מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשות חומותשירן22/10/2011
שלום רב,
בלילה שבין שני לשלישי קיימתי יחסי מין ללא קונדום. אני נוטלת גלולות כבר מעל 4 שנים.
לא היה כאב, או צריבה במהלך הסקס וגם לא לאחריו, אבל יומיים אחרי ועד היום יש לי הפרשות חומות שאיני נתקלת בהן במהלך החודש, אלא רק לקראת קבלת המחזור החודשי.
בחפיסת הגלולות נשארו לי עוד 7 גלולות.
האם יש סיבה לדאגה? על מה הפרשות אלו יכולות להעיד!?
תודה מראש, שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/10/2011יכול להיות עקב לקיחה ממושכת של גלולות או עקב פצע שפשוף בצוואר הרחם. המשיכי את הגלולות וקבעי תור לבדיקה אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי מניעהשרה21/10/2011
שלום,
אני בת 43 + 3 ילדים. בין ההריון הראשון לשני היה לי התקן ולאחר כארבע שנים התפתחה סביבו דלקת חמורה. לאחר שהוצא ההתקן נאסר עלי להשתמש שוב בהתקן. מאז עברו כ-7 שנים בהן אני משתמשת רק בגלולות (למעט הפסקה "קלה" של הריון ולידה). לאחרונה אני מרגישה שאינני מסוגלת להמשיך יותר עם הגלולות. האם לדעתך אני יכולה לנסות לשים שוב התקן? האם יש אמצעי מניעה מומלץ אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצעי מניעה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר21/10/2011אפשר לנסות NUVARING - טבעת נרתיקית או
MIRENA התקן הורמונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הפלהאילנה21/10/2011
ב 25.9 היתה לי הפלה(גרידה , לאחר הפלה טבעית ב 30.7 -נצפה שק הריון ריק) לאחר הריון שהסתיים בעקבות מות עובר בשבוע 8.
ב 18.10 התחיל לי דימום ליומיים ,האם זה מחזור?
מתי אוכל לנסות שוב להכנס להריון? האם הביוץ החודש הקרוב?
כמה צריך להמתין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר הפלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/10/2011אין בעיה להכנס להריון כבר בביוץ הקרוב
אם הבנתי נכון זו הפלה חוזרת? אם כן כדאי לעשות ברור דרך רופא נשים בקופ"ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה בשפתיים החיצוניותחסויה21/10/2011
שלום,
יש לי כבר המון המון זמן גולה בשפתיים החיצוניית היייתי אצל 3 רופאות שאמרו שזה שום דבר ואין סיבה לדאוג.
אני בכל זאת דואגת - ראיתי באינטרנט שיש את זה להמון נשים ולכולן אמרו שזה שום דבר.....איך אפשר לסמוך על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולה בשפתיים החיצוניות - תגובה
ד''ר יואב פלד21/10/2011אם הממצא מטריד אותך ( למרות שכניראה איו לו חשיבות ) ניתן להסירו ללא קושי מיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באזור שחלה ימיןבילבי21/10/2011
היי,
קיבלתי מחזור לראשונה בגיל 14. מאז ומתמיד המחזור שלי היה מאוד כואב רק ביום הראשון ונמשך חמישה ימים. סדיר בדר"כ. דימום בכמות רגילה. בשלוש שנים האחרונות בזמן היותי עם חבר קבוע תוך כדי שימוש בקונדום כאמצעי מניעה נאלצתי לקחת פוסטינור 3 פעמים עקב קרע בקונדום.
אחרי הפעם האחרונה שלקחתי פוסטינור הרגשתי כאבים בקיום יחסי מין והתגלתה אצלי ציסטה גדולה על שחלה ימן בגודל של 6*5 ס"מ שנספגה אחרי המחזור הבא. חודשיים לאחר מכן הופיע hemorrahgic corpus lutem מימין שגם הוא נעלם בUS ביקורת אחרי המחזור הבא. חודשיים אח"כ שוב hemorragic corpus luteum מימין. ששוב נספג ב-US ביקורת הבא. חודש לאחר מכן ב-US, לא היו ממצאים יוצאי דופן בבדיקה. לאור שני הארועים של hemorrahgic corpus luteum מימין הרופא המליץ שאתחיל לקחת גלולות מינס.
אני נוטלת גלולות מזה 3 חודשים. המחזור מקדים מעט ויש לי דימום שמקדים ומופיע כחמישה ימים לפני תחילת נטילת גלולות הפלסבו. ועוד דימום קטן נמשך יומיים שלושה בזמן גלולות הפלסבו. ועכשיו הנה הבעיה (סליחה על ההקדמה הארוכה). בזמן שיש לי דימום בשלושה החודשים האחרונים אני חווה כאבים באזור שחלה ימין חופפים למשך הדימום. בעבר כאשר הייתי מקבלת מחזור הייתי נוטלת NSAIDS וזכור לי שהיה לפעמים, לא כל מחזור, כאבים מימין. עכשיו הכאבי מחזור יותר קלים ואני לא נאלצת לקחת כדור אבל יש לי הופעה של כאב חד, דומה באופי להתכווציות (מגיע ונעלם) בשחלה ימין. פניתי לרופא בחודש שעבר במהלך אחד הארועים האלה. לא נראה דבר ב-US אבל בבדיקה הייתה רגישות על פני שחלה ימין. ה-CA125 היה תקין.
אני מתנצלת שוב על השאלה הארוכה. האם העובדה שיש לי רחם אחורי יכולה לגרום לכאבים? האם מדובר באנדומטריוזיס? מה כדאי לעשות? האם הגלולות שאני נוטלת זה הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח מאוד להתייחסות
בילבי22/10/2011אני יודעת שהשאלה שלי ארוכה אך בכל אופן מאוד אעריך אם תוכלו לענות ולעזור. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח מאוד להתייחסות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/10/2011ההיסטוריה אכן מפורטת על מנת להמנע ממקרים חוזריםשל hemorrhagic corpus luteum יש לשקול בשימוש בגלולות
אין קשר בין הםוסטינור ושימוש בקונדומים לממצאים החוזרים בשחלות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר מחזור לאחר פרוברהמיכל21/10/2011
שלום,
אני בת 19.5. לפני שלוש שניים אובחנתי עם שחלות פוליצסטיות.
הרופאה נתנה לי פרוברה במידה ואיני מקבלת מחזור מעל לחודשיים.
היא נתנה לי 2 כדורים למשך 10 ימים.
מאז, לקחתי בערך 6 פעמים פרוברה ובשאר הזמן המחזור בא לבד תוך חודש-חודשיים.
בחצי שנה האחרונה ירדתי 7 קילו, BMI 18.5 כרגע.
לפני שבועיים סיימתי לקחת פרוברה ועדין לא קיבלתי מחזור.
האם נפגע משהו ? הם זו סיבה להיכנס ללחץ ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר מחזור לאחר פרוברה - תגובה
ד''ר יואב פלד21/10/2011הייתי מחליף את הפרוברה בגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר מחזורדנה21/10/2011
קיימתי יחסי מין בזמן ביוץ (אני מנסה להכנס להריון), ביום ה-16 קיבלתי מחזור וכיומיים לאחר שהסתיים הופיע לי דם אדום חי לא כשל מחזור. לעולם לא קרה לי דבר כזה לפני. יש לציין שעשיתי בדיקת הריון ביתית לפני קבלת המחזור הראשון שיצאה שלילית. מה זה אומר הדם ה"חי" שהופיע אחרי המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר מחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין21/10/2011לא ניתן להסיק מכך לגבי כן לא הריון
משטח מאף חשוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליכן סקלרוזוס- שאלות מטרידות מאודשקדנית21/10/2011
לד"ר שלום רב,
אובחנתי במחלת ליכן סקלרוזוס . רופא הנשים אבחן זאת לדבריו על פי מראה אופייני לאחר שבדק אותי. אני בת 62.
ברצוני לשאול:
1. מעבר למשחת הדרמובט שרופא הנשים המליץ לי למרוח במשך 10 ימים פעם ביום, מה עוד ניתן לעשות כדי למנוע החמרה של המחלה?
2. האם מחלה זו מוגדרת כמחלה טרום סרטנית ?
3. מה מומלץ לעשות כדי לשמור על ההגיינה מבלי לגרום נזקים נוספים? כלומר במה מומלץ להתרחץ? אלו משחות מומלצות וכו'? ממה להימנע?
4. מהי התכיפות המומלצת למעקב אצל רופא עור / נשים? אחת לכמה זמן?
5. אצל מי אני אמורה לבצע מעקב מסודר אצל רופא עור או אצל רופא נשים?
6. מה יש לעשות אחרי שמסתיימת תקופת הטיפול ( 10 ימים) בדרמובט ?
תודה מראש על התשובות. מתנצלת על ריבוי השאלות. אני מוטרדת כי הכול אפוף ערפל וחוסר וודאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליכן סקלרוזוס- שאלות מטרידות מאוד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2011את צריכה לחזור לרופא נשים לאחר הפסקת הטיפול כדי לראות מה מצב הליכן. זוהי מחלת עור כרונית. לעתים יש צורך בטיפול יותר ממושך.כדאי לעשות ביופסיה כדי לאשר אבחנה.
לגבי מעקב והמשך טיפול ושמירה על העור התיעצי עם רופא מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בווסת לאחר בדיקת קולפוסקופיהKeren21/10/2011
שלום,
לפני כשבועיים עברתי בדיקת קולפוסקופיה. עד הבדיקה המחזור החודשי היה מאוד סדיר. הייתי אמורה לקבל מחזור כשלושה ימים אחרי הבדיקה אך כבר עברו שבועיים ועדיין לא הופיע המחזור. אחרי הבדיקה היו לי דימומים קלים שכנראה נובעים מהבדיקה עצמה (נלקחה ביופסה). אין סיכוי שאני בהריון. האם איחור במחזור שכיח אחרי בדיקת קולפוסקופיה? או שיתכן ומשהו אצלי השתבש בעקבות הבדיקה? (תוצאות הבדיקה טרם הגיעו )
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בווסת לאחר בדיקת קולפוסקופיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2011אין שום קשר בין הבדיקה לאיחור במחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעת אם אני בהריוןמימי21/10/2011
שלום...
אני בת 38 יש לי 2 בנות קיימנו יחסים אני ובעלי אחרי המחזור ב 12 יום זה אומר שהייתי בביוץ בעלי לא גמר בפנים ולא היה לו קונדום אבל יש לי פחד שאני בהריון עוד לא קיבלתי מחזור אני אמורה לקבל החודש ב 25/10 .
בדרך כלל לפני המחזור בשבוע יש סימנים של הפרשות בצבע חום הפעם עד עכשיו לא היו לי אם אני בהריון אני לא רוצה את ההריון הזה אז מה אני עושה
שמעתי על תרופה שאחרי שאני לוקחת אני מקבלת מחזור איזה תרופה זו ואיך אפשר להשיג אותה מה השם של התרופה מה הסיכונים של לקחת תרופה כזו ואם יש פתרון אחר .בבקשה עזרה דחופה....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לדעת אם אני בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2011קודם כל עשי בדיקת שתן ביתית ותראי אם את אכן בהריון. במידה וכן פני לרופא נשים. גם קבלת התרופה דורשת ועדה להפסקת הריון על פי החוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ווסתנטלי21/10/2011
שלום
רציתי לשאול האם זה הגיוני שלאישה בת 41 עוד מעט 42
יש לה עדיין מחזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ווסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2011בהחלט כן. מחזור מסתיים בדרך כלל בסביבות גיל 50
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונית21/10/2011
עשיתי תרבית שתן ב-28.6 ויצא שהכל בסדר.
עשיתי שוב בדיקת שתן ב- 9.10 כי הרגשתי דקירות, ולחץ לשתן.
ויצא: שיש לי Str. agalactiae gr B
2 שאלות:
1. לפי שיטוט באינרנט הבנתי שיש בעיה רק בהריון ולידה עם החיידק הזה, אבל אם יש לי דקירות ולחץ לפיפי, אי אפשר לטפל בזה?
2.איך קורה שחודשים לפני כן הבדיקה בסדר ועכשיו לא? נידבקתי?
תודה רבה לעונים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2011לא בהכרח הדבקה. יכול להיות זהום מהסביבה החיצונית. אם את סובלת מתלונות בשתן קחי אנטיביוטיקה בכל זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירנהגלית21/10/2011
שלום רב,
אני אחרי התקן מירנה כ 4 חודשים.
ברצוני לציין שלפני ההתקן הייתי מדממת חזק,
לאחר ההתקן אני יותר מדממת, אומנם במעט מאשר לא. המקרה קורה לי במיוחד שאני נמצאת בעת קיום יחסי מין, כאשר בן זוגי מחדיר לי אצבעות לאיבר המין אז דימום חזק חוזר באותו הרגע.
כמובן שזה פוגע באיכות החיים, האם המצב הקיים נורמלי?
אשמח לתשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2011צריך להבדק אצל רופא נשים האם יש קשר בין קיום המירנה לדמום אחרי יחסי מין. מירנה יכולה בעקרון לגרום לדימומים לא סדירים בשנה הראשונה להחדרתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בהריוןשירה20/10/2011
עברתי הפלה בשלב מוקדם לפני 3 חודשים,ועכשיו אני שוב בתחילת הריון ב"ה.
אני מניקה את בני בן השנתיים פעם ביום לפני שנת הלילה.
האם אני חייבת להפסיק? כרגע זה טוב לשנינו.
יכול להיות שהנקה גורמת להפלה?
אני מאד חוששת שזה יקרה לי שוב, אך מצד שני ההנקה חשובה לי.
אשמח לתשובה בהקדם
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2011לא נראה לי שיש קשר בין שני הדברים,
אך כדאי יהיה להתחיל להרגיל את הילד להפסיק הנקה. כי אם ההריון יהיה תקין ויסתיים בשעה טובה בלידה תניקי שני ילדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותיעל20/10/2011
שלום ,
כבר מעל לשנה שאני סובלת מהפרשה מוגברת שצבעה שקוף עד צהוב בהיר עם ריח מלוח ולא נעים .. האם זאת יכולה להיות פטריה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2011לא נשמע כמו פטריה. עשי משטח נרתיקי דרך רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)