מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרד בנרתיקשרי11/11/2013
שלום..
כבר שבוע שיש לי הפרשות מהנרתיק. הלחתי לרופא אתמול שנתן לי גינו דקטרין 3 כמוסות.
אני חייבת לציין שביום יום לא מגרד או מציק לי יותר מידי.
אתמול בערב כששמתי את הכמוסה, התעוררתי באמצע הלילה וגירד לי נורא. זה היה ממש בלתי נסבל ונפתר רק כשהלכתי להתקלח.
האם כדי להמשיך לקחת את 2 הכמוסות. האם זו תופעת לוואי נורמלית? מה לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2013נסי היום שוב ואם עדיין יהיה גרד אחרי לקיחת הכמוסה הפסיקי את הכמוסות ופני לרופא הנשים שלך לחלפת טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת סוג גלולותדבורה11/11/2013
שלום רב
עד עכשיו לקחתי גלולות סרזט(הנקתי את בתי)
כרגע אני מניקה פעם אחת ביום בלבד והרופא ייעץ לעבור לגלולת יסמין.
האם מיד להתחיל לקחת יסמין? אתמול עדיין לקחתי סרזט.האם אפשר להזכיר לי לגבי היסמין. את אופן נטילת הכדורים? יש לציין שלא קבלתי וסת כל תקופת ההנקה ולפני כשבוע הופיע דימום( שאני מניחה שזה וסת- לא היופיע לי וסת כבר מעל שנה).
אני חוששת שהסרזט יעשה לי דימום בלי קשר לוסת.בעבר היו לי דימומים מהכדור. לכן גם הרצון לעבור ליסמין.
האם היסמין פוגע בחלב?
תודה רבה!ויום טוב!
דבורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת סוג גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2013עם הנקה של פעם ביום לא סביר שיהיה שינוי משמעותי תחת היסמין. המשיכי ברצף מסרזט ליסמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על היסמין
דבורה13/11/2013תודה על תשובתך המהירה.
אז אני מתחילה לקחת יסמין מהיום ואז מפסיקה לשבוע ומתחילה קופסא חדשה?
וההפסקה של שבוע זה כדי לקבל את הוסת? וזה לא משנה שעכשיו יש לי דימום(כנראה וסתי אפילו שזה כבר היום השמיני והדימום עוד לא נחלש).כמה זמן צריך ליטול יסמין כדי שיהיה יעיל למניעת הריון?
תודה רבה רבה .
דבורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חייבת לשאול
שילה13/11/2013למה דווקא לעבור ליסמין? יש הרבה גלולות אחרות. הבנתי שהן גורמות לקרישי דם ודי מסוכנות לבריאות (קראתי אפילו על מקרים שגרמו למוות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד וכאב בנרתיקדנה11/11/2013
שלום, לאחר הפסקה ממושכת מגלולות, התחלתי לשים מדבקת evra ואני כבר בשבוע השלישי למדבקה.
מייד עם המדבקה הראשונה הייתה לי פטרייה בנרתיק וטיפלתי בה באמצעות הידרואגיסטן במשך הזמן הרצוי ולאחר מכן הרגשתי ששוב מתחילה לי פטרייה ובהוראת הרופא שמתי הידרואגיסטן רצוף במשך 6-7 ימים.
כעת אני כבר כמעט כשבוע לאחר הפעם האחרונה ששמתי הידרואגיסטן אך אני מרגישה בימים האחרונים שוב גרד בנרתיק בצורה בלתי נסבלת.
אחת ההשערות שלי היא שזה נובע מיובש משום שגם כואב לי לנגב שם.
מה עליי לעשות? רשום שיובש בנרתיק זו אחת מתופעות הלוואי של המדבקה אך מתי זה אמור לעבור? יש דרך טבעית בלי סטרואידים להעלים את היובש והגרד משם?
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד וכאב בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2013כדאי לחזור לרופא הנשים שלך ולהבדק שוב
לעתים מוסיפים שמנים מקומיים או אפילו משחות אסטרוגניות כדי למנוע את היובש
אבל קשה לילהאמין שלאחר שבועיים שלשה של מדבקה כבר יחול יובש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ממושך... דחוף!!!גלית10/11/2013
שלום,
אני משתמשת בגלולות מיקרולט כחמישה חודשים, החודש זהו החודש השני שבו מסתיים לי המחזור לאחר כשבוע ולאחר יומיים מהרגע שהסתיים מתחיל שוב דימום כבד יחסית למספר ימים נוספים. מה עליי לעשות? האם להפסיק את הגלולות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ממושך... דחוף!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2013פני לרופא הנשים שלך להחלפת כדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותשבלולה10/11/2013
הפסקתי לקחת ב2 גלולות האחרונות של החפיסה, חיכיתי שבוע וביום השני (הגלולה השניה)
שכבתי עם החבר ללא קונדום... הייתי מוגנת או שמומלץ לקחת פוסטינור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה קטנה
שבלולה10/11/2013אם שכבנו ביום שישי, בדיקת הריון תהיה יעילה? (השאלה אם היא תראה משהו אמין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלוווו
שבלולה13/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/11/2013אם הפסקת את הגלולות חכית שבוע והתחלת חפיסה חדשה לאחר 7 ימים וביום השני לחפיסה החדשה שכבת עם החבר את מוגנת בדיקת הריון תהיה בשלב זה שלילית עדיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיבה שלא עונים רק לי?
שבלולה13/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?????
שבלולה15/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמוניםשרון10/11/2013
שלום,
אני בחורה רווקה בת 37, ביצעתי בדיקות דם ביום רביעי לוסת עקב ווסת לא סדיר, קיבלתי בדיקות דם הורמונליות
בדיקות הנ"ל:
ANDROSTENEDIONE תוצאה 0.9 > טווח נורמה 9.2 -1.6
LH : 10.9 IU/L
FSH: 33.2 IU/L
FREE ANDROG EN INDEX ביטול תוצאה
DHEA SULPHATE : <0.41
TESTOSTERONE- TOTAL : <0.5
ESTRADIOL (E-2) : 121 pmol/L
2) מה משמעות שני הבדיקות הלא תקינות?
3)והאם המשך מעקב בדיקות הנ"ל שייכים לאנדרוקרינולוג או גניקולוג?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונים - תגובה
ד''ר יואב פלד16/11/2013פני לגניקולוג
ועדיף לאחד שמתעסק בשימור פוריות
עם התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות תופעות לוואידנה10/11/2013
בעבר (לפני כשלוש שנים) לקחתי גלולות יסמין והן ממש הגדילו לי את החזה. הפסקתי לפני כחצי שנה ולפני חודשיים התחלתי שוב. איך זה שהפעם הן לא השפיעו עליי בכלל מבחינה זו? אני בת 27 אם זה משנה. המשקל שלי לא השתנה ולא היו שינויים אחרים שאני יכולה לחשוב עליהם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות תופעות לוואי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/11/2013לא יודעת להציע על סיבה יכול לקרות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בקיום יחסי מיןנועה09/11/2013
שלום רב,
אני בחורה בת 31 בריאה עם מחזור סדיר. אך יש לי ממש בעיה מטרידה, כאשר אני מקיימת יחסי מין אני מדממת.
מה יכולה להיות הסיבה לדימום בזמן קיום יחסי מין???
חשוב לציין שאני מקיימת יחסי מין רק כאשר המחזור מסתיים.
תודה על העזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בקיום יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/11/2013יכול להיות קרע בפתח הנרתיק כתוצאה מחיכוך או שפשוף של צווואר הרחם. איך שלא יהיה דורש בדיקתרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מינסגילי09/11/2013
שלום,
אני לוקחת גלולות מינס, כרגע בסוף החפיסה השלישית שלי. אני מחר אמורה לקחת את הגלולה הלבנה השלישית מתוך הארבע, אך לא קיבלתי מחזור עדיין. היו לי דימומים קלים במהלך החודש, האם זה מה שגורם לאיחור המחזור? לקחתי את כל הגלולות בזמן ולפי ההוראות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מינס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/11/2013יכול להיות שלא יהיה דימום החודש המשיכי את הגלולות מבלי להפסיק לפי ההוראות. אם את מקיימת יחסי מין עשי בדיקת שתן ביתית לשלול הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לפני הווסתיעל08/11/2013
שלום, אני בת 27 ואני מנסה להיכנס להריון מזה 3 חודשים.
הפסקתי לקחת גלולות לפני כחצי שנה ומאז המחזור סדיר (כל 26 יום בדיוק).
5 ימים לפני קבלת הווסת החל לי דימום קל (תחילה חום ואח"כ הפך אדום אך שונה מהדימום הרגיל של הווסת). הדימום לא לווה בכאבים כלל על אף שבדר"כ המחזור שלי מלווה בכאבים חזקים.
אשמח להסבר מה יכול לגרום לדימום זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לפני הווסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/11/2013יכול להיות הפרעה הורמונלית,חוסר ביוץ, יכול להיות ציסטה ,שחלתית . לא ברור אם התופעה תחזור על עצמה פני להערכה לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מגלולות qlairניצן08/11/2013
אני מדממת כבר כמעט שבוע שלם כמעט ברמה של מחזור..פעם ראשונה שלי עם הגלולה. מתי זה ייפסק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מגלולות qlair - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/11/2013יכול להיות דימום קל כל החודש הראשון של לקיחת הגלולה אם ימשיך גם בחודש הבא פני לרופא הנישם שלך להחלפת הגלולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות וחזרה לקחתןענת08/11/2013
שלום רב,
האם יש בעיתיות בהפסקת גלולות (לאחר כ- 11 שנות שימוש רצוף) למשך חודש- חודשיים, ואז חזרה לקחת אותן?
חשבתי שהפסקת הגלולות תסייע לשיפור החשק המיני אבל לצערי, אין שינוי... ואני מעדיפה לחזור להשתמש בגלולות
אודה מאוד לקבלת תשובתך,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות וחזרה לקחתן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/11/2013את יכולה לחזור לקחת גלולות רק אם את זקוקה להן מבחינת אמצעי מניעה או הסדרת מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה למחזורנועה08/11/2013
שלום אני בת 18. הייתי בשבוע בחול ולא רציתי לקבל את המחזור באותו שבוע לכן המשכתי את הגלולות והרופא אמר שכשאחזור מהחופשה אקח את הגלולת הלבנות והסדר יחזור. אנ כבר בגלולה השלישית הלבנה ועוד לא קיבלתי. האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה למחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/11/2013כן המשיכי כרגיל גם אם המחזור לא יגיע או יגיע באיחור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שארית אחרי ציטוטקחל07/11/2013
שלום
לפני 7 שבועות עברתי הפלה באמצעות ציטוטק בעקבות הריון לא תקין. קיבלתי 2 מנות.
אתמול במעקב הרופא הדגים "ממצא החשוד כשארית", ושלח אותי לבדיקה אצל טכנאית. הטכנאית לא הדגימה שארית של תוכן הריוני, אבל היתה פעילות מרובה ולא סדירה של כלי דם ברחם, מה שהיא כתבה:"אי אפשר לשלול קיומו של תוכן הריוני". הבטא היום- 6.5.
האם ייתכן שאכן קיימת שארית תוכן הריוני כשהבטא ככ נמוכה? האם אני צודקת במחשבתי שלא יהיה מנוס מביצוע גרידה?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שארית אחרי ציטוטק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן07/11/2013
האם ייתכן שאכן קיימת שארית תוכן הריוני כשהבטא ככ נמוכה?
=== בהחלט כן.
האם אני צודקת במחשבתי שלא יהיה מנוס מביצוע גרידה?...
=== יתכן, אבל קשה לומר מבלי לבדוק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תקין?חסויה07/11/2013
שלום, ב-6.10 הוצאתי התקן מירנה על מנת להכנס להריון. לאחר איחור של יום- בדיקה ביתית שלילית. אחרי יומיים נוספים שלא קיבלתי הופיע פס נוסף בהיר מאוד אחרי 3 דקות, אחרי יומיים נוספים- שוב הופיע הפס השני רק אחרי 3 דקות והיה בהיר.
האם העובדה שהפס לא הופיע מהר יותר וכהה יותר מלמדת על אי עליה של הבטא? האם אני בסיכון גבוה להפלה בעקבות רירית דקה לאחר תקופה עם ההתקן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תקין? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן07/11/2013במקום כל הבדיקות האלו אני ממליץ לבצע בדיקת דם להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)