מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר להוצאת פוליפ וציסטה בשחלהרונית23/12/2013
דוקטור שלום
יש לי פוליפ ברחם כתוב בהפניה פוליפ האנדומטריאלי שאני צריכה לעשות ניתוח ולהוציא וכבר קבעו לי תור
אבל יש לי גם ציסטה בשחלה המון זמן כמה שנים עד עכשיו לא התייחסו לזה כתבו תקינה ולפני שנתיים גם היה לי פוליפ והוציאו לי
אבל עכשיו הרופאה שהחלפתי שלחה אותי שוב לבדוק את הציסטה ורשום קיים ממצא הציסטי עם פפילציה אני לחוצה מזה ורוצה להוציא גם את הציסטה למרות שבדיקה CA-125 תקינה
דחיתי את התור בנתיים של הוצאת הפוליפ כי אני רוצה לבדוק אם ישנה אפשרות להוציא פוליפ וציסטה בפעולה אחת ולא שאצטרך לבוא פעמיים האם ישנה אפשרות כזאת להוציא בפעם אחת גם פוליפ וגם ציסטה ?
מאוד חשוב לי לדעת הכל נמצא בחוסר וודאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
רונית23/12/2013ברצוני להוסיף אני בת 44 בלי שום דימומים וסת תקינה וסדירה בלי שום עבר של סרטן במישפחה, הרופאה גם רשמה לשקול הוצאת שחלות
לא מבינה למה בכלל אני לא מעוניינת להוציא אין אפשרות להוציא רק ציסטה
אני מאוד לחוצה מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2013התיעצי עם הרופאים המנתחים זה שני סוגי ניתוחים אחרים לגמרי הוצאת פוליפ והוצאת ציסטה כל אחד בגישה אחרת ולכן לא בהכרח יש לשלב ביניהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש לחוצהאנונימית 2223/12/2013
היי בוקר טוב
יש לי שאלה...
החלפתי את הגלולות מיאז לקלייר...ולא מופיע לי הוסת
לא פספסתי שום גלולה...
אני לא מקפידה כל כל כל שעה מדויקת..זה בערך עם ארוחת ערב..
שתי הגלולות פלסבו היו ביום שישי ושבת
יום ראשון כבר התחלתי חפיסה חדשה
והיום יום שני יש סיבה לדאגה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לחוצה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2013אין מה לדאוג עם הקלייר יש פחות דימומים ולפעמים אין בכלל ויכול להיות שהדימום עוד יגיע בימים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאני22/12/2013
שלום
לפני כמה חודשים ילדתי בניתוח קייסירי.
רציתי לדעת האם בעתיד יהיה עלי ללדת שוב בקיייסרי?
במכתב השחרור שקיבלתי היו כתובות האבחנות הבאות: Dysfunctional Labour
והסיבה העיקרית, כך נכתב: Suspected Fetal Distress
רציתי לדעת מה זה אומר?
אודה לתשובתכם המקצועית,
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2013לא בהרכח תצטרכי ללדת בקיסרי בפעם הבאה לפי הנתונים שרשמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמיזהבה22/12/2013
אני בת 48
לפני 3 שנים הוחלף ההתקן התוך רחמי שלי בהתקן של מיראנה בהמלצת רופא נשים
וזאת על מנת להפסיק את המחזור שלי שגרם לאנמיה.
במשך שנתיים אכן הופסק לי המחזור ולפני שנה הופיעו רק כתמים חומים, אך לפני כחצי שנה חזר לי המחזור במלואו ואף לא באופן סדיר ואף נמשך כשבוע ימים.
האם זה תקין מה גורם לכך?? או שצריך לגשת לבדוק את ההתקן.
והאם אשה בגילי עדיין זקוקה להתקן?.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2013פני לרופא הנשים לבדוק שההתקן יושב טוב ולהתיעצות לגבי המשך השמוש בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומה לפני מחזורקרןקרן22/12/2013
לפני כחצי שנה הפסקתי לקחת גלולות כשבחודשיים האחרונים אני מנסה להיכנס להריון. מאז שהפסקתי, לפני כל מחזור אני חווה בין יום לשלושה ימים של הפרשה חומה אדמדמה, כשאחריה מגיע המחזור בזרימה מלאה. המחזור עצמו מגיע באופן סדיר כל 28 יום לערך. העניין מאד מתסכל, גם משום שהמצב יוצר מחזורים ארוכים מאד, וגם משום שבכל חודש אני מקווה שמדובר בדימום השרשה, ולבסוף מתאכזבת כשמגיע המחזור.
1. האם מדובר על תופעה מוכרת ותקינה?
2. כיצד אני מחשבת את ימי הביוץ? מהיום שהחלה ההפרשה, או מהיום שהחל המחזור עצמו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה לפני מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2013החישוב מהיום שהחל המחזור עצמו. תופעה מוכרת
פני לרופא שלך להערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שנעלםאח22/12/2013
שלום אני בת 35 אימא לתאומים בני שנה וחצי. לאחר הלידב בניתוח קיסרי עברתי את כל הבדיקות כולל פאפס בדיקת צוואר הרחם והיסטרוסקופיה אבחנתית לראות שהכל תקין. לקחתי מספר חודשים לאחר הלידה גלולות אך הפסקתי אותן לפני כ 4 חודשים מאז קיבלתי 4 מחזורים סדירים על השעון כל 20 לחודש והחודש לא קיבלתי מחזור. באמצע החודשי היו מספר ימים של מעט הפרשה חומה בניגוב אבל ממש שאריות שלה וזהו... אין סימנים למחזור. הסיכוי שאני בהריון נמוך מאחר ואנחנו שומרים מה יכולות להיות הסיבות לאי הופעת הווסת? מציינת שהחודש טופלתי באנטיביוטיקה עקב דלקת בסינוסים - האם יכול להשפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שנעלם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2013עשי בדיקת שתן לשלול הריון אם שלילי פני לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור דימום מה עושיםמיכל22/12/2013
שלום,
אני בת 39, שנה ו 4 לאחר לידת ילד שלישי, עדין מניקה ולוקחת גלולות ( שמתאימות להנקה)
קיבלתי 3 פעמים מחזור / דימום תוך פחות מחודש וחצי..? כל 10 ימים 3-4 ימים של דימום??
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור דימום מה עושים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2013התיעצי עם רופא הנשים שלך קשור לגלולות הנקה אולי יש מקום להחליף סוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אמינה דחווףמיה21/12/2013
היי בת 26 . . קיימתי יחסים לא מוגנים ואני כבר באיחור 8 ימים עשיתי כמה פעמים בדיקה ביתית לפני ואחרי האיחור ויצא שלילי פניתי לרופא נשים עשה לי אולטרסאונד ויצא שלילי אין הריון . אך עדיין לא קיבלתי מחזור אני רוצה לדעת האם בדיקת אולטרסאונד אמינה !?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אמינה דחווף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2013בדיקת השתן יותר אמינה בשלב שכזה מוקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטורסקופיהיונה21/12/2013
האם בכריתת מיומה או פוליפ בהיסטורסקופיה תופרים את מקום החתך או מאפשרים לו להחלים באופן טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטורסקופיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2013אין תפירה עם תפרים בדרך כלל מונעים דימומים בדרכים אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
יונה24/12/2013תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענושירי21/12/2013
שלום,
אני סובלת מהרבה הפרשות ואגינליות, ריח רע ולחות.
לפי הבדיקה האחרונה שעשיתי נמצא שאין לי אף פטריה או דלקת כלשהי.
האיזור תמיד לח ומדיף ריח לא נעים, אני משתמשת בשטיפות ומשתדלת ללבוש תחתונים מכותנה אבל שום דבר לא עוזר.
מה אפשר לעשות??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2013כדאי לעשות תרבית נרתיקית למחלות זהומיות
ולהתיעץ עם רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת חפיסה באמצעכנרת21/12/2013
שלום,
אני לוקחת מינס כבר קצת יותר מחצי שנה, ועכשיו אני באמצע חפיסה (לקחתי שבע גלולות). התופעה העיקרית שגרמו לי הגלולות היא שרזיתי כ-8 קילו בתקופה זו בלי שום שינוי בתזונה או בפעילות. במקביל אני מרגישה גם שינוי ניכר לרעה במצב הרוח שלי ופגיעה של ממש בחיוניות ובשמחה שלי. אני אמנם לא בטוחה שיש קשר, אבל לאור הכתבה שהתפרסמה השבת, אני רוצה מאוד להפסיק לקחת את הגלולות ולבדוק את ההשפעה על מצב הרוח. אשמח לדעת מה יכול להיות הנזק אם אפסיק את החפיסה באמצע. תודה רבה ושבת שלום, כנרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת חפיסה באמצע - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2013אין בעיה להפסיק באמצע אך זה יכול לגרום לך לשיבושי מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהפרשותדנה21/12/2013
אני לוקחת גלולות כבר זמן ממושך.
בשבועיים שלושה האחרונים יוצא לי דימום קל וחום מעט בהפרשות.. יש לי עוד 10 ימים בערך עד לקבלת המחזור.. מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב
דנה26/12/2013אני חייבת תשובה.. נשארה לי עוד גלולה אחת לקחת וההפרשות המלוכלכות ממשיכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/12/2013המשיכי עם הגלולות כרגיל אם הדימומים ימשיכו בחפיסה הבאה פני לרופא נשים שלך
בתנאי שלא שכחת אף גלולה ואין חשש מהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדירדפנה20/12/2013
שלום, בת 27,
אני משתמשת בגלולות מינס מזה כמה שנים , מאחר וגלולות אחרות לא התאימו לי,
בחודשים האחרונים הייתי חולה מאוד, (דלקת ריאות באה והולכת, חום מאוד גבוה) וירדתי המון במשקל (יותר מ10 ק"ג) אמנם הייתי בעודף משקל לפני כן (גובה 152, משקל 64, ועכשיו אני שוקלת 51, שזה משקל תקין מאוד), אבל זהו חודש שני ברציפות שאני לא מקבלת מחזור כלל (בדיקת הריון שלילית) אין לי מחסור בברזל או כל דבר אחר (אני ניזונה רק מבשר ושומן אורגניים, לא אוכלת פחמימות) לפני כן היה לי מחזור פורה מאוד, לכן כשראיתי שגם החודש אני לא מקבלת לא המשכתי את הגלולות, ונכון להיום אני מרגישה שהוא מגיע (רגישות יתר בשדיים כאבי בטן תחתונה) השאלה שלי היא מתי מעדיף לחזור לקחת את הגלולות - במחזור הקרוב, או לתת לו עוד חודש "להתאפס על עצמי הורמנלית"
תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין20/12/2013אין צורך לעשות הפסקה של חודש בין נטילת הגלולות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרום בתולין מוזראנונימית20/12/2013
אני בת 17 וחצי בתולה , רציתי להשתמש בטמפון בפעם הראשונה , הסתכלי שם במראה ולא מצאתי שום חור ראיתי בפתח הנרתיק הרבה עור ורוד וגוש קטן בעור באותו צבע( זה נורמלי?), ורק ממש למטה עמוק ראיתי פתח קטן (אני לא בטוחה שזה חור אבל) .
אני די דואגת כי ראיתי ציורים של איך זה אמור להראות וזה נראה ממש שונה ממה שיש לי ואני מפחדת ללכת לרופא נשים ...
ד"א אני לא סובלת משום כאבים שם או בעיות ומחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרום בתולין מוזר - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין20/12/2013לא ניתן יהיה לייעת ללא בדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור רציני במחזורשירה19/12/2013
היי הייתי משתמשת באופן קבוע בגלולות יותר משנתיים ולפני כמעט חודשיים הייתי צריכה להתחיל חפיסה ולא התחלתי עשיתי 2 בדיקות בשתן שתיהן יצאו שליליות וגם בדיקת דם שיצאה שלילית בנוסף עשיתי גם אולטרסאונד וגם לא הופיע הריון..הרופא נתן לי כדורים לזירוז מחזור לחמישה ימים שתיתי הכל ועדיין לא קיבלתי. האם עדיין יש חשש להריון? מה זה יכול להיות? אני ממש נואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור רציני במחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין20/12/2013יתכנו סיבות הורמנאליות לאי סדירת במחזר
קרוב לוודאי שזו הסיבה שרופא הנשים המלי על תן טבליות מסוג פרוגסטרון
יש להמשיך ברור ע"י רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)