מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחלות פוליציסיותאני.........14/12/2012
בת41שנים.מגיל צעיר- שחלות פוליציסטיות וביגלל שקיבלתי בעבר ווסת אחת ל4חודשים טופלתי שנים רבות בגלולות.(כיום כבר כ-3שנים ללא גלולות כי התחיל להופיע מחזור כל חודש וחצי).
ביצעתי בדיקות דם לאחר כחודש מהווסת האחרונה כדי לראות אם התחלתי ליהיות קרובה לגיל המעבר וזאת ביגלל תופעות כמו השמנה משמעותית ,גלי חום, עייפות, כאבים וגודש בשדיים...או אלו תופעות של תסמונת השחלות הפוליציסטיות או תסמונת קדם ווסתית?...
LH9.6
FSH3.5
E2-283
מה דעתך? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסיות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/12/2012הבדיקות תיקנות ואינן מראות על גיל מעבר פני לרופא נשים שלך להערכה טיפולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו לי אני מנסה כבר הרבה זמןמיטל14/12/2012
זמן ולא מקבלת תשובה...
התחלתי ביום השני של המחזור לקחת גלולות פמינט,לאחר מס' ימים הפסקתי (בעקבות פרידה מחבר שלי) לאחר מס' ימים היה לי דימום מועט.באותו חודש לקחתי פוסטינור.
אני רוצה לחזור ולהשתמש בגלולות פמינט.השאלה שלי היא האם אני יכולה במחזור הקרוב כבר להתחיל שוב את הגלולות?
תודה מראש =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי אני מנסה כבר הרבה זמן - תגובה
ד''ר יואב פלד14/12/2012כן בוודאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון. האם הוא משפיע על המחזור?דנה.14/12/2012
המחזור החודשי שלי בדרך כלל סדיר ולא מלווה בכאבים..
לפני שבועיים התחלתי לקחת פרדניזון בגלל פציאליס ואני עדיין ממשיכה לקחת את התרופה אבל במינון יותר נמוך.
המחזור הזה הכי מוזר שהיה לי . דימום חזק וכאבים לאורך כל היום .
האם זה בגלל פרדניזון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון. האם הוא משפיע על המחזור? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/12/2012כן, יתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיתיות במחזור עם שינוי מועד הגלולויסמין14/12/2012
שלום. אני לוקחת גלולות כבר שלושה חודשים. ורציתי לשנות את מועד קבלת המחזור. לכן כפי שקראתי פה המשכתי לקחת את הגלולות ברצף.
אבל מה שקרה זה שהמשכתי לקבל מחזור גם כשלקחתי את הגלולותו וגם שהפסקתי ככה שכבר יותר משבוע אני במחזור. האם זה תקין ?
האם אני עדיין מוגנת למרות ששיניתי את מועד לקיחת הגלולות והמחזור היה לי גם עם גלולות וגם בלי ? יש ימים שאני פחות מוגנת עכשיו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיתיות במחזור עם שינוי מועד הגלולו - תגובה
ד''ר יואב פלד14/12/2012את מוגנת בחפיסה הבאה כבר לא יהיו יותר דימומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפור קבוע בתחילת הריוןאביבה13/12/2012
שלום וברכה,
אני בשבוע שלישי להריון , גיליתי רק היום שאני בהריון . ובדיוק לפני יומיים עשיתי איפור קבוע בשפתייים. ת.ווסת אחרון 21.11.2011
האם נעשה נזק לעובר ?
לתשובתכם המהירה אודה. (אני ממש בלחץ)
תודה
אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפור קבוע בתחילת הריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן13/12/2012לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לפני מחזור דחוףהילה ס13/12/2012
שלום רב
אני בת 26 סובלת!!! בשנה האחרונה שבוע לפני המחזור בכאבי גב תחתון מצבי רוח משתנים נפיחות בגוף ובבטן אני נורא סובלת מזה קשה לי לתפקד איני יודעת מה לעשות אשמח עם תוכלו לעזור לי תודה רבה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לפני מחזור דחוף - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן13/12/2012מה השאלה?
תפני לבדיקה גינקולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חזקא13/12/2012
שלום.אני משתמשת במדבקה Evra . לפני שבוע פתאום התחיל לי דימום כשהייתי בשבוע השלישי של השימוש. הדימום התחזק מיום ליום,ביום שלישי הורדתי את המדבקה והיום הדימום נהיה ממש חזק,עם כריש דם. האם יש צורך לפנות מיד לרופא או לחכות לחודש הבא? והאם לשים את המדבקה כרגיל או לעשות הפסקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חזק - תגובה
ד''ר יואב פלד14/12/2012המשיכי כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה
א14/12/2012תודה
ומה לגבי רופא? יש לי חודש הבא בדיקת פאפ. זה בסדר לחכות לבדיקה או לגשת כבר לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה - תגובה
ד''ר יואב פלד14/12/2012את יכולה לחכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותאלה13/12/2012
שלום,יש לי שתי שאלות.
1.אני בת 19 וחצי,לוקחת גלולות מגיל 16 בגלל דימומים חזקים של המחזור, שגרמו לירידה בברזל בגוף ופריטין,עד כדי כמעט לרמה 0.זה מאוד עוזר לי ופתר את הבעייה.
יש לי חבר כבר חצי שנה,אני מאוד אוהבת אותו ומרגישה הכי בנוח .הוא הראשון שלי ואני הראשונה שלו.שכבנו כמה פעמים,התחלנו בירידות קודם כל,ואז ניסינו חדירה,כאב לי נורא בפעם הראשונה,כמעט עד כדי בכי, והפסקנו, מאז עשינו את זה משהון כמו שש פעמים,והכאבים עדיין ממשיכים לי,אני לא בלחץ,ואני עדיין מצליחה לראות שהקרום שם.
ניסינו ג'ל סיכה לא עזר, אין לי יובש אני רטובה מספיק.ולא משנה איזו תנוחה עדין כואב לי.
הלכתי לרופאת נשים,וקיבלתי תשובה שמאוד הרגיזה אותי,היא אמרה לי שיכולים להיות לי כאבים לפחות חצי שנה, ואין מה לעשות.וזה ממש לא מקובל עלי. היא שאלה אם אני משתמשת בטמפונים ,אמרתי שכן,כבר שלוש שנים.תעזרו לי מה עלי לעשות,זה מוריד מהחשק,וכל פעם לפני החדירה מתחיל לי פחד, אני מצליחה לגגמור רק מירידה או מזה שהוא עושה לי ביד.בחדירה אני פשוט סובלת מכאבים. זה מאוד מייאש ומדכא אותי.
השאלה השנייה שלי.קשורה לרגישות בשתן. התחלתי לסבול מדלקות חוזרות עוד בגיל 17 לפני שהתחלתי לקיים יחסי מין.לקחתי כמה פעמים אנטיביוטיקה ואז מצאתי פתרון של כמוסות פמינוז שאני לוקחת באופן קבוע זה מאוד עוזר.הבעיה היא שאני חושבת שיש לי רגישות ללטקס,כי אחרכך יש לי גיורי באזור וקצת צריבה. גם בהטלת שתן.ואז אני שוב לוקחת את הכמוסות איזה יומיים שלושה..חיפשתי קונדומים בלי לטקס ואין בארץ כרגע,(של דורקס) מה עלי לעשות? אולי יש עוד חברה טובה שיש לה דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות - תגובה
ד''ר יואב פלד14/12/2012פני לבדיקה אצל רופא/ה אחר/ת
יתכן ובשל המבנה האנטומי שלך כואב לך
את אמורה להנות מיחסי מין ולא לסבול מהם
חשוב שתעשי זאת בהקדן כדי שלא לקשר בתודעה בין כאב ויחסי מין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה....
אלה16/12/2012הבעיה שאני הולכת לצבא עוד כמה ימים.......ואתה מבין בטו ח מה היחס שמה של הרופאים.....אני פוחדת לקבל תשובה דומה.......
אני לא מבינה מה ההגיון גם אני משמתמשת בטמפונים שלוש שנים רצוף ובבינוניים של OB לא בהכי קטנים ..ושאני עושה את זה לא כואב לי בכלל....זה לא היה אמור להרחיב לי את הקרום ולהקל על העניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםםם אשמח אם תענו ליייימיטל13/12/2012
התחלתי ביום השני של המחזור לקחת גלולות פמינט,לאחר מס' ימים הפסקתי (בעקבות פרידה מחבר שלי) לאחר מס' ימים היה לי דימום מועט.באותו חודש לקחתי פוסטינור.
אני רוצה לחזור ולהשתמש בגלולות פמינט.השאלה שלי היא האם אני יכולה במחזור הקרוב כבר להתחיל שוב את הגלולות?
תודה מראש =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלוםםם אשמח אם תענו ליייי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/12/2012התחילי ביום הראשון של המחזור הבא שיגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!!נועה13/12/2012
שלום, התחלתי לקחת גלולות בפעם הראשונה לפני כשלושה שבועות (כשהתחיל לי המחזור..) ומאז אני לא מפסיקה לדמם.
האם זה תקין? מה לעשות?
אשמח לקבל תשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה!! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן13/12/2012קורה.
תמשיכי את הגלולות , ותפני לרופא המטפך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר הפלהיסמין13/12/2012
הפלה בשאיבה/גרידה בשבוע 9 לאחר הפסקת דופק, שמונה ימים אחרי עדיין מדממת, לא דימום מאסיבי אבל דימום טרי קצת פחות ממחזור.
בהפלה הקודמת שלי לפני שנתיים (שבוע חמש וחצי) יום וחצי דימום.
שתי שאלות:
מתי יודעים האם הדימום לא תקין וממה בעצם נובע הדימום?
אני בת 38, יש לי גם שני ילדים מהריונות תקינים ורגילים.
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר הפלה - תגובה
ד''ר יואב פלד14/12/2012אם הדימום מתחזק
אם יש כאבים
אם יש חום
פונים לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לפני חתונהשירלי13/12/2012
שלום רב.
אני כשבועיים לפני חתונה
ויוצא לי שהחתונה תהיה באמצע 7 ימי נקיים (7 הימים לאחר גמר קבלת המחזור)
מה אני יכולה לקחת כדי שהמחזור ידחה לי - גלולה שהיא עדינה או עדיף אפילו טבעי כדי שאני יוכל מיד להכנס להריון אחרי החתונה בלי תופעות לואי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לפני חתונה - תגובה
ד''ר יואב פלד14/12/2012פני לרופא נשים הוא כבר ידע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר גרידההדר13/12/2012
לפני כמה ימים עברתי גרידה עקב הריון לא תקין לאחר שני ניסיונות של נטילת ציטוטק שלא רוקנו את כל שאריות ההריון
השאלות הן כאלו :
1. מתי ניתן לנסות שוב להיכנס להריון?
2. מתי אפשר להתחיל לקיים שוב יחסי מין מוגנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר גרידה - תגובה
ד''ר יואב פלד14/12/2012שאלי את רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפותטל13/12/2012
היי. אני לוקחת אנטיביוטיקה עקב דלקת בגרון מזה שבוע (פן רפא וי-ק 500) ושמתי לב למשהו מוזר: לפני כמה ימים גדל לי מעין פצעון קטן על איבר המין ובימים האחרונים צצו כמה כאלה בקבוצה אחת. עכשיו יש לי מעין גוש קטן ומציק על השפתיים, אבל נראה לי שהיה שיפור כי בהתחלה הפצעים היו עם "ראש" לבן ועכשיו כבר לא מבדילים בין פצע לפצע אלא שזה פשוט גוש קצת בולט בצבע העור.
יש לציין שיש לי בן זוג קבוע והוא לא סובל ממחלת מין כלשהי...
יכול להיות שזה מהאנטיביוטיקה? להפסיק את הטיפול?
ללכת לרופא מיד או שאפשר לחכות כמה ימים לראות אם זה נעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בפות - תגובה
ד''ר יואב פלד14/12/2012גשי לרופא נשים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים בפות
גלית13/04/2013לי יוצאים מידי פעם גם הפצעים האלו. בעיקר בשפתיים הפנימיות. ממה הם נגרמים? יש לציין שאיני מקיימת יחסים. ושאני נקיה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ ללקיחת גלולותרונה13/12/2012
שלום,
אני בת 22 וחצי. לקחתי גלולות במשך 5 שנים.
מזה כשנה ו8 חודשים אינני לוקחת גלולות.
אובחנתי ע"י מספר רופאים כבעלת שחלות פוליציסטיות. המחזור שלי כמובן אינו סדיר.
אני מקבלת מחזור בערך כל חודש וחצי, אך לפעמים יש מצבים שאני מקבלת גם אחרי פחות מ 3 שבועות. להלן תאריכי המחזורים שלי בחצי שנה האחרונה:
22.5
7.7
29.8
27.9
1.11
19.11
10.12
אני מקיימת יחסי מין (יש לי חבר קבוע) ואנחנו נזהרים. אינני מעוניינת בגלולות לטיפול רפואי כיוון שאני נקייה מגלולות כבר הרבה זמן וברצוני להישאר כך.
לאחרונה נאמר לי ע"י רופא מומחה אחד שנשלחתי אליו לבדיקה מסוימת, כי אני פוגעת בשחלות שלי בכך שאיני נוטלת גלולות למטרה רפואית. הוא טען כי מחזורים בלתי סדירים פוגעים בשחלות וכי עליי לחזור לקחת גלולות בהקדם.
לעומת זאת הרופא המטפל שלי ממש לא בדעה זו וטוען כי אם אינני מעוניינת בגלולות אין זה פוגע בשחלות ורק מזהיר מפני הריון בלתי רצוי.
עקב כך הייתי מעוניינת בחוות דעת שלישית לגבי לקיחת גלולות לצורך טיפול רפואי בשחלות פוליציסטיות והאם זה אכן מסוכן שהמחזור שלי לא סדיר.
אני מעדיפה להימנע מלקיחת גלולות במידת האפשר אך אם הדבר הכרחי לצורך אי פגיעה בשחלות ובפוריות הייתי שמחה לקבל המלצה לאיזה גלולות לקחת (מינון גבוה,נמוך)..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ ללקיחת גלולות - תגובה
ד''ר יואב פלד14/12/2012לפי מה שאת כותבת הרי היתרון של הגלולה לגהיך הוא סידור המחזור והגנה מפני הריון בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)