מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בצדג'ו13/10/2011
אני בת 44 ובשנים האחרונות אני סובלת מכאבים חדים בבטן בצד ימין בלבד כשבוע לפני קבלת המחזור. זה תמיד קורא לפנות בוקר.. היום אני בטיפולי הפרייה (באמצעות תרומה).. מה יכולה להיות סיבת הכאב? והאם יש קשר לזה שאני לא נכנסת להריון? (רירית הרחם שלי תקינה ומגיבה יפה לטיפולים אך ההריונות לא נקלטים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד - תגובה
ד''ר יואב פלד13/10/2011התיעצי עם הרופא שלך
ברור שלא ניתן לתת לךתשובה ככה סתאם מבלי לבדוק אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריוןלאנא13/10/2011
אני מתחילה לקחת את גלולות מניעת ההריון ברגע שמופיע דימוםם עקב השימוש ב TAB PROVERA ? גם אם לא סיימתי את ה 5 ימים ? ובנוגע לגלולות המניעה עצמם אני מתחילה מיום הווסת הראשון במשך 21 יום, מפסיקה שבעה ימים ומתחילה את החפיסה הבאה גם אם הדימום הופיע ביום השביעי והמשיך לתוך היום השמיני והתשיעי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון - תגובה
ד''ר יואב פלד13/10/2011בדיוק !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TAB POVERAלאנא13/10/2011
אני בת21 (שוקלת 59- גובה 166 ) אני מקבלת מחזור לא סדיר מזה כבר שנתיים,( לפעמים זה מאחר ואני מקבלת 45 ימים אחרי המחזור הקודם לפעמים זה פוסח על חודש שלם) לפני כשבועיים רופאת הנשים גילתה ציסטה בגודל של 5 CM בשחלה שלי, היא ייעצה לי להתחיל טיפול הורמנלי עם גלולות למניעת הריון- אורטוציקלין ורשמה לי TAB PROVERA למקרה שבו המחזור יאחר להופיע,עכשיו אני זוכרת שהיא ציינה מינון של טבלייה אחת ביום, על המרשם מצוין מינון של שתי טבליות ביום........מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TAB POVERA - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/10/2011יש להתייעץ עם רופאת הנשים המטפלת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
לאנא13/10/2011אני מתחילה לקחת את גלולות מניעת ההריון ברגע שמופיע דימוםם עקב השימוש ב TAB PROVERA ? גם אם לא סיימתי את ה 5 ימים ? ובנוגע לגלולות המניעה עצמם אני מתחילה מיום הווסת הראשון במשך 21 יום, מפסיקה שבעה ימים ומתחילה את החפיסה הבאה גם אם הדימום הופיע ביום השביעי והמשיך לתוך היום השמיני והתשיעי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקחתי 2 גלולות באותו יום בטעות דחוףשיר13/10/2011
השעה שבד"כ אני לוקחת גלולוה היא 19:00 לקחתי את הגלולה ובשעה 2:00 ראיתי כאילו לא לקחתי את הגלולה ובלעתי גלולה נוספת , וזה בעקבות שלקחתי גלולה המסומנת ביום שבת ולא רביעי , שתי שאלות:
1.האם זה מסוכן לקחת 2 גלולות ?
2. האם לקחת גלולה היום ב19:00 למרות שלקחתי ב2:00? כיוון שבסוף החפיסה יהיה חסר לי כדור
אני צריכה לדעת להיום תשובה עם לקחת כדור או לא מקווה שתענו במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחתי 2 גלולות באותו יום בטעות דחוף - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/10/2011לא נגרם ננזק
יתכן ובמקרה כזה הדימום יקדים במועד
להמשיך ליטול את הגלולות עד סיום החפפיסה כולל גלולה אחת נוספםת בתופ החפיסה ( רצוי שתמיד תהיה חפיסה רזרבית למקרים דומים)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לפמינט!היי13/10/2011
יש שמועה שהפסיקו לייצר פמינט... זה נכון??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לפמינט! - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/10/2011לתקופה קצרה אמור לחזור בקרוב לשוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
:)14/10/2011אחלה תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לפמינט
דנה26/10/2011לא, כבר יש פמינט בבתי מרקחת, אני קניתי אתמול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל ווסתנירית12/10/2011
שלום רב
אני מניקה את בני הצעיר (בן שנה ו 5 חודשים) ועדיין לא חזר לי המחזור. הבן הבכור ינק במשך 13 חודשים וגם אז, המחזור חזר רק לאחר שנגמל מהנקה. לציין כי בעברי 7 שנים ללא מחזור עקב עיסוק מרובה בספורט.ותזונה דלה בשומנים. כששיניתי את התזונה (הוספתי יותר שומן לתפריט) המחזור הופיע. שאלתי היא האם התקופות הללו ללא מחזור מזיקות לבריאותי? האם כדאי להפסיק להניק כדי שהמחזור ישוב להופיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל ווסת - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/10/2011המחזור מתעכב בשל העובדה שההנקה משבשת את הפרופיל ההרומנאלי הרגיל אשר משפיע על סדירות המחזור
לאחר הפסקת ההנקה סביר להניח שהמחזור יחזור לקדמותו
מזל טוב ובהצלחה
אין נזק כתוצאה מכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקופלסמה חיובי בשתן STDצביה12/10/2011
בת 20 ןבריאה .לאחר מערכת יחסים עם חבר שהיה לי ושקיימנו יחסים בלי קונדום .,בצעתי בדיקות .הכל תקין פרט לשתן STD ,ששם יצא
MYCOPLASMA HOMINIS PCR=POSITIVE
MYCOPLASMA GENITALIUM PCR=POSITIV
יש לציין ,שאיני סובלת מכלום ואין לי תלונות.
שאלתי היא:1)מהו המיקופלסמה ולאלו בעיות הוא גורם במידה ולא מטופל?
2)האם יש צורך בטיפול ומהו הטיפול?
3)האם טיפול אחד עוזר או צריך יותר?
4)האם המיקופלסמה נגרם ממגע מיני ?
המון תודה על העזרה!!!!חג שמח!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקופלסמה חיובי בשתן STD - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/10/2011יש צורך בטיפול אנא פני לרופאת המשפחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברל 20 קרית שמונהמירי12/10/2011
בעה רציתי לשאול.לקחתי גלולות למניעת הריון במשך כ4 חודשים ואז החודש הפסקתי בגלל היום כיפור.אמש שכבתי עם בן זוג והוא גמר בפנים.מחזורי נגמר לפני כ3 ימים,האם יש סיכוי להריון?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברל 20 קרית שמונה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/10/2011בהחלט
מרגע הפסקצ הגלולות האפקט חולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתןעירית12/10/2011
אני סובלת מדלקת בדרכי השתן בעיקר בדחיפות בצורךלמתן שתן.
התרבית של השתן לפני לקיחת האנטיביוטיקה יצאה שלילית.
בבדיקה כללית של השתן עם סטיק יצאו ליקוציטים וכדוריות דם אדומות.
אני לוקחת כבר שלושה ימים ציפורל ואין הטבה משמעותית במצב .
הרופאה אמרה להמשיך ליטול את הציפורל עוד יומים ואם לא תושג הטבה יש להיוועץ עם אורלוג.
האם יש אנטיביוטקות חזקות יותר שניתן לטפל באמצעותן בדלקת.
מה השלב של הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי השתן - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/10/2011חוזק אנטיביוטיקה נמדד לפי סוג החיידק במקרה שתרבית שלילית אין להחליף את סוג הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לזמני לקיחת גלולהדנה12/10/2011
שלום רב.
אני הייתי אמורה לקחת את הגלולה הראשונה מהחפיסה החדשה במהלך יום שני האחרון אך נזכרתי לקחת את הגלולה רק ב3 בבוקר של יום שלישי. את הגלולות הקודמות הייתי לוקחת בשעה 8 בערב. האם יש לכך השפעה על יעילות הגלולות וההגנה שלהן מפני הריון?
בנוסף האם זה בסדר שאת כל שאר הגלולות אקח בשעות הבוקר (עד 3 בצהריים כמובן)?
תודה רבה,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לזמני לקיחת גלולה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/10/2011בהצלחה לא אמורה להיות בעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק עם גלולות לפני החתונהאריאל12/10/2011
בוקר טוב,
רציתי לשאול לגבי משחק עם הגלולות.
אני מתחתנת עוד חודש וחצי ולאחר מכן טסה לחודש לירח דבש.
אני אמורה לקבל מחזור ביום של החתונה, וכעת אני מסיימת את המחזור.
כדי לא להיות במחזור בחתונה וגם בחופשה, עשיתי חישוב שעלי למשוך את הגלולות לארבעה שבועות ואז להפסיק על מנת לקבל מחזור לפני החתונה ולאחר מכן למשוך את הגלולות ל-6 שבועות.
האם זה משחק מוגזם מדי עם הגלולות? כבר יצא לי בעבר לדלג על מחזור, אבל לא פעמיים ברצף. או שעלי לקבל את הגזירה שיהיה לי מחזור בחופשה ולהסתפק בלדלג פעם אחת על ההפסקה בין הגלולות?
תודה רבה על העזרה, וחג שמח :)
אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק עם גלולות לפני החתונה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/10/2011ניתן לדחות את המחזור לכול מועד בתנאי שאת לא מבצעת הפסקה בין חפיסה אחת לשנייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיר אחרי לידהקרן12/10/2011
ילדתי לידה וגינלית רגילה לפני 5 חודשים. הנקתי אחרי והמחזור הראשון שלי בא לאחר 4.5 חודשים ולא היה קשה בכלל כמו שחשבתי.
הפסקתי להניק שבוע אחרי המחזור הראשון ומאז המחזור לא הגיע אני באיחור של בערך שבוע. עשיתי בדיקה ביתית להריון לפני 3 ימים ויצא שלילי (באיחור של בערך 3-4 ימים). האם זה נורמלי? רציתי לציין שמאז ומתמיד היה לי מחזור סדיר . אני לא נוטלת גלולות ובאופן כללי אני אישה בריאה בת 31.
האם עלי לראות רופא או שמוקדם מדי?
תודה לתגובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר אחרי לידה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/10/2011נראה שהמחזור מאחר מסיבה שלא קשורה להריון
יתכנו סיבות שונות במידה ויתאחר בעוד מספר ימםי יש לפנות לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה- אכן המחזור
קרן13/10/2011המחזור הגיע באיחור של 8-9 ימים.
איך לחשב את הביוץ שלי? או שאין עדיין קבוע pattern?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם הגלולותלי12/10/2011
שלום,אני חיילת בת 19. התחלתי לקחת לפני חודשיים גלולות "לודן". אחרי החודש הראשון הופיע מחזור אבל אחרי השני לא הופיע. זה תופעת לוואי שקשורה לגלולות או שיכול להיות שנכנסתי להיריון חס וחלילה?
ועוד שאלה- הגלולות האלה הם מינון גבוה או נמוך?
אשמח אם תחזירו תשובה מהר, אני קצת בלחץ.
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם הגלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/10/2011במידה ונטלת את הללולת לפי המקובל הסיכוי שמדובר בהריון מאוד נמוך
יתכנו לפעמים שיבושים במחזור בהתחלה של גלולות מסוג חדש או בכלל התחלה של גלולות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות אחרי זריקת MTXהילה12/10/2011
בת 26, כבר למעלה מחודש אחרי זריקת מטוטרוקסט כתוצאה מהיריון חוץ רחמי אסימפטומטי. בבדיקות הדם הבטא ירדה כל שבוע בצורה סדירה עד ששבוע שעבר הגיעה לפחות מ1.20. הגניקולוג שלי אמר שאני יכולה להתחיל לקחת שוב גלולות למניעת היריון ברגע שהבטא מתאפסת ללא קשר לקבלת וסת ואז פשוט לחכות שבועיים כדי שיתאזן המאזן ההורמונלי ורק אז לקיים יחסי מין בביטחה, וגניקולוג פרופסור אחר אמר לחכות להופעת הוסת ורק ביום החמישי להתחיל עם הגלולות. מאז זריקת הMTX עברו 42 יום, מאז הדימום הדמוי -סתי שהיה כתוצאה מהזריקה עברו 32 יום ועדיין לא קיבלתי (בד"כ כל 28 יום הייתי מקבלת סדיר). יש לי בשבוע האחרון נשירת שיער קשה והופעת המוני פצעונים על עור הפנים שמהם אני סובלת נורא ויודעת שזה הורמונלי ולא כתוצאה מאוכל. מה עליי לעשות? להתחיל את הגלולות או לחכות לוסת? אני נמצאת בחו"ל עכשיו למשך חודש ולא יכולה להתייעץ עם הרופא המטפל שלי.... תודה על כל מענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות אחרי זריקת MTX - תגובה
ד''ר יואב פלד13/10/2011התחילי גלולות ונהגי כמו שאמר הרופא שאיננו פרופסור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתי ההגנה ומתי לנסות שוב היריון
הילה14/10/2011תודה על המענה. קיבלתי היום את הוסת, ולקחתי היום כבר את הגלולה הראשונה. האם אני מוגנת כבר מהיום או שבוע מהיום? לצערי אין לי את העלון לצרכן ולכן אני לא זוכרת...
שנית, אחרי האשפוז בבית חולים כתוצאה מההיריון החוץ-רחמי, חלק מהרופאים אמרו שאפשר לנסות להיכנס להיריון שוב רק אחרי 3 מחזורים, חלק אמרו אחרי 1-2, זה הבדל די משמעותי לדעתי... מה דעתך בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוברינגרוני12/10/2011
היי,
אני משתמשת בנוברינג כבר כמעט שנה. שתיים רצופות והפסקה למחזור.עד עכשיו זה עבד מצוין. בפעם האחרונה, קיבלתי דימום בסוף מועד השימוש של הטבעת השניה.
האם אוכל להמשיך להשתמש בנוברינג כאמצעי מניעה בטוח?
אם כן, ליצור הפסקה עכשיו? של כמה זמן?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוברינג - תגובה
ד''ר יואב פלד13/10/2011כן בוודאי
המשכיי כרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)