פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גב תחתון
    אושרת
    17/01/2011

שלום רב, אני סובלת מכאבים בצד ימין של הגב התחתון, ללא הקרנה לאיזורים אחרים. לפני 10 שנים קפצתי באנג'י מגובה של 160 מטר ומאז התחלתי לחוש כאב אשר בשנה האחרונה החמיר מאוד. בנוסף, כשאני מזיזה את הגב התחתון אני ממש מרגישה את החוליה (?) זזה ועושה רעש של חיכוך. אני עושה יוגה ופילאטיס אבל מאוד כואב לי. על איזה טיפול אתה ממליץ ?
    תודה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גב תחתון

הוספת תגובה

• גב תחתון - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

שרון יקרה,
    את עושה יוגה פילטיס וקופצת בנג'י עם כאבים בגב.
    אני מציע שאם מאד כואב גשי ותבדקי על ידי רופא. יתכן ויש מקום לביצוע צילום, צר לי לומר זאת, אבל אולי יש צורך להגביל מעט את פעילותך האקסטרימית.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב במפרקי האצבעות
    אייל
    17/01/2011

שלום ד"ר,

מזה חודש ימים יש לי כאבים במפרקי האצבעות של הידיים, (ואולי גם הכאב מקרין לחלק מהאצבע עצמו)- הכאב הוא חלש ואינו מפריע לי.
    בכל אצבע כידוע יש שני מפרקים והאצבע מחולק לשלושה חלקים, הכאב נמצא במפרקים שקרובים יותר לכף היד, ואני מרגיש בכאב גם אם אני לא מבצע מאמץ ביד, הכאב בא והולך בצורה ספונטנית לגמרי, כלומר אני מרגיש בכאב ולאחר זמן מסויים הוא נעלם לבד ללא כל טיפול או התערבות ולאחר זמן מסויים הוא חוזר, הכאב נמצא בשתי הידיים, והוא יכול להיות ביד אחת בלבד ולפעמים גם בשתיהן בו זמנית והוא גם יכול להיות בחלק מהאצבעות ובחלק אחר לא. זה קצת מוזר, הכאבים לא כל כך מפריעים לי בשלב זה, ואין הגבלה בתנועות, אין גם סימנים חיצוניים, אבל בזמן שיש כאבים אני מרגיש שיש תחושת חולשה במפרק או באצבע.
    אשמח לדעת במה מדובר, אודה לך על עזרתך.
    אני בן 25.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב במפרקי האצבעות

הוספת תגובה

• כאב במפרקי האצבעות - תגובה

ד''ר יונה יניב
    18/01/2011

צריך ללכת להבדק ע"י כירורג של היד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים בברך
    שירלי
    17/01/2011

יש לי כאבי ברכיים ומים בברכיים.הרופא אורתופד נתן לי לקחת למשך 10 ימים ארקוקוסיה. עברו 6 ימים ואין שיפור. כמו כן הכדורים גורמים לי לצבירת נוזלים.האם יש טיפול נוסף למים בברך חוץ מכדורים אלו ?

לקביעת תור
    סגירה
    מים בברך

הוספת תגובה

• מים בברך - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

גלית שלום אם הכדורים האלה גורמים לך להחמרה או תופעת לואי, עלייך לחזור לרופא ולומר לו כדי שיחליף את הטיפול או שיבדוק אולי תופעת הלואי לא נוראה וניתן לסיים את הטיפול כפי שנידרש.
    פני לרופא המטפל.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביב בן 19-מיפוי עצמות
    אביב בן 19
    16/01/2011

אני בן 19, והתחלתי לפני כמה חודשיים להיתאמן ולרוץ ולעשות הליכות .
    אני לא ממש לקחתי את אימון בהדרגה כמו שצריך (כמו לעלות בסולם ) אלה ישר "אימון חזק " .
    אני עכשיו סובל בכאבים בברכיים והלכתי לאורטופד והוא שלח אותי ישר לעשות מיפוי עצמות , אמרתי לו שיבדוק לי את רגל כי יכול להיות שיש לי דלקת .
    הסברתי לו שלפני איזה חודש ו..הייתי עובד בשטח פתוח וששלושה ימים אני עובד שיורד עלי גשם מבול , והסברתי לו שהייתי חוזר הביתה כולי ספוג ממש במים ושהייתי מסתובב בעבודה עם מים בנעליים כמעט כל המשמרת ושחליתי בעקבות זה בהיתקררות .
    הוא אמר לי ללכת למיפוי עצמות כי דלקת זה סיכוי קלוש .
    מחר ב 17.1.011 אני אמור ללכת למיפוי עצמות בקפלן ויש לי ממש חששות לגבי הבדיקה , הרבה אנשים אמרו לי לא לעשות את הבדיקה וקראתי הרבה מאמרים שלאחר הבדיקה חלו במחלות והרבה תגובות של אנשים ואת הדעות שלהם בנוגע לבדיקה ,
    חבר לעבודה (שהיה לו גם שברי מאמץ ) הציע לי לא ללכת לצילום ולבקש מהאורטופד כדורים נגד דלקת ולקח אותם במשך איזה חודש (ליראות עם זה עוזר, עם יש דלקת )
    ועם זה לא עוזר אחרי חודש להפסיק , וקראתי באינטרנט שלנוח ולא להפעיל מאמץ על הרגל .
    מה כדי לעשות בנוע להצעה שהחבר לעבודה הציע ?
    ואיזה הצעה אתם יכולים להביא לי ?
    והעבודה שאני עובד מצריכה אותי לעמוד לעמוד כל המשמרת (משהו כמו 9 -10 שעות )
    ושאני חוזר הביתה כואב לי הרגלים .
    האם כדי לעזוב את העבודה ?
    ותודה רבה לכם על כל מה שאתם עושים , אנשים מעריכים את ההשקעה שלכם

לקביעת תור
    סגירה
    אביב בן 19-מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• אביב בן 19-מיפוי עצמות - תגובה

ד''ר יונה יניב
    18/01/2011

אז יש המון תשובות - 1. לעשות את המיפוי - ייתן תשובה גם על שברי מאמץ וגם על דלקת במעטפת העצמות. אנשים לא נעשים חולים מהבדיקה אלא היא מאבחנת מחלות. אמנם הבדיקה עם חומר רדיואקטיבי אבל הוא יוצא מהגוף תוך 24 שעות (בשתן)
    2. ייתכן שמבנכ כפות הרגליים שלך לא תקין וזה מה שגורם לכל הכאבים, שווה לעשות מדרסים אצל מומחה לכך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה אפשר לעשות מדרסים

אביב בן 19
    20/01/2011

אתה יכול להביא לי המלצה או טלפון למומחה שעושה מדרסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדרסים עושים קרוב לאזור המגורים. על

futc kh
    21/01/2011

על מנת שאפשר יהיה לקבל שרות ותחזוקה באופן סדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת
    טלי
    16/01/2011

שלום רב,
    אולי יש לכם רעיון: יש לי נטייה לחטוף "חבילה" של כאבים הכוללת: ראש, לרבות לחץ חזק מעל האף, צוואר ועורף בעיקר צד ימין וכתף ימין לעיתים הכאב מגיע עד כף היד. כאבים אלה פורצים אצלי בגין כתיבה ממושכת ואינטנסיבית על מחשב. זה מתפתח ומחריף בגין העבודה עם ה"עכבר". פורץ בד"כ בכתף ואז ממשיך להתפתח ליתר המוקדים שציינתי. הדבר היחיד הממתן את הכאבים הללו, הוא הפוגה מכתיבה. ואולם בגל האחרון, הנוכחי, למרות שהפסקתי כמעט לחלוטין בעבודה מול מחשב למשך חודש ורק כל כמה ימים אני מנסה לחזור לפרק זמן קצרצר (פה ושם כמה דקות) , איני יכולה ולאחר הפוגה של כחודש כשחזרתי שוב לכשלוש שעות עם הרבה הפוגות באמצע, הכאבים שוב מתחדשים. עוד אוסיף כי אם ב"גלגול" הקודם של חבילת הכאבים זה הוחרף בעיקר בכתיבה מול מחשב ועבודה עם ה"עכבר" כעת ז ה התרחב להדחת כלים (ידנית כמובן) ונהיגה. הכאב מתמקד תחילה בכתף בצוואר ומעל האף וזאת כאמור, חרף ההפוגות הרציניות בכתיבה. חימום ומסג' מרגיעים בו ברגע אך לא פותרים את הבעיה. פניתי בהמלצת רופא המשפחה ליחידה הטבעית של "הקופה". היועץ הרפואי (שהוא רופא קונוונציונאלי ואלטרנטיבי) של היחידה הטבעית המליץ לי על דיקור, בשלב זה אני מסתייגת (למרות שידוע לי כי לעיתים זה מה שיכול להקל על כאבי צוואר מסוימים). רופא המשפחה המליץ לי על טיפול אוסטיופאטי אך שני טיפולים שניסיתי ממש לא הוכיחו עצמם. הוא נתן לי תרסיס "רדיאן" שחוץ מהריח המחניק, ואולי אולי הקלה רגעית, לא מוכיח עצמו, משחת וולטרן וכדורי מוסקול - כנ"ל. בביקור האחרון הוא המליץ לי על ארקוקסיה אך ורק בימים בהם בכוונתי לכתוב. הבעיה היא שאני כל הזמן מוכרחה לכתוב (זה תקף אותי באמצע עבודת מחקר הכרוכה בכתיבה אינטנסיבית). מה גם שקראתי כי לא מומלץ לנטול ארקוקסיה לפני כניסה להריון ולמרות שאין בכוונתי להכנס להריון בחודש הקרוב לא הייתי רוצה להסתכן לטווח הארוך כי בכל זאת הייתי רוצה בעתיד הקרוב... (אגב כשכותבים על הטופס המצורף לתרופה "לא לנטול לפני כניסה להריון" כמה זמן זה "לפני" חודש? חודשיים?). לגבי פיזיותרפיה: אני אף פעם לא קולטת נכון את התרגילים וגם כשאני מנסה לחזור עליהם בביתי, איני משוכנעת כי אני חוזרת עליהם נכון. אני מנסה במקביל מצוא פתרונות ארגונומיים אך עד כה ללא הצלחה. בעבר כבר ניסיתי לגבי בעיה זו אטופן למשך תקופה ארוכה ולא עזר כלל. אשמח מאוד על הצעות להתמודדות עם הבעיה כי אני מוכ-ר-חה לכתוב ודי מיואשת ממצבי. רק מכתיבת השאלה הנוכחית הלכה לי כבר הכתף... אדגיש: כשאיני בתנוחת כתיבה מול המחשב או בהדחת כלים או בנהיגה, כל "חבילת" הכאבים מתמתנת אך אינה נרפאת ואינה מגיעה לחלמה מוחלטת כי ברגע שאני חוזרת לכתיבה, הכל מיד מתעורר... תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• מיואשת - תגובה

ד''ר יונה יניב
    18/01/2011

אמנם לא בדקתי אותך אבל לפי מכתבך המפורט נראה לי שטיפול בריפוי בעיסוק הכולל - בדיקת הצורה בה את עובדת מול מחשב, עומדת לשטוף כלים וכו', תיקון צורת העבודה ואפילו המלצות לשימוש במכשור ארגונומי לבעיות נקודתיות וכן חיזוק שרירים ועבודה נכונה, יכולים לפתור את הבעיה.
    בתור התחלה אני ממליצה על ישיבה עם גב ישר, שכמות מורדות ומוחזקות!! למטה. ייתכן שעד שהשרירים הנכונים יתחזקו הם יכאבו אבל נראה לי שזו ההתחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טלי
    18/01/2011

חרף הכאבים הכרוכים בכתיבה - אני רוצה להודות לך. הבעיה היא שאיני מבינה איך לבצע את התרגילים ואיך לשבת נכון חרף כל ההסברים של אנשי המקצוע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים ניוונית
    ליהי
    16/01/2011

אובחן אצלי OA אני בת 55 ופניתי בעיקבות נפיחות עם דפורמציה בקצה האגודל.נאמר לי שזה יתפשט גם לאצבעות אחרות. האם זה בכל מקרה פוגע בכל האצבעות? הרופא לא נתן שום מידע ובבית באמצעות האינטרנט הבנתי יותר וקצת נבהלתי. נזכרתי שאני שומעת רעש חיכוך ברגל אחת בחיבור לאגן כאשר אני מבצעת תרגילים. האם זה אומר שיחול תהליך שיקשה עלי בסופו של דבר לתפקד? והאם באמצעות אולטרסאונד ניתן יהייה לצפות מה יקרה בעתיד? אשמח לקבל מענה תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים ניוונית

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים ניוונית - תגובה

ד''ר יונה יניב
    18/01/2011

OA יכולה לפגוע בכל המפרקים, זה לא "מתפשט" ולא עובר ממקום למקום. התופעה בדכ"ל גנטית ואין לנו שליטה עליה - לא אילו מפרקים ייפגעו ולא מהירות ההדרדרות שלהם. אנחנו מנסים להאט את קצב המחלה בדכים שונות.
    אין דרך לצפות את העתיד.
    אם יש רעשים בלי כאבים - אין משמעות
    לפעמים אנחנו רואים צילומי רמגטן גרועים ביותר במפרק מסוים אבל "בעל המפרק" לא חש בכאבים וכלום לא מפריע לו - זה אומר שכל אחד מגיב אחרת ואין שום אפשרות לנבא אילו מפרקים אצלך ייפגעו ומה יפריע לך בכלל. OA בקצות האצבעות - גורם לעיוות שלהםם אמנם אבל הכאבים נגמרים ואין כמעט הפרעה בתפקוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכה באצבע השנייה ברגל
    גילאת
    16/01/2011

לפני יומיים קיבלתי בעבודה מכה באצבע שאחרי הבוהן האצבע נפוחה מאז וכואבת האם זה שבר ומה לעשות בנידון

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מכה באצבע השנייה ברגל

הוספת תגובה

• מכה באצבע השנייה ברגל - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    17/01/2011

כדי לדעת אם זה שבר יש צורך בצילום.
    פני לבדיקת אורתופד באזור מגורייך.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי שמח לדעת גבולות של עו"ש צוואר
    יורי
    16/01/2011

יש לי טופס מאורטופד שאומר ככה:
    כיפוף 80 מעלות
    יישור 50 מעלות
    הטיה 50 מעלות
    סיבים 50 מעלות

הייתי שמח לדעת מה זה אומר כל הדברים האלה והאם זה תקין.

תודה

הוספת תגובה

• הייתי שמח לדעת גבולות של עו"ש צוואר - תגובה

ד''ר יונה יניב
    18/01/2011

לגילאים שונים יש טווחים שונים. הטווחים של התנועה יורדים עם הגיל - תופעה נורמלית. לכן לא אוכל לומר אם הטווחים תקינים. על פניו - הטווחים נראים סימטרים וכנראה תקינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקפוץ עם דלגית כשאני יחף ?
    יניב
    16/01/2011

שלום
    אני רוצה להתאמן קצת עם דלגית, יש איזו בעיה שאני אקפוץ ללא נעלי ספורט, כשאני יחף?

זה יכול להזיק לכפות רגליים ?

לקביעת תור
    סגירה
    לקפוץ עם דלגית כשאני יחף ?

הוספת תגובה

• לקפוץ עם דלגית כשאני יחף ? - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    17/01/2011

אם אתה קופץ על משטח רך כמו חול או מזרון למשל זה בסדר. על ריצפה, לא כדאי.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלקתי והכתף נפגעה,יש מצב שפרקתי?
    עמית
    16/01/2011

שלום
    לפני יומיים החלקתי במקלחת ,קיבלתי מכה בכתף ופתחתי את הראש.
    ירד לי קצת דם מהראש אז לא התעסקתי עם הכתף באותו היום.
    אין לי הגבלה בתנועות אך קצת כואב לי להרים את היד מעל הראש,כשהיד למטה אין כאבים.
    במצב רגיל ובלי פציעה -אם אני עומד מול קיר ושם את היד לצד הגוף,ומושך אותה אחורה הרחק מן הקיר,בולטת עצם בכתף -בולטת לכיוון הקיר.
    העצם הזו נפוחה יותר בכתף שנפגעה והאזור כואב במגע.
    האם יכול להיות שפרקתי את הכתף? הכאבים לא נוראיים
    תודה רבה ושבוע טוב

הוספת תגובה

• החלקתי והכתף נפגעה,יש מצב שפרקתי? - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

במידה ואתה יכול להניע את הכתף ולדחוק איתה את הגוף הסיכוי שפרקת הוא אפסי אולם עליך להבדק על ידי רופא מומחה כדי לקבל תשובה סופית.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מתחת לברך - מיפוי עצמות?
    הילה
    15/01/2011

שלום,
    במשך חודש אני סובלת מכאבים (שאינם כאבי שרירים) באיזור שמתחת לברך שמאל עד אמצע השוק. הכאבים מופיעים ללא מאמץ כלל (למעשה כואב לי כל הזמן). כאבים דומים גם מופיעים (לעיתים רחוקות יותר) ברגל ימין. כנראה שהכאבים התחילו כתוצאה ממאמץ גדול מדי בחדר כושר.
    ביקרתי אצל שני אורטופדים שקבעו שניהם שמדובר כנראה בדלקת בגיד. טופלתי באטופן במשך 10 ימים אך ללא שיפור (כבר חודש ימים, כפי שצוין).
    אני אמורה לנסוע לחופשת סקי בעוד שבועיים, ומודאגת שמא לא אחלים עד אז ושאני עלולה לגרום לעצמי נזק בלתי הפיך...
    ביצעתי צילום רנטגן לפני מספר ימים שיצא תקין, והתחלתי פיזיוטרפיה.
    הפיזיוטרפיסט העלה את הנושא של מיפוי עצמות.
    שאלתי - האם כדאי לעבור כזו בדיקה? האם מדובר בבדיקה מסוכנת (מבחינת קרינה? יש לזכור שעשיתי צילום באיזור ממש לפני מספר ימים). מה אפשר לגלות בבדיקה כזו? האם יש הצדקה במקרה שלי לעשות מיפוי עצמות?

תודה מראש!
    - הילה

הוספת תגובה

• כאבים מתחת לברך - מיפוי עצמות? - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

לכל בדיקה ולכל תרופה יש סיכונים. לחלקם סיכון קטן מאד לחלקם סיכון גדול, והרוב בטווח שביניהם. כל תרופה וכל בדיקה יש לבצע על פי ההטוויות. הווה אומר שהתועלת מביצועה תהיה גדולה מהסיכון שבחובה.
    ולכן כל בדיקה שאת מבצעת צריכה להיות בתאום ובהפניית רופא המטפל או האורטופד המטפל.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחוי שבר בשוקית
    שירלי
    14/01/2011

רופא/ה נכבד/ה
    מהי המדיניות המומלצת לגבי איחוי שבר בשוקית? ניתוח להשתלת 'לוחית מתכת' או גבס? (מדובר בגבר בשנות ה-40)

רב תודות על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    איחוי שבר בשוקית

הוספת תגובה

• איחוי שבר בשוקית - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    15/01/2011

שירלי שלוום,
    כל מיקרה לגופו,
    האורטופד במיון או במוקד בודק את עמדת השבר בצילום ובהתאם למצב מחליט אם יש לנתח או לא. בדרך כלל ניתן לשאול אותו והוא מסביר את החלטתו.
    במידה ולא ברור, יש לשאול את האורטפד בקופה מה דעתו אם יש לך שאלות או השגות והוא יסביר או ישלח ליעוץ נוסף.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    הילה
    14/01/2011

שלום
    לפני כשנתיים וחצי אובחן אצלי בחוליות l2-l3 בלט דיסק צדדי דיפוזי קל. l3-l4 דלט דיסק אחורי צדדי דיפוזי קל. l4-l5 בלט דיסק אחורי מרכזי קאודלי עם מגע בקידמת השק התקאלי ופורמינלי עם היצרות קלה של פורמינות נאורליות. l5-s1 בלט דיסק אחורי מרכזי קל. עקמת בצורת s של עמוד שדרה מותני.
    לאחר שנתיים של טיפולים בכירופרקטיקה ןשיפור ניכר במצב לפני כחודש החלו להופיע לי שוב כאבים חזקים בגב באגן ואף במפשעה בשתי הצדדים
    אורטופד שלך אותי למיפוי עצם נמצא קליטה קלושה באספקט הקדמי של איזור ה intertrochanteric של פמור מימין קיימות קליטות מוגברות באספקט התחתון של rt calcaneal tuberosity ב lt sacroiliac region מודגמת עקמת בעמוד שידרה. בנוסף עשיתי סיטי שבו לא נמצאו ממצאים פתולוגים אך מצויין כי בעצמות האגן שהודגמו תקינים למעט אי גרמי גדול ברמוס עליון של עצם הפוביס הימני.תוכל להסביר לי מה יש לי בשפה פשוטה ואיך אני יכולה לטפל בכאבים.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• כאבים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    15/01/2011

הילה שלום,
    קשה להתרשם ממה שאת מתארת ומספרת מה יש ללא בדיקה יסודית, וצפיה בצילומים, ובאמצעי הדימות.
    גשי לאורטופד ובקשי הסבר, אני מקוה שיוכל להסביר לך את מצבך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות עם זריקה אפידורלית
    איתי
    14/01/2011

שלום,

עברתי לפני כשבועיים זריקה אפידורלית עקב בלט דיסק (עם הטבה קלה)
    שאלתי היא האם יש מניעה לקחת ריטלין על רקע הזריקה

תודה
    ושבת שלופ

הוספת תגובה

• תרופות עם זריקה אפידורלית - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    15/01/2011

בדרך כלל מזריקים חומר הרדמה מקומית, ולעיתים גם תרופות סטרואידיות,
    בכל מיקרה כדאי לגשת עם סיכום הפעולה בה רשום מה הוזרק לרופא המטפל והוא ינחה אותך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי באבחנת הכאב
    דניאל
    13/01/2011

שלום לחברי הפורום.
    אני בן 25. לפני 6 שנים שירתתי ביחידת חי"ר קרבית. במהלך המסלול הרגשתי כאבים בשוק שמאל אשר אובחנו כחשש לשברי מאמץ. ( לא עברתי צילום או מיפוי). לאחר מנוחה הכאבים נחלשו. מאז האזור היה רגיש טיפה למגע אך לא הפריע לי כלל. המשכתי בפעילויות ספורטיביות כגון טיולים ארוכים עם משקלים, ריצות ומשחקי כדור למינהם.
    לאחרונה האזור הפך להיות רגיש מאוד, כלומר אפילו הגומי של הגרב גורם לכאב. לעיתים בזמן הליכה או עלייה במדרגות גורמים לכאב קל. הרגל צולמה והצילום היה תקין לחלוטין. רופא המשפחה אבחן את התופעה ככאב נוירופטי.
    ביקשתי הפניה לאורתופד.
    אשמח לעצות או לאבחנות נוספות.
    המון תודה
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה
    קושי באבחנת הכאב

הוספת תגובה

• קושי באבחנת הכאב - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    15/01/2011

דניאל שלום,
    מצטער שלא ניתן לעזור לך בפורם כללי,
    לצורך איבחון יש צורך באינפורמציה מפורטת על הרגליך, בבדיקה פיזיקלית, בדיקת כל הצילומים שעשית, ויתכן שיש לשלוח אותך לבדיקות נוספות.
    באופן כללי יתכן מאד שאתה מפתח תגובת עומס על קידמת השוקה.
    גש להבדק אצל האורטופד.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה