מין והבוקר ההפרשה שוב הופיעה. מה עלי לעשות? חבר שלי נטל פרוטוציד. שאלה נוספת, אם יש לי טרכימונאס וזה עובר במגע מיני זה אומר שחבר שלי בגד בי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרכימונאס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/07/2014קבלת תשובה בפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת לאחר גלולות כל 6 שבועותמיטל06/07/2014
שלום, שמי מיטל בת 36, לאחר שנים רבות מדי של לקיחת גלולות (16)
החלטתי להפסיק כמובן שאחת הסיבות היא הרצון ללדת.
בעצם מפברואר בממוצע של כל 6 שבועות אני מקבלת מחזור.
הייתי מאוד רוצה לדעת האם זה אומר משהו? האם יש איזה השלכות כלשהן על עניין הפוריות? ומהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך....
מיטל06/07/2014שהפסקתי עשיתי גם בדיקות דם שאמרו שיש בעיה מינורית בבלוטת התריס שהיא בתת פעילות 4.5 ?!
הויטמין D שלי היה מאוד נמוך
הרופאה אמרה שאין צורך בכדורים ושעוד מספר חודשים נבדוק שוב את המצב.
כמו כן ויטמין D מאז לוקחת תוסף בטיפות כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום והפרשותעדי06/07/2014
שלום
הנני בת 32 ולאחר קיום יחסי מין עם בן הזוג שלי, יש לי דימום לעיתים מסיבי ולעיתים קל או הפרשות חומות.
מעולם זה לא קרה לי וקבעתי בדיקת פאפ לסוף החודש.
אך מה עליי לעשות עד אז? שכן זה מגביל וגם זה לא קרה לי בעבר.
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
עדי06/07/2014במהלך קיום היחסים אני לא חשה כאבים או משהו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/07/2014בדיקת פאפ זה האופציה כרגע להמשך ברור וקולפוסקופיה שזה בדיקת צוואר הרחם בהגדלה עם מכשיר מיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושים בבתי השחירוני06/07/2014
שלום לכם
אני בת 30.. נשואה ללא ילדים.
אני ביום השני של הווסת.
לפני יומיים גיליתי גוש בגודל אפונה בבית שחי ימיו.
היום גיליתי עוד שניין קטנים יותר.. אחד בבית שחי ימין ואחד בבית שחי שמאל.
הווסת חזקה במיוחד הפעם.. גם פעם קודמת.. דימומים חזקים שלא חוויתי קודם לכן.
אני לא יודעת אם זה משפיע אבל אני עוברת תקופה לחוצה במיוחד בחיים..
האם אני צריכה להיות מודאגת מהגושים???..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והיום צצו עוד שני גושים אחד בכל צד
רוני07/07/2014אני מתחילה להילחץ ממש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגושים בבתי השחי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/07/2014פני לבדיקת חירורג שד ולרופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריוןשירן06/07/2014
שלום,
אני בת 25, וכותבת כאן אחרי שלא קיבלתי מספיק מידע מרופאת הנשים שלי. אני נוטלת גלולות מליאן (שהבנתי שהן בעלות המינון הנמוך ביותר) כבר בערך 5 שנים. היה לי חבר לתקופה של 4 שנים, וכבר שנה אני לא איתו ועדיין ממשיכה ליטול את הגלולות, בגלל שהבנתי (מחברות ששמעו מרופאים, ולא מרופא באופן ישיר) שעדיף להמשיך לקחת ולא להפסיק ולאחר מכן לחזור שוב. מלבד העלות הכלכלית, אני מרגישה שאני לוקחת את הגלולות בלי סיבה, מה גם שקשה לי להתמיד בהם ובכל חפיסה אני שוכחת גלולה אחת לפחות (מקסימום 2). חוץ מזה שנתקלתי בהרבה כתבות לאחרונה שמזהירות מפני גלולות והסיכונים הבריאותיים לטווח הארוך.
רציתי לשאול מה הסיכונים שבלהפסיק ליטול גלולות ולחזור לזה אחרי תקופה מסוימת (בהתחשב בזה שאני לוקחת גלולות בעלות מינון נמוך)? זה תלוי גם באורך ההפסקה?
מה מומלץ לעשות באופן כללי, עדיף להימנע מגלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/07/2014אם אינך מקיימת יחסי מין והוסתות בעבר היו סדירות אני לא רואה סיבה להמשיך עם הגלולות
אבל הדעות חלוקות בין הרופאים גם בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעת nuvaringקרן06/07/2014
שלום, אני משתמשת כרגע בגלולות מינס ואני מעוניינת לעבור להשתמש בטבעת הnuvaring. רציתי לשאול מתח אני מתחילה לשים את הטבעת? במינס יש 4 ימי הפסקה אז לחכות את 4 הימים או שבוע? או לקחת ברצף ישר אחרי סיום חפיסת הגלולה ללא כל הפסקה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעת nuvaring - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/07/2014אל תעשי הפסקה בסיום המינס התחילי עם הנובהרינג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בווסתמירי05/07/2014
היי,
אני נוטלת גלולת מרסילון מזה כשבע שנים וללא הפסקה מלידת ביתי. בשנה האחרונה היה מקרה או שניים שהווסת לא הופיעה ואמרו לי להמשיך כרגיל גלולות כמובן שלא היה הריון. בחודש שעבר לא קיבלתי ווסת והמשכתי שוב כרגיל והחודש הייתי אמורה לקבל ווסת לפניי שלושה ימים ומחר אמורה להתחיל שוב חפיסה . באופן וודאי איני בהריון ואין סיבה אחרת .
1. האם נטילת אנטיביוטיקה למשך שבועיים יכולה להסביר זאת?
2. האם שינוי במצב רוח או תזונה ?
3. האם ישנה אפשרות שהסוג גלולה כבר לא מתאים לי?
4. מה אני עושה לגבי החפיסה שאמורה להתחיל מחר?
אודה לתשובתכם
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בווסת
מירי06/07/2014בהמשך לשאלתי מעלה מבקשת לציין כי נוטלת אייטרוקס לטיפול בחוסר איזון של בלוטת התריס .הופניתי לבדיקות מעמיקות מאחר ולאחרונה יש רגישות באזור. האם השימוש בתרופה או הבעיה בבלוטה אמורה גם לשבש ווסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בווסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/07/2014בהחלט כן אם את לא מאוזנת
התחילי עם חפיסה חדשה ופני לרופא נשים אולי להחלפת גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בווסת
מירי09/07/2014ד"ר ליאורה שלום ,מאחר והמצלתך התקבלה לאחר התאריך שהייתי אמורה להתחיל חפיסה , לא התחלתי., חששתי ...יש אפשרות שיש לי בעיה בבלוטה וחוסר איזון .
אקבע תור לרופאת נשים ......במידה והתור לא יהיה קרוב האם תוכלי להזכיר לי מתי אתחיל חפיסה חדשה ? ביום הראשון של הווסת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בווסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/07/2014ביום הראשון של המחזור הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בווסת
מירי10/07/2014תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סדר במחזורלינור05/07/2014
אני בת 21 מקבלת מחזור מגיל 12 המחזור שלי לא סדיר בכלל
לא מקיימת יחסי מין
לעיתים נדירות אני מקבלת אחרי חודש בדר״כ אחרי חודש וחצי חודשיים
היו פעמים שקיבלתי אחרי 3 חודשיים
המחזור הקודם שהיה לי היה ב 1.3 והיום קיבלתי אחרי 4 חודשיים
עשיתי לפני 5 חודשיים בדיקות דם הורמונליות אצל רופא משפחה והם יצאו תקינות
זה כבר התחיל להלחיץ אותי
ממה זה יכול לנבוע
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
לינור06/07/2014ובנוסף יש לי המון דימום במחזור הנוכחי כל 3 שעות אני מחליפה פד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/07/2014הפרעות במחזור נגרמות בגלל הפרעות הורמונליות וחוסר ביוץ. פני לרופא נשים שלך אפשר לטפל בבעיה באמצעים הורמונליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולפוסקופיה וצריבה בצוואר הרחםליאן04/07/2014
שלום. אתמול בבוקר , יום חמישי, עברתי צריבה בצוואר הרחם בלייזר בעקבות דימום לאחר יחסי מין.
משעות הצהריים התחיל אצלי דימום. הבנתי שזה דבר שכיח אך הדימום לטעמי כבד. האם לחכות את סוף השבוע או לגשת לרפואת חירום? אין לי כאבים רק מעט אי נוחות בבטן התחתונה ?
כבר ביצעתי את הטיפול בעבר אצל רופא אחר ובפעם הקודמת לא היה דימום כלל.
אודה לתשובה בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולפוסקופיה וצריבה בצוואר הרחם - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין04/07/2014יש להתייעץ עם הרופא מהבצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גופיף צהוב בשחלהאביטל04/07/2014
שלום,
אני בת 47.
נשלחתי לעשות אולטרסאונד עקב תלונה על כאבים בצד ימין. בבדיקה גניקולוגית ידנית לא התגלה ממצא כלשהו.
עשיתי אולטרסאונד יומיים לפני המחזור. להלן התוצאות:
רחם :אורך 69מ"מ רוחב 66 מ"מ רוחב 74 מרקם שרירני. עובי 23 מ"מ. הערה: מעובה.
שחלות: ימנית 13X26 מ"מ בגודל ומרקם תקין.
שמאלית 18X29 מ"מ בתוכה נצפה גופיף צהוב בקוטר 15 מ"מ.
שאלותיי:
מהו הגופיף הצהוב ואיך יש להתייחס אליו?
התבקשתי לחזור על האולטרסאונד ביום החמישי-השביעי של המחזור. מדוע?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גופיף צהוב בשחלה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין04/07/2014יתכן ולעקוב אחר הממצא השחלתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)