מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרזטtal15/03/2012
שלום
אני 4 חודשים אחרי לידה, קיבלתי גלולות סרזט מהרופאה שלי מכיוון שהנקתי, טרם התחלתי לקחת את הגלולות ובינתיים הפסקתי להניק לפני חודש, עדיין לא קיבלתי מחזור ואני רוצה לשאול לגבי התחלת השימוש בסרזט , האם עליי לחכות לקבלת מחזור ואז להתחיל ליטול את הגלולות או שעליי להתחיל עכשיו ולא להמתין ? אני מעוניינת להשתמש בהם למרות שאיני מניקה כיוון שהבנתי שהן אינן מכילות אסטרוגן ולכן סיכוי נמוך שיגרמו לעליית כולסטרול (יש לי נטייה להיפרכולסטרולמיה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו...
tal22/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרזט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/03/2012את יכולה להתחיל עכשיו אך השתמשי בקונדומים בחודש הקרוב ועשי בדיקת שתן להריון כדי לשלול...אם קיימתם יחסי מין ללא שימוש באמצעי מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירללי15/03/2012
נקבע לי דיקור מי שפיר לשבוע 17 +0 ימים (היום הראשון של השבוע ה-17).
א.האם עדיף לדחות לשבוע ה-18 או שאין חשיבות למועד ביצוע הדיקור?
מהו המועד האופטימלי לדיקור בטווח הרחב של שבועות 17-21?
שבוע 17 +0 זה לא מוקדם מדי?
ב. האם תוצאת החלבון העוברי צריכה לשנות את ההחלטה על דיקור?עשיתי חלבון עוברי אך התוצאה תגיע רק לאחר הדיקור...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/03/2012אין משמעות גדולה בין שבוע 17 ל18. לגבי המשמעות של חלבון עוברי התיעצי עם הרופא המטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או לאנ.ג15/03/2012
שלום
המחזור שלי מאחר כבר 6 ימים, לפני יומיים היו לי בחילות והקאות, וכאבי בטן תחתון וכאבי גב, למרות שבמחזור רגיל יש לי רק כאבי בטן וכאבי גב, עשיתי בדיקת דם להריון אתמול ויצאה שלילית האם זה אומר שאין סיכוי שאני בהריון או לשמור על מעט תקווה שנשארה לי?? ומה הסיבה לאיחור הפתאומי כי המחזור שלי די סדיר 30 יום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון או לא - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/03/2012יכול להיות שיבוש הורמונלי שגורם לאיחור, אבל אם לא תקבלי מחזור בסופ"ש עשי שוב בדיקה להריון ביום ראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן לרחםדנה15/03/2012
שלום,
ברצוני לעשות התקן לרחם של מירנה IUD
האם צריך מרשם רופא או שאפשרי לקנות בבית מרקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן לרחם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/03/2012דורש מרשם רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות - דחוףףlaisa15/03/2012
שלום,
אני לוקחת גלולות כבר כמה שנים .
בחודש הזה שכחתי ליטול גלולות כמה ימים , יש עוד שבועיים בערך עד ההפסקה. היה לי דמימום קל שנפסק לאחר כמה ימים , אני ממשיכה לקחת גלולות כרגיל. . באותם ימים גם קיימתי יחסי המין.
שאלות:
1. האם אני לא מוגנת ויכולה להכנס להריון?
2. ואם כן נכנסתי להריון , האם הטיפול הגורמונלי יכול לפגוע באובר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - דחוףף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/03/2012לא מוגנת ויכולה להיות בהריון, לקיחת הגלולות איננה פוגעת בעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעת האם עם הורמון או בלי ???גלית15/03/2012
שלום רב
שמי גלית ורציתי לדעת אם טבעת וקבלת מחזור מידי חודש היא טבעת עם הורמון או בלי ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעת האם עם הורמון או בלי ??? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/03/2012האם את מתכוונת לטבעת נרתיקית הנובה רינג " היא עם הורמונים בדיוק כמו גלולות. אם את מתכוונת להתקן תוך רחמי יש עם הורמונים שיכול לגרום לדימומים לא סדירים עד להעלמותם ולהתקן ללא הורמונים שבו מקבלים מחזור כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,טלי14/03/2012
שלום,
בקרוב בת 44. מנסה להכנס להריון ראשון. במעקב זקיקים. הרופא אמר לי היום שאני קרובה מאוד לביוץ וככל הנראה מחר או מחרותיים אעבור הזרעה. במהלך היום הודיעו לי כי בדיקות הדם מצביעות על רמת אסטרוגן נמוכה וכי עלי להתייצב שוב מחר לאוטלטרסאונד ולבדיקת דם. מה משמעות הפער בין הנתון החזותי של אוט-טו-טו- ביוץ שנצפה באולטראסאונד לבין ממצא בדיקת הדם??? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/03/2012כנראה שהפרשת האסטרוגן מהזקיק נמוכה ליום של המחזור ולפי גודל הזקיק מה שיכול לגרום לכך שהביוץ לא יהיה תקין. או שהביוץ יקרה יותר מאוחר מהנצפה באולטראסאונד, התיעצי עם הרופא המטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה!! ריח לא נעיםעמית14/03/2012
שלום, כבר כמה חודשים שיש לי תופעה מוזרה, אחרי מחזור יש לי ריח מאוד מאוד לא טוב מהנרתיק מלווה בהפרשה יחסית גדולה (נוזלית לא מוצקה) בצבע אפרפר עד שהוא מגיע לצבע נורמלי והריח נעלם שזה בערך שבוע אחרי שהמחזור מפסיק...
אני בת 22 מקבלת מחזור כבר 10 שנים ואף פעם לא היה לי את זה... חשוב לציין שאני לא לוקחת גלולות, והריח לא מלווה באדמומיות, נפיחות או גרד...
רציתי לדעת האם יש דרך טבעית להיפטר מהריח הנוראי הזה שעובר גם דרך המכנס והוא כל כך חזק שאני בטוחה שגם אחרים מריחים אותו... ניסיתי לשתות מיץ חמוציות וזה לא פותר את הבעיה... ברצוני לנסות הכל לפני שאני הולכת לרופא...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה!! ריח לא נעים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/03/2012כדאי ללכת לרופא לפני שאת נוטלת סתם טיפולים לא יעילים
זו יכולה להיות הפרשה חיידקית שדורשת טיפול אנטיביוטי מקומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות מין ללא דלקתסקרנית14/03/2012
שלום רב,
מהן הסכנות בנשאות של מחלות מין חיידקיות שאינן מתבטאות בדלקת או סימפטומים אחרים?
האם מי שנשאית חיידק אך לא סובלת מסימפטומים מספר חודשים אחר ההדבקה, עלולה להתחיל לסבול מהם בשלב מסוים?
האם הטיפול יעיל יותר כאשר אין סימפטומים או שאין קשר בין הדברים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מין ללא דלקת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/03/2012אחד הסכנות היא בפגיעה בחצוצרות כשיש דלקת כרונית שלא תתבטא בדלקת ותפגע בתקינות החצוצרות ותגרום להדבקויות באברי האגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס גלולותאפי14/03/2012
שכחתי ליטול 2 גלולות ברצף, ולאחר מכן המשכתי לקחת כרגיל. כרגע אני נמצאת 4 ימים לפני סיום הגלולוות ומתחילות לי התופעות הרגילות שיש לי לפני מחזור.
השאלה היא האם להפסיק ליטול את הגלולות ואם כן, מתי להתחיל לקחת שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/03/2012את יכולה להפסיק עכשיו ולהתחיל את החפיסה החדשה לאחר 7 ימי הפסקה אם אלו גלולות של 21 יום
האם נשלל הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתן שממש לא נשמעת לי הגיוניתטלי14/03/2012
שלום
ביום ראשון חטפתי הקאות וחום (כל בניי הבית היו עם וירוס של הקאות) איבדתי הכרה והגעתי למיון=אמרו לי שיש לי דלקת בשתן
עשו לי בדיקת שתן רגילה ואמרו שיש לי דלקת-הדבר היה לי מאוד מוזר כי לא היו לי שום סימנים לא תכיפות לשתן לא צריבה לא כאבים אבל הם אמרו שכך מראה בדיקת השתן.ובדיקת דם מראה שיש דלקת כל שהיא. מזכירה שהקאתי באותו היום ללא הפסקה.
נתנו לי פרמין זריקת וולטרן שיחררו אותי הביתה עם טיפול של ציפרופלוקסצין
יש לי כעת 2 שאלות
איך בוודאות אני אדע אם יש דלקת כי אין לי שום סימפטום ואני לא צריכה ללכת לשרותים ואן לי צריבה.
התחלתי בכל זאת את הטיפול .האם מותר לי לקיים יחסים?
אה ושכחתי לציין הם עשו לי תרבית שתן ותשובה תהיי רק אולי מחר למרות שלא שטפתי את המקום כלל וכלל ואני לא יודעת עד כמה הממצא הזה יהיה תקין.
אשמח לתגובה תודה
ועוד שאלה אם התרבית תצא שאין דלקת האם מותר לי להפסיק את האנטביוקיה במיידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה שכתבתי לעניין דלקת בשתן לפני
טלי14/03/2012ד"ר בבקשה עני לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בשתן שממש לא נשמעת לי הגיונית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/03/2012המשיכי את האנטיביוטיקה עד לקבלת תשובת תרבית, אל תקיימי יחסי מין בינתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינטרמון14/03/2012
שלום...
קיימתי יחסים לא מוגנים לאחר המחזור ב 10 ימים ולקחתי פוסטינור לאחר שעה מהקיום יחסי מין האם פוסטינור מספיק נותן הגנה לא לכנס להריון
מה אחוזי ההצלחה שלו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינטר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/03/2012כ 95% הגנה מהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מגעילותמתוקונת...14/03/2012
אני סולבת מהפרשות עם ריח לא נעים ולבן זוג שלי מגרד האיבר מין אחריי יחסי מין איתי - איך אני יכולה לפתור את הבעיה ?... איזה בדיקה לעשות ?...
תמליצו לי על גניגולוגית טובה שנמצאת בבאר שבע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות מגעילות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/03/2012אל תקיימו יחסי מין עד לבדיקה אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה - מאוד!!!!!סיוון14/03/2012
שלום רב
אני בת 34, נשואה + 2 ילדים, 2 ניתוחים קיסרייה בשל מצג עכוז.
ההריונן היו תיקנים ובעצם עד עכשיו הכל היהי תקין
אני לוקחת גלולות מזה כשנתיים
בחודש האחרון יצא לי לפספס כמה גלולות, ועכשיו לא קיבלתי מחזור כבר שבועיים
הייתי אתמול אצל הרופא שבדק אותי (שלל הריון) אמר שכנראה ההורמונים קצת השתבשו, ורואה שהרירית רחם פעילה ( מה זה אומר ?)
ואומר לי אני ממליץ לך תיכנסי להריון..
זה מה הצלחתי להבין ממנו ?
אפשר לתת לי תמונה קצת ברורה ?
מה זה רירית רחם פעילה ?
אשמח לתשובה
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - מאוד!!!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/03/2012עשי בכל מקרה בדיקת שתן לשלילת הריון, לא ברור למה התכוון ברירית רחם פעילה היית צריכה לשאול אותו....
אם הבדיקה שלילית להריון המשיכי את הגלולות כסדרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת מינס ודימומיםשיר13/03/2012
שלום,
אני בת 23, בריאה בד"כ.
לראשונה בחיי התחלתי לקחת גלולות לפני כשלושה שבועות, ביום הראשון של המחזור.
רופא הנשים נתן לי מרשם למינס ואמר לי כי ייתכן שיהיו דימומים והכתמות כי הגלולה לא תצליח להחזיק את הרירית.
לא פספסתי אף גלולה.
מהיום של הגלולה ה-17 התחילו לי הכתמות בכמויות מזעריות (צבע חום בהתחלה)
וכעת זה קצת יותר, מרגיש כמו מחזור (יותר אדום) אך בכמויות קטנות...
אני ממשיכה לקחת את הגלולות כמובן.
האם יש צורך ללכת לרופא שוב, האם צריך להחליף את הגלולות?
האם יש סיבה לדאגה? האם הדימומים שיש לי זה מחזור?
אני עדין צריכה לקבל בתאריך הרגיל?
כמו כן, שאלה נוספת... הוא אמר לי ש4 הגלולות הלבנות (האחרונות בחפיסה) במינס אינן גלולות אמיתיות, וכמובן שלא עושות כלום, עדיף לקחת אותן או לזרוק לפח?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת מינס ודימומים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/03/2012המשיכי את כל הגלולות כמו שאמר לך הרכופא יכול לקחת כ 3 חודשים עד שהגוף מתרגל לגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)