מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום בזמן גלולותאתי מלכה25/09/2011
שלום
אני כ - 3 חודשים נוטלת גלולות אורטו ציקלן חזרתי לעשות כושר לפני כשבועיים במינון של 3 פעמים בשבוע ולאחר מכן סאונה כ 10 דק,' 4 ימים לפני סיום החפיסה השלישית הופיע לי דימום.שכן בשבוע הזה גם המצב רוח שלי היה ירוד מאוד והשינה לא היתה טובה. חשוב לי לציין שלפני חצי שנה אחרי כמה חודשים בחדר כושר נכנסתי לסאונה במינון של פעמיים בשבוע ואז התחילו דימומים ולבסוף התברר ציסטה ושיצאה אחרי חודשיים.ולכן הרופאת נשים המליצה על גלולות כי יש לי כאבים מאוד חזקים בצד ימין שקיימים גם היום אבל לא בעוצמה חזקה.
האם יש קשר קשר בין הסאונה לבין הדימומים? או שיש בעייה אחרת?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בזמן גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/09/2011לא נראה לי שקשור לסאונה אך פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום...מתחננת לעזרה...חיילת25/09/2011
שלום אני בת 20 לפני מספר חודשים שכבתי בפעם הראשונה... לאחר מכן דיממתי שבוע ולאחר מכן קיבלתי מחזור... חשבתי שזה חד פעמי אולם, התחלתי לשכב עם החבר הנוכחי שלי לפני מספר שבועות (יש לציין ששנינו בצבא והוא קרבי כך שאיננו מתראים כל שבוע-נע בין שבוע לשבועיים) התחלתי לקחת גלולות לפני כשבועיים בערך (ביום הראשון של המחזור "על פי הספר") כאשר סיימתי עם המחזור... (כשבוע) המשיך לי לעוד כמה ימים דימום ממש קטן אז חשבתי שזה "שאריות מחזור" (אם בכלל יש דבר כזה...) בכל אופן, לאחר ששכבתי עם חבר שלי גיליתי שהדימום ממשיך.. זה כבר שבועיים ואני לא יודעת מה לעשות... מישהו יכול להגיד לי ממה זה?! האם זה מהגלולות? זה אמור לעבור?! ... יש לציין שבזמן קיום היחסים כואב לי מאוד... וזו לא פעם ראשונה שלי... מה לעשות אני מפחדת.... תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום...מתחננת לעזרה... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/09/2011א. אין מה לפחד, יש נשים שבחודשים הראשונים ללקיחת הגלולות מדממות נלא סדיר כל החודש עד שהגוף מתרגל.. המשיכי את הגלולות כסדרן.
ב. לגבי הכאבים מרחי נוזל סיכוך ואם הכאב ימשיך פני לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בנרתיקדניאל25/09/2011
שלום,
אני בת 17.5 השבוע קיבלתי את הוסת החודשית שלי וכאשר הכנסתי את האצבע שלי לתוך הנרתיק כדי לנקות הרגשתי בצד שמאל למעלה מעין כדור גדול יחסית.
הלכתי היום לבדיקה אצל רופאת נשים היא בדקה אותי ואמרה שאין לי שום דבר
ושהכל תקין .
האם יכול להיות שאני מרגישה בעצם את השחלה שלי ? אם לא מה יכול להיות ה"הכדור" הזה? ומה אני צריכה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/09/2011מה שהרגשת כנראה זה את צוןואר הרחם שלך. נורמלי ותקין לגמרי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יסמין - שאלהנועה25/09/2011
שלום רב,
אני נוטלת כדורי יסמין מזה כחצי שנה, אני אמורה להתחיל מחר חפיסה חדשה, רציתי לשאול האם ניתן לדחות את מועד התחלת החפיסה ביומיים, כדי לאחר את המחזור הבא ביומיים. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות יסמין - שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/09/2011ממש לא. אם תפסיקי ליותר מ7 ימים את מאבדת את אפקט המגן מפני הריון החודש הזה. אם את רוצה לאחר מחזור פשוט המשיכי חפיסה נוספת ברצף ללא הפסקה כשתסיימי את הנוכחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות ושלשוליםרונית25/09/2011
באיזה פרק זמן מנטילת הגלולה, הקאה/שלשול פוגעים בספיגתה?
אמרו לי שאם מקיאים או משלשלים בפרק זמן שהוא מעל ל-8 שעות מרגע נטילת הגלולה, אין השפעה על הספיגה. אם כן, מהם הזמנים הרלוונטיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות ושלשולים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/09/2011אם את מקיאה ב4 שעות לאחר נטילת הגלולה היא לא נספגה מהקיבה, ואם את משלשלת מעבר למספר זה היא לא נספגת במעיים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח כמו דגים מהפותג'ני25/09/2011
שלום רב, הבעיה אצלי חוזרת על עצמה כמעט פעמיים בשנה, יוצא לי ריח כמו דגים מהנרתיק, דבר שהוא לא נעים בכלל ומגעיל אותי, אני בחורה נקיה ומטפלת בניקיון של הגוף שלי כמו שצריך, אני מתחננת להציע לי מה לעשות בבקשהההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח כמו דגים מהפות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/09/2011נשמע כמו זהום חיידקי בנרתיק. פני לטיפול אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי ללא הורמוניםצביה25/09/2011
שלום,
אני 5 שבועות אחרי לידה שלישית ויש לי תור לרופאה שלי בתחילת אוקטובר.
ברצוני לדעת, האם לפני התקנה של התקן למניעת הריון T ללא הורמונים, יש צורך בבדיקות אלרגיה לנחושת? אם כן, איפה עושים? תוך כמה זמן תוצאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי ללא הורמונים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/09/2011לא מקובל לעשות בדיקת אלרגיה באופן שגרתי לפני החדרת התקן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לשעה הקרובהשיר25/09/2011
אני נוטלת גלולות מזה 4 חודשים. לא לקחתי גלולות כבר יומיים , כלומר 2 כדורים ואני בשבוע הראשון של החפיסה. (שכחתי את החפיסה במקום רחוק ואל היה באפשרותי לקנות אחרת כי היה שבת) כעת כשהחפיסה בידי (ביום השלישי) גיליתי כי יורד לי דם - כנראה שמדובר במחזור עקב היומיים שבהם לא נטלתי גלולה. מה עליי לעשות ? להמשיך לקחת היום כרגיל בשעה הקבועה למרות המחזור??
בבקשה עזרו לי אני טירונית בנושא. ואין באפשרותי לראות רופא כי אני חיילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה לשעה הקרובה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/09/2011המשיכי את הגלולות למרות הדימום וזרקי את מה ששכחת אך את צריכה להוסיף קונדומים בשבועיים הקרובים כי אינך מוגנת מהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא חזרטל25/09/2011
הפסקתי להניק לאחר שנה ותשעה חודשים.
כבר חודש קודם הפסקתי את הסרזט. ומאז אני עם הרות גלוואן (אני יודעת שזה לא ממש יעיל אבל מחכה למחזור ורוצה להתכנס להריון, אז אני לא בלחץ)
בינתיים כמעט שלושה חודשים לאחר הפסקת הגלולות וכמעט חודשיים לאחר הפסקת ההנקה לא קיבלתי מחזור. עשיתי 3 בדיקות ביתיות ואני לא בהריון.
האם עלי לפנות לרופא? האם זה נורמלי?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא חזר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/09/2011פני לרופא נשים כדי שיתן לך כדורים לזרוז המחזור ותוכלי כבר להתחיל עם אמצעי מניעה אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכנון המחזור לקראת חתונה- דחוף!!!סיון25/09/2011
שלום רב,
אני מתחתנת ב-30 לאוקטובר,כלומר אני טובלת במקווה יום לפני. חשוב לי מאוד לתכנן את המחזור כך שייצא ב-16 לאוקטובר.אני נוטלת גלולות יסמין ואתמול נטלתי את הגלולה ה-8 מהחפיסה.
מה המלצתך? כיצד אוכל לתכנן זאת בהתאם? האם לקחת גלולות רצוף עד כמה ימים לפני התאריך בו אני מעוניינת לקבל מחזור? או שמא ישנה דרך אחרת לתכנן זאת? אודה לתשובתך המהירה, שכן תאריך החתונה קרוב מאוד.
תודה מראש,
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנון המחזור לקראת חתונה- דחוף!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/09/2011עשי את החישובים אם הדימום אמור לצאת לקראת החתונה. בדרך כלל רצוי להוסיף עוד חפיסה עד אחרי החתונה כדי שהדימום לא יקרה בדיוק אז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת ליכן סקלרוזיסשקדנית25/09/2011
שלום רב, .
אני בת 62. לאחרונה בדק אותי רופא נשים , בדיקת קולפוסקופיה , זאת בעקבות תלונה על גרוד בפות שנמשך למעלה משנה. הרופא בדק וציין שאני סובלת ממחלת ליכן והמליץ למרוח משחת דרמובט קרם ( CLOBETASOL 17 -PROPIONATE 0.05% W/ W ) פעם ביום למשך 10 ימים.
ברצוני לשאול:
1. האם מריחת המשחה כנ"ל למשך 10 ימים בלבד מספיקה? קראתי באחד הפורומים שיש למרוח משחת דרמובט במשך חודשיים שלושה ואח"כ להוריד את המינון ל-1-3 פעמים בשבוע?!
2. מהי הדרך הטובה ביותר לשמור על ההגיינה האישית בלי להחמיר את המחלה?
האם יש תכשיר, סבון או תחליב רחצה מומלץ למקרה זה?
3. בחודשים האחרונים אני מרבה להתגרד גם בראש , בעיקר באזור העורף, בקרקפת ובכלל . האם יש קשר כלשהו בין הגרוד בראש לבין מחלת ליכן? מה יכולה להיות הסיבה לגרוד הממושך בראש ( אין לי כינים , כך שזו אינה הסיבה לגרוד). ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת ליכן סקלרוזיס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/09/2011בדרך כלל הטיפול בדרמובט ממושך יותר כדי לפתור את הליכן. לגבי הגרד בראש- התיעצי עם רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מוגבר ובלתי רגיל במחזורנולי24/09/2011
לפני 6 שבועות ילדתי בניתוח קיסרי שעבר בשלום, במהלך הניתוח התגלו הדבקויות גסות מה שהיה ניתן טיפלו, הדימום לאחר הלידה הסתיים לפני שבוע וחצי בערך, ואתמול בבוקר קיבלתי מחזור, יש לציין כי המחזור מאוד מוזר בעל דימום מסיבי וקשה בעל גושים צבע עז וכאבים חזקים בבטן תחתונה דבר לא רגיל אצלי גם שהיה לי התקן והדימום היה רב ואורך כ-7-8 ימים לא היה בכמות כזאת, אני מרגישה ממש כאילו ברז נפתח ויוצא ממני כמות של דם.
המוגלובין לאחר לידה היה 9.
לידיעה הריוון זה הינו הריון מושרה,עוד יש לציין כי לפני כניסתי להריון זה עברתי צינתור חצוצרות, הדימום הויסתי לפני הריון זה היה מועט ואורך כ- 4 ימים.
מה יכול ליהיות הגורמים בהתאם חלנסיבות והאם יש סיבה לדאגה או שהדבר סביר למחזור ראשון לארח לידה.
יש לציין בנוסף כי אני מניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא נעניתי לשאלתי, תודה
שונית27/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום מוגבר ובלתי רגיל במחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין27/09/2011בניית הרירית לאחר הריון וחזרה לויסות הורמנאלי סדיר עלול לקחת זמן
ועל כן מבחינת צפי הזמן עד להופעת מחזור בשנית הדבר יכול להשתנות
על כול מקרה לא נראה לי שיש מקור לדאגה
נדרש ביקורת רופא מפטל
בהצלחה
ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר- מה עושים?גלית24/09/2011
כואב לי הראש יותר, אני סובלת מגלי חום, מצבי רוח, מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף תזונה ניסית?
גלית24/09/2011אני משתמשת בתוסף תזונה של טבע בשם פמארל, לי הוא מאוד עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע היסטרוסקופיה בזמן ווסתיפית24/09/2011
שלום
ביום שלישי אני עוברת היסטרוסקופיה ניתוחית
יש לי כרגע ווסת עדיין בכמות גדולה
האם אוכל לעבור את הטיפול אם עדיין תהיה ווסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצוע היסטרוסקופיה בזמן ווסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/09/2011התיעצי עם רופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס ביום הלפני אחרון של המחזוראיירין24/09/2011
שלום,
אני ובן זוגי קיימנו יחסי מין ביום הלפני אחרון של המחזור הוא גמר בפנים מספר פעמיים , ולאחר כשבועיים אחרי זה הופיעה לי הפרשה אדמדמה מעט , האם יש הקשר ? ומה הסיכוי להיכנס להיריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס ביום הלפני אחרון של המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/09/2011לא ברור מה סיבת ההפרשה. אם המחזור יאחר או שיהיה שלא כהרגלו עשי בדיקת שתן להריון.
כדאי לפנות לרופא נשים להתאמת אמצעי מניעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)