מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולת מיקרולןטאורית19/10/2013
שלום רב התחלתי לפני 24 ימים לקחת גלולת מיקרולוט לאחר נטילת סרזט
הכל תקין פשוט בטעות חשבתי ששכחתי גלולה ולקחתי בשנית אחרי 3 וחצי שעות שוב
האם עליי לדאוג?? ללכת לרופא,,?? אני מדברת מבחינה גופנית לא מבחינת שמירת הריון
אודה לתשובתכם הדחופה אני בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת מיקרולןט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/10/2013לא קרה שום נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שדייםמירי19/10/2013
שלום
חברה שלי מחפשת תשובה לשאלה שנוגעת בבת שלה, היא בגיל ההתבגרות והתחיל אצלה לבלוט את הסימנים המיניים ושאלתה היא האם החזייה תמנע מהשד לגדול הרבה? ומתי כדאי לה לשים חזיה?
תודה רבה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחת שדיים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/10/2013חזיה לא מונעת משדיים לגדול.
בשלבים ראשונים של הגדלת השד הבנות משתמשות בגוזיה שזה בין חזיה לגופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ודימום חוםמישו18/10/2013
שלום רב,
לפני כחודשיים פניתי בשאלה לגבי דימום חום משימוש בפליים והייתי אמורה להחליף לגלולות אורטוציקלין, אחרי שנתיים עם פליים. בדקתי, הם יצאו מהייצור, לכן, כי לא הייתה אפשרות לחזור לרופא לקבל מרשם לסוג אחר, המשכתי להשתמש בגלולות פליים והדימומים החומים נעלמו!! האם זה אומר שהן עובדות כרגיל, או שזה מא מסמל שהן לא אפקטיביות כבר? כי הדימום החום היה לי במשך חודשיים שבוע לפני המחזור ובחודש הזה לא היה זכר לזה. נאם הגיוני שדבר כזה קורה, או שיש מקום לחשש?
תודה רבה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ודימום חום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/10/2013אין מה להיות מוטרדת. סימן שהגוף התרגל לגלולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזורמישל18/10/2013
שלום רב,
אני בת 42 והמחזור מאחר לי בכ-10 ימים, יש לי נפיחות בבטן שאיני מצליחה להיפטר ממנה, היציאות שלי כרגיל, למרות שיש לי לאחרונה תאבון טיפה מוגבר במיוחד למתוק או מלוח, אני ממשיכה לאכול במינון הרגיל, כמו כן, הבחנתי בעייפות שאינה אופיינית לי. עשיתי בדיקת הריון שיצאה שלילית (מה גם שאיני פוריה כבר שנים), היה לחץ נפשי לאחרונה אך הוא נרגע ואיני יכולה לומר שאני עצבנית באופן חריג. לעיתים אני חשה כאבים בצד ימין (כמו דקירה בצד שמקבלים לאחר הליכה או ריצה). הנפיחות מטרידה אותי וגורמת לי להרגיש עלייה במשקל ....מה לדעתך קורה לי ?
(יש לציין כי תמיד לפני מחזור היתה לי תחושת נפיחות שברגע שקיבלתי היא נעלמה..)
אודה לתשובה גם ממי שחוותה את זה ובעיקר מהיועצים/רופאים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/10/2013פני לבדיקת רופא נשים סביר להניח שהמחזור מאחר עקב שיבוש הורמונלי כי. אינך בהריון אבל צריך לשלול קיום ציסטות שחלתיות שיכולות לגרום לתופעות שדברת עליהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח skin tag ופיסורה טרם היריוןאיה18/10/2013
שלום רב,
אני בת 28 וסובלת מ-skin tag ופיסורה עם כאבים לקראת קבלת המחזור ובמחזור מידי חודש.
רופא כירורג המליץ לי לבצע ניתוח לטיפול בפיסורה והורדת skin tag באזור פי הטבעת.
אני מתכננת להיכנס להיריון ושאלתי את הרופא האם זה משפיע על היריון ולידה רגילה. לטענתו לאחר ניתוח מסוג זה יש ללדת אך ורק בניתוח קיסרי.
רציתי להתייעץ האם אתם ממליצים לעשות את הניתוח טרם היריון או קודם לכן ללדת ילדים.
ובמידה ועושים את הניתוח האם ניתן ללדת לידה רגילה.
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח skin tag ופיסורה טרם היריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/10/2013חסר נתונים פני לרופא נשים שלך המכיר אותך והתיעצי איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותאסנת18/10/2013
אני בת 49 קיבלתי מחזור הוא נמשך חמישה ימים ומאז יש לי הפרשות חומות בלי כאבי בטן בערך 8 ימים ועדיין ממשיך האם זה אחד מסימני גיל המעבר או סיום הפסקת המחזור או סיבה אחרת לדאגה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/10/2013כנראה שיבוש הורמונלי אבל פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחית וסת לכלה על ידי פרימולוט נוררונית18/10/2013
אני מתחתנת ב3 לנובמבר שזה היום ה31 מתחילת הוסת האחרונה. רופא הנשים שלי המליץ שאקח פרימולוט נור מ10 ימים לפני החתונה ,זאת אומרת מהיום ה21. הבעיה היא שבעבר היו לי גם מחזורים של 3 שבועות ואני חוששת שזה יהיה כבר מאוחר מידי..
רציתי לדעת מה הזמן הכי מוקדם שבו אוכל להתחיל לקחת את הגלולות הללו בצורה שזה יחזיק מעמד עד ליום החתונה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחית וסת לכלה על ידי פרימולוט נור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/10/2013התחילי את הכדורים מיום 10 למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן גלולותדנה17/10/2013
שלום,אני בבעיה ואשמח לקבל תשובה.
אני חוששת שלפני יומיים שכחתי לקחת גלולה, אך לא בטוחה. אתמול קיימתי עם חבר שלי יחסי מין(בלי קונדום), ומאתמול בלילה החלו לי דימומים שהולכים ומתחזקים ומרגישים כמו מחזור. האם זה מעיד על כך ששכחתי גלולה ויש סיכוי להריון? או שהדימום הוא כמו מחזור ולכן לא ייתכן שאני בהריון? כדאי לקחת פוסטינור?
ובנוסף, האם הדימום אומר שבהכרח שכחתי גלולה או שזה יכול להיות תסמין למשהו אחר? אני לוקחת גלולות כבר כמה שנים וזה מעולם לא קרה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין
דנה17/10/2013חשוב לציין רק שאני לא עוקבת אחרי הגלולות לפי ימים ולכן אין לי דרך לבדוק אם שכחתי או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום בזמן גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין10/12/2013במקרה של שכיחה האפקט המגן של הגלולה מופר
סיבת הדימום לא יכולה להעיד בשלב זה על הריון
בהמשך ישי לעקוב אחר סדירות מחזור ואפשרות של הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא הסדרת מחזורעדי17/10/2013
שלום,
יש לי שאלה בנושא הסדרת המחזור. אני לוקחת גלולות באופן קבוע (גלולות מינס) ובחפיסה האחרונה לאחר שסיימתי אותה, לא קיבלתי מחזור. מכיוון שלא היתה לי פעילות מינית בתקופה האחרונה כמובן שהריון הוא לא הבעיה. אני גרה מחוץ לארץ כרגע, בתאילנד ולכן אשמח לקבל מעט ייעוץ בשפת האם שלי :)
הלכתי היום לראות רופא נשים פה בבנגקוק, ולשאול מה הבעיה. ערכתי בדיקת דם וכמובן שהריון נשלל לחלוטין והבדיקה יצאה בסדר גמור מכל הבחינות. הרופא שלי נתן לי PROVERA 10 MG להסדרת המחזור. התחלתי חבילה חדשה של מינס לפני 3 ימים. הוא אמר לי לא לקחת את גלולות המינס בנתיים ולקחת את הפרוברה בלבד למשך כ-3 ימים שבהם אני אמורה לקבל מחזור. הוא אמר לי ברגע שאני מקבלת מחזור, לספור מהיום הראשון של המחזור 5 ימים וביום החמישי להמשיך לקחת את גלולות המינס מאותה נקודה שבה הפסקתי ומאותה החבילה. היתי רוצה לדעת אם זה בסדר, אם הבנתי הכל נכון. ובנוסף לכך, מכיוון שיש לי מה שנראה כחבר חדש...האם אני בטוחה מבחינת הגלולות? האם אני צריכה לחכות לקיום יחסים זמן מסויים ? האם זה לא בעייתי לקחת שוב מינס מאותה נקודה שבה הפסקתי ? אשמח לכל עצה והסבר ומקווה שהיתי ברורה מספיק. המון תודה מראש ! :) , עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא הסדרת מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2013מאחר וההורמונים במינס הם ברמה מאוד נמוכה יכול להיות מצב שלא יהיה מחזור. אם אין חשש להריון אני אישית לא הייתי מטפלת בתוספת הורמונלית ופשוט ממשיכה חפיססה חדשה ברצף גם אם לא הגיע מחזור. כשתגיעי לארץ אפשר יהיה להחליף גלולות לגלולות קצת יותר חזקות. יותר הגיוני לי לקבלת מחזור זה להוסיף דוקא גלולות שמכילות אסטרוגן ולא פרוברה כמו שהוא נתן לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת ביופסהאורנה17/10/2013
שלום ובוקר טוב,
שמי אורנה והתוצאה של ביופסה מצוואר הרחם היא קוליציטים ברמה נמוכה מאוד..
הבדיקה נעשת שבועיים לאחר קיום עם בן זוג חדש.
שאלתי היא האם יכול להיות שנדבקתי מבן הזוג החדש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת ביופסה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2013לא בהכרח
יכול להיות גם זהום קודם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסיםאופל17/10/2013
אני והחבר שלי קיימנו יחסים , ובמהלך הקיום יחסים הקונדום נשאר אצלי בפנים,
האם יש סיכוי שאני בהירון? כי אני נוטלת גלולות ופספסתי יום אחד והוא גמר בפנים עם הקונדום האם זה מגביר את הסיכוי להיכנס להיריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2013אם הקונדום נשאר בפנים זה סיכון להריון.. אם שכחת גלולה היעילות של הגלולות יורדת ולכן קיים סיכון נמוך של הריון תשקלי לקיחת גלולה של היום שלאחרי אם אל עברו יותר מ72 ש אחרי המגע המיני ההוא והוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותפרח16/10/2013
היי
אני בת 19 ואני מאובחנת בעלת שחלות פוליציסטיות.
לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח, ובו התהפכה לי השחלה 3 פעמים , שבוע אחר שבוע, בגלל התפתחות ציסטה.
מאז אני מטופלת בגלולות דיאנה שמונעות את התפתחות הציסטות, מסדרות לי את המחזור ומטפלות בשעירות יתר.
אני יכולה לומר שהן עזרו לי ממש. מבחינת מחזור- תמיד בזמן, מבחינת שעירות- פחת משמעותית, וגם העור פנים טוב יותר.
בעיה אחת שנוצרה- ירד לי החשק המיני.
כיום אני שוקלת להפסיק את השימוש בהם כדי לנקות את הגוף ולראות אם זה יסתדר לבד. בבי"ח אמרו לי שאני אצטרך כל הזמן לקחת גלולות עד שאחליט להביא ילד.
השאלה שלי היא: האם כדאי להפסיק או שזה לקחת סיכון משמעותי?
אולי כדאי להחליף לגלולה במינון נמוך יותר על מנת שיחזור החשק המיני? מצד שני הבנתי שדיאנה זאת הגלולה היחידה שמטפלת בשיעור יתר וזה מאוד חשוב לי.
אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2013התיעצי עם רופא מטפל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיסשאלה16/10/2013
שלום,
אני בת 24.לא נוטלת גלולות.כבר עשר שנים אני סובלת מעצירות במשך כל הזמן ומדמם רקטלי בזמן מחזור. קראתי שעצירות ובעיקר דמם רקטלי בזמן מחזור הם סימנים לאנדומטריוזיס. יש לציין כי יש לי כאבי מחזור די חזקים בתחילת קבלתו אך הם עוברים לחלוטין לאחר נטילת משכך כאבים כמו אדויל,אדקס. לאחר שגה השפעתו של הכדור יש לי כאבים קלים באגן וגב תחתון. האם אלו סימנים לאנדומטריוזיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2013קשה לדעת
פני לבדיקה אצל רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה שהוחמצהאליה16/10/2013
שלום, אתמול לקחתי גלולה ופתאום שמתי לב שהגלולה של יום קודם לכן (יום שני) הוחמצה. ביום שני קיימתי יחסים.
אני מסיימת את החפיסה ביום שבת.
כיצד אני אמורה לפעול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה שהוחמצה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2013הסבירות שנכנסת להריון נמוכה אבל לא בלתי אפשרית. הוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים . אם לא עברו 72 ש מהמגע המיני הוסיפי גלולה של היום שלאחרי אם את רוצה להיות בטוחה מהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזוראסטי16/10/2013
שלום רב
בת 49 מחזור אחרון היה ב- 31.8.13 עד 4.9.13 , מאז לא קיבלתי מחזור ואף לא דימומים ( ולא אני לא בהריון ) אנני נוטלת גלולות למנעה מה יכולה להיות הסיבה ?
ואם זה היה מחזור אחרון איך ניתן לאבחן זאת , כלומר איזה בדיקות יעשה הרופאה , אני שואלת כי אני גם מפחדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2013כדדאי לשלול הריון למרות שהסיבורת נמוכה ביותר. סביר להניח שנכנסת לגיל המעבר ולכן האיחור במחזור ניתן לעשות בדיקות דם הורמונליות כדי לראות מה מצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)