מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזורקרן11/03/2012
אני בת 38 ועם מחזור סדיר לחלוטין כל 28 ימים כמו שעון
לפני חודשיים המחזור שלי פשוט לא הגיע היתי נפוכה מאוד , חזה כואב ,כל התסמינים אך המחזור לא היגיע (איחר בשלושה שבועות)
פניתי לרופא נשים והוא נתן לי כדורי פרימולוט נור חמישה ימים לקחתי ואחרי חמישה ימים שהפסקתי קיבלתי , ועכשיו שוב המחזור מאחר
האם אני צריכה לבדוק יותר לעומק מה הבעיה ?
אני סובלת מהתסמינים והמחזור לא מגיע
האם הגעתי לגיל???
אני אחרי שני לידות אין מצב שאני בהריון ... בודאות
כדי לקחת שוב את הכדורים ?
אשמח לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/03/2012לא מומלץ ליטול את הכדורים ללא המלצת רופא מטפל
ממליץ בדיקה ע"י רופא נשים מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור ובדיקת הריון שליליתmor11/03/2012
שלום, אז כך:
אני בת 21 ואני מנסה להכנס להריון כבר שלושה חודשים (לפני זה לכחתי גלולות במשך חצי שנה).
יש לי איחור במחזור של שלושה ימים.
אתמול עשיתי בדיקה ביתית והיא יצאה שלילית.
יש סיכוי שהבדיקה טועה?
יכול להיות שבגלל שלכחתי גלולות יהיה לי יותר כשה להכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור ובדיקת הריון שלילית - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/03/2012נטילת גלולות לא פוגעת בפוריות
במידה ומחזור עדיין ימשיך לאחר יש לחזור על בדיקת בטא בעוד מספר ימיםן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור מוזר במחזורמוטרדת11/03/2012
בעלי ואני מנסים להכנס להריון במשך כחצי שנה. המחזור שלי סדיר מאוד, מדוייק להפליא ומגיע כל 27-28 יום.
החודש בזמן בו אמורה הייתה להופיע הוסת הגיעו כל התסמינים הנלווים לה (כאבי גב, התכווצויות, עצבנות וחוסר סבלנות וכו'), אבל הוסת עצמה לא הגיעה. במקום זה היו מעט מאוד הפרשות שקופות שכבר נעלמו.
הוסת מאחרת לי כבר בשישה ימים. כיומיים לאחר האיחור עשיתי בדיקת הריון שהתוצאה שלה הייתה שלילית.
המחזור שלי מדוייק תמיד ומעולם לא קרה לי דבר כזה. מה יכולה להיות הסיבה לאיחור כזה? אני דואגת שקורה משהו שיפגע בהמשך הנסיונות שלנו להכנס להריון.
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור מוזר במחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/03/2012שינויים בסדירות המחזור דבר שכיח לעיתים קורה גם כתוצאה מלחצים נפשיים או סיבות אחרות
בכול מקרה במידה ועדיין איחור יש לפנות לרופא נשים מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי 12 יוםאיילה11/03/2012
לפני 12 יום קיבלתי מחזור, הסתיים, אחרי 6 ימים ושוב היום (אחרי 12 יום) קיבלתי מחזור.
אני בת 31, לא נוטלת גלולות כבר כמה חודשים, בדרך כלל מחזור מאוד סדיר.
לא הגיוני שזה הריון, כי לא קיימנו יחסים מאז המחזור האחרון, כי רק מחרתיים הייתי אמורה לטבול במקווה.
מה זה יכול להיות?
מעולם לא קרה לי דבר כזה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי 12 יום - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/03/2012לעיתים היעדר ביוץת או מצב נשפי יכול לגרום לאיחור במחזור
יתכנו שינויים פיזיולוגיים אחרים אשר משפיעים על סדירות המחזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר מאמץ פיזישירה11/03/2012
בת 28. אני נוטלת גלולות באופן קבוע תקופה ארוכה.
חזרתי מטיול של 3 ימים שהיה כרוך במאמץ פיזי קיצוני ביחס למה שאני רגילה. (כולל סחיבת משקל גדול יחסית).
עם חזרתי הופיע לי דימום קל שדומה באופיו לדימום הווסת הקבוע שלי.
אני אמורה לקבל מחזור רק בעוד שבוע וחצי.
מעולם לא הייתה לי בעיית סדירות עם הגלולות.
האם הדבר תקין?
האם להתייחס לכך כאל המחזור ובהתאם לשנות את סבב הגלולות?
תודה מראש,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר מאמץ פיזי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/03/2012זה אינו מחזור ולכן המשיכי את הגלולות כהרגלן, כנראה דימום חריג שהגיע אחרי המאמץ הפיזי החזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדימום טרם נפסק
שירה14/03/2012קיבלתי את תגובתך. תודה
יחד עם זאת, מכיוון שהדימום טרם פסק (מיום שבת עד יום רביעי)- האם עלי לפנות לרופא נשים?
הדימום אינו חזק ולמעשה אף נחלש מאז הופעתו.
שוב תודה,
שירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדימום טרם נפסק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/03/2012אם הדימום ממשיך פני לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ואוגמנטיןענת11/03/2012
שלום,
אני לוקחת גלולות באופן סדיר כבר שנים.
לפני כחודשיים החלפתי סוג גלולות ועכשיו אני משתמשת במליאן.
במהלך החפיסה האחרונה, לאחר נטילת הגלולה השלישית התחלתי טיפול באוגמנטין 875. ביום האחרון של האנטיביוטיקה (והיום ה9 של הגלולות) קיימתי יחסי מין.
האם אני מוגנת או שכדאי שאקח פוסטינור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ואוגמנטין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/03/2012האוגמנטין מוריד ספיגה של הגלולות ולכן כדאי להוסיף עוד אמצעי מניעה עוד שבועיים אחרי סיום האנטיביוטיקה
אם את רוצה להיות על הצד הבטוח הוסיפי פוסטינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהתמימה10/03/2012
שלום וברכה,
אני כ 8 חודשים אחרי לידה.
במשך 5 חודשים ראשונים לקחתי סרזט ,בגלל דימומים החלפתי מיד להרמונט(ללא הפסקה בינהם)אחרי חודש וחצי של נטילת הרמונט התחילו שוב דימומים והפסקתי בכדי לקבל מחזור אך היה דימום מועט מאוד במשך יומיים (לראשונה מהלידה)ולאחר שבוע התחלתי את החפיסה הבאה. כרגע ברצוני לחבר 3 חפיסות כמו שעשיתי לפני ההריון(בזמנו לא היו לי שום בעיות של דימומים גם אחרי חיבור של 3 חפיסות)
האם כדאי לתת לגוף להתנקות אחרי חבילה אחת בגלל שלא קיבלתי מחזור נורמלי או שאין שום בעיה לחבר שוב 3 חפיסות?
אם דיממתי מדי פעם זה אומר שיש סיכוי גבוה גם עכשיו לדמם?
נ.ב בדקתי ואני לא בהריון.
אודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/03/2012אי אפשר לנבא איך תתנהגי עכשיו אחרי גלולות רצופות. בהחלט יכול להיות שיהיו דימומים לא סדירים, במידה וכן עשי שבוע הפסקה ותני לרירית הרחם להתאושש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הופעת מחזור בזמן שימוש ביוטירוקסליאת10/03/2012
שלום,
אני מטופלת כבר כחודשיים ביוטירוקס, בגלל היפותירואידיזם.
השבוע לא קיבלתי את המחזור (הייתי אמורה לקבל לפני 5 ימים).
אני לא על גלולות ובדקתי כבר פעמיים עם ערכה ביתית ואני לא בהריון.
(אני אומנם מנסה להיכנס להריון, אבל מכיוון שבדקתי ואני לא בהריון - מוזר לי שהמחזור פתאום לא מופיע)
האם יכול להיות שהשימוש ביוטירוקס משפיע/משבש את הופעת המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הופעת מחזור בזמן שימוש ביוטירוקס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/03/2012תלוי אם את מאוזנת עכשיו או לא מבחינת תפקודי בלוטת התריס, כדאי לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלי זה אותו הדבר
שלומית22/04/2012מטופלת 4 חודשים ביותירוקס בחודש הראשון המחזור איחר בחמישה ימים לאחר מכן התחיל להקדים עד שהגיע מצב שלא קיבלתי וסת.
רופא משפחה ומומחה לבוטלת התריס המליצו על החלפה לסיטרואיד אבל הקופה לא מאשרת בגלל שמעולם לא התנסתי באלטרוקסין,הפכתי לשפן ניסיון.
כרגע מנסה להשיג עצמאית את הסינטרואיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקהאני10/03/2012
האם יש כדורי בליעה מהסוג נורמפלור ואנטימה C ?
והאם יש בעיה לבתולה להשתמש בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/03/2012אין כדורים של אינטימסי ונורמהפלור. את יכולה להשתמש בקפסולות של פרוביוןטיקה שאלו חיידקים טובים לבליעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באגןדנה10/03/2012
שלום רב
מזה 3 ימים כאבים עזים באגן. בעיקר בלילה (אני מתעוררת 4-5 פעמים בלילה מכאבים עזים) בעיקר בצד שמאל מקרין על הירכיים ועד לבכרכיים מאחורה. האינסטינקט הראשוני היה לקבוע תור לאורטופד אבל אמרו לי שהסיבה יכולה להיות גניקולוגית.
הכאבים פוחתים משמעותית בבוקר אחרי זמן מה של תנועתיות וחוזרים לפנות ערב.
וגם - אני 3-4 שבועות אחרי הפלה בכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באגן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/03/2012כדאי מאוד לקבוע תור בדחיפות לגינקולוג לבדיקה ולאולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורויקי10/03/2012
שלום, אחייניתי (בת 9) קיבלה מחזור היום.
רציתי לשאול מאיזה גיל מקבלים מחזור והאם זה בסדר לקבל בגיל כ''כ צעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/03/2012היא באמת צעירה לקבלת מחזור. כדאי להפנות אותה לרופא ילדים להעררכה. היא לא חריגה מהנורמה גבול תחתון לקבלת מחזור זה 9
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צוואר רחםחגית10/03/2012
שלום
לפני כשבועיים ביצעתי בדיקת אולטרסאונד ובה נראה כי יש חשש לרחם דו קרני או בעל מחיצה.
הרופאת נשים שלי יעצה לי לעשות צילום צוואר רחם על מנת לברר את מבנה הרחם, אני חוששת מהבדיקה ותוהה האם היא הכרחית, כיוון שהרופאה אמרה שישנן נשים שאפילו לא מודעות למבנה הרחם שלהן ומגלות זאת רק אחרי לידות.
יש לציין כי לפני כחודשיים עברתי הפלה(זהו ניסיון ראשון להרות ) בשבוע שמיני להריון ולכן ביצעתי את בדיקת האולטרסאונד וכ'
הבנתי כי במידה ויש רחם דו קרני/בעל מחיצה ישנן סיכויים גבוהים יותר להפלות.
השאלה שלי האם הבדיקה הכרחית וכדאי לבצעה לפני ניסיון שני להרות או האם כל עוד אין היסטוריה של הפלות חוזרות אפשר לוותר עליה כרגע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צוואר רחם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/03/2012אני הייתי מציעה לך לעבור ברור לפני כניסה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי תופת בזמן הריון - ממש דחוףויקי10/03/2012
שלום, שמי איילת ואני בת 32.
אני נמצאת בחודש החמישי להריוני, וכבר כארבעה ימים אני מרגישה כאבי תופת חזקים בבטן. זה כבר הלילה השלישי שאני בקושי נרדמת מרוב כאבים.
זה אינו ההריון הראשון שלי, לפני חמש שנים ילדתי את שני תאומיי המקסימים ולא הייתה שום הסתבכות או אירוע דומה במהלך ההריון או בלידתם.
קבעתי תור לרופא הנשים שלי אך לצערי התור שלי הוא רק בחודש הבא בגלל עומס אצל הרופא ואין לי אפשרות לפנות לרופא אחר.
פניתי לכאן כדי לקבל מידע על סיבת הכאבים והאם אני צריכה לדאוג לחיי העובר?
יש לציין שלא נפלתי ולא קיבלתי מכה בבטן בזמן האחרון או בכלל, אני אוכלת נכון ועושה הכל לפי ההוראות של הרופא (אני יודעת טוב מאוד בגלל שזהו ההריון השני שלי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי תופת בזמן הריון - ממש דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/03/2012אין טעם לחכות עוד חודש לבדיקת רופא פני לבדיקה דחופה עוד היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לכאבי המחזורלי10/03/2012
ברצוני לציין כי אני בת 38 פלוס 4 ילדים.והטבעת אחרונה הייתה בשימוש
כשנתיים וחצי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לכאבי המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/03/2012זה שלא היה מחזור תחת גלולות יכול לקרות ולא מפריע.. למה השתנו המחזורים שלך אחרי גרדה לא ברור. צריך לעשות מעקב של רירית הרחם לראות שאין הדבקויות אחרי הגרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשי*****10/03/2012
בת 38, המחזור החודשי שלי הוא בן 2 ימים קצר. עם השנים הוא התקצר וכששאלתי רופא תמיד נאמר לי כי זה לא משנה כמה ימים יש העיקר שהמחזור מגיע אבל עדיין יכול להיות שהוא ימשיך להתקצר ובסוף ייעלם? אני לא נוטלת גלולות (הבנתי שגלולות מקצרות את ימי המחזור). גם הדימום לא חזק במיוחד,תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חודשי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן10/03/2012אני מסכים עם הרופא שלך.
אנו גם לא יכולים לצפות מראש לגבי המחזור שלך בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)