מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיקת מי שפירמיכל17/10/2011
האם לדעתכם ביצוע מי שפיר אצל רופא "נחשב" באופן פרטי יקטין את הסיכוי לסיבוכים לעומת ביצוע דיקור אצל רופא רגיל בבית חולים, או שבבדיקה כזאת הסיבוכים פחות קשורים במבצע שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקת מי שפיר - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/10/2011לא ברור לי מה זה "רופא נחשב" ומה זה "רופא רגיל". סיבוך יכול להיות גם אצל "נחשב" וגם אצל "רגיל"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יובל18/10/2011ברור לי שסיבוכים יכולים לקרות אצל כל רופא, השאלה היא האם הסיכויים להצלחה אצל רופא פרטי יותר טובים מרופא רגיל עבור בדיקה זאת או שעבור בדיקה זאת זה לא בא לידי ביטוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוווווווווף במיוחד!בת 1817/10/2011
שלום,
לפני כמה חודשים התחילו לי הפרשות לבנות-שקופות מעט גושיות.
אמרו לי שזה יכול להיות שינוי הורמונלי בגוף ואין לי ממה לדאוג. (כי גם המחזור שלי התחיל לאחר כשהוא מעולם לא איחר לי)
לפני כמה ימים פתאום התחיל לי כאב בהטלת שתן, ממש כאב חזק בבטן התחתונה.
אני נורא מודאגת ומוטרדת, אני לא יודעת ממה זה יכול לנבוע וזה ממש מפריע לי במהלך היום יום.
חשוב לציין שכבר קיימתי יחסי מין אך בשבועיים האחרונים לא.
אשמח לתשובה בהקדם, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוווווווווף במיוחד! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/10/2011יש להבדק אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות וגרד בנרתיקלי17/10/2011
אני בת 42 בשנה האחרונה סובלת סביב היום ה- 10 של המחזור (כנראה סביב הביוץ)
מסימפטומים מטרידים במיוחד נפיחות ואי נוחות בבטן התחתונה , צורך למתן שתן דחוף,הפרשות וגרד רב וכן חוסר נוחות כללי באזור הנרתיק (בד"כ גם נפיחות קלה בשפתיים) בד"כ מספר ימים לפני המחזור הסימטומים חולפים ושוב חוזר חלילה לקראת הביוץ הבא.בדיקות שעשיתי כמו דלקת בדרכי השתן , משטח צוואר הרחם יצאו שליליות וכן אולטרסונד לא נמצא כל ממצא מחשיד. הגניקולוג משער שהסימפטומים קשורים למצב הורמונלי והציע טיפול הורמונלי הגורם לי לשיעור יתר . אני מיואשת וזקוקה דחוף לחוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות וגרד בנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/10/2011אנו לא נותנים חוות דעת ללא בדיקה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהרימונה2017/10/2011
היי,
חבר שלי והחלטנו החלטנו לקיים יחסי מין,לאחר שעברתי אצל הרופא ולקחתי חבילת גלולות וסידרתי את המחזור ניסינו לעשות את זה.
בפעמים הראשונות שניסינו זה ממש כאב ולא יכולתי לעשות את זה.(לא השתמשנו בשום חומרים...)
ב3 הפעמים האחרונות שניסינו לעשות את זה הכאב היה נוראי ושרף לי מאוד ובנוסף לכל זה כשהוא חודר אלי אני מרגישה צורך עז לעשות פיפי(ואין לי באמת,כל פעם אני הולכת לשירותים ואין לי...וגם אחרי שעה עוד אין לי..)כאילו זה לוחץ לי על השלפוחית ואני מרגישה שעוד רגע "יברח" לי הפיפי,
מישהיא מכירה את ההרגשה ויודעת מה עושים נגד זה?נגד הכאב,השריפה,וההרגשה של פיפי בכל רגע?
(לא הצלחנו לעשות את זה כי לא יכולתי לסבול את כל מה שהרגשתי...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2011את חייבת לעבור בדיקת רופא נשים כי אולי יש בעיה עם הקרום בפתח הנרתיק. נסו להשתמש בשמן או בג'ל סיכוך ואם זה לא יעזור במשחה מאלחשת בשם אזראקאין 5% מרחי אותה חצי שעה לפני החדירה. נסי להרפות ולא להיות מכווצת. ואם כל זה לא יעזור , צריך ברור רפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליחן17/10/2011
שלום,
הייתי היום אצל רופא המשפחה וקיבלתי ממנו הפניה לביצוע פרופיל הורמונלי, בשל הבעיות הבאות:
שיעור יתר.
מחזור לא סדיר, ארוך, כואב וכולל הקאות כל חודש.
הבעיה היחידה היא שהרופא לא ידע באיזה יום של המחזור עליי לבצע את הבדיקה וביקש שאתקשר להתייעץ עם גינקולוג.
אשמח לקבל תשובה בנוגע למועד ביצוע הבדיקה.
תודה רבה וחג שמח,
חן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2011בדרך כלל עושים את הברור ההורמונלי ביום 3 בערך אחרי התחלת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות בשחלה ימנית דימומים וכאביםגין17/10/2011
ד"ר שלום,
הנני בת 36 לאחר שני ניתוחי קיסרי, עם התקן מירנה מזה כשנתיים כמעט.לאחר שהתלוננתי על דימומים תכופים וכאבים באגן עם דקירות בצד ימין ביצעתי ביולי אולטראסאונד גודל רחם 33X66 ממ, סטייה שמאלה, רירית הרחם בעובי 3.7 מ"מ דוגלס- ללא נוזל ובו הודגמה שחלה ימנית בגודל 14X42 ממ, ממצא 1 נצפה מבנה ציסטי לא צלול בגודל 16X15 וממצא 2 בתוכה נצפה מבנה ציסטי הטרוגני בגודל 15X22 ממ. ביצעתי בדיקת דם ל- CA-125 והתוצאה היתה 12.1 (הבנתי שזה תקין)
נשלחתי לדופלר אגן - רחם בגודל 73X36 רירית הרחם בעובי 4.8 ממ דוגלס ללא נוזל. שחלה ימנית הודגמה בגודל 36X53 ממ כאשר ממצא 1 נצפה מבנה ציסטי לא צלול עם נוזל בהדיות של קרישי דם בגודל 38X38 ממ בתוך הציסטה ישנו ממצא ציסטי נוסף עם דופן אקוגני בקוטר של 19 ממ. נאמר לי שאחרי חודשיים צריך מעקב לראות אם נעלמו הציסטות, בינתיים עדיין יש לי כאבים מאוד חזקים באגן ובצד ימין כמו כן ב 4/10 היה לי מחזור והיום 17/10 שוב החל לי דימום... סליחה על האורך אבל אודה לתובנות והכוונות, אני קצת בלחץ. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות בשחלה ימנית דימומים וכאבים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2011הדימום החריג יכול להיות בגלל הציסטות שמשפיעות על המחזור, קשה לתת לך תשובה אבל אם הכאבים נמשכים ולמרות קיום המירנה הציסטות לא נעלמות ((אבל גם לא גדלות) כדאי להערכתי לעשות ברור חירורגי, אם לא יחול שינוי במצב תוך מספר שבועות של מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מגלולת פמינט לגלולת יאזיעל17/10/2011
היי..אני מעוניינת לעבור מגלולת פמינט ליאז. אתמול לקחתי את הגלולה האחרונה בחפיסה של פמינט, האם היום להתחיל לקחת יאז, או לחכות ליום הראשון של המחזור ואז להתחיל לקחת יאז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מגלולת פמינט לגלולת יאז - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2011חכי ליום הראשון של המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותרסול17/10/2011
אני בדר"כ נוטלת גלולות.. עקב מצב כלכלי רעוע אחרי שנגמרה החפיסה לא קניתי חדשה וקיימתי יחסים לא מוגנים... יש מצב שנכנסתי להריון??? (לא לקחתי שכבוע לפני קיום היחסים ועד עכשיו) ומתי אני יכולה להמשיך חפיסה חדשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/10/2011את לא מוגנת. אם קיימת יחסי מין לא יותר מ3 ימים קודם להיום כדאי לקחת פוסטינור. המשיכי עם קונדומים החודש וביום הראשון של המחזור התחילי חפיסה חדשה.
אם יהיה איחור במחזור עשי בדיקת שתן להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיספוס יום של גלולהטליה17/10/2011
אני נוטלת גלולות מיליאן כבר שנה פיספסתי יום אחד שלא לקחתי גלולה ויום למחרת הופיעו הפרשות של מחזור המשכתי לקחת את הגלולות כרגיל אבל סימני הדימום עדיין מופיעים? מה אני צריכה לעשות?להמשיך לקחת גלולות?להפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיספוס יום של גלולה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/10/2011להמשיך ליטול את הגלולות באופן רגיל ללא שינוי מהמקור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי תכנון הריון וחיסוניםנועה16/10/2011
שלום רב,
אני בת 39. מתכננת הריון בקרוב.
ביקשתי מרופאת המשפחה שלי הפנייה לחיסון נגד דלקת ריאות (לחיסון זה נדרשת הפנייה).
יש לציין שכבר קיבלתי חיסון נגד שפעת.
רופאת המשפחה,מסרבת לתת לי הפניה לחיסון של דלקת ריאות, בטענה שלא נותנים חיסון לנשים שמתכננות הריון, אלא רק לאנשים מעל גיל 65 (או אנשים בעלי מחלות כרוניות) בלבד.
מה דעתכם?
האם נכונה דעת רופאת המשפחה?
איך אפשר להשיג חיסון שכזה?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגביי תכנון הריון וחיסונים - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/10/2011יש לפנות לרופא נשים אשר מבצע את מעקב ההריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל, אני עדיין לא בהריון!
נועה17/10/2011כיצד ניתן להשיג את החיסון לפני כניסה להכיון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ואקנהנועה16/10/2011
שלום, נרשמו לי גלולות פמינט ע"י רופא נשים.
במהלך החודש הראשון הופיע יובש בנרתיק, ובחודש השני נוספו בהדרגה פצעי אקנה
שממש "התפרצו" על הפנים (במיוחד באיזור הסנטר), וזאת לאחר שהפנים שלי היו חלקות
לגמרי כי טופלתי ברואקוטן חצי שנה לפני כן.
בחודש השני הלכתי לרופא נשים וביקשתי להחליף את הגלולות, והפמינט הוחלף ביסמין.
אני באמצע חודש שלישי שלי עם גלולות, באמצע חפיסת יסמין, ובנוסף לאחר ביקור אצל רופא עור קיבלתי מרשם לאנטיביוטיקה בשם מינוציקלין 50 לטיפול באקנה.
השאלה שלי היא: האקנה דיי נרגעה אך עדיין קיימת, ואני סובלת מבחילות מטורפות במהלך רוב שעות היום. אני מעוניינת להפסיק את השימוש בגלולות לגמרי. האם אני יכולה להפסיק עכשיו? בכדור ה-12 מתוך 21. בלי שזה ילווה בהתפרצות אקנה או משהו אחר בסגנון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ואקנה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/10/2011יאסמין הם גלולות יעילות אשר ניתנות לעיתים לצורך טיפול באקנה
במידה ואת מתכוונת להפסיק את השימוש בגלולות בכלל רצוי לבצע זאת לאחר סיום החפיסה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםויקי16/10/2011
יש לי שאלה בזמן יחסי מין עם בעלי ירד לי דם והרבה אבל לאחר כי חצי שעה בערך הכל עובר,וזה כבר לא פעם ראשונה.האם יש ממה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלכי לעשות בדיקת פאפ
רות17/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/10/2011חשוב לעבור בדיקת רופא נשים כולל בדיקת משטח מצוואר הרחם לאחר הפסקת הדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוףחסויה16/10/2011
אתמול שכבתי עם חבר שלי והייתי צריכה לקבל מחזור והוא מאחר.
שכבנו וכשהוא הוציא את הקונדום היה לו חיכוכם עם התחתון והוא טען שהוא נקרע מבחוץ.
הוא לא גמר ולא היו לי טיפות התחלה
רציתי לדעת אם יש מצב שאני יהיה בהריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה דחוף - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/10/2011בכול מקרה של קיום יחסי מין לא מוגנים אפשרות של פליטת זרע קיים סיכוי של הריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חסויה17/10/2011זה היה מוגן פשוט כשהוא הוציא אז נקרע לו יש סיכוי להריון בכל זאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקאקלומיןטל לוי16/10/2011
האם מותר לקחת את כדור האיקאקלומין יותר מחמישה ימים
מכיוון שאני טובלת במקווה והביוץ מופיע חמישה ימים מהכדור האחרון
אני עלולה לפספס את הביוץ החודשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקאקלומין - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/10/2011נא להפנות את השאלה למדור פוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ארוךמינה16/10/2011
אחרי שלקחתי גלולות חצי שנה ואח"כ לא קיבלתי מחזור כמעט 3 חודשים קיבלתי מחזור לפני שבוע, המחזור היה דליל מאוד ולאחר שבוע כשחשבתי שכבר נגמר לי התחילו לי כאבים וגם יצא לי יותר דם באופן משמעותי. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ארוך - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/10/2011לא ניתן לקבוע ללא בדיקת רופא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)