מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה בהסתגלות גלולת מינסגלי07/03/2012
שלום רב,
אני נוטלת גלולת מינס במשך חודשיים וחצי.
יש לי גודש בחזה (לא משהו שמפריע בתפקוד היומיומי) אבל הוא קיים.
הכאב והגודש מופיע בימים רגילים ,ולפני מחזור כמובן שהגודש כפול.
ממה יכול לנבוע הגודש הזה בחזה?אם אמשיך לקחת זה יכול להוות לי נזק?
אני בעד הגלולות האלו מהסיבה שיש להן מינון נמוך יחסית(למיטב ידיעתי וזיכרוני מדבריהם של הגניקולוגים)
האם לתת לגלולת מינס צ'אנס נוסף?חשוב לציין שאלו גם החודשים הראשונים בחיי שאני נוטלת גלולות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בהסתגלות גלולת מינס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2012אין נזק בגודש אלא אי נוחות. נסי עוד חודש אם לא ישתפר כדאי להחליף גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות בין מחזוריםס.07/03/2012
אני בת 38, 2 ילדים בני 6 ו-9, ללא בעיות גניקולוגיות בעבר, לא לוקחת גלולות, לא בהריון. בשנים האחרונות המחזור סדיר בן 5-6 ימים, כל 28-32 ימים. בחודשיים אחרונים יש לי הפרשות (כמו טיפות) בין המחזורים בצבע אדום-כהה/חום (כמו בסוף הווסת), ללא ריח מיוחד. בחודש שעבר התחילו כ-5 ימים אחרי סיום הווסת, נמשכו 3 ימים והפסיקו. החודש התחילו גם באותו יום ונמשכות עד היום, כאשר הווסת הקרובה אמורה להיות בעוד כ-5-6 ימים. ביום ה-13 של המחזור הייתי אצל רופאת נשים, היא לא ראתה הפרשות, רירית הרחם תקינה, באולטרסאונד מצאה מיומה קטנה בגודל 1.5 ס"מ, שאחריה צריך לעקוב. עשיתי פאפ לפני 0.5 שנה – תקין.
השאלה: ממה נובעות ההפרשות? יכול להיות שממיומה? ואם כך – ההפרשות תהיינה כל הזמן עד להיעלמות/הסרת המיומה? תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות בין מחזורים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2012יכול להיות שאלו הםרשות דמיות של ביוץ. תופעה שיכולה לקרות אם טורדנית ניתן לקחת גלולות לנסות לדכא את הכיתומים האלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל במשך שבוע בזמן מחלהדחוף, דחוף,07/03/2012
ביום שלישי שעבר הרופאה חשבה שיש לי דלקת ראות ונתנה לי אוגמנטין 875. למחרת התחיל לי דימום קל - כתמי דם שממשיך עד היום - כבר שבוע, את האוגמנטין לקחתי 6 ימים - עד יום ראשון כי התברר שאין לי דלקת ראות. האם ייתכן שהדימום קשור לאוגמנטין? הייתי אמורה לקבל מחזור לפני כיומיים אך לא קיבלתי. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום קל במשך שבוע בזמן מחלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2012חסר נתונים, גיל יחסי מין גלולות
פני לרופא נשים לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה...אור06/03/2012
אתמול בלילה שכבתי עם חבר שלי והקונדום נקרע... אני לא יודעת מה לעשות אני ממש לחוצה... מה אני יכולה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2012קני פוטינור או התרופה המקבילה לה אפשר חופשי ללא מרשם רופא יעיל עד 72 שעות אחרי המשגל
תקראי את העלון המצורף להסברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אצל רופאת נשיםתאיר06/03/2012
שלום,
אני מתחתנת עוד חודש ומיד לאחר החתונה רוצה להתחיל בניסיון להכנס להריון.
אני לא בתולה אך לא קיימתי יחסי מין הרבה זמן (עקב תהליך של חזרה בתשובה). שכבתי רק עם בנאדם אחד. הייתי פעילה מינית בערך שנתיים.
ברוך השם מעולם לא היו לי שום בעיות של דלקות, פטריות וכד'.
עקב העובדה שלא קיימתי יחסים הרבה זמן אני מעט חוששת לבצע בדיקה אצל רופאת נשים.
רציתי לדעת,
האם אני יכולה ללכת לרופאה בשביל לקבל את ההפניה לבדיקות הדם הדרושות ומרשמים דרושים מבלי לבצע בדיקה וגינאלית?
ואבצע אותה אחרי שאתחיל לקיים יחסים?
הרופאה תאשר לי דבר כזה?
זה מקובל?
זה מומלץ?
אודה לתשובה בהקדם. תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אצל רופאת נשים - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין06/03/2012כמובן שניתן באשר לבדיקה או לא יש לדבר עם הרופאה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות הריון?עדי06/03/2012
שלום,ילדתי לפני חצי שנה בן מקסים,
בערך חודשיים אחרי הלידה התחלתי גלולות,שבוע אחרי שאני מפסיקה חפיסה אני מקבלת מחזור.
השאלה שלי היא האם יתכן שלמרות זה אני בהריון? יש לי המון סימנים שכוללים מיחושים בבטן,גם כשקפוא לכולם-לי חם,לא מסוגלת לגעת במאכלים מסויימים שכן אהבתי,ולא פעם אני קמה עם שריר תפוס ברגל-דבר שהיה קורה לי המון בהריון.
אני ממש לא מפנטזת עכשיו על עוד הריון,אני לא מעוניינת בהריון ולכן זה לא ניראה לי תופעות פסיכולוגיות..
אשמח לעזרה,תודה רבה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכול להיות הריון? - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין06/03/2012רצוי לבצע בדיקת הריון ערכת שתן
ניתן לרכוש בכול בית מרקחת ללא מרשם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפתאיר06/03/2012
שלום,
רציתי לדעת מה זו בדיקת פאפ-
איך היא מתבצעת? מה אני עוברת בבדיקה? כמה זמן זה לוקח?
האם זה כואב?
יש לציין שאני בתולה, בת 23.5.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפ - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין06/03/2012במקרה שלך אין צורך בבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה,שכחתי לשתות גלולהאנונימית06/03/2012
ביום ראשון שכחתי לשתות גלולה,שתיתי אותה ביום שני אחרי 15\14 שעות מהזמן הקבוע שאני נוטלת את הגלולות,בערב שתיתי את הגלולה של יום שני בזמן הרגיל שלה.
קיימתי יחסי מין לא מוגנים באותו יום,האם עלי לקחת פוסטינור? או שאני הייתי מוגנת מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבדקי עם הרופא נשים
עדי06/03/2012אל תקחי סתם, תתייעצי , תתקשרי. ואם יגידו לך אז תקחי.
אגב, אם כבר גלולה למקרה חירום שכזה, יש את אותה גלולה בדיוק (נורלבו) רק בחצי מחיר מפוסטינור.
פוסטינור עולה 100 ונורלבו משהו כמו 50. בדיוק קראתי על זה שבוע שעבר שהייתה על זה כתבה גדולה בעיתון. אז שתדעי.
ולא הכי פשוט לעשות לעצמך איזו תזכורת??? כי אלו ימים קריטיים לשכוח.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה,שכחתי לשתות גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2012לא מוגנת וכדאי לקחת פוסטינור ולהוסיף קונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה עם תשובה דחוף !!אנונימית06/03/2012
אם את הגלולה האחרונה לקחתי ביום שלישי ואז יש את ההפסקה של המחזור, הגלולה הבאה תילקח ביום שלישי שאחרי או ביום רביעי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנה עם תשובה דחוף !! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2012אחרי שבעה ימי הפסקה זאת אומרת ביום רביעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחחחחחחחחחחחחוףאנונימית06/03/2012
שלום אני התחלתי להשתמש בגלולות "פליים",
ובדיוק נשאר לי עוד כדור אחד ואני מסיימת קופסא,(ואני חייבת לציין שלקחתי יום יום באופן סדיר)וקיימתי יחסי מין, האם אני מוגנת או שיש סיכויי שלא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחחחחחחחחחחחחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2012מוגנת ב99.9%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה לא צלולהאני05/03/2012
גודל רחם 49*36*48
רירית 12 מ"מ
שחלה ימנית : 35*50 בשחלה נצפו שני מבנים ציסטיים לא צלולים הנראים כגופיף צהוב בגודל 28+29 מ"מ כל אחד.
שחלה שמאלית: 25*33 מבנה זקיקים קטנים מרובים (כי אני בעלת שחלות פוליצסטיות).
אני שמונה חודשים אחרי לידה וסיימתי להניק לפני חודש,הווסת שלי אחרי לידה נהייתה 10-14 יום(שזה דימומים לא זרמים).
אציין כי ההריון הוא אחרי IVF /
הייתי היום אצל הרופא והוא שלח אותי לדופלר אגן,האם זה מסוכן?
ציסטה לא צלולה מסוכנת יותר מצלולה?
בשורות טובות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה לא צלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2012לא מסוכן, סביר להניח שהציסטות מקורן משנויים הורמונליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בנרתיקנואה05/03/2012
שלום
לפני מספר ימים הופיע אצלי גרד באזור הנרתיק. יומיים לאחר מכן בעת קיום יחסי מין הופיעו כאבים בזמן החדירה ואף תחושה חזקה של צריבה, גם לעיתים בעת מתן שתן. יום לאחר מכן ראיתי על אחת השפתיים מהצד הפנימי קרוב לפתח הנרתיק נקודה אדומה שהיא הנקודה הכואבת (הנקטדה צרבת גם בעת מגע קל ובעת התזת מים עליה) אשמח לדעת מה זה והאם יש סיבה לדאגה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2012פני לבדיקת רוםא נשים והמנעי מקיום יחסי מין כרגע עד לטיפול בבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמוגרפיהאלונה05/03/2012
שלום ! אמא שלי כל כמה זמן עושה בדיקת מאמוגרפיה, החודש היא עשתה גם ושלחו אותה לבדיקת אולטרסאונד ,בדיקה משלימה . באיזה מקרים שולחים לבדיקה זו ,? האם ניתן להתחיל לדאג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמוגרפיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2012כשיש גודש בשדיים וקשה להגיע לאבחנה בבדיקת ממוגרפיה מוסיפים אולטראסאונד או כשיש חשד לציסטה בשד. אין סיבה לדאוג כרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רק שאלה..מירי05/03/2012
נטלתי במשך שנים גלולות יסמין והחלטתי להחליף אותן לגלולות פליים וזאת בעקבות הפרסומים אודות ההשלכות לנטילת גלולות יסמין. אני נוטלת את גלולות פליים כבר למעלה מ4 חודשים אולם אין חודש אשר לא מלווה בדימום לאחר יחסי מין שנמשך עד המחזור (לעתים הדימום אף מתחיל שבוע אחרי סיום המחזור). מה עלי לעשות ? לחזור ליסמין או להמשיך עם פליים? האם מותר להמשיך עם גלולות שונות ממש בזמן השימוש באחרות (משמע שאם עד אתמול השתמשתי בגלולת X ונותרו לי עוד 7 גלולות, האם באפשרותי להמשיך ליטול 7 גלולות מסוג Y?
תודה רבה מראש......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רק שאלה.. - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/03/2012לא היה צורך לשנות את סוג הגלולות.
דימום לאחר מגע מיני דורש בירור מיידי אחר: בדיקת פאפס עם קולפוסוקיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רק שאלהמירי05/03/2012
נטלתי במשך שנים גלולות יסמין והחלטתי להחליף אותן לגלולות פליים וזאת בעקבות הפרסומים אודות ההשלכות לנטילת גלולות יסמין. אני נוטלת את גלולות פליים כבר למעלה מ4 חודשים אולם אין חודש אשר לא מלווה בדימום לאחר יחסי מין שנמשך עד המחזור (לעתים הדימום אף מתחיל שבוע אחרי סיום המחזור). מה עלי לעשות ? לחזור ליסמין או להמשיך עם פליים? האם מותר להמשיך עם גלולות שונות ממש בזמן השימוש באחרות (משמע שאם עד אתמול השתמשתי בגלולת X ונותרו לי עוד 7 גלולות, האם באפשרותי להמשיך ליטול 7 גלולות מסוג Y?
תודה רבה מראש......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רק שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2012סיימי את החפיסה ופני לבדיקת רופא נשים לברור האם יש קשר בין יחסי מין ולדימום ( עשית בדיקת פאפ בשנה האחרונה?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)