מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון שבוע 6 פלוס 3קופיקו05/11/2013
עקב הפרשה דמית הגעתי אתמול למיון. במיון בדק אותי רופא בכיר שזיהה הדופק ועובר המתאים לשבוע 6. באותו היום ניגשתי לרופא נשים שלי והוא עשה גם US ואמר כי לא נפה לא דופק ולא עובר וכי יש רק שק הריון וכי איננו מבין כיצד הרופא במיון ראה עובר ודופק שמוקדם מדי אולם ישנה אפשרות שהמכשור במיון יותר מתקדם ויותר רגיש.
מאתמול אני ללא תופעות ההריון שסבלתי מהן: הבחילות חלפו כלא היו חזר לי התאבון הבטן לא כואבת והחזה הפסיק להיות רגיש לכאוב ומלא בגודש.
מה זה אומר שרופא אחד במיון רואה דופק ועובר והרופא שלי לא ראה?
האם זה שנעלמו לי התופעות יכול לסמן אולי הריון שלא התפתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי!!!!!
קופיקו06/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס גלולה 1 וקיום יחסיםעדי05/11/2013
שלום,
אני בת 32 ואני נוטלת באופן קבוע גלולות.
לפני כשבוע וחצי התחלתי חפיסה חדשה של הגלולות וביום שישי האחרון שכחתי ליטול גלולה (פספסתי יום 1) ביום שבת המשכתי ליטול כרגיל את שאר הגלולות.
אתמול (יום שני) קיימתי יחסים לו מוגנים.
האם אני בסכנת הריון? או שפספוס של יום אחד לא קריטי?
אשמח לתשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס גלולה 1 וקיום יחסים - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין05/11/2013סיכוי נמוך ביותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות דמיות לא במחזורלורה05/11/2013
אני בתחילת שנות ה-20 לחיי. לאחרונה החלו להיות לי כתמי דם בתקופה שבין המחזורים. לא מדובר בדימום, אלא שבמקום שההפרשות יהיו לבנות כרגיל, לעיתים קרובות מדי יוצאות הפרשות אדומות או חומות (מעורבות בלבן).
מה יכולה להיות הסיבה לכך? עד כה לא נתקלתי בדבר כזה (פה ושם באופן חריג, אבל לא באופן רציף), וזה מטריד, במיוחד שאני שומרת נידה.
האם יש סיבה לדאגה? ואיך אפשר למנוע דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות דמיות לא במחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין05/11/2013על פי רוב מדובר בדימום במהלך הביוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזורשרון05/11/2013
שלום, אני בת 43 ובשנה וחצי האחרונות המחזור שלי אינו סדיר ולעיתים אף איני מקבלת כלל מחזור. קבלתי מהרופא דופסטון למשך 3 חדשים המחזור הופיע וכחודשיים אחרי הפסקת הכדורים שוב אני ללא מחזור והרופא רשם לי שוב דופסטון 12 ימים בחודש (רירית הרחם בעובי 16 מ"מ), לא הצלחתי להבין בברור מה יכולה להיות הסיבה וכן האם זה הטיפול היחיד? כמו כן קבלתי עכשו מוקסיפן בגלל דלקת בפה, האם מותר לי לקחתם יחד? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלת מחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין05/11/2013במקרים של היעדר ביוץ (מהשחלה) יתכן עיכוב במחזור
הדופסטון מטרתו לאזן את הפרופיל ההרומנאלי ולהחזיר את סדירות המחזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מגלולות qlairניצן05/11/2013
שלום,
אני כבר שבוע וחצי לוקחת גלולות qlair בפעם הראשונה והופיע לי דימום
מיום ראשון האחרון ועד עכשיו...זה סביר? תקופת הסתגלות לגלולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מגלולות qlair - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין05/11/2013בהחלט יתכן בחודשים שלושה חודשים ראשונים מנטילת הגלולות דימומים לא סדירים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה דימום חזק יחסית עכשיו.
ניצן06/11/2013לפי תדירות וכמות הדימום זה מרגיש כאילו אני במחזור. מתי זה אמור להיפסק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ל סיכה וכניסה להריוןאנונימית05/11/2013
שלום,
אנו רוצים להיכנס להריון. החדירה כואבת לי ולכן השתמשנו מספר חודשים בג'ל סיכה על בסיס מים (השתמשנו ב-KJELLY וב-life). גם אני מרחתי וגם בן הזוג. לאחרונה הבנתי שג'ל סיכה הוא למעשה קוטל זרע בגלל רמת החומציות השונה שהוא מספק לבין מה שהזרעונים צריכים.
האם סוגי הג'לים האלו עשויים להזיק לזרע עתידי? כלומר, האם יש סיכוי לפגיעה באיכות הזרעונים בעתיד ובכניסה להריון בגלל שגם בן זוגי נמרח בג'ל ומן הסתם הג'ל גם חדר אליו פנימה?
שאלה נוספת, האם יש ג'ל סיכה שדווקא מסייע לכניסה להריון - והאם מותר להשתמש בו גם כשאהיה בהריון?
אודה מאוד לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ל סיכה וכניסה להריון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין05/11/2013לא קיים גל אשר מעלה את הסיכוילהריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר לבנשטיין, תודה על תשובתך, השאלה
אנונימית06/11/2013החשובה יותר שלי בעניין ג'ל הסיכה היא:
האם הג'ל בו השתמשנו (k jelly ו-life) עשוי להזיק לזרע עתידי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים במחזורהדס04/11/2013
בת 43, בשלושת החודשים האחרונים ההפרשים בין מחזור למחזור מצטמצמים, אך עדיין בגדר הנורמה. ימי הדימום מתקצרים גם הם. האם זה דבר שדורש בדיקה או שצפוי לקרות בהתאם לגיל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/11/2013יכול לקרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על גלולתיובל04/11/2013
שלום, הייתי אצל רופאת נשים והיא נתנה לי מרשם לגלולות "מרסילון".
אני מחכה ליום שאקבל מחזור ואז אתחיל לקחת אותן.
יש לי מספר שאלות, והן:
1) הרופאה הפנתה אותי לאולטרסאונד גניקולוגי שהתור אליו הוא אחרי קבלת המחזור אז רציתי לדעת אם אפשר להתחיל לקחת את הגלולות או לדחות אותן לחודש הבא לאחר האולטרסאונד?
2)אני מטופלת במכשיר לייזר להסרת שיער לצמיתות (גם באיזור איבר המין) ובחבילת הגלולות כתוב להימנע מקרינה אולטרא סגולית, האם זו אותה קרינה של הלייזר? המטפלת אמרה שהקרינה במינון נמוך אז זה לא מסוכן?
3) כשהייתי קטנה אובחנתי במחלה "PFAPA", רקע קצר..
מהי פאפה?
תסמונת זו כוללת מקרים חוזרים של חום המלווה בפצעים בפה (אפטות), כאב ואודם בגרון, ולעיתים גם כתמים לבנים על השקדים והגדלת בלוטות הלימפה מתחת ללסת ובצוואר. פאפה מתרחשת בדרך כלל בילדים צעירים החל מגיל 2-4 שנים. תדירות המקרים פוחתת ברוב המקרים עד הפסקתם אחרי גיל 10. מחלה זו הוכרה לראשונה ב1987 ונקראה תסמונת מרשל. מה הטיפול בפאפה? מתן סטרואידים.
בחבילת הגלולות כתוב שצריך להתייעץ לפני לקיחתן אם היה שימוש בסטרואידים בעבר, מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על גלולת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/11/2013אם כרגע אינך נוטלת סטרואידים אין בעיה עם גלולות.
התיעצי עם רופא הנשים שלך לגבי עיתוי האולטראסאונד תלוי מה הוא רצה לבדוק..
לגבי לייזר וגלולות אין מספיק ידע כיום המציאות בשטח שרב הבנות ממשיכות לקחת גלולות גם תחת טיפולי לייזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור ללא הריוןאליה04/11/2013
שלום,
אני קצת מודאגת ואשמח לתשובה
הפעם האחרונה שקיבלתי את הוסת היתה ב-30/9 כאשר היא הקדימה בשלושה ימים. הוסת היתה קצרה לעומת הרגיל. לאחר יומיים/שלושה לסיום הוסת החלו הפרשות דמיות למשך ארבעה/חמישה ימים. מאז לא קיבלתי וסת עד היום - היום זה היום השמיני לאיחור.
שתי בדיקות הריון ביתיות יצאו שליליות וכן בדיקת דם שלקחתי היום יצאה שלילית.
אני בת 40 ומעוניינת בהריון אחד נוסף, האם יש סיבה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור ללא הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/11/2013פני לרופא נשים לבדיקה ולערכה הורמונלית.
יכול לקרות ואין סיבה כרגע לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורהדר04/11/2013
שלום,
אני מאוד סובלת ממחזור
יש לי שמונה\תשעה ימי מחזור וזה בכמויות ממש ממש גדולות (כל איזה שעה אני צריכה להחליף תחבושת)
יש את היום הזה שאני מתעלפת בזמן מחזור בשל כאבי בטן חזקים וזה קורה לי קבוע
יש לי בנוסף כאבי גב ואגן בכאבי בטן חזקים מאוד
אני חייבת לציין שכדור לא ממש עוזר לי אז לצערי אני סובלת בשקט.
קראתי על מחזור וראיתי משהו על זה שאולי זה בגלל גידול ממאיר או משהו.
רציתי לשאול האם יכול להיות לי גידול ממאיר או איזשהו מחלה מזה.
אני בת 15.5 וקיבלתי את המחזור הראשון שלי לפני שנה בידיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/11/2013אין קשר בין גידול למחזורים חזקים וכואבים. פני לרו0פא נשים שיתן לך טיפול שיקל עליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותחסוי04/11/2013
שלום. לאור מצב של מחזורים מועטים מאד הופניתי אל רופא נשים אשר איבחן לאחרונה שיש לי שחלות פוליציסטיות. (משקל תקין, לא שעירה מידי). השאלה שלי היא עפ"י איזה בדיקות אני אוכל לדעת האם אני אף סובלת מתסמונת השחלות הפוליציסטיות, או רק משחלות פוליציסטיות.??. (או שזה שיש לי מחזורים מועטים מאד כבר מראה שאני סובלת מהתסמונת...) תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/11/2013עשי בדיקות הורמונליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות ודימומים עם נטילת גלולותרקפת04/11/2013
אני בת 26 נוטלת גלולות כבר 5 שנים. הייתי נוטלת אסטל לפני כחצי שנה עברתי לדיאנה.
סובלת כבר תקופה מהפרשות חומות ודימומים בין מחזור למחזור. כשבוע אחרי המחזור מתחילות הפרשות והדימומים ועד לקבלת המחזור עצמו. זה מלווה בכאבי גב תחתון ובטן תחתונה.
האם תופעות אלו מצביעות על כך שהתרופה חלשה מידי בשבילי או חזקה מדי.
רופא נשים לא מוצא פתרון לבעיה.מה עליי לעשות
מודאגת מאוד.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות ודימומים עם נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/11/2013כדאי לעשות ברורים לסיבות אחרות לדימומים. יש נשים שהגלולה גורמת לרירית רחם מאוד דקה שמטפטפת במהלך החודש. אפשר לנסות להחליף גלולות לאחר הברור או להוסיף אסטרוגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברה 5 מ"גיסמין04/11/2013
היי, לא קיבלתי מחזור כבר 4 חודשים ולפני חודשיים קיבלתי כדור בשם פרוברה 5 מ"ג וקיבלתי מחזור מאוד דל. אני מעוניינת להיכנס להריון, וכעת הרופא נשים אמר לי לקחת שוב את הכדורים מכיוון שאני עדיין לא מקבלת מחזור. האם הכדור הזה גורם לי לביוץ? כלומר אם אני אקיים יחסים עם בעלי בחמישה ימים בהם אני לוקחת את הכדור אני יכולה להיקלט להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה 5 מ"ג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/11/2013אין קשר בין הפרוברה לביוץ
הפרוברה רק גורם למחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשייעל04/11/2013
שלום, אני בת 40 ולאחרונה יש שינוי בכאבים ובעוצמת המחזור החודשי. הוא יכול להיות מאוד חלש ולא מורגש וחודש לאחר מכן מאוד חזק מלווה בכיווצים חזקים. איני נוטלת אמצעי מניעה כי אני מעוניינת להכנס להריון שלישי. עשיתי בדיקות הורמונליות
וה-fsh יצא 7.1. כמו כן, אין לי מחזור סדיר.
האם שינויים אלה במחזור מעידים על גיל הבלות..? תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חודשי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/11/2013יכול להיות שיש שנויים בביוצים ולאו דווקא מעיד על כניסה לגיל הבלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בעקבות דיאטת כאסחספיר04/11/2013
היי, אני ספיר בת 17 ועשיתי דיאטה קיצונית שבה הייתי יורדת בקצב של 2 קילו בשבוע.
אני מודעת שעשיתי נזק לגוף ובעקבותו המחזור הפסיק. אני בטיפול עם דיאטנית כבר כ5 חודשים אך המחזור לא חוזר, יש לציין שאני בתת משקל של 7 קילו.
האם כשאני ישמין המחזור יחזור? האם יש סיכוי שהוא שלא יחזור ועשיתי נזק בלתי הפיך?
זה מאוד חשוב לי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בעקבות דיאטת כאסח - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/11/2013סביר להניח שכשתעלי במשקל המחזורים יחזרו. כדאי לפנות גם לרופא נשים להערכה הורמנלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)