מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וסת ארוכה מבדר"כדיאנה22/05/2012
בוקר טוב ,
יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי.
המחזור שלי לרוב סדיר, אך החודש אני כבר ביום השישי למחזור ויש דימום כמו ביום הראשון-שני .
מציינת, שבדר"כ המחזור מתמשך מקס' 4-5 ימים ובימים האחרונים הדימום פוחת
חשוב לציין בנוסף , שאני עובדת תקופה מאוד לחוצה, המון מתח נפשי ולחץ.
יכול להיות שנוצר חוסר איזון הורמונלי כלשהו. הופיעו על הפנים שלי המון פצעים שבשום מחזור מצב הפנים לא היה נראה בצורה כזו, העפעפיים נפוכים , חילוף חומרים לקוי .
אני נוטלת כבר שנתיים כדורים פסיכוטרפיסטים : ציפרלקס 20 ליריקה 150 מירו 15
לאחרונה גם נוטלת מידי פעם קלונקס.
אשמח לתשובה בהקדם . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת ארוכה מבדר"כ - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/05/2012בהחלט, שינוי בסדירות המחזור היא בד"כ על רקע שינויים הומרנאליים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת פעמיים בחודשמזל22/05/2012
אני לאחר 5 זריקות דפו פרוורה למניעת הריון במשל שנה וחצי בערך, את הזריקה האחרונה עשיתי בדצמבר האחרון הוסת חזרה אליי ב 6 ל 5 החודש למשך חמישה ימים ושוב החודש ב20 ל5 האם זה הגיוני
כל זמן השימוש בזריקה לא קיבלתי וסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת פעמיים בחודש - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/05/2012מדובר במצב של דימום על שינויים הומרנאלים ממליץ לפנות לרופא נשים מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם גלולותמעיין22/05/2012
שלום
אני לוקחת גלולות פמינט (או תחליפים עם אותו הרכב) כבר 3 שנים
ביום שישי שעבר לקחתי את הגלולה האחרונה בחפיסה, עשיתי הפסקה של 7 ימים וביום שבת הייתי אמורה להתחיל חפיסה חדשה, אבל לא התחלתי (היום כבר יום שני).
אני לא יודעת אם להתחיל את החפיסה עכשיו ובאיזה אופן,
או לחכות ליום הראשון של המחזור.
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2012אם את מתחילה עכשיו את הגלולות את לא מוגנת וצריכה להשתמש בקונדומים עד סוף החודש. אם תעשי הפסקה של חודש גם כן תצטרכי להעזר בקונדומים אז ההחלטה שלך.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור נגמר אחרי יוםחסוי21/05/2012
אני על גלולות מליאן כבר 3 חודשים בדר''כ המחזור שלי הוא 6 ימים, אתמול קיבלתי מחזור והוא כבר נגמר אחרי פחות מ24 שעות. מה זה אומר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור נגמר אחרי יום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2012אם לא שכחת אף גלולה אין משמעות מיוחדת למשך המחזור. חכי עוד חודש אולי זה השינוי שיהיה קבוע כל עוד את נוטלת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה באמת עוזר???איילת21/05/2012
מספר שאלות/התלבטויות:
מ-2 גיניקולוגים שונים קיבלתי המלצות לטיפול בפטריה וגינלית: 1- שטיפה שבועית בחומץ-תפוחים מהול או 2- שטיפה וגינליות תכופה במים עם סודה לשתיה... האם השיטות יעילות? מזיקות?
האם טיפול בשיטות הנ"ל או לחילופין טיפול עם נרות אגיסטן בתקופת הביוץ בניסיון להרות מסכנות/מורידות את סיכויי ההתעברות? עדיף לטפל בפיטריה אחרי סיום הביוץ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה באמת עוזר??? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2012אל תשימי נרות ביום הביוץ כי את מורידה את הסכוי משמעותית להכנס להריון. שתי השיטות טובות. אני מעדיפה את החומץ אם את סובלת מפטריה מוכחת בתרביות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ויעוץאלונה21/05/2012
אני בת 41 אחרי תרומת ביצית התרומה קיבלתי ההפריה 13-3-12 רציתי לדעת איך קובעים את השבועות זו תרומה איזה שבוע אני? יש לי בחילות וכמעט לא אוכלת הכול לא טעים מתי זה מפסיק? כמעט לא מרגישה כלום לפעמים כאב בצד זה בסדר? עד לפני שבועיים היתה לי כואבת הבטן כאשר אני מתכופפת או מתישבת לא היה לי נוח והיום כבר לא כואב או לא נוח מה זה אומר תודה הכול בסדר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה ויעוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2012פני לבדיקת רופא נשים. חשבי את השבועות מההפריה והוסיפי שבועיים וזה בערך גיל ההריון שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מעברנורית21/05/2012
שלום רב!
לפני כ 7שנים (אני בת 56)הפסקתי לקחת גלולות הורמונים ומחזורי פסק.(לא קיבלתי מימיי מחזור ללא כדורים).
בעקבות הסטריית ההורמונים הרופא יעץ לי לא להמשיך לקחת עקב טיפולי הפרייה רבים שעברתי.
כיום אני סובלת מאוסטיאופורוסיס(שהינו גם גנטי),ומהזדקנות מהירה של העור וכולסטרול גבוה שלא היה לי לפני כן.
שאלתי:האם לאחר שנים כה רבות של הפסקה אני יכולה להתחיל לקחת שוב?
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מעבר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2012לא מומלץ עקב סיכון של מחלות לב וקרישה. התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיספוס בגלולה - פמינטד21/05/2012
שלום,
התחלתי לקחת את גלולות פמינט לפני כחודשיים (כבר לקחתי גלולות בעבר), ההתחלה יצאה ביום חמישי.
ביום שלישי האחרון כבר לקחתי את הגלולה האחרונה של החפיסה, משמע ביום רביעי כבר התחלתי את השבוע הפסקה.
אם התחלתי את הסבב ביום חמישי זה לא אומר שאני אמורה להתחיל/לסיים אותו כל חודש באותו יום? האם זה אומר שהיה לי פיספוס בשלב מסוים בחודשיים האחרונים?
קיבלתי מחזור ואף עשיתי בדיקת הריון. אבל רציתי לדעת האם ברגע שאתחיל את החפיסה החדשה ואקפיד על רצף לקיחת הגלולות אהיה מוגנת כרגיל או שיש צורך להשתמש בקונדום?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיספוס בגלולה - פמינט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2012מאחר ולא ברור מה קרה עם הגלולה החסרה או שאולי לקחת ביום אחד שתיים? התחילי את החפיסה החדשה ביום רביעי ולא נראה לי שאת צריכה הגנה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיספוס בגלולות
חני22/05/2012למה שלא תרשמי למזכירונט? זה פשוט לקבל תזכורת לפלאפון שמתאים לפמינט וזה בחינם. לי זה עוזר למנוע בלאגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של גלולות....חגית21/05/2012
התחלתי ליטול עפ"י מרשם של רופאה גלולות מסוג מרסילון כרגע לצורך הסדרת המחזור לקראת חתונה באוגוסט. התחלתי כמובן ביום הראשון של המחזור וכבר יום למחרת הרגשתי בחילות, אבל אתמול בלילה שכבר היה היום השני שאני נוטלת אותן קמתי מתוך שינה בלילה עם בחילות נוראיות, כאב בטן והקאתי.
גם עכשיו בבוקר אני מרגישה הרגשה כללית לא כל כך טובה, מן חולשה. האם זו תופעה נורמלית? מה אני אמורה לעשות להמשיך לקחת את הגלולה או להפסיק ולגשת לרופא נשים שיחליף לי אותן?
ספצפית היום ומחר גם אין לי רופא נשים פעיל שאני יכולה לגשת שיחליף לי, אני לא יודעת מה לעשות . אם אני מפסיקה אותן עכשיו זה עלול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של גלולות.... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2012אם את מגיבה כל כך רע לגלולות הפסיקי אותן , ברגע שהקאת את הגלולה יש סבירות שהיא לא נספגה ואז אין ערך ללקיחת הגלולות ופני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה על המענה
חגית23/05/2012אני עד עכשיו לקחתי אותן והקאתי שוב,והפסקתי ..פשוט אני מחכה לתור לרופאה .
אני עדיין במחזור, יכול להיות כשאני מפסיקה את הגלולות שאני אדמם יותר זמן?
ושאלה נוספת- הרי התחלתי את הטיפול בגלולות כיוון שאני רוצה שיסתדר לי המחזור לפני החתונה וכמובן למניעת הריון אחרי החתונה כי כרגע אני לא מקיימת יחסים אבל רציתי להתחיל גלולות מעכשיו כדי להתרגל אליהן ולוודא שהן מתאימות לי. השאלה שלי היא אם הרופאה נותנת לי כדורים להסדרת המחזור -אני מבינה שיש כדורים מיוחדים...האם הם כמו גלולות גם למניעת הריון? או שהן אך ורק להסדרת המחזור? כי אני חושבת שאין טעם לקחת כדורים כאלה כי אנחנו לא רוצים עדיין להכנס להריון אחרי החתונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ארוךמירית21/05/2012
שלום אני אחרי לידה 10 חודשיים אני מיניקה את התינוקת שלי קבלתי מחזור כבר אחרי 6 חודשיים ושמתי טבעת אחרי 40 יום מהלידה (לידה שנייה)
קבלתי חודש הזה מחזור סדיר בזמנו אבל כמעט זה היום השמיני בתחילת המחזור היה יורד דם כבמות סבירה אבל עכשוי כבר 4 ימים מחזיקה אותו סתם על טיפות של דם ולפני יומיים לא ירד כלום רק טיפה קטנה של דם ואחרי התחיל טיפות סתם מחזיקה אותי כבר יום שמני על טיפות של דם??
אני מודרגת האם יש קשר בהנקה וטבעת במחזור כזה??
המחזור שלפני זה גם קרה לי אבל פחות מהפעם הזואת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ארוך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2012אם שמת טבעת ברחם ללא הורמונים זו תופעה ידועה. פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי למומחיםטל21/05/2012
ש לי שאלה.
אני בת 30, ללא גלולות או אמצעי מניעה, בריאה.
קבלתי מחזור אחרון ב- 20 באפריל. היום 20 במאי, כבר שבוע שיש לי כאבי מחזור אך עד כה אין כלום.
לפני כמה ימים שמתי לב שאני מרבה לתת שתן.
.חשבתי בהתחלה שזה דלקת בדרכי השתן, אך התסמינים לא דומים.
לרוב מחזור מלווה אצלי במיגרנה כמה ימים לפני, שמתי לב שלא היה לי.
לא ברור לי מה פשר הכאבים, המדמים מאוד כאבי טרום מחזור.
בינתיים המחזור לא מגיע.
מה נראה לכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להודעה
טל21/05/2012בנוסף אני מסתובבת עם בטן נפוחה.
התור הבא לרופאת הנשים שלי הוא אי שם...
מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להודעה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2012יכול להיות שאת בהריון? אם יש חשש עשי בדיקרת שתן להריון. נסי להקדים בדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יסמין ביום ה-22שירה21/05/2012
אני בת 25 ומשתמשת בגלולות "יסמין" (חפיסה ראשונה מאז החלפתי מפמינט). מאחר ודילגתי על גלולה במהלך השימוש בחפיסה, נותרה לי גלולה אחת שבטעות לקחתי יום לאחר שהייתי אמורה לסיים את החפיסה. כלומר, יוצא שלקחתי גלולה ביום ה- 22 להתחלת החפיסה. האם להפסיק עכשיו בכדי לקבל מחזור או האם כבר לחבר חפיסה נוספת? האם זה משנה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין ביום ה-22 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2012ממש לא משנה כל עוד את עושה הפסקה של 7 ימים או פחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נר- אגיסטןליאור20/05/2012
שלום,
אני סובלת מפטריה בנרתיק במשך כמה חודשים
והרופא נתן לי מספר נרות,
ולאחר הנרות אני צריכה להמשיך עם הנרות של אינטמסי.
התחלתי עם הנרות
1. אני מרגישה אי נעימות בלילה איתם (כיאלו אני לא מכניסה נכון- אבל אני כן פועלת על פי ההוראות... )
2. במשך ימים לאחר הלילה של הנר, יש לי גושים מהנר, הוא לא מתפרק אלא נשאר בנרתיק מפורר
3. אני מנסה לנקות את זה אך יש חומר עמוק בנרתיק
אפשר הסבר איך אמורים להשתמש עם נר
ואיך הוא צריך להראות יום למחרת ומספר ימים אחרי?
כי אני לא בטוחה שזה נורמלי..... (ואני צריכה במשך 3 חודשים לשתמש עם נרות למינהם ואני לא רוצה לעשות יותר נזק מטוב)
אודה לעזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נר- אגיסטן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2012אכן כששמים את הנר של האגיסטן הוא יכול לצרוב מעט ולוקח לא כמעט שבוע עד שכל החומר נמס ויוצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היימיכל20/05/2012
היי יש לי מעין פצעי חום מפתח הנרתיק לכיוון הישבן מה אני יכולה לשים על זה שיעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2012לא יודעת למה הכוונה פצעי חום, ולכן לא יכולה ליעץ לך על טיפול פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור וסרזטשרית20/05/2012
שלום, אני כתשעה חודשים לאחר לידה. עד לפני כחודש הנקתי ולכן לא קיבלתי מחזור. ראוי לציין שאני לוקחת גלולות סרזט לפני כשבועיים הבחנתי בכתם אחרי שבוע של כתמים הבנתי שכנראה קיבלתי מחזור. בינתיים כבר עברו שבועיים והכתמים לא הסתיימו. אני לא יודעת איך להגדיר אם מדובר בכתמים או מחזור משום שמדובר בכמות קטנה של דימום ואינה משתווה לכמות שהייתה לי במחזור לפני ההריון. מה לעשות והאם התופעה נורמאלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור וסרזט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2012דימום קל ולא סדיר אופיני תחת סרזט
אם סיימת הנקה פני לרופא לשקול מעבר לגלולות רגילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)