מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון betaעמית14/07/2011
שלום
רציתי לברר אני בהריון עשיתי היום בדיקת דם beta כמותי יצא 2217
המחזור האחרון שלי היה ב 14.6.
האם betaמ תאימה לשבוע שבו אני נמצאת ? שואלת כי היו לי 2 הריונות שהסתיימו בהפלה beta היתה נמוכה.
תודה מראש
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון beta - תגובה
ד''ר יואב פלד15/07/2011מעכשיו רק סונר יתן את התשובה לתקינות ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בטמפון רב פעמי mooncupע14/07/2011
שלום, התחלתי להישתמש בטמפון רב פעמי. אותו אני מנקה לפי ההוראות על ידי הרתחה במים למשך מספר דקות.
רציתי לדעת, האם בהתבסס על הידע שלכם, יש סיכון לזיהום או בעיה אחרת עקב שימוש בתכשיר זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בטמפון רב פעמי mooncup - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/07/2011אם את דואגת לניקוי לפי ההוראות לא אמורה להיות בעיה, אך אין לי נסיון עם הטמפון הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום חוזר בנרתיקסיגל14/07/2011
פניתי לגניקולוגית ע"מ להחליף את הגלולות בהן אני משתמשת מזה חצי שנה- פמינט, משום שאני סובלת מכאבי מחזור קשים מאוד ולצערי הגלולה לא שיפרה את המצב בהרבה. הרופאה אמרה כי זה לא בגלל הגלולה, משום שאלו כאבי ביוץ ולא הגיוני לסבול מכאבים כאלה כשלוקחים גלולות, לכן כנראה אני סובלת מזיהום שמתפרץ בעת המחזור ומכאיב. נערכה לי בדיקה ובאמת נתגלה זיהום. בחודשים האחרונים כבר פניתי לקבלת טיפול תרופתי בזיהום ובפטרייה ולא נראה שהאנטיביוטיקה עזרה, אך הכאבים חלפו.
שאלתי היא, האם הגיוני שיהיו כאבים של מחזור (כאבים רגילים, בבטן ובגב) בעת נטילת גלולות? כי לא נראה לי שהזיהום הוא הגורם לכאבי גב ובטן כמו שהרגשתי לפני הגלולת.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום חוזר בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/07/2011קשה לי להאמין שכאבי מחזור היו בשל זיהום נרתיקי. כנראה הממצא של הזהום היה נוסף.
אך מבחן התוצאה הוא מה שקובע.
את עכשיו חצי שנה עם הגלולות, והכאבים בזמן מחזור חלפו. כנראה שהגוף התרגל לגלולות כמות הדימום ירדה והתכווצויות הרחם נחלשו. מה שעוד יכול להיות שיש לך אנדומטריוזיס והגלולות נחשבות כטיפול מצוין לתופעה זו שגורמת לכאבים קשים בזמן מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות, ריבוי הפרשות ונפיחותשיר14/07/2011
שלום רב,
הייתי לפני יומיים אצל רופא נשים אשר אבחן אצלי ככל הנראה פטרייה והביא לי כמובן אגיסטן טבליות וגינאליות ופלוקנול 150 מ"ג , נאמר לי לקחת את הכדור ביום שאני מתחילה עם האגיסטן. ואת האגיסטן ידוע לי וכרשום בחוברת מידע של התרופה לא ניתן לקחת בעת וסת.
טרם התחלתי את התרופה קיבלתי וסת, ואיני יודעת מה לעשות. היות והמצב לא נראה לי מטיב, אני אפילו מתקשה להכניס טמפון בשל הנפיחות באזור.
את הנפיחות התחלתי להרגיש רק באותו יום של הרופא אפילו אחרי.
אודה לכם על כל מידע שיכול להועיל לי במה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נוחות, ריבוי הפרשות ונפיחות - תגובה
ד''ר יואב פלד15/07/2011קחי רק את התרופה דרך הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורסודיל בהיריוןרותם13/07/2011
אני בשבוע 34 היום עשיתי טיפול אצל שיננית והיא אמרה שיש לי דלקת חמורה בחניכיים ואמרה לי להשתמש במי פה של קורסודיל , האם זה מותר בהיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה כי
רותם15/07/2011בעלון לצרכן רשום שבהיריון צריך להיתייעץ עם רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורסודיל בהיריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/07/2011כן, רק לא לבלוע את החומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לאקנה וגלולות פמינט...חן13/07/2011
הרופאת נשים שלי נתנה לי טיפול באקנה באמצעות גלולות פמינט...רציתי לדעת תוך כמה זמן אני אמורה לראות שינוי בפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוגע לאקנה וגלולות פמינט... - תגובה
ד''ר יואב פלד15/07/2011מספר חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לכניסה להריוןרונן13/07/2011
שלום
אני ובת זוגתי מקיימים יחסיס מין כבר חודשיים.
בת זוגתי לוקחת גלולות
התחלנו לשכב בלי קונדום בחפיסה הראשונה של הגלולות.
ביום ראשון האחרון היא סיימה את החפיסה השנייה שלה וכבר היום יום רביעי והיא עדייון לא קיבלה מחזור.
האם יש צורך לבדוק כמה שיותר מהר? או לחכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למקרי חירום אמיתיים
רונה13/07/2011אם בחפיסה הראשונה קיימתם יחסי מין ללא קונדום והיא קיבלה מחזור לאחר מכן אז אין בעיה כי רק בחפיסה הראשונה יש חשש וכדאי להשתמש גם בקונדום לפחות עד כמה שאני יודעת...גם אני מקבלת ביום השלישי של ההפסקה מחזור, אני לא חושבת שיש לכם מה לדאוג חכו עוד יומיים ואז תפנו לרופאת נשים. אלא אם כן היא החסירה גלולה ולא לקחה נורלבו או פוסטינור אז יש סיכוי...אתם מכירים את גלולת יום למחרת? כדאי לך לדעת עליה במקרי חירום של שכיחת גלולה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמקרה חמור יותר!
רונן14/07/2011מסתבר שהיא הפסיקה בשבת בערב והיום כבר יום חמישי!
שווה קנות בדיקת הריון? איזה סוג? כמה זמן אחרי אפשר לראות כבר אם זה חיובי או שלילי?
אשמח לתגובה לשחרר קצת לחץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גל אלוורהגלי13/07/2011
שלום ...
יש לי גירודים נוראיים על השפתיים החיצוניות כבר חודשיים , מרחתי 5 חבילות אגיסטן ברצף
אומנם שאני מורחת הגירודים ניפסקים אבל למחרת בבקר זה שוב מתחיל , השאלה שלי היא האם מותר למרוח ג'ל אלוורה להרגעת העור על השפתיים הפנימיות , האם זה יכול לעשות נזק ? ואם זו הייתה באמת פטריה או דלקת כל החיידקים היו אמורים למות אחרי חודשיים רצופים של אגיסטן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלחץ התנפחו לי השפתיים
גלי14/07/2011אני לא יודעת מה לעשות פתאום שמתי לב שהשפתיים הפנימיות התנפחו וכמעט לא רואים את החור , הרופא יוכל רק לקבל אותי עוד שבועיים בסוף מרחתי ג'ל אלוורה ואני מאוד בלחץ
מה אני יכולה לעשות ? יש איזה משהו שאני יכולה לקנות ללא מרשם רופא , אני נורא לחוצה , האיזור נפוח ונורא מגרד..
תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן תחילת השימוש בנוברינגדנית13/07/2011
שלום,
קניתי את טבעת הנוברינג לראשונה אך חשבתי שיש לשים אותה בגמר המחזור ולא עם היום הראשון של התחלתו . האם עכשיו עלי לחכות חודש שלם עד המחזור הבא, או שאני יכולה כבר להכניס אותה ואחרי 10 ימים אהיה מוגנת? (וזה פשוט ישנה לי את זמן הגעת המחזור?)
אשמח לתשובה מהירה, תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן תחילת השימוש בנוברינג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/07/2011תצטרכי שבועיים להוסיף אמצעי מניעה אחרים ויכול להיות שתהיי בבלגן של דימומים החודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיחקתי עם הגלולות וכעת אני בבעיה...שירן13/07/2011
אני בת 19, אני לא נוטלת גלולות בדרך כלל, לקחתי מספר גלולות על מנת לעכב את המחזור עקב נסיעה לחו"ל.
באותו הטיול שכבתי עם חבר שלי בפעם הראשונה בלי קונדום, במהלך קיום היחסים חשתי צריבה שהלכה וגברה עד שהגיעה לכדי כאבים.
כעת 4 ימים לאחר מכן יש לי פצע בפתח הנרתיק שכואב וצורב מאוד, היום גם התחיל לי דם בשתן ובנוסף צריבה במתן השתן. האם מדובר בדלקת בנוסף לפצע?
בינתיים אני ממשיכה את הגלולות כי אני פשוט לא מסוגלת להיות במחזור במצב כזה.
מה קרה לי? יש קשר לגלולות? איך אני מטפלת בבעיה? בבקשה תנסו לכוון אותי כי אני לא ממש מסוגלת לפנות עם הסיפור הזה למישהו אחר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחקתי עם הגלולות וכעת אני בבעיה... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/07/2011לא קשור לגלולות אבל נשמע שפיתחת דלקת בשתן ופצע בתח הנרתיק שקשור לקיום יחסי מין עצמם. פני לבדיקת רופא ולקבלת טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?סופיה12/07/2011
שלום
לפניי 4 חודשים עברתי הפלה בשבוע 13 בגלל שקיפות עורפית לא תקינה חודש לאחר ההפלה היתה לי הפלה טבעית מאז ההפלה השניה עברו 3 חודשים החודש בבדיקת הריון ביתית היה קו בהיר מאוד וביום חמישי שעבר עשיתי בדיקת הריון והבטא יצאה 8 באותו יום קיבלתי מחזור אך המשיכו לי תסמינים של הריון וביום ראשון עשיתי שוב בדיקת דם שתשובתה היתה בטא 10
למה הבטא עלתה? אומנם בקצת אבל עדיין עלתה אם ההריון כזה נמוך הבטא לא הייתה אמור לרדת?? וגם כי קיבלתי מחזור?
בנוסף האם זה מעיד על בעיות פוריות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/07/2011עד 10 הבטא נחשבת שלילית, ליתר בטחון חזרי על הבדיקה בעוד מספר ימים.לא חושבת שיש לך בעית פריון פשוט חוסר מזל. המשיכי לנסות שיהיה בהצלחה בפעם הבאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעבור מגלולות יאז לפלורט...אביבית12/07/2011
רציתי לדעת..אני כבת 30 ואני לוקחת יאז כבר כמעט שנה, המחזור שלי בגלל הגלולות פעם מגיע ופעם לא וזה ממש לא נעים ומלחיץ, במיוחד כשזה גורם לי להרגיש כאילו אני בהריון ואני מבזבזת כסף על בדיקות מיותרות..רופאת הנשים שלי המליצה לי לעבור לגלולות פלורט, רציתי לדעת אם גלולה זו בעלת תופעות לוואי דומות? או שהיא תסדיר לי את המחזור? אשמח לתשובה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעבור מגלולות יאז לפלורט... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/07/2011אי אפשר לדעת. נסי מספר חודשים ותראי. אם לא יהיה טוב אפשר לשחק עם גלולות עד שתמצאי גלולה שמתאימה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בביוץנועה12/07/2011
בוקר טוב,
אני אחרי הפלה בכדורי ציטטק לאחר שהעובר לא התפתח , אני בת 37 + 3 ללא הפלות לפני זו , אחרי חודש קבלתי מחזור .בימים האלה אני בביוץ ויש לי דימום די קל כולל כאבי ביוץ קלים ,אתמול לאחר קיום יחסים היה לי דימום ראיתי את זה על התחתונית בבוקר האם זה בסדר האם אני יכולה להכנס להריון שוב החודש ?
תודה רבה,והמשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/07/2011הדימום הזה לא מפריע לכניסה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי נעשות בדיקות הורמונליות?ליפז12/07/2011
שלום,
נשלחתי לעשות בדיקת דם הורמונלית עקב שיעור יתר ורציתי לדעת אם הלקיחת דם אמורה להתבצע בזמן הוסת או בזמן שאני לא ואם בזמן שאני לא במחזור אז זה בסדר שבזמן זה אני לוקחת גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי נעשות בדיקות הורמונליות? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/07/20113 ימים לאחר התחלת המחזור זה הזמן האידיאלי לקחת בדיקות דם הורמונליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה קטנה נוספת
ליפז17/07/2011קודם כל תודה ודבר שני, הבדיקות נעשות אחרי צום של 12 שעות נכון?
וד"א, אם הרופאה שלי לא ציינה את זה שאני צריכה לעשות את זה בזמן מחזור זה אומר משהו? כאילו הכוונה שלי אם זה קריטי מתי הבדיקה תעשה..
ושוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה קטנה נוספת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/07/2011אם זה רק בדיקות הורמונליות לא צריך צום. העיתוי לא קריטי אך חשוב לדיוק התוצאות
אחרת יכולות להיות שונות לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!!!! חייבת תגובה בדחיפות!!!חסוי12/07/2011
שכחתי לקחת גלולה וגיליתי את זה רק 24 שעות אחרכך... מה אני אמורה לעשות במצב כזה?
אני רק בשבוע הראשון של החפיסה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!!!!! חייבת תגובה בדחיפות!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/07/2011להוסיף קונדומים בשבועיים הקרובים ולהמשיך לקחת את הגלולות לפי הסדר בחפיסה, מה ששכחת תזרקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה לעזור..
נירית14/07/2011היי.. תקשיבי מאמי, אני יודעת שזה הכי מלחיץ בארץ כששוכחים זה גם קרה לי מלא פעמים עד שהרופא שלי נתן לי פמינט ויש להם שירות מזכירונט, שולחים לך הודעת SMS (חינם) בדיוק מתי שאת צריכה לקחת את הגלולה ומאז אני לא שוכחת יותר.. אולי זה יעזור לך גם.. עדיף מלהיות בסרטים כל הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו שיכול לעזור לך במקרי חירום
רונה14/07/2011זה נורלבו, למקרים ששכחת גלולה או שנקרע קונדום, בימנו יש פתרון להההכככללל. זה אנושי לשכוח גלולה פעם ב...פשוט תהיי מודעת לפתרונות של מקרים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)