מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הייתכן הריון לאחר דימוםמוטרדת12/11/2013
ערב טוב,
ביוץ ככל הנראה ביום 28.10.
יחסים בימים 27-29.10.1.13. החל דימום קל ביום 2.11.13 שנמשך עד היום.
היום הפך למעין הכתמה חומה קלה.
במשך השבוע ןחצי האחרונים לא הייתי זקוקה ליותר מתחתונית / פד אחד ביום.
ביום 5.11.13 עשה לי הרופא אולטרסאונד די חפיף (ולא במכשירים האיכותיים שיש במרפאה) וציין הרירית מעובה ולא סדירה.
שאלתי: האם ייתכן שאהיה בהיריון (ותקין) אחרי דימומים אלו?
אם כן -- האם הרירית יכולה להתעצב להתעבות ולהיות סדירה ותקינה כך שתוכל לתמוך בהיריון? האם יש מה לעשות בנדון כעת בהתחשב בתאריכים שמסרתי?
בתודה מראש,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתכן הריון לאחר דימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2013חכי עוד שבוע ועשי בדיקת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותיעל12/11/2013
לום רב,
עשיתי הזרעה ראשונית לפני חודשיים וזה לא נקלט, רופאת הנשים שלי שלחה אותי לעשות בדיקות דם עוד הפעם, והפעם יצא שהבלוטת התריס של
TSH 3.63 T3 2.00 T4 13.39
לפי רופאת הנשים שלי אני צריכה לקחת כדורים כדי לאזן את בלוטת התריס על מנת להכנס להריון, רופא המשפחה שלי ומומחה בלוטת התריס מסרבים בתוקף שאני אקח כדורים, מה עליי לעשות? לקחת את הכדורים? אני יודעת כששולקחים פעם אחת לוקחים את הכדורים כל החיים.
תודה רבה מראש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2013אי אפשר ליעץ לך מה לעשות
מאמינה שאם רופא מומחה לבלוטת התריס אמר שאין צורך בכדורים הוא יודע על מה הוא מדבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהG12/11/2013
עשיתי בדיקת פאפ והתקבלה תוצאה agus, נשלחתי לבדיקות נוספות מקיפות בצוואר תעלת הצוואר וחלל הרחם
רקע : לפני כשנתיים עשיתי פאפ שיצא לא תקין Cin1 לאחר שנה בדיקת ביופסיה הפעם יצאה שוב cin1 ו HPv חיובי וכעת התקבלה תוצאת agus
ברצוני לדעת מדוע יש שינוי בתוצאות ומה זה אומר מבחינת החומרה וסוג הטיפול
בנוסף, נאמר לי שישנה אופציה לעשות את הבדיקה בהרדמה מלאה או ללא הרדמה. הייתי מעדיפה ללא הרדמה. עד כמה הבדיקה כואבת/ מלחיצה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2013התיעצי עם רופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליידי קומפלילך12/11/2013
שמעתי על ליידי קומפ-מחשבון ביוץ כאמצעי למניעת הריון. מה אתם חושבים עליו?
האם הוא אמין ויכול להוות תחליף לגלולות? אני לא מעוניינת לקחת גלולות ובן זוגי לא רוצה להשתמש בקונדום כי הוא לא מצליח לגמור עם הקונדום.
מה אתם מציעים כפתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליידי קומפ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2013התיעצי עם רופא הנשים שלך
תמיד יש אופציה של התקן תוך רחמי דיאפרגמה או נרות קוטלי זרע לפני קיום יחסי מין
לא מכירה את הליידי קומפ ואת האמינות שלו יש קורסים שמלמדים אותך איך להמנע מהריון באופן טבעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
לילך13/11/2013האם הקורסים האילו מומלצים ולא סוג של חרטה? מה מבין האופציות שהצגת עם הכי פחות תופעות לוואי, אם בכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהקלרה12/11/2013
שלום רב,
אני בת 25, הייתי בבדיקה שגרתית אצל רופא נשים נעשה לי אולטראסאונד
ונמצאה אצלי : "בשחלה ימין מבנה ציסטי צלול עגול 6 ס"מ ללא נוזל חופשי"
אני לוקחת גלולות מרסילון כבר 4 שנים ברצף.
נאמר לי ע"י הרופא להמשיך עם הגלולות כרגיל ולבוא לביקורת בעוד 3 חודשים.
נאמר לי בנוסף כי אם הציסטה לא תעבור עוד 3 חודשים יש צורך בניתוח.
אני מאוד חוששת מהניתוח ומוכנה לעשות כל דבר כדי לעזור לציסטה לעבור.
מה ממולץ לעשות כדי שהיא תעבור חוץ מלקחת גלולות? האם בכלל יש סיכוי שהיא תעבור או שהיא גדולה מידי ? האם דיקור סיני יכול לעזור ?
בנוסף נאמר לי כי הסיכון בציסטה כזו היא שהיא תתהפך, האם עקב כך יש דברים שאסור לי לעשות? האם מותר לעשות ספורט ? האם מותר לקיים יחסי מין או שזה מגביר את הסיכון שהיא תתתהפך ?
המון המון תודה מראש :)
קלרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2013התנהגי כרגיל
אם את רוצה לנסות דיקור סיני את יכולה לנסות אין עבודות מבוקרות שזה עוזר להצטמקות הציסטה.
אם הציסטה קרתה תחת גלולות נמוך הסיכוי שהיא תעלם אבל חכי לבקורת ואז יש לשקול דרך המשך טיפול בדרך כלל ניתוח זה האופציה ההגיונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיספסתי שתי גלולות ברציפותדנה12/11/2013
שלום אני פיספסתי שתי גלולות ברציפות. בחפיסה נשאר עוד 7 גלולות. האם להמשיך לקחת או לחכות לווסת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיספסתי שתי גלולות ברציפות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2013המשיכי לקחת וצרפי 2 חפיסות ללא הפסקה והוסיפי קונדומים בשבועיים בקרובים כי אינם מוגנת מהריון עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינוראלי12/11/2013
שלום,
אשתי לא מעוניינת לקחת גלולה נגד הריון.
אני מעוניין מדי פעם לקיים יחסים איתה ללא קונדום.
היא רוצה לבדוק אפשרות להשתמש בגלולה של היום שאחרי, פוסטינור, כאמצעי מניעה לעיתים רחוקות.
לפי מה שקראתי באתר שלהם ניתן להשתמש פעם בחודש ללא בעיה.
האם זה מסוכן?
לא מומלץ? למה?
בתודה מראש,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2013הכדורים אינם אמצעי מניעהלפי ההתויה שלהם ונתנים רק במקרה חרום
הסכנה בלקיחתם זה שבושים במחזור דימומיךם לא סדירים ויכול להיות בכל זאת הריונות למרות לקיחתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשלי12/11/2013
האם זה בסדר לקחת על בסיס קבוע כל יום כדור פרוביוטיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזור - ואין הריוןאדידס12/11/2013
שלום רב,
בת 33, בריאה בדרך כלל, אחרי 2 הריונות.
מזה שנה וחצי נוטלת גלולות סרזט עקב בעיה עם קרישיות דם (פקטור 5 ליידן הטרוזיגוט - משהו שהתגלה במשפחה), ועד כה קיבלתי מחזור באופן די סדיר, אחת ל - 5 שבועות.
המחזור האחרון שלי היה ב - 13 לספטמבר. עשיתי 2 בדיקות הריון ביתיות במרחק של שבוע, שתיהן יצאו שליליות אבל מסתובבת כבר שבועיים על בטן תחתונה נפוחה באופן יוצא דופן.
האם ייתכן כי עכשיו, אחרי שנה וחצי, המחזור פשוט הפסיק, כמו שאמור להיות בנטילת הגלולות האלה? האם זה יכול להיות קשרו איכשהו לנפיחות הבטן? האם מומלץ לבצע בדיקות כלשהן כדי לברר את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלת מחזור - ואין הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2013פני לרופא נשים לבדיקה ולאולטראסאונד. יכול להיות סיבות נוספות לפהסקת מחזורים ולא רק גיל או גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ לאחר היסטרוסקופיהחל11/11/2013
לאחר שבשבוע שעבר נמצאו שאריות הריון לאחר טיפול בציטוטק לפי 7 שבועות, עברתי היום היסטרוסקופיה.
כיוון שב1.11 קיבלתי ווסת, רציתי לדעת האם ההליך משפיע על תהליך הביוץ, ומתי אני צפויה לקבל ווסת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ לאחר היסטרוסקופיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2013לא צריך להיות קשר בין היסטרוסקופיה וביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקופלזמה ואוראפלזמהכינוי11/11/2013
שלום,
לפני זמן די רב נבדקתי למחלות מין ויצא U.UREAL/PARVUM-PCR חיובי. זה גרם לי לכאבים בזמן יחסי מין ובזמנו קיבלתי טיפול של דוקסילין במשך כשבוע. הכאבים פסקו, אך ביצעתי כמה בדיקות למחלות מין לאחר מכן וזה המשיך להיות חיובי. שאלתי את רופאת הנשים שלי האם החיידק עבר ואני לא אדביק אף אחד, והיא אמרה שהוא עבר ושרק הנוגדנים נשארו. עם זאת, ראיתי שמספר רופאים באינטרנט ממליצים על טיפול ולאחר מכן לבדוק האם החיידק עבר. כיצד ניתן לראות אם הוא עבר אם התוצאה ממשיכה להיות חיובית?
בנוסף לכך, עשיתי בדיקה עכשיו וראיתי שיש לי M.HOMINIS-PCR חיובי על פי סגוליות השיטה. מה זאת אומרת על פי סגוליות השיטה? ומה משמעות הימצאות החיידק הזה? האם הוא דומה לאוראפלזמה וכיצד מטפלים בו (עד כה לא הרגשתי שינוי בהרגשה הפיזית שלי)?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקופלזמה ואוראפלזמה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2013מיקופלזה דומה לאוראופלזמה. בעקרון אם טפלת והפסקת להיות סימפטומטית ולסבול מכאבים או הפרשות סביר להניח שאין משמעות לבדיקה. אבל התיעצי עם הרופאה המטפלת בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי מניעהליהי11/11/2013
שלום רב,
בת 40 עם ילדה בת 8 היריון ולידה תקינים.
מעונינת בהמלצה לאמצעי מניעה.
איני יכולה ליטול גלולות עקב קרישיות יתר.
התקן - גם לא בא בחשבון מכיוון שמתכננת ילד נוסף בעתיד.
יש לי בכלל אפשרויות מלבד קונדום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצעי מניעה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2013דיאפרגמה או נרות נרתיקיים קוטלי זרע שמחדירים לפני קיום יחסי מין
בררי עם המטולוג מטפל אולי את יכולה לקחת גלולות שמכילות רק פרוגסטרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות וציסטהתהילה11/11/2013
אני משתמשת בגלולות פליים כבר שנה לאחר שגילו לי ציסטה בצד שמאל ונוצר דימום ארוך לאחר כל קיום יחסי מין..שהגלולות כמובן מונעות את הדימום. עכשיו אני רוצה להפסיק את הגלולות ולהיכנס להריון. קניתי בנוסף ברזל פלוס פמינה. האם יש חשש לדימום ובעיה להיכנס להריון? וכמה זמן צריך לחכות להיכנס עם הכדורי ברזל והפסקת גלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות וציסטה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2013את יכולה להפסיק את הגלולות ובמקביל להתחיל עם כדורי ברזל וכמובן חומצה פולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאנונימי11/11/2013
שלום,
אני מרגישה קצת טיפשה שאני שואלת אך החשש מכריח אותי לשאול- האם יש קשר בין עצבנות של האם במהלך ההריון לבין מזג התינוק?, האם יש לכם ביסוס מחקרי, מדוע אומרים שאסור שאישה בהריון תתעצבן?, האם זה מיתוס או שמותר בהריון להרגיש ולהביע בהתאם לכך את מה שמרגישים? (ברור שעדיף באופן כללי פחות להתעצבן, גם לנשים שלא בהריון אך למה זה כל כך מאיים על נשים בהריון)?
תודה,
אנונימית הריונית עם רגשות אשמה לאחר שמתעצבנת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2013אין מחקרים מבוססים על זה ולכן שלא יהיו לך רגשות אשמה.....כולנו בני אדם , גם בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על דימום מתמשךגל11/11/2013
שלום,
אני בת 25 , לוקחת גלולות כבר חצי שנה בשביל לסדר את המחזור וחוסר איזון הורמונלי, ולפני ארבעה ימים שכחתי ליטול גלולה ולא לקחתי אותה, ז"א פיספסתי יום, למחרת המשכתי לקחת אבל התחיל אצלי דימום כמו וסת מינורית כזאת.. וזה נמשך כבר חמישה ימים.. הווסת שלי אמורה להגיע רק עוד שבוע וחצי והדימום לא מפסיק למרות שהמשכתי לקחת גלולות.. מה לעשות? להמשיך עם הגלולות? או לתת לוסת להגיע מוקדם יותר?
אשמח למענה, תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על דימום מתמשך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2013המשיכי את הגלולות כרגיל הוסיפי בשבועיים הקרובים קונדומים כי אינך מוגנת מהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)