מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת דפופרוורה ומעבר לסרזטאריאל07/07/2011
שלום,
בעקבות דימומים רבים במהלך נטילת דפופרוורה החליטה רופאת הנשים שלי להחזיר אותי לגלולות סרזט (אני בת 27, חולת זאבת ולכן אני צריכה אמצעי מניעה מסוג זה- ללא אחד ההורמונים.. אסטרוגן נראה לי)
בכל מקרה, החלפתי לגלולות עוד בזמן שהייתי ב"השפעת הדפו-פרוורה"
לאחר שסיימתי חפיסה - לא קיבלתי מחזור,
השאלה היא, האם זה עוד בגלל השפעת הדפופרוורה, או שעדיף שאלך לבדיקה?
אודה להתייחסות
אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת דפופרוורה ומעבר לסרזט - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011גם על סרזט לא תניד מקבלים
הסיבה היא כניראה שילוב של שינהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונדחדווה07/07/2011
שלום רב עשיתי צילום אולטאסאונד ווגינלי וחיצוני כדיי לדעת מה אם ההתקן מירנה והסתבר שהוא במצב רוחבי רציתי לדעת אם זה תקין או שיש חשש להכנס להריון עוד נאמר לי שאם זה צף בחלל הרחם אז זה בסדר והאם בגלל זה יש לי מחזור כרגיל מה שבמשך 4 שנים לא היה לי. תודה מראש.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011תשובת הסונר לא ברורה
אבל אם המירנה ברחם ז את מוגנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות נגד היריון - דחוף ...בת 2507/07/2011
שלום, שאלה בנושא נטילת גלולות נגד היריון:
במידה ואני לא מעוניינת לקבל מחזור החודש מסיבות מסויימות וממשיכה את הגלולות רצוף, ללא הפסקה של שבוע - האם בחודש הזה עד לקבלת המחזור הבא ישנה תחושת נפיחות (כמו בימים שלפי המחזור) או תופעות אחרות (כמו דימום קל או משהו כזה)? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות נגד היריון - דחוף ... - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011לפעמים כן ולפעמים לא
בדרך כלל לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דידרוגסטורוןאנונימי07/07/2011
שלום, אני בשבוע השמיני להריוני עם דימום במשך שבועיים הרופאת נשים המליצה לי לקחת את הכדור הנ"ל למשך 10 ימים פעמיים ביום. אני ממשד מפחדת לקחת אותו האם הכדור הזה לא יזיק לעובר? ואולי כדאי לא לקחת את הכדור ופשוט לחכות שהדימום יעבור? אנא עזרתכם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דידרוגסטורון - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011תעשי מה שהרופאה אומרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי ווסתרינה חד07/07/2011
שלום לכם
אני אישה בת 33 אמא לשני ילדים . מאז שהייתי בחורה בגיל 15 והמחזור אצלי לא סדיר , הייתי מקבלת כל 33 או 35 ימים תמיד מאחר בין 3-6 ימים.
לפני שנה הייתי אצל רופאת שנים ואמרה לי שגם אם זה כל 34 או 35 ימים זה נקרא סדיר ואין מה לחשוש אלא אם אני מעדיפה לקחת גלולות ואני ממש לא מעדיפה.
השנה אני כבר במעקב אחרי המחזור וכבר מעל ל6 חודשים אני מקבלת מחזור כל 5 עד 55 ימים , כאילו כל חודש וחצי וקצת יותר אני מקבלת מחזור.
האם יש משהו לא בסדר ? האם עליי לעשות בדיקות ? ואם כן אילו בדיקות ?והאם זה נכון שאומרים לי שיכול להיות שכבר בגיל 35 אני כבר אפסיק לקבל מחזור בגלל הבעיה שציינתי?
לציין שאני לא אחרי לידה הקטנה שלי בת 5 שנים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי ווסת - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011הכל בסדר אצלך
גיל המעבר איננו קשור לזה בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותנינה07/07/2011
אני נוטלת גלולות במשך כמה שנים. רציתי לדעת מה קורה אם פספסתי גלולה ביום של הביוץ? ומה הסיכוי להיכנס להריון בעקבות כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011על גלולות אין ביוץ
אם את שוככת בטיחות הגלולה יורדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת לאחר לידהתמי07/07/2011
שלום רב,
הנני 2.5 חודשים לאחר לידה. שואבת חלב אם במשך כל היום בשל סיבוך הנקה. מתי אני אמורה לקבל מחזור ראשון לאחר לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת לאחר לידה - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011דין שאיבה כדין הנקה
לא ידוע מתי תקבלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לגיל קבלת מחזור יש השפעה ומהיציפי07/07/2011
מאד מעניין אותי לדעת האם יש השפעה לגיל קבלת המחזור הראשון?
אני קיבלתי לראשונה בגיל 17 וחודש וזה נקרא מאוחר, האם זה אומר שאני יפסיק לקבל מחזור גם מאוחר? האם הפוריות שלי תהיה איכותית גם אחרי גיל 35? ועד איזה גיל?
איזה עוד השפעות יכולות להיות מזה? יש לציין שאני בת 30 רווקה וכל הזמן חושבת על זה.
אשמח מאד לקבל תשובות!!!!!!!
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לגיל קבלת מחזור יש השפעה ומהי - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011אין קשר לגיל קבלת המחזור הראשון
וכל משתנה אחר שהזכרת
חשבי על הכייף של החיים ולא על שטויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת papאסתר07/07/2011
עשיתי בדיקת PAP ולאחר כמה שעות קיבלתי מחזור.
האם קבלת המחזור בסמוך לבדיקה פוגע ביעילות הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת pap - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CA125 גבוהגלית06/07/2011
האם מומלץ לעבור כריתת שחלות בשל cA125 גבוה? 166 אשר נמצא במגמת עלייה
קיים סיפור משפחתי של סרטן השד, בדיקה גנטית תקינה ושאר הבדיקות תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CA125 גבוה - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011חסרים המון פרטים
אני מציע לך לפנות ליעוץ
הפורום איננו מקום לעיצות מסוג זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולהורד06/07/2011
אני שכחתי לקחת גלולה וכבר עברו יותר מ12 שעות זה גלולה מס' 9 בחפיסה ואני דואגת. זה לא פעם ראשונה שזה קורא לי. אני דואגת מאוד. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי, בקשר לגלולות
שני06/07/2011קודם כל אל תלחצי...כי אז המחזור יכול לאחר לך וזה עוד יותר יכול להדאיג...גלולה אחת זה לא נורא..אז תקפידי להוסיף אמצעי הגנה נוסף עד שתקבלי מחזור כמו קונדום...אז שתדעי שיש גלולות שיש להם שירות שנקרא מזכירונט..אני יודעת שיש את זה לפמינט ועוד כמה..זה חינם למי שיש את הגלולות האלה וזה מזכיר לך לקחת כל יום וגם בתחילת חודש..אז אולי זה יועיל לך...מקווה שעזרתי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה ארוכה בתחילת הריוןתודה רבה06/07/2011
שלום,
אני צריכה לטוס בשבוע 10 או 11 להריון לארה"ב (טיסה של כ-12 שעות) האם יש הגבלה על טיסה כזו? האם יש המלצות מיוחדות לטיסה ארוכה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה ארוכה בתחילת הריון - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011אם ההריון תקין ניתן לטוס
אני ממליץ כל שעה לבצע הליכה קצרה במטוס ולשתות הרבה ( עד שהשתן ) בהיר
יש רופאים הממליצים על נטילת אספירין לפני טיסות ארוכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירנהנופר06/07/2011
היי,
אני בת 25, לפני הריונות. יש לי מירנה כמעט שנה, מגיל 17 אני לוקחת גלולות וב4 שנים לפני המירנה המחזור היה מקסימום 3-4 ימים וסדיר.
לאחר התקנת המירנה עד היום המחזור נמשך מעל 7 ימים וחזק.
האם תקין?
בנוסף, האם יש אפשרות לדחות מחזור עם מירנה?
למשל אם יוצאים לחופשה ולוקחים גלולות ניתן לקחת 2 חבילות רצופות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירנה - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011מדוע יש לך מינרנה ??
אם הגלולות היו טובטת למה את לא חוזרת אליהם
אם לא היו טובות מדוע אתשוקלת לקחת רותן שןב
בקיצור עליך לפנו לרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות וכניסה להריוןנונוי06/07/2011
שלום.
אני בת 29, לאחר 10 שנים עם גלולות מליאן. כבר 4 חודשים ללא גלולות, מתוכן חודשיים מנסה להיכנס להריון. בנוסף סובלת מתת פעילות בלוטת התריס (בטיפול אלטרוקסין).
בבדיקת הרופא לפני שהתחלנו לנסות, הוא איבחן שחלות פוליציסטיות ואמר שזה יכול לעכב את ההריון..
המחזורים שלי יחסית סדירים (25-29 יום כל מחזור לאחר הפסקת הגלולות).
האם שחלות פוליציסטיות הן תוצאה של הגלולות, או רוב הסיכוי שזה היה גם לפני?
אני מודדת חום השחר ועושה בדיקות ביוץ בשביל שאוכל למפות יותר במדוייק את המחזור ולתזמן את קיום היחסים.
לאחרונה נתקלתי בטענה שבדיקות ביוץ אינן רלוונטיות לשחלות פוליציסטיות. האם זה נכון? אם כן, מדוע?
אחרי כמה פעמים של נסיונות לא מוצלחים עושים בד"כ בירור מעמיק יותר?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות וכניסה להריון - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011נולדים עם שחלות פוליציסטיות ככה שזה לא הגלולות
אם המחזור סדיר אז לא צריכה להיות כל בעיה
מקובל שאחרי שנה של ניסיונות מתחילים בברור טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםגלית06/07/2011
שלום רב,
אני בת 41 ללא ילדים,בחודש האחרון החלו לי גלי חום.רציתי לדעת האם מדובר בהתראה לפני סיום תקופת הווסת?
המחזור שלי סדיר.
כמו כן האם יש התרעה על הסיום לפי כמות הוסת?
להלן בדיקות דם:הערותMY_SUBTITLE
WBC K/uL 6.71 4 (..*......) 11 BD1
RBC M/uL 4.12 4.2 *(.........) 5.4 BD1
HGB g/dL 11.9 12.3 *(.........) 16 BD1
HCT % 36.6 35 (*........) 47 BD1
MCV fL 88.8 78 (...*.....) 100 BD1
MCH pg 28.9 27 (.*.......) 34 BD1
MCHC g/dL 32.5 32 (*........) 37 BD1
PLT K/uL 267 140 (...*.....) 430 BD1
RDW-SD fL 41.0 BD1
RDW-CV % 12.9 11.5 (...*.....) 15 BD1
PDW fL 11.9 9 (..*......) 17 BD1
MPV fL 10.6 7.8 (.....*...) 12 BD1
P-LCR % 29.9* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום - תגובה
ד''ר יואב פלד08/07/2011יש הרבה סיבות לגלי חום
יש לבצע ברור הורמונלי מלא
אם את מתכננת ילדים זה הזמן לפעול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)