מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולת היום שאחרי - דחוף!!עידו12/08/2013
שלום רב,
אני וחברה שלי קימנו אתמול יחסי מין עם קונדום (חברתי לא לוקחת גלולות יומיות למניעת הריון).
לאחר השפיכה, אחזתי בקונדום על מנת שלא יחליק והתחלתי לצאת מהנרתיק. למרות האחיזה, הקונדום החליק ואני חושש כי נשפך מעט נוזל זרע.
אני חושב שנוזל הזרע נשפך על פני הנרתיק ולא בתוכו כיוון שאחזתי בידי בקונדום בזמן ההחלקה.
- האם קיים סיכוי להיכנס להריון משפיכת זרע על פני הנרתיק/בתחילתו?
- מה הסיכונים בלקיחת "גלולת היום שאחרי"?
- האם גלולת היום שאחרי עדיפה מבחינה בריאותית על ביצוע הפלה מיד עם זיהוי הריון?
הנושא חשוב ודחוף לי מאוד, ולכן אודה מאוד על תשובתכם היסודית והמהירה.
תודה,
עידו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת היום שאחרי - דחוף!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/08/2013אם חשש מהריון כדאי לקחת את הגלולה של היום שלאחרי ולא להמתין להתפתחות הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהעזרה12/08/2013
קיימתי יחסי מין לפני מעל ל24 שעות והדגדגן שלי נפוח ורגיש.
מה זה אומר? ומה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/08/2013יכול להיות שיש שם זהום או דלקת מרחי פולידין שניתן לקנות ללא מרשם רופא במדה לא יעבור פני לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
עזרה12/08/2013שמתי טבעקוטן וירד לי קצת דם.. אני אמורה להבהל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/08/2013לא אבל יכול להיות שיש שם פציעה וכדאי לבדוק זאת אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמיאנונימית12/08/2013
עקב שימוש בטגריטול (קרבמזפין) שמתי לפני כחודשיים וחצי התקן תוך רחמי רגיל, למרות שטרם היו לי לידות.
כרגע המחזור מאחר לי במס' ימים.
רציתי לשאול מה הסבירות שההתקן נפל לי?
הבנתי שההגנה היא 98 אחוזים, יש סיכוי שהטגריטול מוריד את היעילות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/08/2013הטגרטול לא משפיע על יעילות ההתקן והסברות שההתקן נפל לא קשורה לאיחור אבל פני לבדיקת רופא נשים אם יש חשש מהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום רחמי חזקפיני12/08/2013
המדובר בבת 43 לאחר שתי לידות ללא תוכניות המשך. לפני כשנה עקב דימומים ברחם הובחנה קבוצת פוליפים מדממת שהוצאו בחדר נתוח. לאחרונה דימומים חזקים ביותר ללא הפסקה ,בבדיקת היח ׳לטרום סרטני האבחנה:menorrhgia. הטיפול:medroxyprogestrone. Acetate5mg.
ברקע השתייכות ללינץ סינדרום עקב סרטן מעי גס משפחתי שכידוע מחייב בדיקה שוטפת של רירית הרחם. שאלתי האם זה הטיפול האופטימלי ?האם יש מקום לשקול מהלך של כריתת רחם? תודה עבור תשומת הלב.
האב הדואג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום רחמי חזק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/08/2013כדאי להתיעץ בשאלה זו עם הרופא המטפל בה. טיפול ממושך בפרוגסטרון יכול למנוע התפתחות פוליפים או סרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןאירנה12/08/2013
שלום אני משתמשת בגלולות כבר כמעט 4 שנים, קיימתי יחסי מין לא מוגנים ב1.8 לאחר תקופה של אי קיום יחסי מין וגם החלפת גלולות, האם יש אפשרות להריון??
ואם כן מתי אני יכולה לבצע בדיקת הריון ביתית??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/08/2013אם את תחת גלולות ולא שכחת והתחלת מהיום הראשון של המחזור אין סכוי להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפה זמנית של גלולותדפנה12/08/2013
שלום!
אני משתמשת מזה תקופה ארוכה בגלולות מינס, אינני מתגוררת בארץ ולצערי לא מוכרים פה את המינס ודומיהן, בקרוב נגמרת לי ה"אספקה" ויהיה עיקוב של חודש עד שאוכל לחדש אותה,
הייתי מעוניינת לדעת אם אני יכולה לעבור למשך חודש לאמצעי מניעה הורמנאלי אחר , כגון נוברינג (כי הבנתי שהיא שהיא גם מאוד חלשה) ולאר מכן לחזור למינס או שעדיף להפסיק לחודש אמצעי מניעה הורמנאלי, (אני מעדיפה שלא כי הגלולות מאוד עוזרות לי עם תופעות קדם ויסתיות כאבי מחזור וכדו')
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפה זמנית של גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/08/2013אין בעיה לעבוד לנובה רינג לחודש ואחרי זה או שתשארי איתה אם היא תהיה נוחה לך או שתחזרי למינס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בצוואר הרחם-דחוף!!!רותא11/08/2013
שלום.
לפני שבוע הובחן ע"י רופא מומחה לבעיות בצוואר הרחם פצע (במהלך קולפוסקופיה). הוא מרח לי משחה בצבע לבן - אמר שזה יחדש את הרירית. היו לי הפרשות בצבע אפור-חום וביום 5 לאחר הטיפול ההפרשות פסקו . היום-ביום ה 6, החל דימום כמו בתחילת מחזור. אציין כי אני נוטלת גלולות קלייר וממש לא אמורה לקבל עכשיו.
האם זה סביר - הופעת הדימום בשלב זה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בצוואר הרחם-דחוף!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/08/2013יכול להיות דימום תחת הגלולות או דימום כתוצאה מהטיפול בצוואר הרחם. פני לרופא שטיפל בך ובררי איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיחת גלולה ולקיחתה לאחר 12 שעותהדר11/08/2013
שכחתי גלולה בשבוע הראשון של הקופסא השלישית. ( ברצף) ונזכרצי בכך 45דחק לאחר שעברו 12 שעות. האם אני עדיין בטוחה מהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיחת גלולה ולקיחתה לאחר 12 שעות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/08/2013לא, כדאי להוסיף קונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בן וסתיזוהר11/08/2013
שלום רב,
מזה כשבוע יש לי דימום ( לעיתים ממש אדום ולעיתים חום), אציין כי רק בסופ״ש הקרוב אני אמורה לקבל מחזור כמו כן אני נוטלת גלולות מסוג ״קלייר״ ואין סיכוי להריון.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בן וסתי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/08/2013יכול להיות דמוםתחת גלולות, אם הבעיה תמשך גם בחודש הבא פני לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ממושךרינה11/08/2013
שלום,לאחר לקיחת קופסה שניה של גלולות סרזט דיממתי במשך 3 שבועות כמעט רצוף,האם מדובר במצב תקין או שיש לבדוק זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ממושך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/08/2013יכול להיות דימומים בחודשים הראשונים לשמוש בסרזט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזורמיקי11/08/2013
שלום, אני לוקחת גלולות יאז, צריכה לקבל מחזור בסוף השבוע(לקחתי הערב את הגלולה הורודה האחרונה) האם אני יכולה להתחיל מחר חבילה חדשה ובכך לדחות את המחזור?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/08/2013אם את מדלגת על הגלולות הלבנות את יכולה למנוע קבלת מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןמעיין11/08/2013
שלום ביום חמישי רשמתי שאלה האם בטא 71 בסדר לאיחור של בועיים רשמתם שזה קצת נמוך אבל במידה והיה ביוץ מאוחר אז יכול להיות בסדר החלטתי לעשות עוד בטא ביום ראשון 3 ימים לאחר הבדיקה הראשונה יצא בטא 214 האם זה הריון לא תקין, מה כדאי לעשות האם זה יורד לבד ? אני מוטרדת אשמח לתשובה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/08/2013בינתיים עליה סבירה פני לרופא נשים שלך וממליצה לעשות עוד בדיקה בעוד מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מדממת לאחר סיום הגלולותדנה11/08/2013
שלום, אני בת 27, בריאה בד"כ, לפני לידות.
בנובמבר האחרון משום מה לא קיבלתי מחזור בין חפיסה לחפיסה. זו הייתה הפעם הראשונה שזה קרה לי (נוטלת גלולות קצת למעלה מחמש שנים)
הייתי קצת בלחץ וכמובן שבדקתי שאיני בהריון.
חודש שעבר זה קרה לי שוב, ולא דיממתי אחרי שסיימתי את החפיסה של הגלולות (מקפידה לקחת את כולן באותה שעה ולא מפספסת).
אני צריכה לקבל היום - מחר ואני בלחץ היסטרי שגם הפעם לא יהיה לי דימום.
מישהי נתקלה בדבר כזה? יש צורך להיבהל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה קרה לי גם
רותא11/08/2013עם גלולות קלייר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדממת לאחר סיום הגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/08/2013אין סיבה להבהל יכול בהחלט לקרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להכנס להריון עם סטרפטוקוקוסמירי11/08/2013
שלום,
לפני שבוע סיימתי טיפול בפניצילין\רפאפן (שני כדורים פעמיים ביום ל-10 ימים) עקב סטרפטוקוקוס A. ואחרי 5 ימים חזרו לי כאבי הגרון ויש גם מוגלה. אין חום, כמו גם בפעם שעברה. היום עשיתי משטח גרון שוב, ולאחריו התחלתי לקחת אוגמנטין.
בעלי ואני רוצים להכנס להריון (שני) וכל פעם זה נדחה בגלל אילוצים כלשהם.
הביוץ שלי צפוי ביום רביעי (אחרי 3 ימי אנטיביוטיקה מלאים).
האם כדאי להכנס להריון עם הסטרפטוקוקוס \ האנטיביוטיקה או שכדאי לחכות?
האם לחכות למשטח ולראות איזה סוג סטרפטוקוקוס זה?
תודה רבה.
מירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להכנס להריון עם סטרפטוקוקוס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/08/2013אין בעיה להרות עם האנטיביוטיקה
הבעיה של הסטרפטו היא רק בלידה ורק אם הוא בנרתיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיחת גלולה וקיום יחסי מיןא11/08/2013
אני בשבוע השני ללקיחת הגלולות בחפיסה. שכחתי לקחת גלולה וקיימתי יחסי מין. ניזכרתי לאחר כ 20 שעות מהשעה בה אני רגילה לקחת. האם אני צריכה ליטול פוסטינור- להפסקת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיחת גלולה וקיום יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/08/2013כדדאי בהחלט כן, והוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)