מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיבלתי מחזור פעמיים בחודשאייריס19/12/2013
שלום,
אני בת 30 נוטלת מזה כ- 8 חודשים גלולות יסמין לאחר לידה שלישית, בתי בת 10 חודשים.
החודש קיבלתי מחזור לפני 12 יום והתחלתי חפיסת גלולות ביום שישי והיום קיבלתי מחזור. האם זה הגיוני והאם להמשיך את הגלולות כרגיל כי רופא נמצא רק מחר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבלתי מחזור פעמיים בחודש - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין20/12/2013לעיתים תחת נטילה של גלולות יתכן מצב של דימוםנרתיקי גם במהלך החודש
כמובן שחשוב להמשיך להקפדי ליטול את הגלולות באורח סדיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיר....אמא ל219/12/2013
בוקר טוב
אני בת 32 אמא לשניים בני 6 ו 3
בד"כ המחזור שלי סדיר, בניסיונות הקודמים להריונות נקלטתי תוך חודש או חודשיים.
הפעם כבר 7 חודשים מנסים ללא הצלחה, שמתי לב שהמחזור הפך להיות לא סדיר פתאום, לפני 3 חודשים היה 26 ימים, חודש שעבר היה 29 ימים
החודש עברו כבר 32 ימים ועדיין לא הגיע, ביצעתי בדיקת הריון לפני 3 ימים יצאה שלילית.
מדוע הפך המחזור להיות לא סדיר פתאום? ביצעתי בדיקות הורמונליות לפני כחודשיים והכל היה תקין.
לפני מספר חודשים נטלתי סטרואידים לתקופה של 4 חודשים, אך עברו כבר מספר חודשים מאז.
נוטלת אסאקול 5 גרם ליום עקב כוליטיס.
אשמח לייעוץ...
תודה ויום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר.... - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין20/12/2013יש לפנות לרופא נשים לצורך הערכה בדיקה וייעות באשר להמשך טיפולים לא ניתן לייעץ דרך הרשת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה ורודה-אדומה לאחר נרות אגיסטןעדן18/12/2013
שלום רב. אני בת 25. בריאה ברקע. וסת אחרונה לפני שבועיים. לפני ארבעה ימים סיימתי טיפול ב-3 נרות אגיסטן בשל גרד וגינלי. לפני יומיים הופיעה הפרשה ורודה אדומה. האם יכול להיות שההפרשה קשורה לנרות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה ורודה-אדומה לאחר נרות אגיסטן - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין20/12/2013לא קשור לנרות
יש לחזור ולהבדק ע"י רופא הנשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר שנתיים מחזור לא סדירדנה18/12/2013
פעם הייתי מקבלת מחזור כל 28 יום ועכשיו פעם ב 27 יום פעם 30 33 כל פעם משתנה זה אומר שיש איזה בעיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר שנתיים מחזור לא סדיר - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין20/12/2013לא בהכרח, אי סדירות במחזור לא תמיד מרמזת על בעייה רפואית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהקורין18/12/2013
אני בת 44 ויש לי תופעה מוזרה לקראת סוף המחזור אני מבחינה בהפרשה שקופה של ביוץ וכאב בצד שאותו אני מזהה ככאב של ביוץ מניסיון
האם יכול להיות מצב כזה או שיש לזה הסבר אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין20/12/2013אופי ההפרשות הנרתיקיות משתנה בתקופת המחזור השונה כולל במהלך הביוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה חיסון עדיף לתת לפפילומהשולי18/12/2013
שלום,
איזה חיסון עדיף לתת לנערה בת 14 נגד פפילומה?
החיסון של משרד הבריאות או הפרטי ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה חיסון עדיף לתת לפפילומה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין20/12/2013לא נמצאה עדיפות ברורה של אחד מהחיסונים לעומת השני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייהמורן18/12/2013
שלום,
עקב שימוש באנטיביוטיקה הופיעה לי פטרייה בנרתיק. קיבלתי כדורים להחדרה במשך שלושה ימים (אגיסטן) ומשחה לשימוש חיצוני. העניין הוא שהספקתי להחדיר רק פעמיים והיום קיבלתי וסת. האם אוכל להשתמש גם היום? בהוראות שימוש נכתב כי יש להתייעץ עם רופא במקרה זה או משהו כזה. בנוסף, האם יש מניעה לעשות שימוש במשחה החיצנית בזמן הוסת?
שאלה נוספת: הייתה לי בעבר פטרייה שטופלה באותו אופן אך לא עקב שימוש באנטיביוטיקה. אני בת 26 ואף פעם לא היו לי פטריות אלא הראשונה שהייתה לי הופיעה אחרי נישואין אז אני מניחה שבמקרה שלי זה לא קשור להיגיינה כללית אלא לקיום יחסי מין. האם יש דרך למנוע הופעה של פטריות כאלה באמצעות קיום יחסי מין בתנאים מסוימים, פעולות מסוימות שיש לעשות לפני או אחרי קיום יחסים. אני רוצה רק לציין שאנחנו מנסים להיכנס להריון אז לא הייתי רוצה לעשות פעילות שיורידו את הסיכוי להיכנס להריון.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין20/12/2013ניתן להשתמש בטיפול חיצוני במהלך המחזור
באשר לפעולות מסוימות פרט לשמירת הגינהובמידה הצורך ניתן ליטול פרוביטיקה אין צורך בטיפולים מניעתים נוספים אלא אםכן מדובר בתופעה טורדנית שחוזרת על עצמה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב פעם מחזור?אילנית18/12/2013
שלום אני לפני שבעיים סיימתי את הגלולות אחרי שלוש ימים קיבלתי מחזור הייתי כמעט שבוע ימיים נקיה.היום קיבלתי כאב בטן והפרשה דמית.מה זה יכול להיות? שוב פעם מחזור?...לא מוקדם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב פעם מחזור? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/12/2013לא ברור האם הפסקת את הגלולות לגמרי או שאת בשבוע הפסקה בכל מקרה פני לרופא הנשים שלך לבדיקה והערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח קיסרי....ד18/12/2013
שלום רב.
ילדתי בקיסרי לפני כחודש. מתי אמור להופיע מחזור ראשון.
אציין שאני לא נוטלת גלולות עדיין ואני שואבת חלב.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח קיסרי.... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/12/2013אי אפשר לדעת אם את שואבת חלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ראשון אחרי לידה קיצונישמרית18/12/2013
ילדתי לפני שישה וחצי שבועות, לידה טבעית ותקינה. הדימום פסק לאחר כשבועיים שלושה ולאחר בדיקה גניקולוגית שבה נאמר לי שאני מבייצת בשבוע הרביעי, באמת קיבלתי מחזור ושמתי נוברינג כמו לפני ההריון. אני במחזור כבר 12 ימים מלאים והמחזור מאוד חזק ולא מראה סימנים שהוא עומד להסתיים. מלווה בדימום חזק וריריות דמיות, הכל מדם טרי... סליחה על התיאור המגעיל... האם זה נורמלי??? והאם אני יכולה ביחד עם הטבעת לשים טמפון? הפדים הורגים אותי:-( תודה מראש. נ.ב אינני מניקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ראשון אחרי לידה קיצוני - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/12/2013יכול להיות מחזור ראשון חריג. את בהחלט יכולה לשים טמפונים יחד עם הטבעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערות לפני בדיקת פרופיל הורמונאלימיכל18/12/2013
שלום, עלי לבצע בדיקת דם לפרופיל הורמונאלי (לקראת הריון) יש אומרים שצריך להיות ערים 3 שעות לפני הבדיקה האם זה נכון?
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערות לפני בדיקת פרופיל הורמונאלי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/12/2013לצורך תוצאות תקינות של הורמון החלב הפרולקטין את צריכה להיות ערה 3 שעות לפני הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב המחזורשרון18/12/2013
שלום,
בשל נסיעה לחו"ל מעוניינת לעכב את המחזור באופן חד פעמי, לא השתמשתי בגלולות מעולם, (בת 42) אם אתחיל לקחת גלולות כשבוע לפני המחזור למשך התקופה הרצויה (שלושה שבועות), האם המחזור לא יופיע? וכמו כן האם יחסי המין "בטוחים" באותה תקופה (של לקיחת הגלולות)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/12/2013התיעצי עם רופא הנשים שלך לגבי טיפול מומלץ לדחית מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לענות לי בבקשה?דנה17/12/2013
כתבתי על חוסר התפתחות בעקבות בעיות אכילה בגיל צעיר (כיום אני בת 27
לגמרי בסדר כבר שנים מבחינה זו). לפני כשנתיים לקחתי יסמין לתקופה וזה הגדיל לי את החזה קצת. חזרתי לקחת לא מזמן וזה לא השפיע כך. כתבת לי לנסות גלולות אחרות באותו מינון. שאלותיי:
1. האם יכול להיות שאם אנסה שוב יסמין לאחר הפסקה של כמה חודשים זה כן ישפיע או עדיף גלולה אחרת?
2. האם בהכרח צריך אותו מינון הורמונאלי בגלולות (או יותר גבוה)? האם יכול להיות שפשוט החלפת הסוג (אפילו במינון נמוך יותר) ישפיעו על גודל החזה?
3. חוץ מזה, הבנתי שאין אותו מינון כמו יסמין - רק נמוך יותר או גבוה..
4. תוך כמה זמן זה אמור להשפיע? אם זה לא עושה את התופעה הנל בחודש הראשון זה אומר שצריך להחליף או שזה לוקח זמן?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לענות לי בבקשה? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/12/2013אי אפשר לתת לך מתכון להגדלת חזה. ככל שיש יותר אסטרוגן בגלולה כך היא תשפיע יורת על הגדלת החזה (אם היא תשפיע)
התיעצי עם רופא הנישם שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיספוס גלולהלירון17/12/2013
שלום,
אני לוקחת גלולות מינס כבר כמה חודשים, ולפני כמה ימים שכחתי לקחת גלולה אחת,
מכיוון שנזכרתי רק אחרי 24 שעות, לא לקחתי אותה והמשכתי לגלולה הבאה..
אני צריכה פשוט לזרוק אותה לפח? או שאני צריכה לקחת גם אותה?
(אני לא חוששת מהריון מכיוון שאנחנו משתמשים גם בקונדומים..)
ועוד משהו, יומיים אחרי שפספסתי הופיעו לי הפרשות חומות שנמשכות עד עכשיו (כבר יומיים.. למרות שעכשיו הם הפחיתו קצת..) וגם נהיה לי קצת כאבי מחזור..
זה תקין?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיספוס גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/12/2013בגלל שכמות ההורמונים במינס נמוכים יכול להיות דימום אחרי פספוס של גלולה אחת. זרקי את הגלולה ששכחת הומשיכי כרגיל. קונדומים להמשיך להשתמש לפחות לשבועים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולותד17/12/2013
שלום,
לקחתי גלולות מינס כמה חודשים ובגלל בעיה רפואית נאלצתי להפסיק.
בחפיסה נשארו 5 גלולות שלא לקחתי.
יומיים אחרי שהפסקתי קיבלתי מחזור והוא נגמר.
כעבור שבוע ו-3 ימים מאז שהפסקתי לקחת את הגלולות הופיעו הפרשות חומות כמו כתמי דם אבל בחום כהה ונמשכו כ-3 ימים בכמויות מעטות.
האם זה הגיוני שהגלולות שיבשו קצת את המערכת או שזה לא קשור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/12/2013יכול להיות שעד שהמנגנון ההורמונלי יתאזן יקח כמה שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)