מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שפתי פות סגורות בילדה בת 3סיגל23/05/2012
בתי בת 3. זמן מה לאחר לידתה בבדיקה שגרתית גילתה הרופאה כי שפתי הפות שלה סגורות מעט. היא נתנה לנו אובסטין, אבל המריחה לא עזרה. הופנינו לרופאת נשים, שהנחתה אותנו למרוח אובסטין עם לחץ קל על הקרום, ואכן הקרום נפתח, אך מרגע שהפסקנו להשתמש באובסטין נסגר שוב. כיוון שנהיה קשה עד בלתי אפשרי למרוח אובסטין מדי יום לילדה הפעילה מאוד שלי, שהתנגדה לכך פיזית, בסופו של דבר הפסקנו לשים.
היום בשירותים התלוננה על כאבים בפות, כשהסתכלתי ראיתי שהקרום נפתח לה ומדמם מעט. כשמפשקת רגליים כואב לה ובוכה.
מה עושים? האם יש טעם למרוח אובסטין כעת? האם למרוח משחה אנטיספטית כגון פולידין? האם יש משהו אחר שעליי לעשות? אודה לכם על תשובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפתי פות סגורות בילדה בת 3 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/05/2012מרחי וזלין בינתיים ופני איתה לבדיקת רופא נשים או רופא ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס הפפילומהמממ23/05/2012
שלום רב!
האם הידבקות בוירוס הפפילומה נגרמת מעצם קיום יחסי מין לא משנה אם זה עם או בלי
קונדום (שמונע מחלות מין כמו איידס וכו') או שרק אם מקיום יחסים בלי קונדום ?
האם קונדום מונע גם הידבקות בוירוס הזה ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס הפפילומה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/05/2012קונדום לא מונע ב100% הדבקה בפפילומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות לד"ר אברמוב
מממ27/05/2012תודה רבה על התשובה שאלות נוספות :
קונדום לא מונע ב100% , אז בכמה אחוזים הוא כן מונע את ההידבקות בפפילומה ?
האם ההידבקות בפפילומה נובעת מקיום יחסים עם הרבה גברים (ללא קשר לאמצעי מניעה)
או מזה שמקיימים יחסים הרבה פעמים אפילו אם זה עם אותו גבר ?
האם אפשר להגיע אליך דרך קופת חולים כללית ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוירוס הפפילומה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר28/05/2012הקונדום מונע אבל רק חלקית. ההגנה לא מושלמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוקנולמתלבטת23/05/2012
שלום, לפני כחודש האיתי אצל גניקולוג עקב גירוד ועיקצוצים ושריפה במתן שתן.. ההבחנה הייתה דלקת והביאו לי טבעקוטן ושטיפה אנטיספטית וגינלית...התופעה חלפה טיפה עד קבלת המחזור ושוב הכל חזר.. חזרתי לרופא והוא הביא לי פלוקנול 150 ומשחה דרמקומבין. השאלה שלי היא... האם אפשר לנסות למרוח את המשחה דרמקומבין למשך 10 ימים ואז אם לא יעזור ליטול את הכדור של הפלוקנול או חייב השילוב בינהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוקנול - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/05/2012את יכולה לעשות את החלוקה הזו, אך יש יותר הגיון לטיפול המשולב כמו שאמר לך הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..מעיין23/05/2012
היי אני בת 19 התחיל לגרד לי באיבר המין, לא גירודים מציקים אבל כשאני מכניסה את היד ונוגעת באיבר המין ישלי מין חשק לגרד עוד ועוד ועוד..בתוך האיבר המין,
לקחתי מראה וראיתי עם יש אדימות בפנים ואין.
ממה זה יכול להיות?
אני שוטפת את המקום כול יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/05/2012פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיררותי23/05/2012
לפני כ - 10 ימים עברתי ניתוח להסרת גידול סרטני בשד.
יום לפני הניתוח קיבלתי מחזור ומאז כ - 11 ימים אחרי הניתוח המחזור אינו פוסק ולא מראה סימני עצירה.
האם יש קשר בין המחזור הארוך לבין הניתוח??
יש לציין כי באותו ניתוח הוצאו גם בלוטות למפה מבית השחי האם יש קשר בין הדברים.
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/05/2012אין קשר בין הדברים הדימום ממושך כנראה עקב תגובת הסטרס מהניתוח. אם לא יפסק בימים הקרובים פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקנדידה שהופסק ע"י מחזורמיכל23/05/2012
התחלתי טיפול לקנדידה. הספקתי לקחתי כדור אחד (פלוקנול) ופעמיים תרופה ואגינאלית אגיסטן. פתאום קיבלתי מחזור... אני יודעת שאת האגיסטן אסור לשים בזמן מחזור. האם לקחת את הכדור השני (כעבור 3 ימים)?????????????????????? והאם אני צריכה ללכת לרופא לבקש שוב את כל הערכה מחדש????????????????
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בקנדידה שהופסק ע"י מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/05/2012את הכדור השני של פלוקנול אין בעיה לקחת במחזור. ואת הנרות הנרתיקיים המשיכי לאחר המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהטלי23/05/2012
שלום, אני חודש וחצי לאחר ניתוח קיסרי שני. בUS אליו נשלחתי בגלל קצת כאבים (לא נוראיים) גילו ציסטה:
שחלה שמאלית
הודגמה
19 מ"מ X 16 X 25( בגודל:(מ"מ
: ממצא 1
בתוכה נצפה מבנה ציסטי:
עכור
11 X 13( בגודל:(מ"מ
היכולה להתאים
לציסטה בשחלה
וכמו כן נרשם: "בחלל הרחם נוזל עכור בכמות בינונית.יתכן קרישי דם."
הרופאה ראתה ואמר רק ביקורת בהמשך ושזה לא נורא. אך שכחתי לשאול כמה שאלות:
1. האם מותר לקיים יחסי מין? 2. האם מותר לעשות ספורט גם כפיפות בטן עם הממצא הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/05/2012את יכולה לעשות ספורט , להתחיל בהדרגה חודשיים לאחר הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי בדיקת הריוןשרית23/05/2012
היי, ביצעתי בדיקת דם להריון וזו הייתה התוצאה <7
אני מבינה שהתוצאה היא שלילית,אך רציתי בבקשה לשאול.
מדוע בכל זאת קיים ערך מסויים בדם ? האם התוצאה לא אמורה להיות 0?
רוב תודות.
שרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגביי בדיקת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/05/2012פחות מ10 מוגדר לפיהמעבדה כתקין, כי יש חפיפה להורמונים אחרים שמאוד דומים במבנה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שהתקצרמיקה23/05/2012
שלום,
אני בת 29, בריאה בד"כ, אחרי 2 הריונות שהסתיימו בהפלה בשבוע 5 ובעקבותם התגלה מחיצה קטנה ברחם (בגודל שליש מגודל הרחם). עברתי היסטרוסקופיה טיפולית להסרת המחיצה שהסתיימה בהצלחה והורו לי לחכות חודשיים לפני הכניסה להריון נוסף.
כעת עברו החודשיים מאז הניתוח, והחודש המחזור שלי התקצר, מ-31 יום (היה בדיוק 31 יום בחצי שנה האחרונה, לפני כן לא ספרתי) ל-27 יום.
אני יודעת שהיה לי ביוץ לפי חום וגם לפי ערכת ביוץ
יש לציין לשני ההריונות הראשונים נכנסתי בלי בעיה (בניסיון ראשון כל פעם)
החודש לא נכנסתי להריון.
אני מעט מודאגת,
האם עליי לבצע בדיקות כלשהן?
האם בגלל לחץ ושינה מועטה המחזור יכול להתקצר?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מיקה23/05/2012אגב-
הדאגה שלי היא כמובן שהמחזור התקצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור שהתקצר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/05/2012אין משמעות לדימום שהתקצר
וגם אין משמעות לכך שלא נקלטת החודש להריון, צריך לקחת נסיונות של לפחות חצי שנה כדי לחשוב על בעיה רפואית.....המשיכי לנסות שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספסתי יומיים של נטילת גלולותשורה23/05/2012
שלום,
אני נוטלת גלולות כבר קרוב לשמונה חודשים. לפני כשבועיים היה לי מחזור. לאחר שהסתיים ביקרתי אצל הגניקולוג לבדיקה שנתית והתחלתי סבב נוסף של 21 יום. אבל שכחתי לקחת במשך שני לילות גלולות והשלמתי אותן כשנזכרתי בבוקר. קבלתי צעקות מאחותי אבל לא הבנתי בדיוק למה. אני שוב מאוד מקפידה שלא לשכוח מזה אבל אני בחרדה מאוד גדולה כי ביומיים שאחרי נטילת הגלולות בבוקר קיימתי יחסי מין וכבר ארבעה ימים שמופיעות אצלי הפרשות קלות בצבעים שבין אדמדם לחום. האם יש סיכוי כלשהו שאני עשויה להיות בהריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספסתי יומיים של נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/05/2012אם השלמת תוך 12 שעות את הגלולה ששכחת הסבירות שאת הריון נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש קשר בין מחזור לא סדיר לפוריות?סאם23/05/2012
שלום רב!
אני בת 28 בצעירותי הייתי מקבלת מחזור באופן מאוד לא סדיר.במשך שנים רבות לקחתי גלולות,לפני כ7 חודשים הפסקתי עם הגלולות בכדי להחזיר את הגוף למצבו הטבעי ומתוך כוונה להיכנס להריון בשנה/שנתיים הקרובות.
מאז שהפסקתי את הגלולות קיבלתי מחזור רק פעמיים,וגם כן מחזור מאוד קצר.
אני מתחילה לחשוש שמא איני פוריה מספיק...אשמח לדעת אם יש בכלל קשר בין הדברים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש קשר בין מחזור לא סדיר לפוריות? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/05/2012יכול לקחת עד שנה אחרי הפסקת גלולות עד שהוסצתות מתייצבות, אך אם הוסתות היו לא סדירות לפני התחלת הגלולות יכול להיות שיש בעית ביוץ וכדאי לברר זאת אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת דימום יזומה למטרת נסיעה לחו"ללאה22/05/2012
שלום,
אני אשה בת 49+,
לפני כשלוש שנים התקינו ברחמי התקן מירנה, שהפסיק כמעט לחלוטין את המחזור והכאבים.
בחצי שנה האחרונה אני מטופלת באנטיביוטיקה + פרדינסון (סטרואידים), בשל בעיות נשימתיות (אסטמה על בסיס זיהומי), בעוד 10 ימים מסיימת את הטיפול.
בחצי שנה הזו חזר לי המחזור במלוא עוצמתו... 8-10 ימים דימום רב וכואב.
באמצע יוני אני נוסעת לטיול בחו"ל, וזה יוצא לי בדיוק על תאריך קבלת המחזור החודשי.
אני רוצה לבדוק אפשרות לעקב /לבטל את המחזור עד חזרתי מהטיול.
האם הדבר אפשרי ? מציאותי?
מחכה לתשובה.
lee* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת דימום יזומה למטרת נסיעה לחו"ל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/05/2012לא נראה לי שאם יש לך מירנה יש מה לעשות כרגע , אולי להוסיף עוד הורמונים אבל זה יכול להיות בעיתי בגילך, התיעצי עם רופא נשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסטבוליטיס ואוננות - לדר' אברמובת.22/05/2012
שלום.יש לי וסטבוליטיס וזה בטיפול.מאוד אשמח ואודה לך אם תוכלי בבקשה להסביר לי למה אחרי שאני מאוננת שורף לי באזור הוסטבוליטיס? אני בכלל לא נוגעת שם אלא רק בדגדגן.תודה רבה לך מראש.זו ההנאה היחידה שנותרה לי ואם אני מוותרת עליה זה יגרום לי ליאוש טוטאלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ת
mosha23/05/2012היי ולמה לא תשתפי גבר בחייך ? יכול להיות יותר כיפי לא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסטבוליטיס ואוננות - לדר' אברמוב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/05/2012לא תמיד יש לנו הסבר, יכול להיות קשור לעליה בזרימת הדם באזור בזמן גירוי מיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מינס ודימוםעדי22/05/2012
היי,
אני נוטלת גלולות מינס מזה כמה שנים. ויש לי 2 שאלות.
לפני כשבוע וחצי תוך כדי קיום יחסים עם בן זוגי התחלתי לדמם ומאז הדימום לא מפסיק.
השאלה שלי היא ממה דבר כזה יכול לנבוע? האם מחוסר איזון הורמונלי שבעקבותיו אני צריכה לעשות הפסקה מהגלולות או שזה קרה רק מקיום היחסים? איך אפשר לבדוק זאת?
והשאלה השניה שלי היא שמחר (רביעי) אני אמורה להתחיל את הגלולות פעילות שבסופן אני אמורה לקבל. העניין הוא שאני נוסעת לחופשה ושוקלת לקחת 2 חפיסות רצופות (לא עשיתי זאת מעולם) כדי לא להיות במחזור בחופשה. השאלה היא אם לאור המצב אני יכולה לקחת 2 חפיסות רצופות או שזה לא כדאי ואז פשוט אמשיך לקחת את הלא פעילות ואקבל כרגיל?
אשמח לתשובתכם.
בתודה מראש,
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מינס ודימום - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/05/2012רצוי להבדק ע"י רופא נשים לצורך הערכה של מקור הדימום
כך גם תעני באשר לשאלתך השנייה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינס
עדי22/05/2012נבדקתי כבר אצל הרופא לפני כשבוע הוא עשה לי בדיקת פאפ שאני מחכה לתשובה וחוצמזה הוא לא אמר כלום.
יש לך בכל זאת המלצה מה כדאי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקנדידהאייל22/05/2012
היי,
ניתקלתי באתר לטיפול בקנדידה יחד עם דיאטה לקנדידה שהיא מאוד מקיף ורציתי לדעת האם מישהו יכול לתת דעה נוספת/המלצות נוספות על דיאטת קנדידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בקנדידה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/05/2012דיאטה יכולה להשיפע בעיקר לאור העובדה שקיים קשר בין רמת הסוכר בגוף לבין התרבות הפטרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)