מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מותר לפספס את הגלולה האחרונה?סתיו06/01/2014
שלום. אני נוטלת הרמונט 6 שנים.אני באמצע החפיסה והבחנתי שאחת הגלולות נפלה לי ונאבדה וזה אומר שחסרה לי גלולה אחת לחפיסה הזו. האם אפשר פשוט לקחת את הגלולות כרגיל ולותר על הכדור של היום ה21 ?ואז צריך להתחיל את החפיסה החדשה יום קודם? או שזה קריטי וכדאי לפתוח חפיסה חדשה בשביל הכדור האחד שהלך לאיבוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לפספס את הגלולה האחרונה? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2014יכולה לותר על הכדור שאבד מה שאומר שתסיימי ביום אחד יותר מוקדם ואז גם תתחילי חפיסה חדשה ביום אחד יותר מוקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יאזמיטל06/01/2014
שלום רב,
אתמול הייתי אצל רופאת נשים לראשונה, אני בתולה ומתחתנת במרץ 2014.
הרופאה המליצה לי להתחיל לקחת את גלולות יאז אך מבדיקה באינטרנט אני רואה כתבות שלא ממליצות כלל לקחת אותן. מה לעשות? האם כדאי לשב לרופאה ולבקש אחרות?
תודה מראש.
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות יאז - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2014גלולות מצוינות ואין בעיה איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יאזאורטל06/01/2014
היי הגיוני שאני מקבלת מחזור ביום האחרון של הגלגולות הלבנות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני
אור07/01/2014גם אני לוקחת אותם ומקבלת ביום האחרון תמיד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרון07/01/2014תודה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות יאז - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2014יכול לקרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שאלה דחופהאור06/01/2014
אני לוקחת גלולות יאז כבר שנתיים ובקרוב יש לי טיול ואני רוצה להקדים את המחזור.. האם אפשר להפסיק לקחת מעכשיו (נשאר עוד שבוע) ולעשות הפסקה של 4 ימים (ככה זה ביאז אבל עם גלולות לא פעילות) ולקוות לקבל מחזור בימים אלו? או שכבר עדיף לא לקחת סיכון ולדחות את המחזור עם קופסא חדשה ולעכב את המחזור בחודש? (מה שמרגיש לי פחות בריא). והאם כשאני אעשה הפסקה לפני הזמן אני אהיה מוגנת גם בימים אלו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, שאלה דחופה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן06/01/2014אל פסיקי כעת. יותר טוב ליטול 2 חפיסות ברצף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה 2
אור07/01/2014כן אבל אני מפחדת שבכל זאת אני אקבל למרות שאקח ברצף.. קרה לי פעם.. בכל זאת לנסות שוב? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותאנונימי05/01/2014
שלום.
אני התחלתי לקחת גלולות פמינט. בעבר הרחוק הייתה לי אנמיה שעדיין נמצאת אך קלה.
אני סובלת מFMF ולוקחת קולכצין לאחר ביקור אצל הרופאת נשים היא אמרה שאין בעיה בשילוב הגלולה עם הקולכצין.
שאלתי את הוריי אם בעבר היו בעיות של קרישיות יתר וענו שלא.
הלכתי לרופא המשפחה לברר אם בכל זאת אפשר לבדוק אם אני קיימת בקבוצת הסיכון והוא אמר שלפי בדיקות הדם האחרונות הכל תקין מלבד ספירת הדם שיצאה נמוכה אך בסדר. ושאין לי הסטוריה של קרישיות במשפחה.
אך זה לא מספיק לי אני עדיין חושבת על זה.
לאחר נטילת הגלולה נהיה לי דופק מהיר בלב אך אני לא יודעת אם זה פסיכולוגי כי אני כל היום חושבת על זה ונכנסת ללחצים.
מה את מציעה לי לעשות?האם יש סיבה לבדוק את הסיבה של קרישיות יתר?
אם כדאי להפסיק עם הגלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/01/2014מה את מציעה לי לעשות?האם יש סיבה לבדוק את הסיבה של קרישיות יתר?
על פניו אין סיבה לבדיקת קרישיות יור. יחד עם זה אם את נמצאת בחרדה אני ממליץ לבצע את הבדיקות הנדרשות.
אם כדאי להפסיק עם הגלולות?
לא בטוח. הרי את רוצה להמנע מהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבלת שימוש בחומר סיכהסקרנות05/01/2014
מדוע חומרי סיכה רבים הנמכרים כיום מוגבלים בשימוש תוך 3 חודשים מרגע הפתיחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה להתייחסות..
סקרנות08/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגבלת שימוש בחומר סיכה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2014לא ברור לי
יכול להיות שיש אפשרות שיכנס זהום או שהג'ל יאבד את הלחות שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לאחר לידהשולה05/01/2014
לפני 4 חודשים ילדתי את בני השני בניתוח קיסרי וחודש אחרי הלידה התחלתי לקחת גלולות סרזט. הרופא שלי נתן לי את הגלולות האלה כי אני מניקה. עד שלקחתי את הגלולות לא היה לי וסת כנראה בגלל ההנקה. שבוע אחרי שהתחלתי לקחת את הגלולות קיבלתי וסת שנמשך שבוע ומאז לא קיבלתי יותר. האם זה הגיוני שהמחזור שוב נעלם לי בגלל ההנקה למרות שאני עם גלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לאחר לידה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין05/01/2014תחת טיפול זה בד"כ אין מחזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..חסויי05/01/2014
אם אני עשיתי בדיקת הריון בשתן ערכה ביתית..זה תופס על הריון מחוץ לרחם??
וזיהום ברחם איך אפשר לדעת?לפי מחזור?
ואם קיבלתי מחזור מחודש שעבר זה רק מקדים לי זה בסדר,?אין עם זה בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי זה דחוף
חסויי05/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לא רשמית
סקרנות05/01/2014לפי מיטב זכרוני זה תקף להריון חוץ רחמי, אך כדאי להמתין לתשובת הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה.. - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/01/2014אם אני עשיתי בדיקת הריון בשתן ערכה ביתית..זה תופס על הריון מחוץ לרחם??
=== כן
וזיהום ברחם איך אפשר לדעת?לפי מחזור?
==== לפי בדיקת אולטרסאונד
ואם קיבלתי מחזור מחודש שעבר זה רק מקדים לי זה בסדר,?אין עם זה בעיה
=== השאלה לא ברורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מקדיםגילי05/01/2014
בוקר טוב, אני בת 41 , אמא ל- 2.
בחודשים האחרונים יצא שהמחזור מקדים, כל פעם בכמה ימים.
החודש יצא שקיבלתי פעמיים.
לא יודעת אם זה קשור, אבל לאמי שמחזור הופסק בגילי.
האם יתכן? או שאולי מדובר במשהו אחר?
תודה רבה והמשך יום מבורך.
גילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מקדים-יש סיבה שלא עונים לי???
גילי06/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה בבקשהחסויי04/01/2014
האם אפשר לדעת על הריון בבדיקת דם רגילה?וגם מחוץ לרחם??
ובבדיקת הריון בבית זה תופס גם על הריון מחוץ לרחם?
והבנתי שזה מסוכן הריון מחוץ לרחם ואם אני חודשיים מרגישה כאבים בבטן התחתונה והתכוווצויות בנרתיק ובבטן ויש לי סחרחורות הרבה..זה יכול להיות הריון?וקיבלתי מחזור
ובאיזה שלב של הריון מחוץ לרחם זה כבר מתחיל להיות מסוכן?אני נורא מפחדת אני וחבר שלי אני לא ישנה בלילה כולי סרטים ומחשבות אני עוד שניה מתאבדת מפחד..ורופא נשים יש לי רק עוד שלוש שבועות תעזרו לי בבקשה אני ממש ממש בסרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/01/2014תעשי בדיקת שתן ביתית בשלב ראשון אם היא חיובית את בהריון
אי אפשר לדעת איפה ההריון לפי הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרת דחופה אני ממש מודאגתחסויי04/01/2014
שלום..
מחודש שעבר המחזור שלי הקדים מתאריך 6 -8 שתמיד הייתי מקבלת מיזור בתאריכים האלה..מחודש שעבר פתאום קיבלתי ב4..והדם בהתחלה היה ורוד שקוף ורק לאחר יומיים נהיה חזק וגם לא היה לי בפד דם רק שניגבתי ואחר כך התמלא בפד ואני תמיד מקבלת מחזור גג 4 ימים ומחודש שעבר הפך להיות שמונה פעמים ..וגם קורה לי שיש לי התכווצות בבטן ובנרתיק כאבים שלא נוח לי לשבת ..ועשיתי בדיקת הריון ויצא שלילי..האם זה יכול להיות הריון??או הריון מחוץ לרחם?ואין לי רופאת נשים כרגע אני צריכה לחכות עוד שבועיים..וכבר אני כמעט חודשיים ככה ואני נורא מפחדת חלילה גם שזה לא יסכן אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרת דחופה אני ממש מודאגת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/01/2014אם בדיקת השתן להריון שלילית אינך בהריון פני לרופאת נשים לברור השינויים במחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! ניתוח אקטרופיון בימים הקרוביםאפי04/01/2014
שלום,
אני בת 29, לפני שנה עברתי בדיקת קולופוסקופיה בבית חולים וגילו לי אקטרופיון מורחב. הרופא צרב לי את המקום עם אש קרה אך אמר שזהו טיפול סימפטומטי בלבד, כלומר יש סיכוי שהדימום ישוב. אמר וצדק, משום שלאחר מס חודשים הדימום אכן הופיע שוב. חזרתי אליו והוא המליץ על כריתת אקטרופיון בהרדמה, אמר שזהו ניתוח שטחי ופשוט בעל התאוששות מהירה.
מספר שאלות לי:
1. האם מדובר בניתוח לייזר?
2. האם קיים סיכון כלשהו שכלי הדם הללו- הקטרופיון-יגדלו ויהפכו לטרום סרטניים באם לא מבצעים הניתוח?
3.אם כן בוחרים לעשותו, האם עלולים להופיע קשיים בכניסה להריון או במהלכו?
יצויין שהדימום עצמו לא מפריע לי כל כך אך בכל זאת איננו נעים,
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף! ניתוח אקטרופיון בימים הקרובים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/01/2014לא אמור להפריע לכניסה להריון
לגבי טכניקת הניתוח בררי עם הרופא המנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור גלולות. דחוף!דנה04/01/2014
הייתי צריכה לחזור לקחת את הגלולות יום שישי (3.1.14) ולא מצאתי את הקופסא אז לא לקחתי. אני חיילת ויכולה לקבל רק דרך רופא נשים צבאי. רציתי לדעת אם זה לא בעייתי או מפריע במשהו שאני פשוט אחזור לקחת שישי הבא.. כלומר בשבוע איחור. אשמח לתשובה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור גלולות. דחוף! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/01/2014אם את מקיימת יחסי מין אינך מוגנת וכדאי במחזור הזה להוסיף קונדומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולות מיאז לפמינטאושרית04/01/2014
שלום רב
אני רוצה להחליף מיאז לפמינט סיימתי את החפיסה נשאר לי ארבעה כדוריי דמה שאלתי איך לבצע את המעבר מתי להתחיל לקחת את גלולת הפמינט לאחר כמה ימים?
אודה לתשובתכם הדחופה
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גלולות מיאז לפמינט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/01/2014סיימי את כדורי הדמה ומיד עיברי לפמינט ברצף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר מגלולת יאז לפמינט
אושרית05/01/2014שלום רב
רציתי עוד לשאול לגלולת הפמינט יש הפסקה ואין כדורי דמה להמשך רציף של הגלולות כמו ביאז לכן שאלתי היא כמה ימים יש לעשות הפסקה בין חפיסה (פמינט) לחפיסה (פמינט)
תודה מראש
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות דיאנה והופעת פצעיםאיה04/01/2014
התחלתי לפני שנה לקחת גלולות דיאנה בגלל פצעים לאחר חצי שנה נעלמו לי כול הפצעים.עכשיו לאחר שלא הפסקתי את הטיפול ועברה שנה מאז שהתחלתי התחילו לחזור לי הפצעים.האם אני צריכה לחשוש?אני נורא מפחדת שזה יחזור להיות כמו פעם.במשך כול החודש הופיעו לי עוד ועוד פצעים ולא הפסיקו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות דיאנה והופעת פצעים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/01/2014פני לרופא עור והתיעצי איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)