מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה ע"ש NUKנתי20/05/2012
שלום רב,
כבר יותר מחודש שיש לי כאב ונפיחות במפשעה מצד ימין. באולטרסאונד רגיל היה חשש לבקע, ביצעתי CT ושם כתוב: באיזור התעלה אינגבינאלית מימין הודגם מבנה היפודנסי עם ליגנטום עגולה של הרחם מימין. המבנה בקוטר 1.8 ויכול להתאים לNUCK CYST.
מעבר לכך יש מיומה בקוטר 1.9 בצד הימני של צוואר הרחם.
שאלתי- האם יש דרך לטפל בציסטה ללא ניתוח? והאם עניין המיומה מדאיג.
המון תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה ע"ש NUK - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2012פני עם תוצאות הסיטי לבדיקת רופא נשים להערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאת בדיקת דםאודליה20/05/2012
שלום רב!
אני בת 37 ומשתמשת בהתקן מזה שנתיים וחצי. המחזור שלי סדיר פחות או יותר. מאחר לי המחזור בערך ב-8 ימים. עשיתי בדיקת דם והתוצאה היתה 2 IU/L -קטן מ. האם אני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאת בדיקת דם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2012לא בהריון על סמך בדיקה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור קצרליאורה20/05/2012
היי
אני בת 35, ללא הריונות ולא נוטלת גלולות.
שנים היה לי מחזור סדיר כל 28 יום,
בשנתיים האחרונות התקצר ל 22-24 יום
היום קיבלתי אחרי 18 ימים
האם זה מטריד?
מצריך בדיקת רופא?
טיפול אלטרנטיבי מוכר ומומלץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור קצר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2012קודם כל פני לבדיקת רופא נשים. אם הכל תקין את בהחלט יכולה לפנות לטיפול אלטרנטיבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה ניתוחיתאורית20/05/2012
שלום רב,
ביצעתי היסט' אבחנתית ונמצא פוליפ ושאריות מהפלה שעברתי.
1. האם הממצא מסביר שדימום המחזור שקיבלתי בחודשים האחרונים-אינו נראה רגיל ולפני קבלת המחזור מופיעים דימומים חלשים-מה שלא היה בעבר?
2.התור שנקבע לי להיסט' הניתוחית יוצא 3 שבועות מיום קבלת המחזור. קראתי שמומלץ לבצע את הניתוח תוך שבועיים מקבלת המחזור. האם התזון תקין או שצריך לדחות/להקדים את התור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה ניתוחית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2012בררי אם ניתן להקדים את התור, אם לא המנעי מקיום יחסי מין מהמחזור ועד לניתוח
קיום הפוליפ מסביר את הדימומים הלא סדירים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס 2 גלולות ברצףטל20/05/2012
שלום
שכחתי את הגלולות שלי לפני הסופ"ש ולכן לא יכולתי לקחת במשך יומיים גלולה, אלה היו שתי גלולות כמעט אחרונות (נשארה לי עוד אחת, שלקחתי כבר אתמול)
כמובן שקיבלתי מחזור...
קראתי בכמה מקומות שאחרי כזה דבר צריך להמשיך עם חפיסה חדשה מיד בתום הישנה, האם זה נכון? האם אני אהיה מוגנת מתחילת החפיסה החדשה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם זה לא המקום
טל20/05/2012אז תגידו שאין לכם פה תשובה, אני סמכתי עליכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפספוס 2 גלולות ברצף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2012המשיכי את הגלולות ברצף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין ללא אמצעי מניעהגל20/05/2012
שלום ,
אני בת 47 וחצי,נשואה ,עדיין מקבלת מחזור אם כי לא סדיר. לעיתים פעם בשבועיים ולעיתים פעם בחודשיים .ביצעתי בדיקות דם להערכה הורמונלית ולהלן התוצאות :
ESTRADIOL (E-2) -הערך שהתקבל הוא 70 >
LH - הערך שהתקבל הוא : 61.30 IU/L
FSH - הערך שהתקבל הוא : 162.60 IU/L
ברצוני לשאול האם בגילי ולאור תוצאות בדיקות הדם ניתן לקיים יחסי מין ללא אמצעי מניעה ללא חשש להריון ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין ללא אמצעי מניעה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין20/05/2012לםע ערכי המעבדה נראה שאת בקתופת הבלות בקורלציה עם הקליניקה ניתן לשקול את הפסקת נטילת אמצעי המניעה
יש לפנות לרופא המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימור דם טבוריDinDani20/05/2012
החלטנו לבצע שימור דם טבורי (פעם נוספת), נשמח לקבל פרטים בנושא.
הכוונה היא אינה לדון ביתרונות/חסרונות/בעד/נגד של השימור/השהיית חיתוך וכו',
וגם לא ביתרונות של כל אחת מהחברות, מכיוון שכל אחת מציגה יתרונות בלעדיים רק עבורה,
החל מפטנטים יעודיים, דרך שקיות/מבחנות - מותר/אסור, פיצול - כן/לא, חדר סטרילי ושאר ירקות,
כאשר כמובן כל חברה, ורק היא, עומדת בתקנים מחמירים הנהוגים באירופה, ארה"ב, ה FDA וכו'.
בפעם הקודמת ביצענו את השימור בביוקורד/בנק החיים,
הפעם אנו מעוניינים לבצע בחברה אחרת, משתי סיבות עיקריות:
א. לפצל סיכונים כך שכל שימור יתבצע בחברה אחרת.
ב. לא לבחור הפעם בחברה פרטית.
להבנתינו קיימות שלוש אופציות: טבורית, תא לחיים וקריוסל,
כאשר המחיר לשימור ל 20 שנים + ביטוח לכל המשפחה נע לאחר "הנחות" בין 7,000 ש"ח - 9,000 ש"ח.
לפני שנבצע סבב שיחות ותחקירים, נשמח לדעת:
1. האם יש חברות רלוונטיות נוספות?
2. האם שלושת החברות הנ"ל אינן חברות פרטיות מהיבט השימור עצמו, כולן קשורות בחוזים עם אחד מבתי החולים?
טבורית לדוגמא, זו אמנם חברה פרטית, אז היא רק הזרוע השיווקית של בית חולים תל השומר, שבו מתבצע השימור הפרטי,
החוזה הוא מול טבורית, אך יש סעיף שבו בית החולים, שנמצא בבעלות ממשלתית לוקח על עצמו אחריות לשימור.
תא לחיים להבנתי מבצע את השימור בהדסה, קריוסל באיכילוב ובאירופה, איננו יודעים מעבר לכך עדיין ומה משמעות הנושא.
בשורה התחתונה, בניגוד לביוקורד שזו חברה פרטית המשמרת באופן עצמאי (בראשל"צ),
האם כל שאר החברות זהות מבחינת הבעלות/אחריות לנושא?
3. המלצה היכן כדאי/לא כדאי, מדוע, והאם יש נושאים מסויימים שחשוב לשים אליהם לב.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימור דם טבורי - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין20/05/2012לצערי ההתמצאות שלנו בנושא הוא בעיקר מהחברות כך שחיפוש יעיל שלכם כנראה יענה בצורה מיטבית על השאלות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות בהנקהניקי20/05/2012
שלום,
ילדתי לפני 9 חודשים ועד כה לא קיבלתי וסת. היום קיבלתי.
אני עדין מניקה ומעוניינת לקחת סרזט.
שאלתי היא- האם ניתן להתחיל לקחת תוך כדי הדימום או שעלי להמתין עד שיסתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות בהנקה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין20/05/2012בהחלט ניתן להתחיל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותשלי20/05/2012
ד"ר שלום,
יש לי שחלות פוליציסטיות, אני רוצה להרות, הגניקולוגית רשמה לי טיפול גלוקופאז- מטפורמין 850 מ"ג. השאלה שלי היא האם צריך להמשיך לקחת את התרופה גם אחרי שאכנס להריון, כלומר במשך ההריון? תוך כמה זמן אפשר להרות?
מה הסיכונים בלקיחת מטפורמין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין20/05/2012מאחר והסיבה לנטילת התרופות היא שחלות פוליציסטיות הרי שבתקופת ההריון לא מקובל להמשיך ליטול את התרופותבאשר לסיבוכים וסיכונים יש לפנות לרופאה המטפלת לקבלת הסבר מלא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב בתחילת הריוןאוסנת20/05/2012
הי,
אני בתחילת הריון וסובלת מכאבי גב תחתון.
האם מדאיג?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב בתחילת הריון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין20/05/2012כאבי גב בהריון הינה תופעה שכיחה על מנת לוודא שלא מדובר בממצא אשר ודרש טיפול יש לפנות לרופא נשים מטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת לחוצה..אילנה20/05/2012
המחזור האחרון שהיה לי התחיל מ17.4 וגם באיחור ועכשיו כבר עבר חודש וקצת ושוב מאחר לי ללא שום סיבה מוצדקת אני לא משתמשת בגלולות כרגע ובת 23 אני מתחילה להילחץ ולא קיימתי יחסי מין שכללו גמירה או שקשורים במובן הזה אבל עדיין זה מלחיץ יכול להיתו שבגלל העיכוב של החודש הקודם ביומיים וחצי מתעכב לי כבר 4 ימים ??
תודה על התשובה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת לחוצה.. - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין20/05/2012בכול מקרה של איחור במחזור בנשים בתקופת הפוריות דבר ראשון צריך לשלול הריון
בדיקת הריון ע"י דגימת שתן- ניתן לבצע בהקדם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יסמין ופלורטמיכל19/05/2012
שלום רב,
אני בת 22 והתחלתי היום לקחת גלולות בפעם הראשונה..
ביקרתי אצל רופא המשפחה שלי (לאחר בדיקות דם שיצאו תקינות לחלוטין) הוא נתן לי יסמין ואמר לי שאי אפשר לדעת אם זה יתאים לי אם לא אנסה ולא בדק את התוצאות בדיקות הדם שלי..קראתי שיש על הגלולה ביקורות שליליות.. לא הרגשתי עם זה טוב וביקרתי אצל רופאת נשים שנתנה לי פלורט וככה יצא שיש לי 2 חפיסות שונות..
התחלתי לקחת את יסמין כי השיקול הכי חשוב שהיה לי היה לא להשמין והבנתי שהסיכוי להשמין מגלולה זו היא נמוכה..
אבל אני מפחדת שזה מינון הורמונלי גבוה מידי לגלולות בפעם הראשונה..
וחשוב לציין שאני לוקחת מניציקלין לפצעי בגרות ..
השאלה שלי היא: האם אתה ממליץ לי להמשיך לקחת את הגלולה? או להפסיק מעכשיו..
והשאלה הכי חשובה: אני יכולה לקחת גלולה וגם את האנטיביוטיקה מניציקלין ביחד? כי אני מבינה שהגלולה משפיעה על האקנה גם ככה ואני מפחדת שאם אפסיק את האנטיביוטיקה האקנה שלי תחזור בסופו של דבר..
אשמח לייעוץ לפני שאני נוטלת את הגלולה השניה של יסמין.. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות יסמין ופלורט - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין20/05/2012יש לפנות לרופאה המטפלת!! על מנת להחליט אודות סוג הגלולות אשר מתאים ביותר לטיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- שאלהה
מיכל20/05/2012אני יכולה לקחת היום את הפלורט לאחר שלקחתי כבר יסמין אתמול? לקחתי רק גלולה אחת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיסמין ופלורט
שלי20/05/2012דווקא ידוע שיסמין משמינות, אז אם כבר קיבלת שתי חפיסות אני יכולה להמליץ לך מניסיון שלי על פלורט, אני לוקחת אותן ולא עליתי גרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל חום אדום.דורין19/05/2012
שלום. אני בת 18 וחצי. קיבלתי מחזור בתחילת החודש. עכשיו יש לי נוזל חום ואדום כזה. מה זה יכול להיות? מה אני צריכה לעשות?
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה רבה. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל חום אדום. - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין20/05/2012יתכן דימום של תקופת הביוץ
כמו כן יתכנו דימומים אשר קשוים לקיום יחסי מין או הריון
מגוון האפשרויות רחב ועל כן הכי נכון להבדק ע"י רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להערכה הורמונליתמוריה19/05/2012
שלום
רציתי לדעת בבקשה
האם הערכה הורמונלית זה בדיקת דם?
ומה בדיוק בודקים?
תודה אשמח לקבל הסבר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להערכה הורמונלית - תגובה
ד''ר יואב פלד19/05/2012כן
בודקים רמה הורמונלית של הורמונים שונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוף זר בדופן הנרתיקofri19/05/2012
שלום,
בן זוגי ואני קיימנו יחסים בשדה, וכמה ימים לאחר מכן, הרגשתי גוף זר כשני סמ' מפתח הנרתיק. יצאה משם מחט של אורן, אבל אני מרגישה עוד אחת שתקועה שם, שאי אפשר להוציא, כאילו כבר התכסתה ברקמות.
האם אני צריכה ללכת לגניקולוג, או שזה ייצא לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוף זר בדופן הנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/05/2012זה עלול להזדהם. את חייבת להבדק בהקדם האפשרי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוף זר בדופן הנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)