מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה קצת לא שגרתית- כאביםליאור09/03/2012
אני בחורה נאה, בת 25 ויש לי הרבה מחזרים, אך מסיבות אופי וכדומה, יש לי קושי להסתדר עם בחורים לאורך זמן,התחלתי לשכב בגיל 21, אני שכבתי עם 4 בחורים אך עם אף אחד מהם לא יותר מ4 -5 פעמים, והיה פרקי זמן של חצי שנה עד שנה בניהם,
כל פעם מחדש, כואב לי (תחושה של לחץ ומתיחה)
אני כן משוחררת וכן מעוניינת במין, ובבחור באופן מיני,(ומבחינת אהבה, אני בסדר שאין, כל עוד שאין לזה עתיד, אני נמנעת מלחשוב לכיוון)
אך בגלל הכאבים כל החוויה נהרסת לי כאשר צריך להפסיק מספר פעמים במהלך המין, לצערי אין לי פרטנר קבוע על מנת "להתרגל"
איך אני יכולה למנוע כאבים בפעמים הראשונות? וניסתי חומר סיכה וכדומה (כל פעם זה סוג של פעם ראשונה בשבילי) ואם אני אשכב רק פעם בחודש זה תמיד יכאב לי?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצת לא שגרתית- כאבים - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/03/2012אין לי שתובה בשבילך. את חייבת להבדק קודם כל ורק לאחר מכן אולי ניתן יהיה לאבחן במה מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- כאבים בנרתיק בזמן ולאחר יחסיםענת09/03/2012
שלום..
אני בת 19 ויש לי חבר שנה וחצי
לפני חודשיים וחצי התחלתי לקחת גלולות פימינט..ובערך לפני חודשיים וחצי התחיל להיות לי כאבים בזמן ולאחר יחסי מין.
בזמן היחסים זה שורף ולאחר היחסים האזור מתנפח בצורה מפחידה...השפתיים מתנפחות וזה ממש כואב..אני לא יכולה לגעת במקום לשבת או ללכת.
אתמול קיימתי יחסים והתנפח לי שפה אחת ונהייתה ממש אדומה.
הלכתי לפני חודש לרופאת נשים..והיא אמרה לי שזה רק גירוי בגלל שאני מגלחת שם.
שאלתי אותה אם זה בגלל הגלולות והיא אמרה שלא.
נתנה לי משחה נגד גירויי.
אבל היא לא עוזרת לי.
האם זה בגלל הגלולות(תופעת לוואי)??
והאם זה מסוכן??
בתודה מראש וממש אשמח אם תעזרו לי..ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף- כאבים בנרתיק בזמן ולאחר יחסים - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/03/2012את חייבת לפנות לבדיקה אצל הרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםנועה09/03/2012
שלום,
אתמול לקחתי את הגלולה האחרונה אבל מספר שעות לפני שלקחתי הופיע לי דימום קל שנראה חלק מההפרשות וכרגע הוא קצת נראה כמו תחילתו של מחזור.
איך זה ייתכן אם לא שכחתי שום גלולה ואני לא מאחרת בזמן לקיחתן? והרי אחרי יומיים שלושה אני צריכה לקבל.
תודה ואשמח אם תענו במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2012יכול בהחלט לקרות לא להלחץ מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותנטלי09/03/2012
הייתי צריכה לקחת את הגלולה הראשונה לפני 3 ימים, אבל בגלל כל מיני סיבות..אני יכולה לקחת את הגלולה הראשונה רק היום. מה ההשלכות לעניין?
תודה רבה מראש וחג פורים שמח:]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2012יעילות הגלולות יורדת ולכן הוסיפי קונדומים בשבועיים הראשונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה דחוף?מנסה להבין...09/03/2012
שלום,
בימים האחרונים יש לי כאבים בגב התחתון בצד, בבטן התחתונה (בדר"כ זה בגב התחתון)
בנוסף דקירות בשד.
אני כבר 7 חוד' עם התקן הורמונלי ועדיין מדי פעם עם דימומים/הפרשות צהובות או דמיות.
יש לי תור רק לעוד חודש - השאלה היא אם זה משהו שדורש בדיקה דחופה או שיכול לחכות?
הכאבים נסבלים, לאורך כל היום. לפעמים לוקחת משכך כאבים.
תודה וחג שמח:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה דחוף? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2012כדאי חפנות רופא נשים בהקדם לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בתוך הנרתיק בזמן קיום יחסיםאורנה09/03/2012
שלום רב, אתמול התחלתי לסבול מכאבים בבטן התחתונה כאבים דומים לכאבי מחזור...ואני בערך 16 יום אחרי המחזור.אתמול אני ובעלי ניסינו לקיים יחסים רק מה שעצר אותנו זה כאביים ממש כואבים כמו דקירות כאלו מוזרות בפנים ממש בזמן הקיום בלבד...מה אני אמורה לעשות ? האם זה חמור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בתוך הנרתיק בזמן קיום יחסים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2012כדאי לפנות לבדיקת רופא נשים, יכול להיות ביוץ ציסטה שחלתית או דלקת באגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר___08/03/2012
היי,
אני סובלת משיעור יתר ( קל- לא השיערות השחורות- יותר פלומה חומה בהירה)
נטלתי גלולות כחצי שנה-והשיערות הפכו לממש שקופות והביטחון שלי השתפר פלאים.
לאחר בדיקות לקרישות יתר- נודע לי שיש לי גן לקרישות יתר ואינני יכולה ליטול יותר גלולות.
רציתי לברר האם ישנן בשוק תרופות נוספות נגד שיעור יתר שאינן גלולות- דברי זה מטריד אותי מאוד
עם הפסקת הגלולות השיערות חוזרות?
תודה רבה וחג פורים שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/03/2012"עם הפסקת הגלולות השיערות חוזרות? " יתכן.
את צריכה לפנות לרופא אנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבור גלולתנעמה07/03/2012
שלום רב,
אני נוטלת גלולות מליאן ולפני שלושה חודשים חיברתי שתי חבילות של גלולות כי שכחתי אחת בשבוע האחרון של החבילה.
מאז קיבלתי מחזור והחלתי את הקופסה של החודש הזה ואני אמורה לסיים את החבילה עוד כמה ימים אבל אז המחזור ייפול בדיוק על החופשה שאני וחבר שלי תכננו.
השאלה שלי היא- האם זה מסוכן לחבר את החבילות בתדירות כזו כך שייצא שאני מקבלת מחזור רק אחת לחודשיים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבור גלולת - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/03/2012ממש לא מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גלולותרותם07/03/2012
התחלתי לקחת גלולות פמינט ולא רציתי לקבל מחזור אז החלטתי להמשיך עם החבילה הבאה ישר ללא ההפסקה. בדיוק כשסיימתי את הגלולה האחרונה, כמה שעות אחרי התחיל לי המחזור, זה הגיוני בכלל? לא אמורים לקבל את המחזור כמה ימים אחרי הגלולה האחרונה? ואיך אני מונעת את זה בפעמים הבאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על גלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/03/2012כן, הגיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות ביופסיהיעל07/03/2012
שלום,
לפני כחודש הייתי אצל מומחה צוואר רחם בעקבות דימום לאחר קיום יחסי מין.
יש לציין, כי אני 3 חודשים לאחר לידה רגילה עם קרע דרגה 3.
תוצאות הבדיקה של צוואר הרחם היו תקינות, אך בגלל הדימום נלקחה גם ביופסיה.
התוצאות שהתקבלו בבדיקה המאקרוסקופית הן: "קטע רירית אפור קרומי גמיש בקוטר מירבי 0.2 ס"מ. וכן המלצה לבוא לביקורת בעוד 6 חודשים עם תוצאות פאפ עדכניות.
בבדיקה המיקרוסקופית נמצא:
cervix, 12 oclock,biopsy:
- transformation zone present
- few cells show koilocytic changes
- mild cervicitis
אודה לפענוח התוצאות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות ביופסיה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/03/2012אנחנו לא מפענחים בדיקות מעבדהץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקמת גרנולציה בכיפת הנרתיקשירי07/03/2012
חג שמח,
לפני כחודש וחצי הסרתי את הרחם עם החצוצרות (ללא השחלות), בשיטת לפרוסקופייה.
הניתוח עבר בהצלחה, החלק הפנימי מחלים באופן מעולה.
לעומת זאת יש לי דימומים מהנרתיק. הרופא טוען כי התפתחה רקמת גרנולציה בכיפת הנרתיק.
האם זה מסוכן?
האם ניתן לזרז החלמה של המקום?
כיצד צריך להתנהג: האם יותר לנוח או לפעול כרגיל?
האם כדאי ליטול גלולות אבץ?
אשמח לכל מידע נוסף בנושא, כי אני דואגת מאד.
תודה וחג פורים שמייח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקמת גרנולציה בכיפת הנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/03/2012האם זה מסוכן? - לא
האם ניתן לזרז החלמה של המקום? - כן, אפשר להסיר את הרקמה בכלות רב ללא הרדמה וללא כאבים.
כיצד צריך להתנהג: האם יותר לנוח או לפעול כרגיל? - רגיל
האם כדאי ליטול גלולות אבץ? - לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופפפפפהההn/j07/03/2012
אני בת 26 מזה 8 חודשים מנסה לכנס להריון, לאחרונה מופיעה תופעה מוזרה בתקופת הביוץ (לפי ערכת ביוץ ביתית). בזמן קיום יחסי מין עם בעלי מרגישים מחסום המונע חדירה. מלאה ויובש מרבי. מה הסיבה לכך והאם צריך לפנות לרופא לציין כי פניתי לרופא קודם ואמרה שזה יכול להיות בגלל לחץ, למרות שאני ממש לא מרגישה לחץ. למי אני צריכה לפנות והאם הדאגה שלי מוצדקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופפפפפההה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2012כנראה את לא מגורה ולא רטובה ולכן יכול להיות יובש ואת מתכווצת. הוסיפי ג'ל סכוך לפני החדירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהורמונים ביולוגים זהיםשגית07/03/2012
מבקשת לדעת אם יש רופאי קופת חולים לאומית המתמחים בבדיקות הנכונות לצורך התאמת ההורמונים וכן בהתאמתם. (בחו"ל עושים בדיקת רוק. אלו בדיקות עושים בארץ - אם בכלל?) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהורמונים ביולוגים זהים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2012עושים רק באופן פרטי לפי הידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים ביולוגים זהים
שגית18/03/2012תודה על המידע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעתקרן07/03/2012
שלום אני בת 36 אחרי שתי לידות בניתוח קיסרי , האחרון היה לפני 7 חודשים .
אני מעוניינת להתקין טבעת אבל אין לי מושג מתי עושים את זה ? איזה סוג של טבעת? האם זה כואב?
נכון שאת כל זה הרופא נשים יכול להסביר לי רק שאף פעם אין לי זמן.
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2012החדרת הטבעת נעשית בזמן המחזור, מעט כואבת, החלטה על איזה סוג טבעת תעשה עם רופא הנשים שלך ( עם הורמונים או בלי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפורמציה על גלולת אמיליגלי07/03/2012
צהריים טובים,
אני אשמח לקבל מידע על גלולת אמילי.
היא מומלצת,לא מומלצת?
ויש לי שאלה מהותית:ביקרתי אצל רופא נשים בטענה שהגלולות שנטלתי לא מתאימות לי מפאת תופעות הלוואי,ובלי שום בדיקה גופנית הרופא הביא לי מרשם לגלולת אמילי.
רשלנות?הקלת ראש?על סמך מה הוא החליט שדווקא הגלולה הזו מתאימה לי?
אני קצת סקפטית בנושא הזה ואשמח לדעת לפי מה רופא נשים בוחר להתאים גלולה ספציפית לאישה.
ועוד משהו שקצת צרם לי,שאלתי את הרופא למה דווקא גלולת אמילי ,ותשובותו הייתה מפני שאני מקבלת אותה בחינם מסל התרופות הצבאי,ולמה לשלם אם אפשר לקבל בחינם מהצבא.סיבה לדאגה?
ועוד שאלה בקשר לגלולת אמילי,זה נכון שהמחזור החודשי יופיע אחת ל3 שבועות?
אשמח למענה.יום טוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינפורמציה על גלולת אמילי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2012אמילי היא גלולה תוצרת הארץ הזהה לגלולה הותיקה והמוצלחת מליאן
אין שום צורך לעשות שוב בדיקה גופנית עקב תופעות לואי מהגלולות אם נעשתה לך בדיקה בחודשים האחרונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)