מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי מחזור עם גלולותיובל27/06/2014
שלום , אני לוקחת גלולות כבר שנתיים כטיפול בכאבי מחזור. וזה תמיד עזר לי.
החודש לקחתי בטעות את הגלולה הראשונה מוקדם יותר ובמהלך החודש גם שכחתי גלולה אחת, והמחזור הקדים לי ביומיים והוא מלווה בכאבים חזקים ומיגרנות כבר ארבעה ימים. יכול להיות שזה בגלל ששכתי גלולה ולקחתי את הגלולה הראשונה מוקדם יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור עם גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/06/2014אולי בגלל ששכחת גלולה
חכי לחודש הבא ותראי מה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע במפשעה בהריוןמטופלת27/06/2014
שלום,
אני בהרין שבוע 15.
בימים האחרונים יש לי פצע מוגלתי וכואב במפשעה. הפצע נפתח מדי פעם ויוצאת מוגלה. הפצע אינו נמצא בתוך איבר המין אלא יותר בקו התחתונים ('קו הביקיני')
3 שאלות קצרות:
1. השאלה האם פצע כזה יכול להיות מסוכן לעובר ?
2. שאלה זו מתקשרת לשאלה נוספת- השבוע עשיתי סקירה. הסקירה עצמה יצאה תקינה אבל התגלתה בצקת עורפית. האם זה יכול להיות קשור לפצע ?
3. למי אמורים ללכת עם פצע כזה- רופא עור או רופא הנשים שלי (שכן כאמור זה לא פנימי) ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע במפשעה בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/06/2014לגבי בצקת עורפית פני בהקדם לרופא הנשים שלך ובהזדמנות זו שיסתכל על הפצע במפשעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןשושנה27/06/2014
שלום רב.
אני סובלת משחלות פוליסטיות ועקב כך ממחזור לא סדיר. סיימתי מחזור לפני יומיים (אתמול עדיין שאריות אחרונות) והבוקר קיימתי יחסי מין. מה הסיכוי שאכנס להריון (בהתחשב בכך שבעלי גמר בפנים ואני ללא גלולות / אמצעי מניעה אחר)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין27/06/2014לא ניתן לשער את הסיכוי
בכול מקרה של קיום יחסי מין לא מוגנים קיימת אפשרות של הריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזררוז27/06/2014
היי, אני בת 17. קיבלצי מחזור בפעם הראשונה בגיל מוקדם יחסית 11 וחצי. אבל זה בהחלט גנטי. בכל אופן בסוף המחזורהאני מרגישה תחושות כאילו אני עומדת לקבל. בחילות , כאבים בטן תחתונה וגב תחתון . ניתן לציין שגם אמא מרגישה כך. ממה זה יכול לנבוע? והאם זו תופעה מוכרת? אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוזר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/06/2014לא תופעות מוכרות
. התיעצי עם רופא הנשים שלך להמשך ברור אולטראאונד או ברור הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסונד דרכי השתן בהריוןיעל26/06/2014
שלום רב, נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד בטן עליונה כליות ודרכי השתן לבירור אבנים.. מתכננת הריון וייתכן כי כעת אני בעיצומו. הבדיקה לא דחופה. האם כדאי לדחות אותה לשלב מסויים במידה ואני בהריון או שאין כל קשר בין הבדיקה ובין הריון? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסונד דרכי השתן בהריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן26/06/2014למה הופנית לבדיקה? מה זאת אומרת לא דחופה? הרי יש סיבה לבדיקה. כעקרון אין מניעה לבצע את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת סרזאטקארי26/06/2014
שלום, אני בת 31 מעשנת, אני רוצה להתחיל לקחת גלולות והבנתי שהגלולות המשולבות מסוכנות למי שמעשנת, שמעתי על גלולת סרזאט האם היא בטוחה לשימוש בכל הנוגע לקרישי דם. במידה וכן מה החסרונות האחרים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת סרזאט - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן26/06/2014גלולות אינו צירוף טוב עם עישון. כל הגלולות. או עישון או גלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת פמינטאני26/06/2014
היי.
לפני כחודש לקחתי למשך שלושה שבועות פרימולוט נור
ואחרי שהפסקתי קיבלתי מחזור ואחרי 5 ימים התחלתי
לקחת פמינט. היה לי מחזור כרגיל ואחרי כמה ימים בלי
כלום התחילו לי דימומים קלים אבל כל הזמן ועייפות
וחולשה במהלך היום.
רציתי לדעת מה לעשות וכמה זמן הדימומים של ההסתגלות
לגלולה אמורים להמשך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת פמינט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/06/2014יכול לקחת גם 3 חודשי הסתגלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בהנקהליבי26/06/2014
שלום,
אני אמא לילדה בת שנה וחודש. התחלתי לקחת גלולות סרזט מלפני שנה. עד היום לא עשיתי הפסקות. מניקה את בתי פעם ביום לפני שינה. לא קיבלתי עדין מחזור. אך לפני שבוע התחילו לי הפרשות בצע חום מנרתיק בליווי כאבים כמו לקראת מחזור. כאבים הפסיקו אחרי יומיים, אך הפרשות מעטות ממשיכות. (כבר יותר משבוע). אני ממשיכה עם הגללות. רציתי לדעת האם תופעה זו נורמלית ומה עליי תעשות? להחליף גללות? לעשות בדיקות?
אודה לתשובתכם!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בהנקה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין26/06/2014יש למהשיך ליטול את הגללות כמתוכנן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן חדירהעינב26/06/2014
שלום,
לאחרונה אני מרגישה כאבים בזמן קיום יחסי מין ולאחר מכן תחושה של צריבה ונפיחות באזור.
לפני חודשים הייתי אצל רופא הנשים שלי שאמר שיש לי פטריה ונתן לי טיפול שאחריו הבעיה הסתדרה.
השבוע זה שוב חזר על עצמו, ואתמול בערב ממש כאב לי בחדירה ואחריה הייתה לי נפיחות, צריבה ברמה שהיה לי קשה לשבת וכאב לי בזמן הפיפי. היום הכאב עבר אבל עדיין האזור קצת רגיש.
האם זה הגיוני ששוב יש לי פטריה או שמדובר במשהו חמור יותר?
יש לי תור לרופא הנשים שלי אבל זה רק בשבוע הבא ואני קצת מודאגת מזה.
בצעירותי סבלתי מווגיניסמוס שנפתר לשמחתי לחלוטין ועכשיו המחשבות נודדות אוטומטית לוויסטבוליטיס.
אני אדגיש שבשנתיים האחרונות היו לו 3 מקרים של פטריה בנרתיק אבל לא היו לי כאבים כאלה.
אשמח לשמוע דעה מקצועית.
תודה מראש,
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזמן חדירה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין26/06/2014לא נית לחוות דעה ללאבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חוזרת בדרכי השתןעדי26/06/2014
היי,
אשמח לעזרתכם כי אני ממש אובדת עצות. החל מדצמבר 2013 יש לי דלקת בדרכי השתן אחת לחודש בערך. בכל פעם אני מקבלת אנטיביוטיקה שונה (ומוודאה כמובן שהיא מתאימה לדלקת באמצעות תרבית ואישור הרופא) ובכל פעם לאחר לקיחת האנטיביוטיקה הכל בסדר. אלא שלאחר שלושה שבועות לערך הדלקת חוזרת. אני מקיימת יחסי מין באופן קבוע עם בן זוגי, אבל לפי מה ששמתי לב לאחרונה, אין הופעת הדלקות קשורה בתדירות יחסי המין אלא דווקא למחזור. בכל פעם לאחר סיום המחזור, כשאני מתחילה שוב לקחת גלולות (מסוג יסמין) הדלקת חוזרת.
אני לא יודעת אם זה בהכרח קשור למחזור, או לגלולות, אבל זה חייב להיות משהו שאני עושה באופן קבוע וזה הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו... אנחנו מקיימים יחסי מין כמעט מדי יום וזה לא גורם לדלקת, אלא רק אחרי מחזור. מה אפשר לעשות כדי להימנע מזה? והאם יש אופציה טובה יותר מלקיחת אנטיביוטיקה בכל פעם? כי למעשה אני כבר למעלה מחצי שנה לוקחת אנטיביוטיקה פעם בחודש לפחות.
בבקשה עזרו לי לגלות מדוע זה חוזר אצלי כל כך הרבה... תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חוזרת בדרכי השתן - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין26/06/2014יש לפנות לבדיקה ע"י אורוגניקולוג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף..בבקשה תשובה מהירהנעמה26/06/2014
אני ממש ממש בלחץ וחייבת תשובה
אני לוקחת גלולות מסוג מינס ויש לי חבר ,אנחנו שוכבים באופן קבוע.(אני רגילה לקחת גלולה ב13:00 בצהריים)
ביום ראשון האחרון (22/6) שכחתי לקחת גלולה ושכבנו בערב...
נזכרתי למחרת בבוקר ולקחתי מיד גלולה ב 10:00 בבוקר ואז כרגיל ב13:00 את הגלולה של אותו היום..(שכחתי את גלולה מספר 19 ולקחתי אותה יום אחרי אם זה משנה..)באותו ערב שכבנו שוב..לקחתי פוסטינור ביום שלישי בשעה 14:00..
ת.ווסת אחרון - 3/6/14 סיום 8/6/14
מה הסיכוי שאני בהריון?? האם הפוסטינור יעיל ב 100%??
ועוד שאלה מאוד חשובה -על הדף שמצורף לגלולות רשום שאם שוכחים לקחת גלולה אז המחזור הקרוב יכול להיות רגיל ורק המחזור הבא שיגיע יוכל להגיד בוודאות שאני לא בהריון..האם נכון גם במקרה שלי?אם אם במחזור הקרוב שיגיע זה לא מספיק כדי להרגיע שאני לא בהריון? ? ואנחנו ממש ממש לחוצים..
מתי אני יכולה לדעת בוודאות שאני לא בהריון? והאם צריך לשכב עד שנדע בוודאות עם קונדום?
בבקשה תענה זה ממש דחוף לי..
תודה מראש וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף..בבקשה תשובה מהירה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין26/06/2014סיכוי להריון קיים אם כי לא גבוה
יש לבצע בדיקת הריון סביב תאריך צפי למחזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף באיבר המיןליאת26/06/2014
לפני 5 ימים קיימתי יחסי מין עם גבר שהיה לו עור מקולף באיבר המין.
יש לציין ששכבנו עם קונדום.
מאז אני בחרדות שנדבקתי במשהו.
רציתי לברר מספר דברים:
1.) על מה מעיד עור מקולף באיבר? האם זה מעיד על יבלת, פטריה או מחלת מין?
2.) האם ניתן להידבק ביבלת או פטריה כאשר הפרטנר נוגע באיבר המין שלו וישר אחר כך נוגע באיבר המין של האישה?
3.)איזה בדיקות עליי לעשות כדי לשלול הידבקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילוף באיבר המין - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין26/06/2014יש להפנות את השאלה לרופא עור או מחמחה במחלות מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים שלושה חודשים אחרי לידהדורי25/06/2014
שלום
אני שלושה חודשים אחרי לידה רגילה, טבעית. במהלך הלידה נקרעתי מאוד ועל כן תפרו אותי. ההתאוששות מהלידה היתה תקינה התפרים כבר לא כאבו בשלב מסויים וגם הדימום נפסק. אולם לפני מספר שבועות החלו לי כאבים עזים באיזור הפרנאום, הישבן, הירכיים, וגם מידי פעם בנרתיק הכאבים מלווים בהפרשות משונות ובדימום קל מהנרתיק. הכאבים מופיעים בזמן מאמץ: בהליכה, שטיפת כלים או בסוף היום אחרי שהרמתי את הבן שלי. בזמן שכיבה/מנוחה הם נעלמים לגמרי. לאחר מנוחה או שינה אני לא מרגישה אותם. העוצמה שלהם משתנה וגם התדירות שבה הם מופיעים. אציין כי הבדיקה הגניקולוגית שלאחר הלידה תקינה וכי אני מניקה באופן חלקי. אני לא יודעת לאיזה רופא ללכת או מה לעשות. אשמח להתרשמות מקצועית מהמצב..תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסות
דורי26/06/2014לא נענתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים שלושה חודשים אחרי לידה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן26/06/2014דבר ראשון - תפני לרופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניתי
דורי27/06/2014פניתי והבדיקה תקינה למעט ריבוי הפרשות שניתן לי נר אגיסטן לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות אגיסטןמורן25/06/2014
היי,
לפני כחודש וחצי התגלתה אצלי בבדיקה ואגינאלית קנדידה גלברטה.
רופאת הנשים המליצה לי על נרות אגיסטן ל6 ימים למשך 3 חודשים.
הרופאה הנחתה אותי להשתמש בנרות מיד בתום הוסת.
השאלה שלי היא האם זה קריטי להשתמש בנרות מיד בתום הוסת, או שניתן להתחיל את השימוש בהם גם קצת אחרי?
ואם אכן זה משנה, אז מהי הסיבה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה....
מורן28/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנרות אגיסטן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/06/2014הרעיון להשתמש אחרי מחזור זה שבזמן מחזור הפטריות יכולות להתרבות כי הדם הוסתי מהווה עבורן קרקע מזון מצוינת. אבל לא יגרם נזק אם תאחרי ביום יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תשובותמיכל25/06/2014
רקע: אני כשבועים אחרי הפלה טבעית בשבוע 6 ברך, 4 וחצי חודשים אחרי לידה קיסרית. אתמול דימום חזק בניגוב פעם 1 ומאז כלום.
היום עשיתי ב.דם ואלה התוצאות.
TSH-0.27
ESTRODIOL- 1553
PROG-1.10
FSH-8.0
LH-15.12
HCG-<2
אשמח לדעת מה אומרות התוצאות, מהם הסיבות האפשריות לדימום ומתי אמור להתרחש הביוץ שלי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח תשובות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן26/06/2014אנחנו לא מפענחים תוצאות של הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)