מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הערכה הורמונליתגל17/05/2012
שלום ,
אני בת 47 וחצי,נשואה ,עדיין מקבלת מחזור אם כי לא סדיר. לעיתים פעם בשבועיים ולעיתים פעם בחודשיים .ביצעתי היום בדיקות דם וברצוני לדעת האם התוצאות הבאות מורות על כך שאני כבר בגיל המעבר :
ESTRADIOL (E-2) -הערך שהתקבל הוא 70 >
LH - הערך שהתקבל הוא : 61.30 IU/L
FSH - הערך שהתקבל הוא : 162.60 IU/L
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכה הורמונלית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/05/2012לפי רמות אלו את נמצאת בגיל המעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכה הורמונלית
גל19/05/2012תודה רבה .
ברצוני לשאול האם לאור תוצאות הבדיקה והעובדה שאני מקבלת מחזור עדיין אם כי ממש מחזור לא סדיר ....האם אין חשש להריון בקיום יחסי מין ללא אמצעי מניעה ?
ושב , תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גלולות...שירה17/05/2012
שלום אני התחלתי לקחת לפני חודש גלולות פמינט ויש לי 2 שאלות.
1. למזלי זה לא עשה לי משהו יותר מידי גרוע כמו שכתוב בתופעות לוואי אבל מה שכן יש לי דימום קל כל הזמן כל יום. וזה לא נגמר אחרי המחזור שקיבלתי. זה ממש מביך ואני לא יכולה ללכת עם מכנס בהיר אני לא יודעת מה לעשות. זה יפסיק מתישהו?
2. אמרו לי שצריך לקחת את ה21 גלולות ואז לעשות הפסקה שבוע וסיימתי לקחת אז בעצם אני סופרת שבעה ימים ויום רביעי הבא אני חוזרת לקחת? האם אני יכולה גם לקיים יחסי מין בשבוע הזה שאני לא לוקחת?
אשמח לעזרתכם הדחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבלבלתי
שירה17/05/2012התכוונתי יום חמישי הבא חוזרת לקחת את הגלולות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה תגובה???
שירה18/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי גלולות... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/05/2012הדימום החריג יכול לקרות בחודשיים הראשונים ללקיחת הגלולות, אם גם בחודש הבא יהיה דימום את צריכה להחליף גלולות.
לגבי השבוע הפסקה את צריכה לספור 7 ימים ללא גלולה וביום השמיני להתחיל חפיסה חדשה
את מוגנת בשבוע הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפני הריוןjak17/05/2012
שלום רב,
האם צריך לעשות בדיקות דם, לפני שמתכננים הריון (שלישי) ?
אם כן אלו בדיקות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לפני הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/05/2012אין בדיקות מסוימות. פני לרופא נשים שמכיר אותך מכל ההריונות הקודמים והתיעצי איתו. הכי חשוב שתתחילי חומצה פולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב-חישוב ביוץ לאחר איחורlimorit17/05/2012
שלום לכם,
לפני כחצי שנה הפסקתי לקחת גלולות ומאז המחזור מגיע בצורה סדירה כל 25-26 יום.
החודש היה לי איחור של 5 ימים בהגעת המחזור.
האם לחשב מחדש את תאריך הביוץ לפי 25 יום או 30 או הממוצע שלהם? האם לספור מיום קבלת המחזור המאחר? תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב-חישוב ביוץ לאחר איחור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/05/2012אי אפשר לנבא מראש מתי יגיע הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנהדליה17/05/2012
שלום
האם אני יכולה להכנס לבריכה אחרי התקן מירנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/05/2012לא מיד אחרי ההחדרה חכי שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי לידהלין17/05/2012
שלום רב,
יש לי תינוקת ב 8 חודשים ועד לפני שבועיים הנקתי.
מאז הלידה לא קיבלתי מחזור והבנתי שכשמניקים לא מקבלים,
הפסקתי לפני שבועיים ועדיין לא קיבלתי
האם זה תקין?
מתי אני אמורה לקבל?
אודה לקבלת מענה
לין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/05/2012אי אשפר לדעת מתי תקבלי יכול לקחת גם כמה שבועות. המתיני עוד שבועיים ואם לא תקבלי פני לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם ופטרת וגינליתקרן16/05/2012
בימים האחרונים אני סובלת מגרד עז שניסיתי להיפטר ממנו בעזרת איזוקורט בלבד, ללא הצלחה והחלו לי הפרשות של פטריה וגינלית, מחר אני אמורה לעבור צילום רחם, האם יש בעיה להשתמש בנרות אגיסטן יום לפני, כלומר הערב לפני השינה? וגם מחר בערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם ופטרת וגינלית - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין16/05/2012אין מניעה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותת.ח16/05/2012
שלום רב,
אני בת 23, נשואה כשנה וחצי ומנסה להיכנס להריון כחצי שנה ללא הצלחה. רופא אבחן אצלי שחלות פוליציסטיות וזאת לאחר שלא קיבלתי מחזור. נטלתי פרוברה לקבלת מחזור- קיבלתי ב28/3/12 ומאז המחזור לא הופיע ועשיתי בדיקת הריון ביתית בשבוע שעבר והתשובה שלילית. בבדיקת אולטרסאונד שנעשתה היום הממצאים הם:
עובי רירית הרחם- 5.4 מ"מ תלת שכבתית
בדופן אחורי של צוואר הרחם ממצא ציסטי פשוט בקוטר 9 מ"מ.
שחלה ימנית- 24*40 מ"מ כשבתוכה זקיקים קטנים , בעיקר בהיקף השחלה הגדולים בקטרים של 7 ו-8 מ"מ.
שחלה שמאלית- 27*38 מ"מ עם זקיקים רבים קטנים, בעיקר בהיקף שחלה גדולים בקטרים של 7 ו- 8 מ"מ.
לא נצפה נוזל בדוגלס.
מה זה אומר?
האם בייצתי כבר או אמורה לבייץ?
מה זה אומר הציסטה והנוזל בדוגלס?
הרופא נתן לי לקחת שוב פרוברה האם כדאי לי או לחכות עוד קצת (למרות איחור של יותר מ- 40 יום למחזור).
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין16/05/2012אנא הפני את שאלתך למדור פוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותיפית16/05/2012
גלולות זה הפתרון היחיד למחזור לא סדיר נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין16/05/2012ניתן להשתמש גם במירנה
עם מרכיב הןרמאלי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות להסדרת מחזור
שונית17/05/2012במקרה שלי - גם כן מחזור לא סדיר, נתן לי הרופא מרשם לגלולות פליים שזה במינון ממש נמוך של הורמונים וזה סידר לי את המחזור.
(אני בת 17 אין מצב שהייתי שמה התקן מירנה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוציטים בשתןש.ג.15/05/2012
במשך שנים קיימתי יחסי מין תקינים.
לפני כשנתיים קיימתי יחסי מין עם גבר חדש בעל איבר מין גדול במיוחד. בפעם הראשונה הרגשתי שאני נקרעת והכאב היה חזק מאוד. לאחר מכן סבלתי מדלקת חריפה בשלפוחית השתן. היו לי 500 ליקוציטים. עשיתי שוב ושוב תרבית, לא היה לי חיידק אך הליקוציטים נשארו 500. יש לציין שאין לי תסמינים של דלקת, אבל יש לי הרגשה שמשהו השתנה בי. בחצי השנה האחרונה הפסקתי לשכב אתו, והליקוציטים ירדו ל-100, וזה עדיין גבוהה. רופא המשפחה ייעץ לי שאני אתייעץ עם רופא נשים וזה די מלחיץ.
שאלתי היא, האם יש קשר לקיום יחסי מין עם בחור בעל איבר מין גדול? אולי מבנה גופי לא מתאים? ומה יכול לגרום לריבוי הליקוציטים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוציטים בשתן - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין16/05/2012חשוב לשלוח דלקת שתן
דלקות שתן יתכנו לאחר קיום יחסי מין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן ריחמי ומחזורלירון15/05/2012
הישתמשתח בגלולות גינרה הרבה שנים ולפני כ4 חודשים עברתי להתקן שכחתי את שמו אך זהו ההתקן הפשוט ביותר
הווסת הראשונה הגיעה קצת באיחור אך הגיעה והכל היה בסדר
עכשיו הווסת מאחרת כמעט בשבועיים (עשיתי בדיקת הריון ביתית יצא שלילי)
האם אני צריכה לפנות לגניקולוג או להמשיך ולחכות שתופיע הווסת שכחתי לצין אני בת 34* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן ריחמי ומחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין16/05/2012רצווי להבדק ע"י רופא נשיפ\
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד תחושה בדגדגן, עזרה בדחיפותמודאגת15/05/2012
שלום, אני בת 18 ומאוד מודאגת ממצבי. כבר קיימתי יחסי מין בעבר, אמנם כרגע איני נמצאת בקשר מיני.
תמיד הייתי עוסקת באוננות, אמנם לאחרונה אני חווה חוסר תחושה בדגדגן ובפתח הנרתיק עצמו. אני פוחדת שזה נובע משימוש אגרסיבי באיזור. לפני כחודש, זה מעט מביך, אבל השתמשתי במברשת שיניים חשמלית לצורך סיפוק מיני. לא דיממתי, לא פצעתי את עצמי, והכל התנהל כשורה כשבוע עד שהתחלתי לחוות ירידה ברגישות. יש לציין כי השימוש אולי אכן היה אגרסיבי, הרטט חזק יותר משל ויברטור והוא הופנה ישירות על הדגדגן, וגם יכל להימשך שעה. הנחתי שזה נורמלי, כי חוויתי זאת כבר בעבר, סוג של 'הרגל'. אמנם, הפעם אני לא מרגישה שזה המצב, עברו כבר שבועיים וחצי אם לא יותר, ועדיין הרגישות לא חזרה. אם להצמיד לזה מספר, אוכל לומר שכ40% מהתחושה אבדה. כאילו העצבים נחלשו.
האם באמת גרמתי לעצמי נזק עצבי? האם הרגישות באיזור לעולם לא תחזור? האם לא אוכל ליהנות מאורגזמה כמו בעבר? ואני רק בת 18.
אני מאוד מפוחדת, מתוסכלת, עצובה, אני חרדה לכך שגרמתי להרס חיי המין שלי.
בבקשה ענו לי, והציעו לי פתרונות.
דברים נוספים שצריך לדעת: -אין שינויים בצבע של הנרתיק או הדגדגן, הצבע הורוד נשמר.
-אני עדיין יכולה להגיע לאורגזמה, אבל אחרי זמן ארוך בהרבה מאוד מלפני חודש.
-ושוב אומר, התחושה היא לא של 'הרגל', אלא של עצבים שנחלשו.
-ואני לא לוקחת תרופות באופן קבוע, גם לא גלולות.
עזרו לי בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - התקן מירנהרונה15/05/2012
שלום
אני תשעה חודשים אחרי לידה , עדיין מניקה, בעברי הריון חוץ רחמי אחד שהסתיים בכריתת חצוצרה ואחריו עוד שני הריונות טבעיים תקנים . כמו כן היסטוריה של דלקות ופטריות חוזרות ונשנות .
אני מעונינת באמצעי מניעה , הרופא המטפל שלי ממליץ לי בחום על מירנה גם כאמצעי יעיל וגם כדרך טובה להשגת איזון הורמונלי ושל פלורת הנרתיק.
בבואי להתקין את המירנה קראתי את העלון המצורף וקיבלתי " רגלים קרות " מטריד אותי שיש לי חצוצרה אחת בלבד ואני חוששת שההתקן יכול לגרום לי להריון חוצ רחמי נוסף
ברור לי שלא אוכל לקבל הבטחה של 100 אחוז אך האם נכון לי להשתמש בהתקן יותר מאמצעי אחר ...
אני תמיד סומכת על הרופא שלי אבל אני לא יכולה להתנתק מהתחושה שיש עוד שיקולים שאינם קשורים למטופל עצמו , בהמלצה על תרופה זו או אחרת...
אשמח לקבל חוות דעת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מירנה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר15/05/2012מירנה שיטת מניעה טובה. לכל שיטה חסרונות ויתרונות משלה וסיבוכים בתדירות ושכיחות שונה ולרוב נמוכה(אחרת לא הינו משתמשים באמצעים אלו) חברת תרופות או כל שווק רפואי מחויב לידע אותך על סיבוכים אפשריים ללא קשר לשכיחותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהב15/05/2012
שלום,
מהו הגיל הצעיר ביותר בו בנות עלולות לסבול מעודף אנדרוגנים כתוצאה מ PCOS?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר15/05/2012השאלה רלונטית מרגע שהאישה מתחילה לבייץ. גיל 12-13 בממוצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות סרזט אחרי לידההדס15/05/2012
אני כעשרה שבועות אחרי לידה (ניתוח קיסרי).מניקה הנקה מלאה. התחלתי לקחת גלולות סרזט לפני כשבוע וחצי ומאתמול התחיל לי דימום קל. האם זה רגיל? האם יש צורך בהתייעצות עם רופא? בנוסף-קראתי שיש נשים שהגלולות האלו משפיעות להן על יצור החלב, האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות סרזט אחרי לידה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן15/05/2012אני ממליץ להבדק אצל הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)