מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשכת גלולותמיכל19/10/2011
היי.
אני בת 25 ונוטלת גלולות כבר מגיל 17 לערך..ועשיתי שטות, המשכתי עם הגלולות לחודש נוסף ללא הפסקת המחזור.. זאת אומרת שנטלתי שתי חפיסות ברצף שאת החפיסה השנייה אני אמורה לסיים שבוע הבא. אתמול שכחתי גלולה ואני לא יודעת מה לעשות, האם עלי להפסיק ולקבל? או להמשיך לקחת גלולות בשבוע שנותר..? אני חייבת לציין שזה מרגיש כאילו הגוף שלי מאוד רוצה שאני אקבל כבר..אני סובלת מ"דמי" כאבי מחזור במהלך השבועיים האחרונים..
אשמח מאוד לעזרתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשכת גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/10/2011להמשיך ליטול את החפיסה עד לסיומה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןרונית19/10/2011
שלום
הרופא אמר לי לקחת איקקלומין כל יום באותה שעה.
במשך 4 ימים לקחתי באותה שעה וביום האחרון באיחור של שעתיים.
כמה זה משמעותי ?
האם זה יכול לשבש את הביוץ ?
תודה מראש
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/10/2011סטייה חד פעמית לא משמעותית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גלולות יסמין מסרטנות?נועה19/10/2011
הגניקולוג של חברה שלי לא הסכים לרשום לה את הגלולות "יסמין" אשר נטלה בעבר. הוא אמר כי הן נמצאו כמסרטנות ואסור לשווק אותן יותר.
טוב, בינתיים לא ראיתי שהורידו אותן מהמדפים, ואני נוטלת אותן. אבל האם יש אמת בדבר? כדאי להחליף גלולה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם גלולות יסמין מסרטנות? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/10/2011ממש לא נכון ואין בעיה עם הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וכניסה להריוןנטע18/10/2011
שלום רב,
בני בן 11 חודשים ויונק כ-3 פעמים ביממה, מה שמהווה חלק משמעותי בקשר ובהנאה שלנו. במקביל, בעלי ואני רוצים להיכנס להריון שוב והגניקולוג פסק חד משמעית שעלי להפסיק לגמרה להניק. קיבלתי מחזור אחד לפני כ-40 יום. האם ניתן לעודד ביוץ/מחזור על ידי הפחתת הנקות ולאו דווקא הפסקה מוחלטת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה וכניסה להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/10/2011יש נמשים שנכנסות להריון כבר בתקופת הנקה. אי אפשר לדעת איך המנגנון ההורמונלי שלך יתנהג. אם אין מחזורים סדירים תצטרכי להפסיק לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין חשק בכללליאור18/10/2011
בעם הקודמת שכתבתי פה, קיבלתי ממך תשובה ובמקביל הלכתי גם לרופא נשים. התשובה הייתה שהמחזור הפסיק לי בהדרגה, כי אני לוקחת גלולות הרבה זמן והרירית ניסגרה לאט לאט.
עכשיו אני ממשיכה לקחת את הגלולות ובמקביל אני לוקחת עוד כדורים בניסיון לפתוח את הרירית שוב בהדרגה.
לאחרונה, בתקופה שהמחזור די נעצר לי, ירד לי ממש החשק המיני, עד כדי כך שאני שוכבת עם חבר שלי בד"כ זה ביוזמתו. ואני מקבלת את החשק קצת רק אחרי שאני רטובה מהמשחק המקדים. קשה לי עם זה שאני לא יוזמת, אבל מצד שני אין לי כבר חשק בכלל. אני מתרצת את זה בעייפות הכללית. ולפעמים גם העייפות היומיומית השפיעה עלי בעבר, אבל לא ככה.
יכול להיות שזה בהשפעה של ההפסקה של המחזור? או שזה משהו חולף ונובע ממשהו אחר?
זה די מתסכל, מהצד חבר שלי מקבל הרגשה שכבר לא בא לי עליו. ואני נהנית בד"כ, אבל עכשיו זה כאילו שלא בא לי שיגעו בי בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשק בכלל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/10/2011פני ליעוץ לגינקולוג סקסולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה דפו פרוברהאשרה קסאי18/10/2011
אני משתמשת בזריקה כשנה מאז הולדת ביתי . והופיעה לי דימום ויסתי (זה רק מתחיל )
אבל מלחיץ האם יש אפשרות כזו לאחר שנה רצופה של זריקות ?
כמו כן עכשין קראתי תופעות לוי של הזריקה וראיתי שאחד התופעות זה ידיים ורגליים שנרדמות . נרדמות לי הידיים מידי פעם האם להפסיק את הזריקות ?
אשמח לתשובתכם
אושרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה דפו פרוברה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/10/2011זה שהופיע מחזור לא מעיד על כך שהזריקה הפסיקה להיות יעילה. לגבי תופעות של הרדמות גפיים - התיעצי עם רופא המטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץאני18/10/2011
אם קיימתי יחסים בזמן כאבי ביוץ = מה הסיכויים לכניסה להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/10/2011אי אפשר לדעת בדיוק, תלוי בהמון משתנים. לוקח ב3 חודשים בממוצע להכנס להריון אם מקיימים בזמן ביוץ ואם כל הפרמטרים האחרים כולל בדיקת זרע תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
אני21/10/2011אני יותר משנה וחצי מנסה להכנס להריון [יש לי 2 בנות מקסימות שאיתן נכנסתי להריון בשנת נסיון בדיוק - כל אחת]
המחזור שלי היה סדיר [28 יום] עד לפני חודשיים כשהתחיל לעשות מה שבא לו [פעם 38 יום ופעם 26 יום].
הכאבים שהרגשתי היו כמו של מחזור ואני שיערתי שהם כאבי ביוץ = האם צדקתי?
כאבי ביוץ הם כאבים שמרגישים כמו כאבי מחזור?
כמה זמן יכול להיות כאבי ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2011כאב ביוץ נמשך עד 24 שעות. יכול להיות כמו כאב מחזור אך בדרך כלל מרגישים אותו בצד אחד של הבטן בשחלה שממנה היה ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער בזמן הריוןמיכל18/10/2011
יש לי נשירת שיער מתחילת ההריון (סוף שליש ראשון).
אני לוקחת 100mg אלטרוקסין עם TSH מאוזן.
האם יש בדיקה/טיפול מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער בזמן הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/10/2011תופעה נורמלית בהריון. קחי תרופות טבעיות לחיזוק השער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן גלולותנטלי18/10/2011
אני אמא לשניים אחרי שני ניתוחים קיסריים לאחרונה נוטלת גלולות למניעת הריון (בערך 5 חודשים) ביומיים האחרונים כשאני כבר שבועיים נוטלת גלולות הופיעו לי כתמים חומים רק שאני מנגבת פיפי האם זה קשור לגלולות ? או אולי נקלטתי להריון וזה הפלה? אשמח לתשובה מהירה בברכת חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בזמן גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/10/2011יכול להיות דמום תחת גלולות. אם את רוצה לשלול הריון עשי בדיקת ש תן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יסטה בשחלותשוש18/10/2011
אני בת 28 וכבר שנתיים יש לי ווסת לא סדיר ניגשתי לרופאת נשים ונתגלתה אצלי צ'יסטה בשתי השחלות וכוונתי להרות, קבלתי גלולות להסדיר את הווסת, האם אצתרך כל חיי להעזר בגלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'יסטה בשחלות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/10/2011דרך כלל נותנים ל3 חודשים כדי לבדוק אם תחת גלולות הציסטות נעלמו. ברגע שתרצ להרות הפסיקי את הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצ'יסטה בשחלות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/10/2011מה גודל של הציסטות, המרקם שלן והצורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט- ייעוץלילך18/10/2011
שלום רב,
אני זקוקה לעזרתכם...
ביום שישי אני נוסעת לחגוג יום נישואים ואני צריכה בדיוק ביום הזה לקבל מחזור.
בדרך כלל אין לי איחורים ואני מניחה שאקבל מחזור ביום הזה כצפוי.
שמעתי שיש כדור בשם "פרימולוט" ורציתי לדעת האם אני יכולה להשתמש בכדור על-מנת לעכב את המחזור החודשי והאם הכדור בטוח לשימוש וניתן להשתמש בו במקרה זה. וכן, האם צריך מרשם רופא.
רב תודות וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט- ייעוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/10/2011נזכרת מאוחר מידי בשלב הזה לקיחת התרופה כבר לא תעכב את המחזור. וכן, צריך מרשם רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות פלייםיעלה18/10/2011
שלום רב אני נוטלת גלולות פליים כל יום בערך בשעה 13:00 עם הפסקה של שבוע בין חפישה חדשה..כרגע סיימתי את ההפסקה של השבוע והייתי אמורה לקחת את הגלולה בשעה 13:00 כרגיל אך לקחתי אותה בשעה 18:00 האם זה בסדר אני עדיין מוגנת, והאם מעכשיו אני אצטרך לקחת את כל הגלולות בשעה 18:00 או שלהמשיך לקחת ב13:00(ב1 יותר נוח לי פשוט)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר
מעיין19/10/2011זה איחור קל אבל להבא אם כבר את משתמשת בפליים אז תדעי שיש להם שירות מזכירונט ככה שאת נרשמת ומקבלת כל יום תזכורת לנייד בשעה קבועה וככה לא תפספסי או תאחרי.
ובכל מקרה עד 12 שעות איחור זה בסדר אבל לא יותר.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות פליים - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/10/2011ההגנה לא נפגמה תמשיכי ליטול את הדגלולות בשעה המקורית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של דלקת בבדיקת שתן- ללא דלקתמיכל17/10/2011
היום עשיתי בדיקת שתן, וכביכול הופיעו תוצאות של דלקת בדרכי השתן:
Leucocytes- 500
Erythrocytes -25
Leucocytes (U)/Field- רבים
Erythrocytes (U)/Field-10
Mucous +
Squamous Epithelial Cell +++
העניין הוא שבמשך כמעט ארבע שנים עשיתי בלי סוף בדיקות שתן, בגלל שכל פעם ישנה תוצאה שדומה לזו, הרופא משפחה היה בטוח שזו דלקת בשתן, נתן אנטיביוטיקה והכל אבל התוצאות המשיכו להיות אותו הדבר. לבסוף נשלחתי לאולטראסאונד כליות גם שם התוצאות היו תקינות וגם רופא אורולוג שלל כל דלקת. בגלל זה אני פונה אלייך- כי הבנתי שאם זה לא דלקת בשתן המקור יכולהיות גניקולוגי... האם זה מחייב בדיקה רצינית כלשהי? אני לא סובלת מגירוד,הפרשות יוצאות דופן או כאבים ובריאה באופן כללי..... בנוסף אני נוטלת גלולות מיקרוגינון בערך שלוש שנים.אז מה ניתן לעשות...? תודה מראש...!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של דלקת בבדיקת שתן- ללא דלקת - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר18/10/2011צריך לנסות ליטול את הבדיקה עם טמפון בנרתיק למניעת זהום התרבית ע":י תאי נרתיק. אם זה לא עוזר צריך לקחת שתן לבדיקה דרך קטטר במרפאה. אם התוצאה זהה צריך להתקדם בבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז להמשך בירור לפנות לגניקולוג או
מיכל18/10/2011אורולוג..? בכל מקרה תודה רבה על התשובה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמוניםגו'גי'ניה17/10/2011
לאחרונה יש לי מחזור לא סדיר.
תוצאות הבדיקות שלי:
LH=14.10 IU/L
FSH=7.6 IU/L
Prolactin=308.3 mlu/L
על מה תוצאות אלו מעידות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונים - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/10/2011אנחנו לא מפענחים בדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תרגיעו אותי!אורית17/10/2011
שלום לכם. הבוקר שמתי לב שבשפתיים של אבר מיני בצד הימני בחלק שקרוב לדגדגן יש אם אני ממשת כמו כדור בפנים. כבר הייתה לי בלטות חלב באבר המין בחלק השמאלי התחתון ממש ליד השפתיים והורדתי אותה והגניקולוג אמר לי שיכולות לצוץ לי עוד בלוטות חלב. יכול להיות שזה בלוטות חלב? מה זה עוד יכול להיות? האם לקבוע תור לגניקולוג בדחיפות? ובשבועות האחרונים הרגשתי כל פעם שאני צריכה לסדר את התחתון שמשהו מציק לי באזור שעכשיו יש את הבלוטה אולי יש קשר בין הדברים ודבר נוסף היום סיימתי את המחזור אני לא יודעת אם יש קשר. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תרגיעו אותי! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/10/2011את חייבת להבדק. לא בהול. כניראה מדובר שוב על בלוטת חלב. אבל רק בבדיקה גינקולוגית ניתן לאמת זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)