מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספיגת גלולה בגוףמיקי20/10/2011
שלום.
אני נוטלת גלולות למניעת הריון באופן קבוע.
אתמול לקחתי גלולה בשעה 12 בצהריים.בסביבות השעה 14:45הרגשתי רע עקב
משהו שאכלתי והקאתי.
האם הגלולה נספגה כראוי, או שזה נחשב כאילו פספסתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיגת גלולה בגוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2011נחשב כפספוס. השתמשי בקונדומים בשבועיים הקרובים בנוסף והמשיכי רגיל עם הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטרופיוןענת20/10/2011
שלום
אני שנה לאחר לידה ראשונה
סובלת מאז הלידה מכאבים בזמן חדירה לנרתיק. הכאבים באזור התחתון של הנרתיק (איפה שהתבצע חתך)
פניתי לרופא לברר מה אפשר לעשות עם הכאבים (בכל זאת ציפיתי שיעבור לאחר שנה!!)
היא בדקה אותי ואמרה שיש אקטרופיון משמעותי ושאני צריכה לעשות קולפוסקופיה.
השאלה היא מה זה אומר בדיוק אקטרופיון???
אני לא מדממת בזמן יחסי מין אז מדוע יש לי אקטרופיון?
(אני עם גלולות)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטרופיון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2011אקטרופיון קורה אחרי לידות נרתיקיות. זה שנוי ברירית החיצונית של צוואר הרחם. בדרך כלל לא מסוכן. אך אם הכאב שלך הוא באזור החתך בפתח יכול להיות שזלא זה הוא הגורם לכאבים אלא ממצא לואי וכדאי להפנות את תשומת הלב של הרופא שיעשה לך קולפוסקופיה שיבדוק כם את האזור שכואב לך בכניסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה!!! דחוףאנה20/10/2011
בשבוע האחרון טיפלתי בפטריה בנרתיק באמצעות אגיסטן קרם ואגיסטן V לאחר מכן במשחה הידרואגיסטן (נראה לי שככה קוראים לה) שנתן לי רופא..
אחרי הטיפול בשני האמצעים האלה אני חשה שיפור עצום אך עדיין יש מעט הפרשות (לא סמיכות וצמגיות .. הפרשות רגילות ללא ריח) ואני גם חשה בעקצוץ קל..
האם זה אומר שהפטריה עברה? מה הסימנים המדויקים כשהיא עוברת? ואם לא מה עוד אני יכולה לעשות? בבקשה תענו לי כי זה נורא חשוב לי!!! תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה!!! דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2011הפטרה עברה כנראה לפי זה שהתלונות נרגעו. המשיכי עם קרם הידרואגיסטן עוד מספר ימים עד שהעקצוצים יעברו אף הם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות רחםא-א20/10/2011
שלום,
בת 26,
לפני כשבוע וחצי, 4-5 ימים אחרי סיום המחזור החודשי שלי,קיימתי יחסי מין מוגנים בקונדום בלבד (הפסקתי גלולות מזמן), הגבר גמר בתוך הקונדום וכבייכול אין שום סיבה לדאגה... אך מאז כואבת לי מאד הבטן, הרגשה של התכווצויות ושריפה באיזור הבטן התחתונה מצד ימין ושריפה באותו הצד בגב.
ממצאים נוספים: גזים פנימיים וחיצוניים, בחילות וסחרחורות.
בנוסף ישנם הפרשות ריריות חלקן , הייתה אחת כמו מחזור מדומה
אין לי מושג מה יכולות להיות ההשלכות , האם קיימת איזו סכנה,
היום אחרי שבוע וחצי בדקתי בבדיקת הריון ביתית למרות שכבייכול לא אמורה להיות בעיה או חשש מסויים ובבדיקה יצא שאני לא בהריון , רציתי לדעת אולי מישהו יכול להסביר לי מה זה יכול להיות ואלו השלכות יש לזה?? כמובן שללכת לרופא באופן מסודר אני אעשה אך רציתי לשמוע דעות ואולי הצעות לבדיקות מסויימות אצל רופא המשפחה או רופא הנשים,
תודה והמשך סופש נעים וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות רחם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2011דורש בדיקת רופא נשים בהקדם. יכול להיות דלקת בשתן, דלקת ברחם, ציסטה שחלתית או בעיה בטנית וירלית שלא קשורה בכלל ליחסי מין שהיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה לא מתאימה1819/10/2011
במידה ואני לוקחת גלולה ולאחר כמה זמן מתברר שהיא לא מתאימה לי האם זה אומר שאני בכל זאת מוגנת? כלומר האם הייתי מוגנת במהלך נטילת הגלולה שלא מתאימה לי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונה
עדי20/10/2011בעיקרון נהוג לתת לגוף כשלושה חודשים להתרגל לגלולות אחרי זה אם יש תופעות לוואי כלשהן הן חולפות.
לא ציינת באילו תופעות לוואי מדובר. בעיקרון את מוגנת אלא אם כן שילשת או הקאת ואז יעילות הגלולה יכולה לרדת.
כשאני התחלתי לקחת פלורט למשל כדי להסדיר את המחזור שלי אז בהתחלה היו לי קצת בחילות קלות אבל אחרי חודש וחצי ככה זה עבר וזהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
1820/10/2011החודש זה החודש הראשון שלקחתי את הגלולה והמחזור נמשך לי שבועיים..דיברתי עם הרופא והוא אמר שזה קורה שפשוט במהלך השלושה חודשים לוקח לגוף להתרגל לגלולה אבל במידה וזה לא יסתדר נחליף גלולה, אז רציתי לדעת מה קורה אם מסתבר בסוף שהגלולה לא מתאימה? אם בכל מקרה הייתי מוגנת במהלך השלושה חודשים?4967
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולה לא מתאימה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2011את מוגנת בכל מקרה אם לקחת סדיר מבלי לשכוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך גרדנלה מ19.10לילי לאברמוב19/10/2011
המון תודה לד"ר אברמוב רק שאלה נוספת. כיצד יודעים במעבדה הבקטריולוגית אם הגרדנרלה שצמחה היא מהפלורה הטבעית או שהיא במצב התרבות חריג???שוב תודה על עזרתך המהירה והסבלנית!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך גרדנלה מ19.10 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2011לפי כמות החיידקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף עור .רונית19/10/2011
אני מרגישה שבאיבר המין שלי יש עודף של עור . הרבה יותר מכמה שצריך , הוא נמתך מאוד . הוא גם לא בגוון הכי ורוד . האם זה לא בסדר שיש הרבה עור , בשר באיבר המין ?
רונית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף עור . - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/10/2011אי אפשר לתת לך ייעוץ ו/או אבחנה ללא בדיקה גינקולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בנרתיקנועה19/10/2011
היי, הייתי אצל גניקולוגית בבדיקה ונודע לי שיש לי פטריה בנרתיק (לא ידוע לי איזה סוג). מסתבר שבגלל הפטריה הזו כואב לי בזמן קיום יחסי מין עד כדי כך שאני ובן הזוג שלי לא מצליחים לבצע את החדירה. הרופאה נתנה לי משחה למריחה באיזור ותרופה שקוראים לה "תרופה נגד פטרייתית קוטלת שוטוניות (טריכומונאס) ליישום תוך לדני"- שאלו בעצם שני נרות להחדרה.
אז יש לי כמה שאלות:
-האם לאחר הטיפול בתרופות הפטרייה עלולה לחזור?וכך יחזרו גם הכאבים הבלתי נסבלים בזמן קיום יחסי מין?
-האם הפטריה יכולה להדביק את בן הזוג שלי באיבר המין?ומה לגבי מין אוראלי-הוא יכול להידבק בלשון?ואם כן איך הוא יכול לטפל בזה?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/10/2011פטריה לא מדבקת אך כדאי בזמן טיפול בפטריה להמנע מפעילות מינית כדי לא לעכב את הריפוי
אם הכאב לא יעבור כנראה שיש סיבות אחרות לכאב, וסטיבוליטיס למשל,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותמודאגת19/10/2011
שלום, אני לוקחת גלולות יאז כבר 3 חודשים. בחודש השני איבדתי את החפיסה כשנשארו לי עוד 2 גלולות פעילות (ו4 לבנות). אז בעצת הרוקחת קניתי חפיסה חדשה ופשוט המשכתי הלאה עם החפיסה החדשה בלי לעשות הפסקה. השאלה שלי היא:
האם אני עדיין מוגנת אפילו שעכשיו בסוף החפיסה השלישית אני במינוס 2 גלולות? האם זה יהיה בסדר אם אני אסיים את הגלולות הפעילות של החפיסה השלישית, אקח 2 גלולות פעילות מחפיסה אחרת ואז אזרוק אותה לפח ואמשיך עם הלבנות של החפיסה השלישית? (ואחריהן אמשיך לחפיסה הרביעית?) , האם זה יהיה נכון לעשות כך או שאני יכולה פשוט להמשיך הלאה כרגיל בלי לעשות פיצוי?
אני מאוד מודאגת בקשר ליעילות.
תודה מראש וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/10/2011המשיכי רגיל מבלי לפרק חפיסות. אין פגיעה ביעילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צריך להופיע דימוםלאנא19/10/2011
השתמשתי ב TAB PROVERA 5 MG פעמיים ביום למשך 5 ימים מתיי צפוי הדימום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי צריך להופיע דימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/10/2011בערך 3 ימים אחרי ההפסקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרדנלה וטיפול?לילי לאברמוב19/10/2011
בת 21 .בריאה בדרך כלל.לאחר מערכת יחסים ,שהיתה לי .בצעתי בדיקות לשלילת מחלות מין.הכל יצא תקין פרט למשטח נרתיק, שיצא שם גרדנלה . יש לציין שפרט להפרשה מועטה ולא מטרידה,אין לי תלונות..שאלתי:
1)האם החיידק מועבר במגע מיני והאם מדבק?
2)האם מצריך חיידק הגרדנלה טיפול ?
3)מהו הטיפול לגרדנלה בדיוק?
המון תודה על העזרה ותשומת הלב וחג שמח!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרדנלה וטיפול? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/10/2011גרדנרלה תושב טבעי בנרתיק שלעתים מתרבה. יכול לעבור במגע מיני אך לא מוגדר כמחלת מין. טיפול בנרות או משחה אנטיביוטית לנרתיק ובפרוביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ארוך אחרי לידהאודל19/10/2011
אני אחרי ניתוח קיסרי ,שבועים כמעט אם לא שבועים במחזור האם זה סביר?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ארוך אחרי לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/10/2011דימום אחרי לידה יכול לקחת כמה שבועות עד שהרחם מתכווץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימלוט נוררותם19/10/2011
בס"ד
שלום, אני מתחתנת בעוד כשלושה שבועות ובכדי שהמחזור לא יצא בדיוק ביום החתונה
הרופא המליץ לי על "פרימלוט נור". כמה ימים מומלץ להשתמש בגלולות על מנת להבטיח
את דחיית המחזור? בנוסף, כמה ימים אחרי החתונה עליי להספיק את השימוש?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימלוט נור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/10/2011תלוי מתי היה המחזור האחרון שלך -קחי את הכדור מיום 12 למחזור עד אחרי החתונה והפסיקי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת שריפה בנרתיקyaron19/10/2011
שלום,אני מבקש לשאול לגבי חברתי,היא מאד רגישה לחריף,בכל פעם שאני אוכל חריף,או מאכל מתובלן,גם אם עובר יום שלם,כשאני נוגע בה בפטמות או באבר המין הפנימי היא מקבלת תחושת "שריפה" חזקה במשך מספר ימים ,כולל תחושת שריפה פנימית שמתפשט בגוף מעל לנרתיק עד לאיזור השחלות\ בטן תחתונה
האם יש כאן סיכון בריאותי,או סיכוי שאי פעם תיכנס להריון\נזק בלתי הפיך עקב כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת שריפה בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/10/2011אין סכון סתם מטרד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לקרישיות יתרלי19/10/2011
שלום אניי בת 23 השתמשתי בעבר בגלולות יסמין למשך כשנתיים (אני בלי גלולות קרוב לשלוש שנים כבר) וחוץ מסבא שלי שמת כתוצאה מסיבוכים בלבו ועבר צינתור אין היסטוריה משפחתית קרובה יותר של בעיות קרישה עד כמה שידוע לי.
אני רוצה לחזור לאותן גלולות שלקחתי,וגם אינני מעשנת,או סובלת מהשמנת יתר,ואני מעוניינת לעשות בדיקה פרטית לגילוי קרישיות יתר. בבי"ח מציעים שתי בדיקות: אחת שכוללת את כל גורמי הסיכון להלן:
שם הבדיקה שם הבדיקה
Lupus Anticoagulant PT, PTT
antib2 GPI IgG and IgM Fibrinogen
Coagulation Factor VIII (activity) Thrombin Time
Factor V Leiden Mutation Activated Protein C Resistance (APC-Resistance)
Methylene Tetra-hydrofolate Reductase (MTHFR) Antithrombin Activity
Prothrombin mutation 20210 Protein C Activity
Protein C Global Protein S Free
והבדיקה השנייה מומלצת למי שרוצה להתחיל ליטול גלולות וכוללת 80% מבעיות הקרישה שיכולות לצוץ.
להלן:
PT, PTT (sensitive to LAC)
Protein C Global
Prothrombin mutation 20210
Homocystein level
אני מתלבטת איזה מהן לבצע,ורציתי לשאול האם הבדיקה הקצרה יותר מספיקה כדי להשתמש בבטחה בגלולות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לקרישיות יתר - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/10/2011יש להתייעץ עם רופא מומחה לקרישיות יתר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)