מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב ברגל ימיןאנונימי10/01/2011
בס"ד,
שלום מאתמול בערך התחיל לי כאב ברגל ימין, הכוונה בין הקרסול לברך,
לאדע אם זה בעצם או בשריר,
שאני נוגע במקום הוא קצת כואב (את האמת קיבלתי מכה לפני יומיים בערך במקום), יכול להיות שאני מרגיש את הכאב רק עכשיו? או שאולי שבר מאמץ דלקת או משהו? אני די מודאג,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברגל ימין - תגובה
ד''ר חגי אמיר13/01/2011אסף יקירי, אתה לא נמצא לפנינו, אתה עדיין אינך יודע אפילו איזה כאב יש לך ואתה מצפה שניתן לך אבחנה.
מטרת הפורם איננה להחליף את הרופא המטפל.
גש לרופא המשפחה או לרופא אורטופד בקופה, ויסייעו לך להבדוק ולהבין מה מקור כאביך.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לאיזה מומחה ספציפי לפנות?לימונית10/01/2011
ד"ר שלום,
מזה שנים סובלת מכאבים שונים, בידיים, ברגליים, בגב התחתון והעליון ובצוואר, כל פעם יש תקופה שמשהו אחר יותר משפיע, אבל בסך הכל הדברים האלה נסחבים אתי תמיד.
לאחר שנים רבות של תלונות, בוצע בתחילת שנות ה-90 CTS ביד ימין, ובתחילת שנות ה-2000 בוצע CTS ביד שמאל.
ברגליים הכאבים הם שונים ומשונים, יש כאבים בכפות הרגליים, ומשם זה מטפס הרבה פעמים למעלה, כאבים שבאים בעמידה ממושכת על המקום או בהליכה מהירה, מאמץ כמו שטיפת הבית וכו'.
בנוסף, יש כאבים במפרקים.
לאחרונה הייתי אצל ראומטולוג, שמלבד שמצא שיש לי גמישות יתר (דבר שנאמר לי כבר לפני שנים) ומלבד שמצא שיש לי 12 מתוך 18 נקודות רגישות, אין לו לדעתי בעיה הקשורה למפרקים.
נוירולוגים אתם נפגשתי בשנים האחרונות לא ממש בדקו אותי, אולי בגלל שהכנסתי בביקור גם בעיות אחרות, כמו כאבי ראש ובעיות קשב וריכוז ולא רק בעיות של כאבים.
לפני שבוע בוצעה בדיקת EMG לידיים ולרגליים.
התוצאות הן בטבלה גדולה, לכן אציין רק מה שנראה לי שהיה חריג בעיני הרופא, לכן סומן במיוחד, וגם על פי הנאמר לי בזמן הבדיקה.
בצד ימין מול העצב COMON PERONEAL צויינה תחת העמודה F.WAVE המילה "אין" (מוקפת בעיגול על ידי הרופא), לעומת שאר הפרמטרים בבדיקה של הידיים, בהם מצויינים מספרים.
בטבלה אחרת של אותה בדיקה:
מול השורש L4-S1 , תחת השריר E.D.B, מצויין הסימן "+" תחת פעולה ספונטית בימין. בצורת פוטנציאלים בצד זה צויין 'פוליפוזי', תחת גיוס בצד ימין מצוין "ירוד במקצת".
מול L4-S1, תחת השריר TIBIALIS ANTRIOR מצויינת המילה "אין" בצד ימין תחת פעולה ספונטאנית, בצורת פוטנציאלים בצד ימין מצוין " פוליפוזי מקצת", תחת גיוס בצד ימין מצוין הערך "ירוד".
מול L5-S1, בשריר GASTROCEMIUS, תחת פעולה ספונטנית מצויין "אין" בצד ימין, תחת " צורת פוטנציאלים מצוין "פוליפוזי בצד ימין, ותחת גיוס, מצוין " ירוד".
בסיכום כתוב:
בדיקת NCT בגפיים עליונות אין עדות ל-CTS.
בקפיים תחתונות קיימת עדות לנזק רדיקולרי כרוני עם פעילות ספונטנית המתאים לגפיעה בדיסטריבוציה L5-S1.
ברצוני להבין טוב יותר על מה רומזים הדברים.
כמו כן, מבקשת לדעת לאיזה סוג רופא אני אמורה ללכת, כולל תת תחום - אם מדובר באורטופד.
רקע נוסף:
היו לי פציעות חוזרות בקרסוליים (קרע של רצועה ומתיחות של רצועות, וגם שבר במרפק שמאל).
כמו כן, יש לי כרגע פציעה בכתף שאני סוחבת כבר כ-עשרה חודשים - כך שאם אלך לרופא כתף, לא אוכל לגשת למומחה אחר בתחום האורתופדי.
לכן, מבקשת עת עצתכם לאיז רופא לפנות.
עוד דבר, יש לי תסמונת גנטית המשפיעה על מערכות רבות בגוף, ובין השאר יש לי מבנה עצמות קצת שונה בכפות הידיים והרגליים.
בתודה מראש,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ לאיזה מומחה ספציפי לפנות? - תגובה
ד''ר חגי אמיר13/01/2011לימונית שלום,
ניראה לי שאת צריכה להגיע למרפאה רב מערכתית של שיקום כאב.קיימת אחת כזאת במסגרת מחלקת אישפוז יום שיקומי, בשיקום בתל השומר.
שם יעשו הערכה של כל בעיותייך וגם יוכלו למצא את הטיפול הכי מתאים.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר - המשך...
לימונית13/01/2011ד"ר שלום,
תודה על המלצתך, אבל אני בכלל גרה בצפון, ככה שהמרפאה בתל השומר לא כל כך רלוונטית לגביי.
אשמח בכל זאת לדעת במידה ואני פונה לאורטופד, לאיזה תת תחום לפנות?
בתודה,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר - המשך... - תגובה
ד''ר חגי אמיר15/01/2011גשי לאורטופד הקופה ושאלי אותו, אני בטוח שהוא יוכל להפנות אותך לאן שצריך.
יש מרפאת כאב מצויינת גם בביה"ח רמב"ם. אמנם איננה מרפאת שיקום אולם הם גם יכולים לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותאייל10/01/2011
שלום רב,
אני בן 25, כבר שלושה חודשים מרגיש כאב באצבע מס' 3 בכף יד ימין, למרות שלא קיבלתי מכה, לאחר חודשיים שמתי לב שיש נפיחות בצד ימין של המפרק שבאצבע, (האצבע מחולק לשלושה חלקים ויש בו שני מפרקים- אני מדבר על המפרק שקרוב יותר לכף היד)- עשיתי צילום רנטגן שיצא תקין לגמרי, אבל הנפיחות עדיין קיימת ואם אני לוחץ על הנפיחות אז אני מרגיש בכאב, לציין כי אין הגבלה בתנועת האצבע אבל לפעמים אני עושה תנועות מסויימות שמרגיש בכאבים בזמן התנועה.
ניתן לראות בצילום שיש נפיחות מסויימת באצבע, כמו בליטה, הנפיחות לא נמצאת בעצם (לפי הצילום) אלא שככל הנראה היא נמצאת בין העור לבין העצם, עדיין אפשר לראות זאת בצילום אבל הרופא רשם שהכל תקין.
הצילום הינו מתאריך 7/1/2011
אני מצרף את הסיכום של הרופא : אין לראות פגיעה בעצם, מבנה וגבולות העצם תקינים
אין לראות סימן פתולוגי בחלקים הרכים.
בסכום: ללא ממצא פתולוגי.
בעיה 2: לפני יותר מ – 4 שנים קיבלתי מכה על כף היד והתנפח כף היד, לא יכולתי לבצע תנועות, ולפעמים כן אבל עם הרגשת כאבים, לא הבנתי בדיוק מה קרה ולא ביקרתי אצל הרופא, המצב הזה נשאר כשבועיים בערך והמצב השתפר עם הזמן, לאחר כשבועיים או שלושה חזרה היד לתפקד כרגיל ושכחתי את מה שקרה, הכל היה בסדר (תיפקוד תקין לגמרי- ללא כאבים), רק לפני שנה נזכרתי במה שקרה והסתכלתי על היד ושמתי לב שמשהו לא בסדר, שמתי לב שעצם המסרק של אצבע מס' 4 נכנסה פנימה והתחלתי לחפש באינטרנט מה זה והבנתי שהיה לי שבר בעצם המסרק ואולי גם התקצרה עצם המסרק (ואני לא טיפלתי בשבר ע"י גבס), בצילום שאני מצרף ניתן לראות את הדבר הזה, ואני רוצה לציין שמאז שאני נזכרתי במה שקרה, לפעמים מרגיש בכאבים ותחושת חולשה באצבע מס' 4, אני רוצה לשאול מה הסיכויים שהאצבע יתפקד כמו אצבע בריא 100%? ואם הייתי מטפל בו ע"י גבס הייתי יכול לקבל החלמה יותר טובה מהמצב שיש לי עכשיו? והאם ניתן לראות בצילום אם יש איחוי תקין (ריפוי תקין) של העצם שנשברה?
תודה
(מה שניתן לראות בצד ימין של הצילום המצורף זה אצבע מס' 4)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות
אייל10/01/2011מתנצל על הטעות, אבל בצד ימין של הצילום המצורף ניתן לראות אצבע מס' 4, ו-3 וחלק מאצבע מס' 2, בצד שמאל של הצילום ניתן לראות אצבע מס' 3 בלבד, (מבט מהצד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות - תגובה
ד''ר יונה יניב13/01/2011נתחיל משאלה 2 - אין צורך להוסיף אילו אצבעות - רואים בצילום. לפי הצילום לא היה לך שבר בעצם מסרק 4, אורך העצם תקין לגמרי. בדכ"ל מסרק 4 ו2 קצרים ממסרק 3 - זו הנורמה, אם לא - יש לחפש מהו לא תקין.
שאלה ראשונה - ייתכן ויש לך גנגליון באיזור או גוש אחר שכשלוחצים עליו הוא לוחץ על העצב וזה גורם לכאב. אם האורתופד שלך לא מצא מה הבעיה - אולי כדאי לגשת לכירורג של היד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת קירשנריםאודי10/01/2011
לפני חצי שנה עברתי ניתוח בפיקה. יש לי כאבים ועדיין כיפוף של 120.הפיזיוטרפיסט טוען שהקירשנרים מפעירים ומגרים את השריר ולכן גם לא מתקדמים.הייתי אצל כמה אורטופדים מומחי ברך.שניים אמרו לחכות לשנה.אחד אמר לפחות חצי שנה,ואולי יוציאו רק את הקירשנרים וישאירו את הגומיה.בינתיים סובלת מכאבים בעליה ובירידה וכמובן בכיפוף הברך.נא עצתכם .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת קירשנרים - תגובה
ד''ר חגי אמיר13/01/2011שלום ניב,
אתה עדיין בזמן הקרוב והטרי לאחרהניתוח.
האורטופד המנתח יראה אם תיילי הקירשנר מפריעים בתנועה ומאיימים לנקב את העור אזי יש להוציאם.
אם לא, תן לזה זמן, לפחות שנה, המצב עשוי להסתדר.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת והסתיידות של גידי הכתףיוסי10/01/2011
שלום:
מזה מספר שנים כאבים בכתף שמאל, אבחנה דרך רנטגן ו-US של סופרה סופינטוס טנדיניטיס. צילום אחרון מראה על הסתיידות גסה של 1.5 על 2.5 שתופסת 3/4 מהגיד.
הכאבים רבים ויש הגבלה בתנועה.
בעבר פיזיוטרפיה והתעמלות שסייעו אך במעט.
ההמלצה כעת: ניתוח ארטרוסקופי.
נתקלתי בפרסומים על ריסוק על ידי גלי הלם.
האם הדבר יעיל? האם כדאי לנסות לפני הניתוח?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת והסתיידות של גידי הכתף - תגובה
ד''ר חגי אמיר13/01/2011שלום יוסי.
קימות עדויות כי גלי ההלם יכולים לעזור במיקרים של הסתיידויות בגידי המסובבים של הכתף. נזק זה לא יעשה, ומכאבים אתה כב סובל ועומד לפני ניתוח.
לדעתי אין כאן מה להפסיד, גש לטיפול בגלי הלם. אם הטיפול יצליח הצלחת להתחמק מניתוח. ואם לא האופציה של ניתוח עדין קיימת.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתופן 600xlגלית09/01/2011
שלום , אימי סובלת כבר שבוע מכאבי גב חזקים שמשפיעים גם על הרגל השמאלית , בביקור אצל רופא נאמר לה שיתכן כי יש לה דלקת . ניתן להם אתופן פעם ביום 600 xl .
למשך 10 ימים. אימי חולת לב וסכרת ומקבלת כדורים בהתאם.
כמו כן הרופא הפנה אותה לצילום אם התרופה לא תעזור.
שאלותיי:
1. האם ניתן לשלב תרופה זו עם כדורי לב /סכרת
2. האם לא עדיף לעשות קודם צילום לפני שמקבלים כדורים חזקים.
3.האם ניתן להפסיק את הכדורים באם חל שיפור במצבה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתופן 600xl - תגובה
ד''ר יונה יניב10/01/2011אתופן היא תרופה נוגדת דלקת ובראש וראשונה - להורדת הכאבים. אינני יודעת בת כמה אמך אבל הייתי עושה צילום ללא קשא לאתופן. ניתן לקחת את התרופה אבל לשים לב לערכי הסוכר ולחץ הדם.
היא אמורה לקחת 10 ימים! לא יותר בשלב ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית ברךלינוי09/01/2011
שלום
אני סובלת מבעיות ברכיים מזה 10 שנים. בעבר הציעו לי לעבור סטטוסקופיה וסרבתי.
היום אני בת 43, סובלת גם מבעיית עודף משקל, אני עושה מאמצים רבים לרדת במשקל,זה לא קל מכיוון ואני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ולוקחת אלטרוקסין, אני מנסה לעשות גם שימוש בפעילויות ספורט כמו הליכון, ריקודי עם, שחית חזה,
אך בכל הדברים הללו אני עושה נזק לברך שלי וחשה כאבים רבים וקושי רב לבצע את הפעילויות הללו.
בצילומים שערך לי הרופא השבוע נכתב כך: אין תפליט. מבחנים מניסקליים שליליים.
מנח ואלגוס נכר, חריקות פטלו פמורליות דו צדדי.
בצילום - מנח ואלגוס. שינויים דגנרטיביים ניכרים בעיקר בברך ימין. היצרות סדק מיפרקי מדיאלי, אוסטיאופיט מרגינלי ב - LFC.
מדברי הרופא נאמר לי שהברך שלי שחוקה לחלוטין ואין מה לעשות. לא ממליץ על ניתוח.
וכמובן שאמר שאסור ללכת בהליכון, לא לרקוד, לא לשחות חזה רק חתירה.
חזרתי מאוד מאוכזבת.
האם באמת בגיל 43 אני צריכה להיות בכל כך הרבה מיגבלות ולא אוכל לחזור לעסוק
בספורט שאני אוהבת. האם בגילי לא כדאי לעשות ניתוח על מנת שאוכל לחזור לחיות
ולעשות ספורט ללא כאבים כמו כל בני גילי.
האם אוכל אי פעם לחיות ללא מיגבלות?
אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית ברך - תגובה
ד''ר יונה יניב10/01/2011לבני גילך כבר לפעמים יש שחיקה של הסחוס, הכל כנראה תלוי בגנטיקה המשפחתית וייתכן גם בגלל הרקע של היפותירואיד. נכון, ללכת לא בריא לך וגם לא לרוץ או לעלות ולרדת מדרגות אבל אם תרכבי על אופניים (בצורה נכונה כמובן) תוכלי גם לעשות ספורט, גם לחזק את השרירים מסביב לברכיים בלי להעמיס יותר מדי על הברכיים. ואח"כ לחזור לרקוד.
אפשר גם לרכב על אופניים בחדר הכושר, אין צורך לרכב בחוץ אם את חוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו לי,תודה מראש!אור09/01/2011
שלום
אני בן 18,עומד להתגייס..
כבר שנה אני סובל מכאבי גב בהתחלה זה היה באיזור הצוואר למעלה מעין נימולים וגלי חום בחוליות,קליקים מהצוואר הלכתי פעמיים לאורטופד אך הוא אמר שאין סיבה לדאוג ורק לעשות תרגילים שלא עזרו לי בכלל.. בפעם השנייה עשו לי צילומים אך אמרו לי שאין ממצא כלשהוא.
עכשיו אני מרגיש שהכאבים התפשטו לי לגב התחתון מעין כאב ממושך,דקירות ותחושת "שריפה" הלכתי שוב לאורטופד אחר שאמר לי שיש לי דלקת בגב התחתון כתוצאה מעמידה ממושכת,הוא לא עשה לי צילומים אך נתן לי אניביוטיקה נגד הדלקת. שתיתי את הכדורים אך זה גם לא עוזר הגב ממשיך לכאוב,ואני חייב לעשות כל מיני תנועות על מנת לשחרר אותו באמצעות קליקים .כמו כן אני לא יכול לישון על הגב כי בבוקר כשאני קם אני מרגיש כמו סכינים בגב.
אשמח אם תמליצו לי מה לעשות...אני ממש סובל מהגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי,תודה מראש! - תגובה
ד''ר יונה יניב10/01/2011עליך ללכת להבדר אצל אורתוד המתמחה בגב הוא יבדוק אותך ויישלח לבדיקות המתאימות.ייתכן גם מיפוי עצמות, ואולי CT
בלי בדיקה של רופא קשה לברר מה הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך - שואלת שוב מכיוון שלא עגלית09/01/2011
שלום,
בברך שמאל התגלתה לי ציסטה מאחורי הברך על שם בקר. הכאבים מאוד חזקים. בתחילה ניתנו לי כדורים בשם קטפלם 2 ביום במשך עשרה ימים. הכדורים עזרו לי לכאבים, אך כשסיימתי לקחת חזרו לי שוב כאבים מאוד חזקים ואף יותר חזקים ממה שהיה לי. הרופא נתן לי כעת ארקוקסיה 90 מ"ג כדור אחד ביום. קראתי באינטרנט שהכדורים מסוכנים מצד אחד מצד שני מאוד כואב לי.
אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות כדי לטפל בבעיה? (עד כה טופלתי אצל אורטופד שנתן לי כדורים אלו) ברצוני לטפל בבעיה ולא לקחת כדורים שיפחיתו את הכאב באותו הרגע
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך - שואלת שוב מכיוון שלא ע - תגובה
ד''ר יונה יניב10/01/2011הטיפול בעיה הוא אכן נוגדי דלקת. בדכ"ל לא מנתחים ציסטה ע"ש בייקר אבל אם הכאבים קשים והיא לא יורדת אז כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרק ירךגיל09/01/2011
שלום רב,
אני בן 50 ולפני כ 10 שנים אובחן אצלי ארטריטיס במפרק ירך.
אני מאוד פעיל ספורטיבית, רוכב הרבה על אופניים ורץ.
לאחרונה, חלה החמרה בכאבים בעיקר אחרי פעילות, עד כדי הפרעה לשינה.
שאלותי הן:
1. בנוגע לאופציה ניתוחית - כפי שאני מבין, ישנן מספר אופציות ניתוחיות, חלקן מאפשרות חזרה לפעילות ספורטיבית מלאה ללא מגבלות. האם זה נכון? תוכלו בבקשה להפנות אותי למידע בנושא?
אשמח מאוד אם אוכל לחזור לפעילות, לפחות רכיבה על אופניים, אם לא ריצה.
2. בנוגע לטיפול תרופתי - בעקבות הכאבים, קיבלתי תרופה ממשפחת ה NSAIDS ובאמת מאז שאני נוטל אותה - כ - 5 ימים, אין כאבים בכלל!!! שאלתי היא האם התרופה "מרפאת" את הדלקת, או רק "מסתירה" את הכאבים, וכשאסיים לקחת אותה הכל יחזור?
אם כן, מה עושים? הרי את התרופות האלו לא ניתן לקחת על בסיס קבוע, יש להן כפי שהבנתי, תופעות לואי חמורות. האם יש תרופות שכן ניתן לקחת או שנגזר עלי לחדול מפעילות??
תודה רבה
גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרק ירך - תגובה
ד''ר יונה יניב10/01/2011רכיבה על אופניים אמנם מורידה עומסים מהברכיים אבל מגבירה את העומסים על פרקי הירכיים - יותר מאשר בהליכה! אז אם אפשר, הייתי מפסיקה קודם את הרכיבה.
כדאי לנסות גם מכונת חתירה אם כי אינני בטוחה לגבי עומסי המשקל שם. על פניו נראה לי שהעומסים קטנים.
אינני יודעת מה דרגת המחלה אצלך אבל אם מדובר בהחלפת מפרק - לא תוכל לחזור לפעילות מלאה. תאורטית אפשר אבל זה מקצר את חיי המשתל.
התרופה לא "מסתירה" את הכאבים. היא מורידה את האלמנט הדלקתי ומורידה כאב.
המחלה מאופינת בעליות וירידות וייתכן שהכאב יופחת כשתפסיק את התרופות.
הייתי ממליצה לגשת לאורתופד המומחה במפרקים וגם עושה פעילות ספורטבית כדי שיוכל להבין ללבך ולייעץ לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך בעצב האולנרייעקב08/01/2011
לפני כ-5 חודשים נחתחתי במרפק וכתוצאה מיכך נקרע לי העצב האולנרי, עברתי ניתוח של כשעתיים וחצי לתפירת העצב, ואז אני בשיקום של ריפוי בעיסוק, פיזו', דיקור סיני, תחבושות סד......... בנוסף אני עובר ביקורות אצל הרופאה המנתחת. בפעם האחרונה שהרופאה בדקה אותי ציינה כי ככל הניראה אני אצתרך לעבור ניתוח נוסף בשירירים ביד,ף בעקבות זה שהיד לא מתפקדת והשירירים "רדומים" במיוחד בכף היד, אז שאלתי היא, מהוא הניתוח שעלי לעבור ומה הן ההשלחות מבחינות סיבוך בניתוח תקופת ההחלמה, שיקום...
תודה על ההתייחסות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך בעצב האולנרי - תגובה
ד''ר יונה יניב09/01/2011הניתוח הוא העברת גידים - להעביר שרירים שמתפקדים (ע"י עצב אחר) לפעילות נחוצה של השרירים הפגועים. לאחר הניתוח - 3 שבועות גבס או קבוע אחר ואח"כ כ4-6 חדשי ריפוי בעיסוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדות שריריםאיליין08/01/2011
יש לי הפרדות שרירים (DIASTASIS RECTI) לאחר הריון תאומים.
אובחן ע"י כירורג שאמר שכדאי להתחיל לעשות תרגילי בטן, כל תרגיל יהיה טוב...
אני קראתי באינרנט שיש תרגילים שיכולים להזיק ולהחמיר את המצב
האם ניתן לטפל בבעיה באמצעות פיזיוטרפיה?
האם אורטופד יכול לתת הפניה לפיזיוטרפיה במקרה כמו שלי או שהבעיה שלי לא קשורה לתחום?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדות שרירים - תגובה
ד''ר יונה יניב09/01/2011הפרדות השרירים בבטן איננה קשורה לאורתופדיה. אבל, כאישה - אני יכולה להמליץ על פילטיס לחיזוק נכון!!! של השרירים.
אם אין הטבה - גשי למנתח פלסטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיס בצד ימין- גוף תפוס בימיןהילי07/01/2011
היי,
הייתי אתמול בבוקר אצל א.א.ג- שאיבחן דלקת בסינוסים בצד ימין ונתן לי אוגמנטין 875.
לא לקחתי אתמול האנטיביוטיקה מאחר ורציתי לברר יותר (יש לי גם שיעול חריף)
בבוקר קמתי ולאחר שיעול חזק הרגשתי כאב חד מאוד בעורף- נתפס לי פעם בעבר הצוואר אבל זה היה לין שיעור קשה יותר.
עכשיו הכאב מוקרן לכל חצי הגוף הימני (ראש יש -עד גב תחתון)- בנוסף לכאב בפנים מהסינוס בצד ימין.
בכל מקרה, התחלתי לקחת היום האוגמנטין.
רציתי לשאול- האם זה יכול להיות קשור לסינוסיטיס בצד ימין ?- אני מפחדת שהדלקת התפשטה בלילה וזה התבטא בצוואר והגוף התפוס בצד ימין.
או שאין קשר בין הדברים?
ניסיתי לפני כשלוש שעות לעסות בטראומיל- ללא שיפור.
סופ"ש עכשיו ולא יודעת אם דחוף לפנות למישהו- סובלת מכאבים חדים בכל גוף צד ימין.
ללא חום.
אשמח לעצתכם
תודה,
הילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס בצד ימין- גוף תפוס בימין - תגובה
ד''ר יונה יניב09/01/2011בעיקר יכול להיות קשור לשיעול שאחריו הכל החל. בשיעות או התעטשות יכול להגרם נזק לע"ש - אם חבלת שרירים עקב התנועה הפתאומית של הראש (כמו בתאונת דרכים) או אפילו פריצת דיסק.
מצד שני, לפעמים, יש זיהום שפולש מהגרון לצוואר ויכול לגרום לכאבים.
להערכתי הפגיעה היא צווארית מאחר ויש הקרנה לפלג גוף.
בכל מקרה - יש להבדק שוב, גם ע"י רופא אאג וגם ע"י אורתופד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחסמואל06/01/2011
לפני 7 שנים עשיתי ניתןח באגודל כף יד ימין
אחרי הניתוח האצבע הפך לעקום
הלכתי למומחה וכתוב שיש לי חולשה ב PINIL
בבדיקת החשמל הכל תקין אבל הכאב לא עוזב אותי רג'ע ואם אני מנסה להרג'ע ולשבת מתחילה הנמלת וזה דבר מעצבן בבקשה מה אני יכול לעשות והאים אין לזה פתרון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
ד''ר יונה יניב07/01/2011לא יודעת מה זה PINIL, אולי יש טעות. הסיפור לא ברור - עליך ללכת להבדק אצל כירורג של היד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRI ע"ש מותנימיכל06/01/2011
שלום ,
בעקבות פציעה ו חולשת שרירים ברגל ימין ובישבן ימין ( כולל הגבלה בתנועה)
בוצע MRI להלן התוצאות
L3-4 סימני דיסקופתיה, בלט דיסק כללי קל עם לחץ על השק הדוראלי ופריצה ימנית מרוחקת של הדיסק לימין תוך לחץ על שורש L3
L4-5 סימני דיסקופתיה. בלט דיסק כללי קל הלוחץ על השק הדוראלי.רושם של פריצה שמאלית מרוחקת או לפחות בלט דיסק מרוחק.רושם של כליאת שורש L4 השמאלי בתוך הרצס.מגע ישיר עם שורש ימין
אשמח להסבר
( מה זה פריצה ימינית ?.. על אלו איברים אחראים L3 ו L4 ?)
האם יש מה לעשות? ..ממה עלי להימנע ? האם זה מצב הפיך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה
מיכל07/01/2011.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)