מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על בדיקות בתחילת הריוןתודה מראש08/07/2011
שלום, אני בחודש הראשון, מחזור אחרון ב- 9.6.2011. אני אמורה לטוס לארה"ב לשהות של כמה שנים ולכן רוב ההריון והלידה יהיו שם. הבנתי ששקיפות עורפית וסיס שליה לא מתבצעות שם בתזמון שבארץ ורציתי לשאול האם כדאי להתאמץ ולהשאר בארץ כדי לבצע אותן או אחת מהן. אני חייבת להיות שם ב-1.9 ומתכננת לצאת מהארץ הכי מוקדם שאפשר.
אם אכן ממולץ מאוד לבצע אחת מהן (או שתיהן), מאיזה תאריך כבר אוכל לבצע כל אחת מהן?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על בדיקות בתחילת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/07/2011סיסי שליה את לא חייבת לעשות, בדיקת מי שפיר מתבצעת במקום זאת בשבוע 18 ומעלה.אבל שקיפות עורפית כדאי. מבצעים זאת בסוף השליש הראשון בסביבות שבוע 11 -12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר ובדיקת הורמוניםהילה08/07/2011
שלום ד"ר,
הייתי אצל אנדוקרינולוג לפני שנתיים בגין בעיה של שיעור יתר מסיבי. לאחר שהפנה אותי למספר בדיקות דם אבחנו שאין אצלי בעיה הורמונלית והמליצו לי על גלולות נגד הריון על מנת להפחית את התופעה (המחזור תקין, וגם באולראסאונד בטני לא נראה דבר).
חלפו שנתיים, ועד עכשיו חששתי לקחת אותן בגלל תופעות הלוואי שלהן- אבל לאחרונה התעורר בי צורך כן לקחת אותן (בגלל טיפולי אפילציה כושלים) אז הלכתי לרופאת נשים שלי לקבל מרשם.
הרופאה אמרה שכיוון שעברו שנתיים היא חייבת לתת לי לעשות בדיקות שוב לפני הגלולות (דם + אולטרה סאונד בטני).
שאלתי אותה באיזה יום של המחזור עליי להיות ביום ביצוע הבדיקה, והיא אמרה שאני לא צריכה להיות במחזור על אף שאלו הן בדיקות הורמונים אלא רק להיות ערה שעתיים לפני ביצוע הבדיקה כדי שההורמונים "יתעוררו" וכמו כן, רצוי לעשות את הבדיקות עד 7 ימים מתום המחזור.
הסיבה שאני פונה אלייך, היא כי אני זוכרת שבבדיקות הורמונים קודמות שעשיתי כן התבקשתי להיות במחזור.
שאלתי אותה גם, אבל היא לא הייתה סבלנית כל כך לענות על שאלות - וככה נותרתי עם שאלותיי באויר אז חשבתי שאולי תוכלו להאיר את עיניי.
להגיע ביום שלישי - חמישי למחזור או שיש סיבה מוצדקת לכך שהיא ביקשה שלא אהיה במחזור?
אודה לך מאוד,
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר ובדיקת הורמונים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/07/2011מקובל לקחת בדיקות הורמונליות בסביבות יום 3 - 5 מתחילת המחזור ולהיות ערה 3 שעות לפני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקת אוורה למניעת פצעונים?שי08/07/2011
הי,
אני בת 23.
השתמשתי כמה שנים בגלולות למניעת הריון מסיבות שונות.
לפני מספר חודשים הפסקתי מסיבות אידאולוגיות- גיליתי שבגלולות יש לקטוז (ואני טבעונית ולא מוכנה ליטול כדורים עם רכיבים מהחי)
מאז שהפסקתי התחילו לי פצעונים רבים בעור הפנים וגם בחלק העליון של החזה.
אני רוצה לחזור לאמצעי מניעה כדי למנוע את התופעה ושמעתי על מדבקת אוורה שאינה מכילה חומרים מהחי.
רציתי לדעת האם יש לה השפעה דומה כמו לגלולות ועוזרת לטיפול בעור הפנים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקת אוורה למניעת פצעונים? - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011דינה של אברה היא כמו כל גלולה ולכן תעזור גם לפצעונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
שי08/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף הורמונאלי- לגלי חוםנטע08/07/2011
אני בת 53, התחלתי ליטול את התרופה אביאנה לפני 3 שבועות
ועדיין אני לא מרגישה שום שינוי
שאלתי היא, מתי פחות או יותר גלי החום אמורים לפחותו מתי אתחיל להרגיש בשינוי כלשהו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף הורמונאלי- לגלי חום - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011זה היה אמור כבר לעזור
כניראה המינון נמוך מידי
את יכולה גם לנסןת הורמונים זהים בילוגית
הקשי בגוגל ותדעי למה הכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי זמן לקיחת גלולהמורן08/07/2011
שלום,
אני לוקחת גלולות באופן קבוע מזה כשנה וחצי תמיד בבוקר.
החודש לאחר קבלת המחזור ביום הראשון של לקיחת הגלולה לקחתי את הגלולה בצהריים בסביבות 16:00.
האם זה בסדר?אני עדיין מוגנת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי זמן לקיחת גלולה - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוה בהריוןהילה08/07/2011
שלום רב,
אני בשבוע השביעי להריוני ואתמול עשיתי משטח גרון מהיר לסטרפטוקוקוס שיצא חיובי.
במהלך יום האתמול סבלתי מקור וחולשה רצינית ורק בשמונה בערב מדדתי חום שעמד על 39.5 מעלות.(בתי חולה והייתי לצדה במיון והתעלמתי בטיפשות מתסמיניי).
אני סבורה שהסתובבתי עם חום זה כשמונה שעות.כמו כן הרגשתי דקירות בבטן ושהבטן רותחת. רק בשמונה נטלתי אקמול ועשיתי אמבטיה קרירה.
האם חום אימהי מסכן את העובר? איך ניתן לגלות אם נגרם מום לעובר?? האם ניתן לאבחן זאת בטרם הלידה?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה בהריון - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011כבר עניתי לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה יעוץ דחוף!עדי 2508/07/2011
שלום רב,
המחזור שלי מאחר מזה כשבועיים וחצי, מצב שלא קרה לי בעבר
אף פעם הוא לא איחר יותר מ3-4 ימים...
אני ובעלי מנסים להכנס להריון ואפילו הפסקתי לקחת גלולות לפני למעלה
מחצי שנה ועשיתי בדיקות הריון וגם בדיקות דם השבוע והתוצאה הייתה שלילית.
מיותר לציין שאני נמצאת כרגע בתקופת מבחנים מלחיצה ובנוסף כל נושא
הכניסה להריון מאוד מלחיץ אותי ואני מאוד רוצה להכנס להריון וחושבת שאני מוכנה לזה
אבל קשה לי להאמין שלא קיבלתי מחזור כ"כ הרבה זמן רק מלחץ נפשי
או שמא ההשפעה של הלחץ כ"כ חזקה?
צריכה בבקשה יעוץ דחוף מה לעשות!
ד"א קבעתי כבר תור לרופאת נשים לשבוע הבא.
תודה רבה על העזרה והסובלנות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה יעוץ דחוף! - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011אם בדחקת ההריון שלילית את לא בהריון
בצעי בדיקה נוספת ביום א אם היא שלילית זה ככניראה הלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדיים תפוחותפיצית08/07/2011
שלום, אני בת 42, ובחודשים האחרונים השדיים שלי צמחו ותפחו, ולא קשור לזמן המחזור. בדיקות דם יצאו תקינות. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדיים תפוחות - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011תמתיני זה יעבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת ה מה עליי לעשות האם לפנותמודאגת08/07/2011
למיון?
אני בשבוע 17 להריון. מאז שבוע 14 לערך אני מרגישה את תנועות העובר, דגדוגים ופרפורים. בשבוע האחרון קורה משהו שונה, היו יומיים ברצף שלא הרגשתי את העובר בכלל. מאוד דאגתי. וביום השלישי הרגשתי אותו "משתולל" רוב היום.
עכשיו שוב כבר זה היום השני שאני לא מרגישה אותו. האם הדבר נורמאלי?
האם בשלב הזה של הריון אני אמורה להרגיש אותו כל יום? (והכוונה לא במהלך כל היום, אלא במצב של מנוחה).
מה דעתכם? זהו הריון ראשון ואני לא יודעת מה אמור להיות ומתי יש לשים לב לדברים.
ולפנות לרופא במידת הצורך.
אודה למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר
בדרך לרפואה..08/07/2011בדרך כלל מרגישים תנועות החל משבוע 22 וגם לא הרבה..
לרוב מרגישים במצב שכיבה...בכל מקרה אם את לא רגועה תלכי להבדק אצל רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמום ווסתי ארוךדנית08/07/2011
שלום,
אני בת 40, עם התקן רגיל. הדימומים במחזור לרוב נעים בין 5-6 ימים. הפעם הדימום ארוך מהרגיל, נכנסתי היום ליום ה-13. לעיתים נראו גם גושים חומים. יש גם כאבים בבטן התחתונה בצד שמאל.
התור לרופא רק בעוד שבועיים. מה יכול לגרום לדימום כל כך ארוך?
תודה
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמום ווסתי ארוך - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011ברוב המקרים זה ההתקן
אבל כמובן יכולות להיות סיבות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה..מפחדת..08/07/2011
שלום,
אני בת 18 ובתולה, אני מרגישה שאני רוצה להתחיל לקיים יחסי מין אבל אני מאוד מפחדת מהפעם הראשונה ,מהכאבים והכל...
האם יש דרך לקרוע עצמאית את הקרום או שרופא נשים יכול לקרוע לי אותו עם מאלחש כאב?
מבקשת את עזרתכם,זה מאוד מתסכל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה.. - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011ברוב המקרים אין כל בעיה בקיום יחסים בפעם הראשונה
את את מאוד חוששת את יכולה לפנות לטלפון שאחרי חתימתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה אבל..
מפחדת..08/07/2011ידוע לי שאין בעיה אבל אני נורא מפחדת מהכאב..ובגלל הלחץ זה די ברור שהשרירים שלי יתכווצו ויהיה הרבה יותר כואב,השאלה היא בעצם אם רופא נשים רגיל יכול איכשהו לקרוע את הקרום בעזרת מאלחש?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה אבל.. - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011אפשר לפתוח את הקרום בהרדמה מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם..
בדרך לרפואה..08/07/2011האם רופא נשים רגיל מסוגל לבצע הרדמה מקומית במרפאה שלו או שצריך משהו יותר מקצועי.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם.. - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011את יכולה לפנות לטלפון של מזכירתי
052-4802462* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבות לכישלון של התקן תוך רחמיאתי08/07/2011
שלום לכולם
קראתי מספר רב של מאמרים רפואיים, ובהם דובר על אחוזי כשלון של התקן תוך רחמי בסדר גודל של 1-2%.
מה שלא כתוב שם (ואשמח להפנייה למקור שכותב את זה) זו ההתפלגות של הכשלונות האלה.
גם ראיתי באתרים מסויימים הסברים כיצד לבדוק שההתקן עדיין נמצא במקומו.
האם חלק מהמקרים בהם נכשל ההתקן כאמצעי מניעה הוא יציאה של ההתקן מהגוף?
האם קיימים מקרים בהם "נופל" ההתקן החוצה מבלי שהמשתמשת מודעת לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבות לכישלון של התקן תוך רחמי - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011אכן חלק מו הכשלונות מיוחס לפליטה ספונטאנית של ההתקן מחלל הרחם.
ואכן לפעמים האישה איננה חשה בכך כלל וזו הבעיה שכן אם היתה חשה היתה נוקטת אמצעי זהירות שלא להרות כל זמן שאיננה מוגנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוההילה08/07/2011
שלום רב,
אני בשבוע השביעי להריוני ואתמול עשיתי משטח גרון מהיר לסטרפטוקוקוס שיצא חיובי.
במהלך יום האתמול סבלתי מקור וחולשה רצינית ורק בשמונה בערב מדדתי חום שעמד על 39.5 מעלות.(בתי חולה והייתי לצדה במיון והתעלמתי בטיפשות מתסמיניי).
אני סבורה שהסתובבתי עם חום זה כשמונה שעות.כמו כן הרגשתי דקירות בבטן ושהבטן רותחת. רק בשמונה נטלתי אקמול ועשיתי אמבטיה קרירה.
איך ניתן לגלות אם נגרם מום לעובר?? האם ניתן לאבחן זאת בטרם הלידה?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011לא ניגרם היי רגועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות לאחר לידהא08/07/2011
שלום,
אני כ5 שבועות לאחר לידה. נגמר לי הדימום, אבל יש לי הפרשות צהובות- ירוקות בהירות. האם זה תקין? ועד מתי הם אמורות להימשך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות לאחר לידה - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011עוד זמן מה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות לאחר לידה
א08/07/2011האם ההפרשות (בצבע צהוב ירקרק בהיר) 5 שבועות לאחר לידה תקינות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות לאחר לידה - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011לא ניתן לדעת ללא בדיקה
פני לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני מוגנת?ורד07/07/2011
שכחתי גלולה מס' 7 (אם זה חשוב) פמינט. קיימתי יחסי מין לפני ששכחתי השבוע ואני אקיים מעתה והילך עד סוף החפיסה רק עם קונדום. השאלה אם אני מוגנת על מה שכבר קרה עד עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני מוגנת? - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)