מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי גלולותלילך16/07/2014
מאחר ואני מניקה הרופא רשם לי גלולת סרזט. אני לוקחת אותה קבוע, כל הזמן, כל יום, בלי הפסקה להבנתי. השאלה שלי היא כזו, במידה ופספסתי גלולה, האם כל החודש עד למחזור אינו בטוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/07/2014אם פספסת אינך מוגנת לפחות כשבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזור עקב דיאטהנטלי16/07/2014
אני בת 21 גובה 1.50 , שקלתי בעבר כ47 קילו וירדתי ל42 בצורה בריאה ומסודרת . משקלי לא תת משקל ומתאים לגופי. המחזור שלי נפסק. הלכתי לרופא נשים והוא טוען שהמחזור הפסיק לי בגלל הדיאטה ושאני צריכה להשמין חזרה בשביל לקבל את המחזור בחזרה. האם זה נכון? אם אשמין יהיה לי משקל יתר כרגע אני גם לא כזאת רזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזור עקב דיאטה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/07/2014כדאי לעשות הערכה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעהקרן16/07/2014
שלום
כמה פעמים ברצף מותר לדלג על קבלת וסת בכך שלא מפסיקים ליטול גלולות?
שבוע הבא התחיל מחזור חדש ושבוע לאחריו אני נוסעת לחודשיים וחצי
יש דרך שלא אקבל אוסת בזמן הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/07/2014אין בעיה לקחת את הגלולות ברצף כ4 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה תשובה בבקשה!יובל16/07/2014
שלום, אני בת 18 ויחסית חדשה בשימוש בגלולות.. חטפתי קלקול קיבה לא מזמן ולכן אני חוששת ממצב לא נעים עקב קיום יחסים.
הבנתי שהמחזור שמקבלים לאחר נטילת גלולות הוא מלאכותי ולא טבעי. האם זה אומר שאישה שתיכנס להריון בעת נטילת הגלולות, היא לא תוכל לגלות זאת על ידי קבלת המחזור? מקבלים אותו בכל מקרה בסיום נטילת החפיסה? או שאם אישה תיכנס להריון בטעות למרות הגלולות אז היא לא תקבל בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה תשובה בבקשה! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/07/2014בדרך כלל יש מחזור מלאכותי בשבוע הסקה מהגלולות
נדיר שהמחזור ממשיך גם אם האישה בהריון
אם את חוששת מהריון עשי בשבוע הפסקה מהגלולות בדיקת שתן לשלילת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בוסתסיגל16/07/2014
אני בת 40. ללא בעיות בריאותיות, לפני חצי שנה הפסקתי נטילת הגלולות. המחזור היה סדיר ואז נעלם למשך חודשיים (לא בהריון!!) אחרי חודשיים קיבלתי אך זה נמשך כבר שבוע וחצי!!! על מה זה מעיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בוסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/07/2014כנראה שנוי הורמונלי ולכן מחזור ממושך אם הוא לא יפסק עוד מספר ימים פני לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה גדולה וצמיגיתעלמה16/07/2014
שלום,
הייתה לי הבוקר הפרשה גדולה יחסית ומאוד צמיגית בצבע צהבהב כזה , לא ראיתי בעבר הפרשות בכמות כזו.
האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה גדולה וצמיגית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/07/2014אם ההפרשה תמשך פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יאזגלית16/07/2014
לקחתי גלולת דיאנה מזה 6 שנים, לאחר תקופה ממושכת המליץ לי הרופא לעבור ליאז.
נטלתי יאז כ3 חודשים והפסקתי לאחר מכן לתקופה של 3 חודשים.
וכעת רציתי לחזור לקחת גלולות בהמלצת הרופא.
לקחתי ביום הראשון של המחזור שוב יאז, כלומר לקחתי רק גלולה אחת
והבוקר התחרטתי על זה.
״
האם אני יכולה להפסיק עכשיו לקחת את החפיסה? אחרי גלולה אחת שלקחתי בלבד וכל עוד אני עדיין במחזור?
או שכדאי להמשיך.
אני חוששת מקרישיות יתר בגלולה זו ובגלל המעבר בין הגלולות - מדיאנה ליאז.
מה מומלץ לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות יאז - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/07/2014ביאז יש פחות הורמונים מאשר בדיאנה ולכן מומלצת יותר
את יכולה כרגע להפסיק עם הגלולות אם אינך מעונינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומהדנה16/07/2014
אני בת 38 ויש לי מיומה בגודל 6.8 ס"מ שממלא את חלל הרחם שאלה שלי מה אני יכולה לעשות כדי להפחית את הדימום המוגבר בווסת ואיך אוכל להיכנס להריון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/07/2014התיעצי עם רופא נשים שלך לגבי אפשרויות טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותקרן15/07/2014
שלום
פרופיל הורמונלי תקין.
האם לפני טיפול תרומת זרע עושים בדיקה של רזרבה שחלתית ?
ובדיקת AMH המנבא את איכות הביציות?
בכדי לוודא שבוודאות אוכל להתעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/07/2014פני לרופא פריון והתיעצי איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהיובל15/07/2014
שלום, אני בת 18 ויחסית חדשה בשימוש בגלולות.. חטפתי קלקול קיבה לא מזמן ולכן אני חוששת ממצב לא נעים.
הבנתי שהמחזור שמקבלים לאחר נטילת גלולות הוא מלאכותי ולא טבעי. האם זה אומר שאישה שתיכנס להריון בעת נטילת הגלולות, היא לא תוכל לגלות זאת על ידי קבלת המחזור? מקבלים אותו בכל מקרה בסיום נטילת החפיסה? או שאם אישה תיכנס להריון בטעות למרות הגלולות אז היא לא תקבל בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/07/2014יכול להיות הריון למרות מחזור
אם יש חשש עשי בשבוע הפסקה בדיקת שתן לשלול הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני והחבר שכבנו והחודש המחזור התקצרד``ר ליאורה אברמוב15/07/2014
שלום
רציתי לשאול אני והחבר שכבנו והחודש המחזור התקצר.
בדרך כלל יש לי 7 ימים והפעם זה היה 4 ימים..הפעם בהתחלה היה לי גם דם וגם כתמים חומים.
והדימום היה שונה , שהייתי נכנסת לפיפי אז היה דימום שנזל לשירותים ועל התחבושת זה היה קצת ולעיתים גם לא ראיתי דם.
מה זה אומר ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור קצר מהרגיל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/07/2014יכול להיות חסר משמעות אבל עשי בדיקת שתן לשלול הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות?א.15/07/2014
שלום,
בת 46 שנים. מעל 10 שנים עם מרסילון, לאור היסטוריה משפחתית של סרטן השד, הוחלט להפסיק את השימוש. במקביל נעשתה בדיקת דם לראות האם התחלתי את גיל המעבר ולהתאמת גלולה . ( המימצאים מהיום ה4 למחזור)
שם הבדיקה תוצאה
175 (pmol/L ESTRADIOL (E-2)
4.60 IU/L LH
9.20 IU/L FSH
א. האם אני עדיין יכולה להיכנס להריון ללא אמצעי מניעה ?
ב. ללא מירנה, איזה אמצעי מניעה מומלץ לי ( ספוגית? נרות? )?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/07/2014עדיין בדיקות תקינות ולכאורה את יכולה להכנס להריון
התיעצי עם רופא הנשים שלך לגבי אמצעי מניעה ניתן לשים התקן לא הורמונלי או אמצעי חיץ למיניהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה קשה עקב סיס ,שהיה במעקבסוניה15/07/2014
והיה לי מחזור קשה בגלל הסיס. לא הוצא בגלל מיקומו והטיפול היחידי ,שקיבלתי היה כדורי ברזל. לטעמי לא קיבלתי את הטיפול הראוי ,שבעיקבותיו לקיתי באירוע מוחי ושיתוק רגל ויד ימין.רק שקיבלתי את האירוע השיתוק טרחו להזריק לי B12 ומדללי שומן בעת האישפוז בלוינשטיין. גם עכשיו לא טורחים לעקוב אפילו שנתית . מה דעתכם ומה עלי לדרוש כדי לא לקבל אירוע נוסף בגלל ההזנחה של מערכת הבריאות בהתנהלותה כלפי (יש לציין שאם אישפוזי בלוינשטיין הפסיק לי המחזור ובדיקות אנמיה יצאו ברמות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה קשה עקב סיס ,שהיה במעקב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/07/2014נושא מורכב פני לרופא נשים בקופת חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת נרתיקית מרגישות למוצרי חלבמעיין15/07/2014
שלום רב,
לפני מספר שנים הגניקולוג זיהה אצלי דלקת חוזרת, אשר מקורה בחיידק שמריים ומעיים אשר קיים במוצרי חלב (לקטוז) ומפר את איזון החיידקים בנרתיק. הרופא המליץ להימנע באופן טוטאלי ממוצרי חלב, וכן טופלתי בזידובל ג'ל למשך מספר ימים. חשוב לי לציין כי בכל פעם שחזרתי לצרוך מוצרי חלב, הדלקת חזרה ושוב הייתי צריכה לקבל טיפול של זידובל ג'ל. כל עוד אינני צורכת מוצרי חלב - הדלקת איננה חוזרת.
כיום אני בהריון ומודעת לחשיבות צריכת הסידן, אך הבעיה היא שאני לא מצליחה לצרוך מספיק תחליפי חלב - אם בכלל, ומאוד מעוניינת למצוא דרך להתגבר על הרגישות למוצרי חלב. במהלך השנים התייעצתי עם מספר גניקולוגים לגבי רגישותי, אך לא קיבלתי תשובה חד משמעית.
האם עליי להמשיך ולהתנזר ממוצרי חלב גם בהריון? הייתכן והגוף מבין ויודע שהוא זקוק לסידן ולכן כן אפשרי בהריון לצרוך מוצרי חלב? האם יש בכלל דרך בה אוכל לצרוך מוצרי חלב אך למנוע את הישנות הדלקת?
תודה רבה מראש!
מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת נרתיקית מרגישות למוצרי חלב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/07/2014את יכולה להתיעץ עם תזונאים לגבי אפשרויות אחרות. מוצרי חלב עיזים וכבשים יותר קל לעכול ופחות גורם לסיבוכים ממוצרי חלב של פרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיחת גלולהשקד15/07/2014
היי, התחלתי לפני שמונה ימים חפיסה חדשה. ושלשום שכחתי לקחת גלולה. אתמול הופיעו לי הפרשות חומות והיום כבר יש לי דימום אך לא מזכיר מחזור.
קראתי קצת באינטרנט וראיתי שזה כנראה יימשך עד סוף החפיסה.
ממש חשוב לי לא להיות במחזור בשבועיים הקרובים כי אני טסה לטיול ארוך ואלו הימים האחרונים עם החבר :)
מה אפשר לעשות כדי לעצור את הדימום? לקחת פוסטינור? לקחת שתי גלולות ביום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיחת גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/07/2014המשיכי את הגלולות כרגיל ונקווה שהדימום יפסק בימים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)